Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar merhaba, South beach miami'de 1+1 de yasiyorum ve denize 7-8 dk yurume mesafesindeyim. Apartman dairesi meshur Ocean Drive caddesinin arkasinda ki 2. sokakda yer almaktadir. Mayis ayinin ortasindan temmuzun 30una kadar apartmanim icin rommate aramaktayim. Kendimden bahsetmek gerekirse Drug, icki, sigaram yoktur , bayanim ve yazilimci olarak evden remote calismaktayim,sadece bayan arkadas tercih etmekteyim . . Bazen turkiyeden direk Amerika'ya gelince insanlar ev kiralamakda zorlaniyorlar yada birkac ayligina bir sehri tanimak istiyorlar, cunku bunu bende zamaninda yasadim, bu yuzden ilan vermek istedim. Eger ilgilenen olursa bana mesaj atabilirler. Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@handuş facebook gruplarına yazarsanız daha hızlı dönüş alırsınız.

• @EasternStar gayette danışmanlık yapabilirsiniz:) kredi olayı her eyalette aynıdır yakındır sanırım.

• ⭐⭐

@hasan-van Evet, şu an piyasada kendine danışmanım diyen kişiler kadar biliyorum, adam ABD'ye geleli 3 ay olmuş gidip danışmanlık şirketi kurmuş. Özelden, telefondan çok fazla insana yardımcı olmaya çalışıyorum (umarım oluyorumdur), tek beklentim zamanı geldiğinde bu arkadaşların da başkalarına yardımcı olması.

Basit bir yönlendirme ile halledilebilecek işler için para talep edilmesini hoş bulmuyorum. Elbette ortada emek ve mesai harcama gerektiren bir şey varsa (havalimanında karşılama vs.) karşılığınca bir ücret ödenir; ama buradaki herkesin daha ABD'ye gelmeden kiralayabileceği kondo siteler, herkesin yapabileceği gibi kredi çekip almak, cep telefonu hattı almak için 2-3k para talep edilmesi ne yazık ki benim hayat bakışıma ve aldığım eğitime göre bana etik gelmiyor.

Ha bir de şunu diyenler var, biz dil bilmiyoruz, işimizi çözüyorlar para ödüyoruz, helali hoş olsun... Helallik, haramlık boyutunu tartışmaya açmıyorum, tabii ki bu bir dolandırıcılık değil, asla öyle bir iddiam yok; ama adama sormazlar mı be kardeşim daha gittiğin yerde marketten alışveriş yapamıyorsun ne diye geldin?

Buraya yerleşmeyi planlayan arkadaşlar her şeyi parayla hallettiririz düşüncesinden ve bu basit konfordan vazgeçmeli, görüyorum, 6 aydır tur paketi satın almış da geziyormuş gibi yaşayanlar var, elbette o paraların bir sonu gelecek, biraz daha çabalamalı ve entegre olmalıyız.

• Sevgili @EasternStar oyle bir hal aldi ki senden 1 hafta once gelen hooop danisman burada. Benim Florida'da bir cafem var ve hergelene bulasan ve burayi avlanma mekanina ceviren bir arkadasim mevcut, nezaketle basa cikmiyorum sanirim daha sert ve ciddi uyrmam gerekecek ki hic ama hic itemedigim halde. Ben aslinda kendimekanimda Turk toplulugun bir araya gelip tanismasindan cok memnundun ama benim cevremi sadece paraya cevirmee calisan hareketlerden gina geldi, bu da boyle cok da oenmli olmayan bir sorun olarak burada dursun 😁

Kimsenin ekmegine emegine mudahale etmek gibi bir amacim yok arkadaslar ama danisman olayi bir zamanlar Turkiyedeki su bayiligine bagladi burada son donemlerde, Inanin bu kadar daha 1 -2 ay once gelmis insanlara teslim olmaniza gerek yok hatta dil beceriniz yeterli olmasa bile. Istisnalar hric burada genel olarak bilmeyene yardu=mci olmaya calisiliyr ozellikle resmi islerde, yanlis yaparsanz duzeltme imkani oluyor, yardim itedginizde genellikle Turk topluluktan destek alabiliyorsunuz, Ben gelirkenailemle sadece 1 kisi taniyordum burada, Korkmayin; daha fazla arastirin daha cok bilgi toplayin ve illa danisman bulacaksaniz ie yarayan birilerini bulun, 21.yy'da ABD'de ehliet, ev kirasi vb isleri biraz da dliniz varsa inanin halledersiniz

• ⭐⭐

@hknsnk Özelden kafenin adresini yazarsanız uygun bir zamanda çay/kahveye gelmek isterim. Hatta forumdan, Florida'ya yeni gelen bir arkadaşımız da burada, eminim onun da sormak istedikleri olacaktır.

• @EasternStar benden bahsediyorsun sanirim 🙂
    @hknsnk musait olursaniz hem tanismak hem de hayirli olsun demek icin sizi ziyaret etmek isterim.

• @hknsnk Hocam cafenin adresini ozelden veya burada paylasirsaniz, Florida'ya geldigim zaman, ziyaret etmek isterim. 😊

• ABD'ye göçmen olmayan vize türleri ile taşınmış kişilerden güncellemeler alsak çok mutlu oluruz. Başlığımız öksüz kalmasın 🙂

• ⭐⭐

@berkozer Çalışıyordum be hocam yazmaya fırsat bulamadım, ilk fırsatta güncelleyeyim 🙂

Merak etmeyin her şey yolunda.

• Evet, buraya geleli 2 ayi tamamlamis bulunuyorum. Bu surede is kurmak icin bir cok bolgeyi gezdim dolastim, brokerlar ile gorusmeler yaptim, is yeri sahipleri ile oturup pazarlik yaptim. Artik sira danismanliga geldi dermisim 🙂 Nasilsa 2 aydir burdayim, ogrendik yaladik yuttuk her seyi sira geldi sadece basit bir yardimla yapilacak isler icin insanlarin cebine goz dikmeye.
    Edildigim bilgiler ile artik bu ay icinde is konusunu sonuclandirmayi planliyorum.
    Elimden geldigi, dilimin dondugu kadar yardimim olabilecek herhangi bir konu icin bana yazabilirsiniz.

• ⭐⭐

@CVera 3 gündür eşim seni aramamı söylüyor ama gün içerisinde hiç vakit bulamıyorum, hakkını helal et. Her koldan danışmanlık anahtar teslim 20k$ için artık hazırız 🙂

• @EasternStar inanir misin daha bugun konustuk evde adin gecti, sonrasinda gelip bu iletiyi yazdim. Onumuzdeki hafta o taraflara gelme durumum olabilir, onceden haberleselim. Bu sefer kahveler benden ama 🙂

• ⭐⭐

Muhakkak görüşelim kardeşim, kendine dikkat et.

• ⭐⭐⭐⭐

@CVera hayırlısı olsun sizin için. Houston'dayım yapabileceğimiz bir şey olursa her zaman yardımcı olurum. Kolaylıklar dilerim.

• Selam herkese,

Bunca zaman bu forumu okudum faydalandım. Herkesin emeğine sağlık.

Şubat 2024 sonunda Fort Myers'e eşim 2,5 yaşında oğlum ile geldk.. Üni'den arkadaşım var burada o burada olduğu için geldik. İstanbul'da oturuyorduk. Ben bir yazılım firmasında ürün yöneticisi olarak çalişiyordum, eşimde büyük eticaret firmalarının birinde süreç yöneticisiydi. 2,5 yaşında bir oğlumuz var o da kreşe gidiyordu.
    Biraz zor oldu, kafamdaki birikimi de yapamadan Amerika'ya gitmeye karar verdik. Klasik aslında ülkedeki sosyal/ekonomik konulardan erkene almak istedik. Zira İstanbul'da da pek evimiz olmayacak gibiydi. Bu arada Allaha şükür iyi maaşlar alıyorduk. Biz herşeyimizi sattık birikimler ve $80K'ya yakın bir para Türkiye'de bırakarak Amerika'ya geldik.
    Paraları yazacağım ki bu benim en merak ettiğim ve bununla geçim nasıl oluyor diye düşünüyordum. Bu 80K 'nin üzerine ben bir 13K 'lık kredi de çektim. Çekerken mobilden yaptım Amerika'dan yaptım.

E2 konusunda @denizci10 kurdugu bir whatspp kanalı var oradan epey birşey öğrendim ama gerçekten öğrensenizde yapmak mücadelesini vermek zor.
    Gelmeden forumdan @goodluck 'a yazmıştım. Herkesin dediği gibi gerçekten zaman hızlı gidiyor çünkü amaç yaşama mücadelesi. @goodluck sağolsun gelmeden Telegram'dan konustuk ve sonra gelince de ben haber verdim geldiğimi.

@goodluck beni burada cafesi olduğunu söyleyen Hakan abi ile tanıştırdı. Onlar ne yapıyorlar ediyorlar detaylı anlattı. Ben Fort Myers'de çok Türk göremeyiz yardım alma şansımız az olur diyordum ama sanırım az ama çok sağlam insanlar burada : ) Ev bulmak için de Hakan abinin bir tanıdığının emlakçısı vardı onlarda ev aramaya yardım ettiler.
    Bu sürede 2hafta airbnb ve 2 hafta araba kiralama yaklaşık 3200 usd harcama yaptım. Benim airbnb ve kiralamalar son anda olduğu için çok oldu. Bu arada danışmanlık konusunda gelmeden condo - apartment 'da oturum derseniz size evi gösterir video ile hemen oturmaya başlarsanız belki danışmanlık alınabilir. Hotel'e - Airbnb'ye geldim, kendim arayacağım dediğinizde tabi nasip kısmet ama süre benimki gibi uzayabilir ki bizimki uzamamış hali bile. Arabayı hotwire.com 'dan kiraladım. tax, insurance falan derken 2 hafta araba bana pahalıya geldi 1300 usd para ödedim. Bir de Fort Myers'de Şubat sonu Mart başı sezon diye geçiyor.

Evi benim üniversiteden arkadaşımın yardımıyla bulduk. Kira 2000 USD Fort Myers'de çarşı diyebileceğiniz yerlere yakın (downtown'a değil de burada meşhur US 41 var oraya) Deposit + ilk kira + son kira verdik. Ben sevindim tabi. Forumda 6 kira - 12 kira isteyenler gördüm ki burada da isteyenler var. Ev Zillow'dan nasıl tutulyor geçreten bilmiyorum hala.

Araba kiralama belasından kurtulmak için küçük galeri ve marka galerilerine gittim. Burada tercih abi 5000 usd 'ye araba var mı var ama süpriz. Benim eşimde çok iyi araba kullanmayı bilmiyor biraz güvenlikli geri görüş kamerası vs. olsun derken ikinci el arabaların fiyatları da $17K işte 2021 Toyota Corolla. İkinci el araçlara SSN yok ise financing yaparız ama faiz 26% olur diyen oldu. En son Toyota'dan sıfır arabaya max 16% 'ye almaya karar verdik. 9K peşinat verdik sıfır Corolla aldık. Yanlış bir karardı bence. Önce geçrekten kötü araba alıp sonra sıfır araba SSN gelince almak lazım. Amaç gideri her zaman azda tutmak olmalı. Sıfır arabanın insurance'ı da yüksek oldu burada herkes 100 usd insurance verirken ben 390 USD insurance ödüyorum şu anda sebebi Amerika ehliyetide olmaması.

3500 ilk iki hafta + 6 bin kira deposit + 9 bin arabaya = 18500 gitti bile.. İşte ilk hass.. dediim nokta burası oldu.

Arabanın taksidi aylık 550 + insurance 390 + kira 2000 = 2940 usd

Gelelim su elektrik telefon internet aboneliklerine.

Su: 65-70 usd
    Elektrik: Nasıl oluyor bilmiyorum her ay artıyor. Son ay 147 USD elektrik faturası geldi. Youtube videolarında insanlar 60-70 ödüyorlar bizim evden biri kaçak kullanıyor herhalde.
    İnternet: xfinity 40 usd
    Telefonlar: Verizon 2 hat kampanyası 80 usd.
    Amazon Prime: 14
    Netflix hala Allahtan Türkiye'den kullanıyoruz: 8 USd
    Pest company: Evde hamam böceği çıktı her ay 50 usd veriyorum.
    Spotify-Apple-Microsoft-Dropbox: ayda 15 usd vardır bunlarda

Bunlarda 430 usd yazalım ama eminimki fazladır.

Benzin için belki ben kriter olamam ben çok araba kullanmıyorum 1,5 haftada 1 depo gidiyor. 33 usd diyebiliriz.

Başka bir konu çocuk: Geldikten 2 ay sonra bir hasta oldu sonra 4 kez üst üste kusunca hastaneye gidelim dedik. Çok şükür çok sıkıntılı bir durum değildi kusma engeleyici ilaç işe yaradı ve sonra hemen taburcu ettiler. Acilde para ödemeden çıktık eve fatura gönderekler diye düşündüm göndermediler. Sonra mychart diye bir uygulama var bir baktık ki "aaa 680 usd" sonra bir de bizi kandırdılar follow up' gidin ücretsiz sandım ve para ödemedim. Anında para öderseniz daha ucuz oluyormuş follow up'da klinikte işte sizi kontrol ediyorlar çocuğu yani durumu nasol oldu diye. 200 USD 'lik tedavi ücreti bana 350 USD dediler.
    Kreş'e yazdırmak istedik. Physical exam lazım dediker aşıları vs. tam mı gibi. ona da ayrıca gittik ve 200 USD ödedik.

Kreşler 1000 - 1300 usd arasında. Altına zor yer bulursunuz. kimi öğlene kadar kimi akşama kadar.

Ev eşyası falan derken paranın inanılmaz hızlı erdiğini ve burada hemen SSN alıp gig worker olarak çalişmak gerektiğini anladım.

Bir gün @goodluck aradı işte biz daha yeni evi tutmuştuk (bunları çok daha detaylı anlatırım sadece 1 yatak vardı perde bile yoktu yattığımızda) "bizde diğer arkadaşlarda var buluştuk sizde gelin" dedi. İyi ki de demiş çook sağolsun. Çok güzel insanlarla tanıştık. Burada herkesin canı bir kere sevdiklerinden yana yanmış ama hala yardım etmekten fikir paylaşmaktan vazgeçmemeleri takdir edilesi.

Melek hanım, Burak bey onlarda ne zaman arasam hep fikirlerini paylaştılar, yardımcı oldular.

Ben şimdi araba kiralama TURO ile Tır işi arasında sıkıştım ve sadece 2 ayım var turist vizesi bitişine. Şimdi yine @goodluck 'a birşeyler danışıyorum. :)) O da sağolsun hep yardımcı oluyor.

TURO işi için carlando.com sitesinin sahibi ile konustuk beni bir aile dostuna yönlendirdi ve yardımcı oldu o da sağolsun. Bu kadar yardıma eğer ki ben de birilerine yardımcı olabilirsem çoook mutu olacağım. Forumdan kimse sizi çevirmiyor. Bende nacizane elimden bir şey gelirse bildiğimi paylaşmaya hazırım.

• @hatip Paylasim icin tesekkurler!Kolay gelsin ve bol sans...

• @hatip şeffaflıkla tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. vize uzatma yapacaksanız işlemlere iki hafta içinde başlamanızda fayda var.

• ⭐⭐

@hatip Hoş geldiniz, hayırlı olsun. Birçok yerde ortak şeyler yaşamışız. Şu an florida'da ölü sezon dolayısıyla turo ile para kazanmaya başlamak 3-5 hafta sürebilir.

Bizim de yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa lütfen yazın. Kolay gelsin.

• ⭐⭐

@hatip hayırlı olsun yeni hayatınız. zorlukları kolayca aşarsınız umarım. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. E2 iş kararınız ve sonrasında ki deneyimlerinizi merakla bekliyoruz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |