Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @ufukadiyaman geçmiş sayfalarda bulabilirseniz @Handan hanimdi sanırım, yanilmiyorsam onun deneyimini inceleyebilirsiniz. Kendisi bazı sosyal medya sayfalarindan durumunu ayni durumda olanlarla birlikte takip ediyordu. Onun eşide başka bir ülke dogumluydu ve bir hayli beklemisti Kendisi randevu için. Hatırladığım isim handan hanım olsada ismini hatirlayamadigim daha önce okuduğum deneyimlerden anladığım;
    Evet Türkiye dogumlu değil ve Türkiye’deki abd konsolosluğundan randevu bekliyorsa normalden epey uzun sürüyor sıra gelmesi. Herkes için geçerli mi bilemem ama, bir hayli kişi olmalı ki bu insanlar kendilerine bir facebook gurubu kurdular. Türkiye dışında doğmuş Türk vatandaslarindan bahsediyorum oturumu olanları bilmiyorum.


  • @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci avukatım bana ıslak imzalı veya mühürlü olsun adliyeden al dedi sizde bir sıkıntı olmadı mı?

    Ben once adliyeye gittim, islak imzali, muhurlu ve apostilli arsiv kayitli sabika kaydi aldim.
    NVC kabul etmedi, tekrar yolladim, farkli yukledim, yok dedi, farkli ve guncel olani yolla dedi,
    Ben adliyeden aldim,yeni format, yukledim, kenarlari gozuksun dedi,
    en son e devletten aldim, yukledim, sorun olmadi.
    e devleti farkli klan, uzerinde barkot var, e devletin belge dogrulama diye bir servisi var, belgenin uzerindeki numaralari girince turkiye devleti sizin evrakinizi sistemde gosteriyor, boylece evrak dogrulanmis oluyor, en guvenli, guzel sistem


  • @Handan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, bugün eşime Ankara’da görüşme için email geldi!

    October 31 e tarih verdiler. DQ tarihi August 30,2022 idi. Uzun sürmesinin sebebi Foreign State od Chargeability si Fransa olması. Yani TC vatandaşı fakat yurt dışında doğduğu için vize mülakat sırası farklı ilerledi. Bu bilgilerin bu durumda vize bekleyen kişilere yardımcı olması için bu şekilde açıklamaları yazdım.

    @ufukadiyaman sizin için handan hanımin ilgili iletisinide buraya bırakıyorum. Imzasindan gorebilirsiniz tam tarih ve surecinin ilerleyişini.


  • @ecom, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba 25 kasim dq ama dosya hala nvcde randevu gelmedi.Her yere mail attım aradim kimse birsey demiyor ben vazmı gecmem lazim yoksa amerikadan avukat mi bulayim uzaktan bilgilerimi verip tavsiyeniz var mi

    Senin evrak basvuru tarihinde, DQ tarihinde benden once, mulakat verilmemis olmasi normal degil, kaygini anliyorum. NVC ile 1 yil icinde irtibat kurmazsan, dosyan siliniyor, NVC ye mail attiginda, benden sonra basvuru yapip, benden sonra DQ olanlara randevu verdiniz, email lerinizde first come first serve diye sallamayi biliyorsunuz? benim mulakat tarihim nerde? diye sor, sonra bakariz

    Merhaba
    Nvc ile bir yıl iletişim kurulmazsa dosyan siliniyor bilgisini biraz acarmisiniz lütfen. Bana özelden soranlarda oldu bunu çünkü bir bilgim olmadığını söyledim.
    Benim bilgim şu yönde;
    Dosyanız uscis den nvc ye aktarildiginda evrak yükleme ödeme yapmak gibi hiç bir işlem yapmazsaniz bir yıl içerisinde dosyaniz düşer.
    Ancak biz her işlemi yapmışız dq de olmuşuz adamlar randevu vermiyor. Neden benim dosyam siliniyor? Burada benlik bir şey yok ki.
    Arada arayip hatırlarini mı soralım?
    Ben f2a kategorisindeyim ama her asamamiz sizlerle ayni sadece eşim green cardlı olduğu için yıllık kotaya tabiyiz. Dolayısıyla dq olalı bir yılı coktan gectik çoğumuz. Bu hesaba göre hepimizin dosyasi siliniyor.

    Benim evrak yuklememe ragmen DQ olamadim, sonra surekli 10 gunde bir evrak yukledim ve aralarda NVC ye sorular sordum. Bana geri donuslerinde aynen altinda su yaziyor, copy paste yapiyorum.

    If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process.


  • Arkadaşlar lütfen birbirimize daha fazla yardımcı olabilmek ve sorulariniza daha net cevaplar alabilmek adına, profil ayarlarinizdan sürecinizi imzaniza taşıyın. Bir soruya cevap verebilmek için önce bir kaç soru sormak gerekiyor. Buda vakit kaybı yada size cevap verebilecek insanların üşenip cevap vermemesine neden olabilir çünkü dediğim gibi önce üç beş soruyla durumunuzu anlaması gerekir. Herkese kolaylıklar diliyorum sürecinde.


  • @hasanmakinaci tamam ama bu dq olmamış bir dosya. Dq olmuş dosyanın zaten nvc ile işi kalmamış olur. Bu dosyalar Ankara’dan mülakat tarihi bekliyor. Çünkü bu durum bizim gibi dq olmuş kişiler için geçerli olsaydı şuan onlarca dosya silinmiş olurdu. Son bir buçuk yıldır bültenden dolayi bizim kategoride tek bir vize alan yok. Ayrıca avukatimizdan çok memnunuz hiç bir şey bilmesekte o uyarirdi diye tahmin ediyorum çünkü sürekli iletişim halindeydi. Kafa karıştırıcı bir not olduğu kesin ama mantığım asla kabul etmiyor.


  • @ecom Evet doğru olan aynen bu.


  • @Busra-Akdag Böyle bir zorunluluk yok. Ülkeler için kabul edilen evraklar resmi sitelerde mevcut. Bu iki belgenin E-devletten temin edileni kabul ediliyor.


  • @Handan merhabalar
    Benim esim rusya dogumlu martta dq olduk sizin beklem surecinizi ogreninice baya bi panik olduk gerçekten dogum yeri turkiye olmayanlarin interview suresi cokmu uzuyor ? Ben esime turist vize aldim amerikaya hic problem olmadi konsoloslukta


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba 14 Mayıs randevum 20 gün öncesinden hastaneye gitsem işlerimi halletsem bir sorun olur mu ? Diğer türlü 4 gün Ankara’da kalmam gerekiyor en geç bana 11 Mayıs randevu almanız gerekiyor diyor. İstanbuldan geleceğim 4 gün boyunca randevu stresti altında beklemek istemiyorum. Şimdiden teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • @ecom çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 🌸


  • @mamc lütfen dosya numaranizi yazdiginiz iletiden silin. Bu özel bir bilgi paylasmamalisiniz. Surecinizle ilgili normal görünüyor her şey sanırım eksik evrak yüzünden biraz uzamış. Uscis sitesinde gördüğünüz yazi standart bir bildirim. Uscisin dosyanizi onaylayip nvc ye aktarmasıni beklemelisiniz. Su aşamada yapacak bir şey yok.
    Uscise verdiğiniz e mail adresiniz guncelse oraya e mail gönderirler zaten onayladiklarinda.
    Siz yanlış bir başlıkta soru soruyorsunuz bu başlık adı üstünde Amerikada Amerikan vatandaşı ile evlilik yapanlar. Oysa siz Turkiye'de evlenmissiniz ve sürecinizide Turkiye'den devam ettiriyorsun. Yani buraya yazmamalisiniz. Daha öncede sizinle yazmanız gereken başlığı paylaşmıştım yine aşağıya birakiyorum. Lütfen sorularinizi ve paylaşımlarınizi o başlıkta yapın.
    Size tavsiyem bol bol deneyim okuyup forumdan bilgi edinmeniz. Anladığım kadarıyla konuya pek hakim değilsiniz. Aşağıdaki başlığı bol bol okuyup takip etmenizi öneririm.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir-1-cr-1-süreci-ve-mülakat-deneyimleri-abd-vatandaşı-ile-evlenip-türkiye-de-green-card-almak/10421?_=1711508391589

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • Arkadaslar herkese merhaba,

    Bir sorum olacakti belki sizlerin tecrubeniz vardir, ben subat 6'da dq oldum ve su an interview date bekliyorum, ayni zamanda universiteden asistanlik aldim universite f1 vizesi icin i20 belgem bugun geldi, vize basvurusu icin yani su anda hem green card (zaten basvurum var) hem de f1 vizesine basvurabilirim aslinda, sorum su olacakti eger green card agustosa kadar alamaz isem universitede aldigim asistanlik ve bursum tekliflerim yanacak ve o yuzden green card surecimi hizlandirmak icin hizlandirma talebinde bulunacagim ama bunu nasil yapabilirim

    Veya green card basvurum var iken f1 vizesine basvuru yapabilir miyim? Bu green card bsvurumu eklermi

    Son olarakta bu emabsy ile iletisime gecebilecegimiz bir mail adresi var mi acaba yoksa internet sitesindeki 400 karakter sinirli yerden mi butun sorularimizi sorabiliyoruz?


  • @mamc
    @ecom

    Iletiler ilgili konu basligina tasindi.


  • @Onur-Karaca tabiki her zaman ankara ve nvc ye email atiyorum. Sirayla aliyoruz diyorlar ama hic inanmiyorum. Gercekten 2 sene 4 ay doldu suan ve hala gelmemesi artik beni tamamen umitsizlige itiyor.


  • @Asude-Ugur @Alihan-Demir teşekkürler 😊


  • @demirdenkadifeldiven Unganların kliniğinde geçeceğiniz sağlık taramasından bahsediyorsanız, en erken mülakatınıza 1 ay kala gidebiliyorsunuz. 20 gün öncesinde gitmenizde bir sakınca yok, ben de mülakatımdan 3 hafta kadar önce gittim.


  • @ksmdgn Geçiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

187
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum