Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953

  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Denizli2030 DS60 formunuz submit edin ancak sağlık muayenesi olmadan mülakat katılın.
    çünkü ciddi bir maliyet olacaktır sizin için.
    bu cn ile muhtemelen ekim ayı'nda mülakat alırsınız, mülakat tarihi alınca haberleşelim, tekrar bir kaç detay paylaşacağım.

    Yani anladığım şansımızı deneyeceğiz. Ben bu konu ile ilgili özel danışmanlık hizmeti alabileceğim bir öneriniz var mıdır?


  • @kermit1989
    Bu mantıkla hareket ederseniz sürecinizi riske atmış olursunuz. Turist vizenizin olması sizin başka ülkelerden mülakat alabilmeye uygun olduğunuz anlamına gelmiyor. Unutmayın ki diğer ülkelerin vatandaşları da DV talihlisi oluyorlar. Eğer orada turistlik dışında yasal olarak bir dayanağınız yoksa, dosyanızı mülakata orada gireceğim diyerek doldurmayın. Yanı sıra DV24 talihlileri konsolosluklardan rica ederek dosya transferlerini ilgili konsoloslukların kapasitesi ve müsaitlik durumları dahilinde gerçekleştirdiler. Yine de sizin süreciniz sizin kararınız. Bol şanslar.


  • Merhaba DV25 Talihlisiyim CN 21XXX. Henüz DS-260 Formunu doldurmadım dosya taşımakla ilgili araştırmalar yapıyorum. Umman çok önerildi DS-260 Formunda Umman mı seçmeliyim yoksa Ankara seçip kasım-aralık aylarında mail atıp kendim mi dosyamı taşımalıyım. Teşekkür ederim.


  • @ugursway Haklısınız bundan dolayı direk Viyana konsolosluğuna mail attım kabul edip etmeyecekleri hakkında. onlarda gelen cevaba göre ilerliyeceğim


  • @Revolter hocam cevabınız için teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi süreç için çok erken ama erkenden bilgi sahibi olmak ve bocalamamak için uğraşıyorum. Yeşil pasaportu hak edemedim maalesef. Memuriyet sürem yeterli olmadığı için. Bakalım bol bol araştırma yapmaya devam


  • @rasitcenngiz teşekkürler.


  • @crazycells Şuanki adresim ankara kccye mail attığımda şöyle bir geri dönüş aldım. Ds 260 ta konsolosluk ankara olarak doldurup daha sonra dosyayı taşıyacağım.
    Thank you for your inquiry.

    When filling out your Form DS-260 you will have the opportunity to update your physical address and to select the consular section at which you would like to be interviewed. Generally speaking, this must be the consular section that is closest to where you will be living, in the country of your residence, when you are interviewed. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

    If you must change your address or interview location again after you have submitted your DS-260, you will need to write to [email protected] to have your application unlocked and your case reassigned to a new location.

    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim, buldum :)
    Bir sorum daha olacaktı, şuan Amerika Turist vizesine başvursam süreci orda devam ettirmek adına, dv sürecimi olumsuz etkiler mi?


  • DV2025 hak kazananı olarak sizlere bir soru sormak istiyorum. 2025EU00014XXX sıralamasına sahip olarak dosya numaramla mülakatın ankaradan gelebileceğini düşünmemekteyim. Dosya taşıma işlemi için önerdiğiniz ülkeler nerelerdir ve bu taşıma talebini tam olarak hangi aşamada yapmamız daha doğru olur? Şimdiden teşekkürler.


  • @gucarslan eğer pasaport süreniz bitti ve yeni bir pasaport çıkarttıysanız da eski + yeni pasaport ile mülakata gidin. DS260 formunda hiçbir şey değiştirmenize gerek yok. mülakat sırasında yeni pasaportunuzu ibraz etmeniz yeterli olacaktır.

    iki farklı yanıt var burada belirsiz tam açık değil pasaport ID kullanayım mı emin olamadım ?


  • Arkadaşlar herkese selamlar eşimin ds260 formunda geçmiş amerika vize bilgilerini girerken şöyle bir ibareyle karşılaşıyoruz “ Application error”
    You have encountered an applicarion error” dünden beri aynı bilgisi olan cevaplayabilirse sevinirim. Problem giderilmezse geçmiş amerika vizelerini girmeden ilerlersek sorun olurmu ? Şimdiden teşekkürler 🙏


  • @rasitcenngiz bunu kesinlikle tavsiye etmem, bence bu şekilde bir işlem yapmayın @LEYLA-GÜNEŞ
    geçmiş yıllarda bu şekilde yapıp sorun yaşayan arkadaşlarımız oldu.
    bir adresiniz yoksa Not Avaliable Yet yazın o şekilde submit edin formu.
    mülakata kadar da bir adres bulamazsanız o zaman bir çaresine bakarız..
    kısaca sanal adres işinden uzak durun ve internetten bu hizmeti sağlayan firmalara / kişilere güvenmeyin.


  • @yusbet öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    burada önemli olan nasıl ilerlemek istediğiniz aslında.
    F2 alırken DS260 submit etmiş olduğunuz görünecek zaten, bu da vize olasılığınız düşürür ama denenebilir.
    yerinizde olsa o süreci devam ettirir, DS260 submit ederdim.
    vize çıkarsa gidip aos yapar, olmazsa da ankara'da ya da başka bir konsoloslukta mülakat beklerdim.
    bol şans.


  • @brucewayne yani genel deneyimim yeter mi?
    siz "Lütfen deneyimli olanlar destek olabilirse sevinirim" demişsiniz ya ondan dedim.


  • @Ysfuncu farklı bir tarayıcıdan deneyin.
    eğer halen çozülmüyorsa boş bırakın, mülakatta bilgi verirsiniz.


  • @brucewayne tek yanıt var burada, belirli ve tam açık :)


  • @yusbet öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu sorunuzun cevabı bu başlığın ilk üç iletisinde.


  • Merhabalar herkese. @gucarslan hocam bir soru sormak istiyorum. Viyana gibi çeşitli konsoloslukların önümüzdeki yıl Türkiye'den dosya taşıma işlemlerine sıcak bakmaması ihtimalinden endişeleniyoruz malum, bunun sebebi bir noktada bu konsoloslukların bulundukları ülkenin yerel vatandaşlarına hizmeti aksatmak istememesi anladığım kadarıyla. Örneğin Türkiye'den yığılma olsun istemezler çünkü öncelikle o ülkenin halkına hizmet için oradalar. Ankara'daki konsolosluğun ise İranlılar'a da (bizlerle yaklaşık aynı sayıda) mülakat/randevu ayırdığını okumuştum. Hal böyleyken biz yerliler yeterince hizmet alamıyoruz, yani muhtemelen Avrupa'daki bir konsolosluğun yapmayacağını Ankara yapıyor. Öncelikle bu konuyu doğru anlayıp anlamadığımı netleştirmenizi rica edeceğim. Şimdi asıl sorum şu: hepimiz birlikte Ankara'daki konsolosluğa ve Dept. of State'e bu tutumdan şikayetçi olduğumuzu, Mayıs ayında bile anca 5XXX sıralı başvurularla oyalandığımızı, ya İstanbul'daki konsolosluğun da aktif hale getirilmesi ya da İran'dan ve diğer ülkelerden başvuranların dosyalarının kabul edilmemesini (gayet Viyana'nın yapabileceği gibi) istesek en azından DV2025 için mülakat alma şansımız artmaz mı? 1 kişi yazsa umursamazlar ama 100-200 kişi bu durumu dile getirsek en azından Dept. of States tarafından bu durumun düzeltilmesi için bir adım atılabileceğini umut ediyorum. Daha önce böyle bir girişimde bulunuldu mu, neyi bekliyoruz veya ben mi yanlış düşünüyorum?


  • @metinbeci muhtemelen Turkce klavye kullaniyorsunuz, klavyenizin dilini Ingilizceye cevirip i harflerini kontrol edin.


  • @Oğulcan-Çağın göçmen vizeye başvuranların %99'u göçmen olmayan vize alamıyor.
    denemek size kalmış. bol şans..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum