• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. hasanmakinaci
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    H
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 79
    • En İyi 27
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

hasanmakinaci

@hasanmakinaci

46
    İtibar
    151
    Profil Görüntülemeleri
    79
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

hasanmakinaci Takip etme Takip Et

hasanmakinaci tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@EasternStar, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@denizci10 80 bine aldığın tırı 60 bine satabilirsen iyi ben 50ye razıyım. 🙂 Burası da çok soğuk 2 haftadır ayağımızı okyanusa ya da havuza sokamadık, klima günde 1-2 saat anca çalışıyor. Eşim Türkiye'de kafe işletti, bir daha yapmam; ama bu tarz iş yeri devralmak isteyenler kesinlikle işi "iş geliştirme" olan business broker ile çalışsın.

Bir de Serkan Yürekli veya Mehmet Uzun ve yardakçıları ile çalışmayın diyen @hasanmakinaci arkadaşımızı dinlemek isterim, ne yanlışlarını gördü de bu şekilde yazdı. Bilelim de işi düşen ya da düşecek arkadaşları uyaralım.

ben amerikan vatandasiyim ve +20 fazla bir suredir kendi companimde tircilik ile ugrasiyorum. piyasayi bilirim.

Mehmet uzun u taniyorum. kendisi 19 yaslarinda amerikaya gelmis, ilk once amcasinin pizza dukkaninda ise baslamis, amcasi tarafindan kacak olusu yuzunden tehdit ile calistirilmis, sonra orada parasini kaptiriyor. sahipsiz kaldi, ahiskalilar bunun elinden tuttu. ilk once araba tasima isini ogrettiler, birde hanim buldular buna, 10 yildir kendi halinde rgn lowboy yapip gidiyordu. Lakin uzun un narsist bir kisiligi var, eski kavgali oldugu turk trucker fatih yildirimin kurdugu lakin pek katilmadigi bir zelle telsiz programi vardi, burda herkezi kacirtti, almanci tircilar vardi, onlar ile kavgali oldu, serhan var san diago dan onunla kavgali oldu, herkez ile kavgaci olur, lafini gecirmeye calisir. tindir meraklisi, eve ugramaz, san diago ya gittiginde Tijuana da hayat kadinlari ile yaptiklarini en ince ayrintisina kadar anlatan biri. bir gun millete caka satar, diger gun hasta cocugu yuzunden demogi yapan biri.
      gel sana yemek ismarlayayim der, gittigi yerde ne varsa yer, koltugunun altina iki sise ickiyi koyar, binlerce bahaneden birtane bulup faturayi sana kitler.
      pandemi zamaninda isler cok iyi idi. aklindan tircilik gecmeyen biri bile tira girdi, buda bir kac tir aldi, pandeminin etkileri azaldigi bu gunlerde isler yolunda gitmeyince, 10 seneyi askin bir suredir tirsa calismaktan biktigi icin, eve gecmeye karar verdi, bos vakti cok oldugu icin insanlar ile calismaya basladi, emeksiz, alinteri dokulmeden kazanilan para tatli geldi. kendine cenk diye birini buldu, ortagi, onunla islerini goruyor.
      dogadaki her canli savunma icgudusu ile degisik alternatifler ariyor, mesela bir fil gunde 150-160 milage yuruyor su bulmak icin, sizlerde kendinize has muhtelif sebepler ile amerikaya gidiyorsunuz, statunuzu legalize etmek istiyorsunuz, bu arkadaslari buluyorsunuz, bunlar sizin etinizden sutunden derisinden ne koparirim diye hesap yapan adamlar.
      E2 den anlamam, kimseye bulasmadan yapabiliyorsaniz yapin.

Hic kimse bak sattigim yogurt eksi demez!
      Bu arkadaslar, Amerikaya yatirimci E2 vizesi alacagiz,seni amerikaya getirecegiz diye insanlarin agzina bal caliyorlar ve anlasma yapiyorlar. bir cok insanlar malesef sorgulamadan, yazilacak cok sey var, kisa geciyorum, adam para yolluyor, vizesi cikmiyor, paranin ustune yatmalar, aldigi Tir bozuluyor, Tirin ustune yatmalar, ayni tiri baskasina satmalar, Cok ucuk tir tamir masraflari ile karsilasmalar, double brokering dedigimiz, firmanin baska firmaya yuku satmasi, bu yuku yine E2 firmasina satmasi yada baska firmadan aldigi yuku daha dusuk fiyata E2 yatirimcisina kitlemeler, kisaca yuklerin firmalar arasinda birbirlerine pazarlanmasi ve en son bu yuk E2 yatirimcinin tirinin kucagina $1.20 den, $1.30 dan gecenin bir vakti team yukleri olarak yaptirilmasi. Hatta, yatirimcinin E2 vizesine sirf devam edebilmesi icin cebimden para koymaya devam etmek zorunda birakilmasi, tirin yag degisim parasini, tamir paralarini cebinden vermeye devam ettirilmesi, cunku tir gross yapmiyor! E2 yatirimcisi firmadan cikmak istediginde firmadan tehditler almasi, vizeni iptal ederiz diye, E2 yatirimcisinin duduklendigini(en kibar sekilde) bile bile sirf vizemde sorun cikmasin diye kulaginin ustune yatmasi gibi vs ucuk trailer ve dispach masraflari diye devam ederim uzun uzadiya.
      Tir sektorunde an itibari ile turlu turku rezilliklere sahit oluyorum, ratecon lar ile. Dolayli olarakta bu tir sektordeki ratelere yansiyor.

Tirciligin reklamini yapanlar, isleri bayagi abartiyorlar, kisilere duymak istediklerini soyluyorlar, duygusal ve saf turk milletide son zamanlarda suren turkiyenin muhtelif sorunlarindan dolayi ulkeden cikmanin yoluna bakiyorlar. ve ben yemedim al sen ye diye bu arkadaslarin laflarina kaniyorlar ve paralarini teslim ediyorlar.

mehmet uzun la is yapip parasini kaptiran, tirina kaptiran cok kisi taniyorum, telefonlarini verebilirim . onlar ile konusmak isteyen konussun.

gelelim serkan yurekliye, 5-6 senedir buralarda, ilk geldiginde muhtelif bir kac is yaptiktan sonra ohia base company energy trucking ile calisiyor, 1-2 sene tircilik oynuyor, baktiki tirla calismak zoruna gidiyor, bu arkadta insanlarin uzerinden ve emeginden istifade etmek isteyen biri, kubra adinda bir bayan buluyor evrak islerini takip eden, tir islerinede Nazif i buluyor. bunlar energy den gelen haftalik gross dan $1000 aylik komisyon kesip kalami hesabina yatiriyoruz, hem E2 vizen oluyor, hemde pasif income, cash flow masallari ile milletin agzina bal caliyorlar. tabi yersen.
      Bunlar yatirimcilarina energy nin yuklerini yaptiriyorlar, $1.20, $1,30 dan gece vakti team yuklerini size kaktiriyorlar, sizin niyetiniz vize, onlarin derdi size ucuza yuk tasitmak ve sizin tirinizi istedigi fiyattan yuku cektirmek istiyorlar.

bir tirin bedeli, onu satanla onu alan kisinin anlastigi fiyattir. lakin tir sektorundeki fiyatlar belirlenirken
      https://www.rbauction.com/myaccount/my-equipment?tab=watchlist

Recent Live Auctions - Virtual Auctions - Virtual Online Equipment Auctions
      bu 2 sitedeki ayaga dusmus tir fiyatlari norm alan cok olur, 500 binde tirlar bu aralar $30-$40 binden gidiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      H
      hasanmakinaci
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

randevu 1 dakika once geldi! Nisan 2

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      H
      hasanmakinaci
    • RE: Emeklilik Günü Saydırma (ABD vs. TR)

@kakyild1, içinde söyledi: Emeklilik Günü Saydırma (ABD vs. TR)

Merhaba,

Ekim ayının son günlerinde Amerika'ya taşındım. Şu an çalışmıyorum ve Amerika'ya taşınmadan önce EYT ile emekliliğe hak kazanmıştım. Burada iken SGK'ya başvurumu yaptım ve günlerim vs. hesaplandı. 983 gün eksiğim çıktı EYT ile emekli olabilmem için. SGK'ya yurt dışında çalıştığım süreyi emeklilik gününe saydırma (ABD'de çalışmıştım 2002-2009 arası) çalışmış talebinde bulundum. Eksik 983 günü böylece saydırıp ödemem gereken primi yatırıp emekli olmaktı planım. İşyerimden aldığım çalıştığıma dair belgeyi, W2 belgelerimi incelediler. 2010'da bedelli askerlik yaptığımı gördüler. Ki o zamanlar bedelli askerlik için en az 3 yıl yurt dışında çalışma şartı ve 7500 USD ödeme gerekiyordu. Buna rağmen, ibraz ettiğim belgelere rağmen eksik 983 gün için başka belge talep ettiler. Maalesef hangi belgeyi istediklerini de ifade edemediler. İnternette soruşturunca aradıkları belgenin SSA 7050 (https://www.ssa.gov/forms/ssa-7050.pdf) olabileceğini, alacağım bu belgeyi konsolosluk ya da elçilikte apostilletip gönderirsem sorunun çözülebileceğini çıkarımına vardım. Tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler!

ben amerikaya ilk girdigimde 15 yil turkiyeye girmedim. Seni iyi almislar iceri.
      Gelelim senin mevzuya, calisma bakaninin 5000 gunle emekli olacaksiniz dedigini ve insanlarin magduriyetini biliyorum.
      senin yapacagin sirayla,
      1- turk konsolosluga gideceksin , ikamet belgesi alacaksin, nicin istiyorsun dediklerinde, amerikada bulundugun gunleri borclanacagim de,
      2- bu belgede senin amerikada girdigin ve ciktigin her gun yaziyor, ayni belgeyi emniyetten de alabiliyorsun lakin sgk da gecerliligi yok.
      3- bu belge ile turkiyede bagli bulundugun ilcenin sgk sina gidiyorsun, yurt disi borclanma yapmak istiyorum diyorsun, evraki dolduruyorsun, bu ikamet belgesi ile birlikte memura veriyorsun, ayrica bir telefon numarasi veriyorsun, onlar hesap yapiyor ve odeyecegim rakami cep telefonuna yolluyorlar, teblig edecegiz derlerse bile tebligat falan gelmiyor.
      4- bu hesaplama isleri sgk kurumun yogunluguna gore 2,3 ay surebilir.
      5- bu hesaplama islemi bittiginde cep telefonuna su kadar odeyeceksin diye bir mesaj geliyor,
      6- sgk ya gidiyorsun, sana bir kagit veriyorlar, ne kadar ve hangi bankalara yatirabilecegin ile.
      7- bu rakami bankaya yatiriyorsun ve borclandigin gun 1-2 gun icinde sisteme dusuyor.
      8- gunler sisteme dustugunde sonra emeklilik icin basvuru yaparsin.
      ayrica, askerlik borclanmasi sgk dan sayilir, yurt disi borclanma bagkurdan sayilir.
      emekli olacagin zaman ya sgk dan yada bagkurdan emekli olursun, bagkur maasi sartlari, gunleri ve emekli maasi genelde cok kotudur.
      devlet odemis oldugun son 7 yillik primin 2520 gun yapar, bunun yarisindan 1 gun fazla yani 1261 gun nereden prim yatirdiysan ordan emekli oluyorsun.
      bu borclanacagin 983 gun bagkur sayilacak.
      e devletten ayrinti bir sekilde gunler sartlar gozukuyor.
      turkiyeye gidip gelmek istemiyorsan, konsolosluktan birisine vekalet cikarabiliyorsun. bu genel bir vekalet degil, mal al sat, bakadan adima para cek gibi degil, sgk icin vekalet, turkiyede tanidigin birisine veriyorsun, bu kisi senin adina butun sgk basvurularini yapabiliyor senin adina, boylece borclanma yaparsin, emekliligede basvuru yaptirirsin, hatta emeklinin yatacagi (en cok promosyon veren) bankada hesap islemlerinide yaptirabiliyorsun.
      kafana takilan bir soru varsa sor.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      H
      hasanmakinaci
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@TolgaSabSab 4 subatta DQ olanin mayis ayinda randevusu gelmis hatta mülakata girmiş olacağını söylüyorsunuz.Sizin soyleminize gore biz 11 aralikta DQ olduk simdiye mulakata girmis olmamiz lazimken hala randevu maili bile almadık bizden kaynakli bir sorunmu var acaba çelişkiye dustum bu cevabınızla

en son 23 kasimda DQ olanlar 2 subatta vize randevusu verildi, ondan beridir, NVC den herhangi mesaj alani gormedim, 25 kasim,ve sonrasi aralik ayinda DQ olanlara (6/7 kisi) henuz vize randevu email i gonderilmedi. Mart`in 20 sinde gocmen olmayan randevu yogunlugu var konsolosluklarda, onlari halledip, nvc ile paslasip, emailleri yollayacaklar diye ongoruyorum. Kaygilanacak bir durum yok, beklemeye devam. 2023 tax evraklarinizi guncellemeyi unutmayin.

H
      hasanmakinaci

@MyLife-0, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba Arkadaşlar yarın mülakatı olan arkadaşlar evrak olarak ne hazırladı paylaşırsa bizim icinde eksiğimiz var mi yokmu kontrol etmek açısından iyi olur şimdiden bol şanslar herkese

Ankaradan gelen vize mulakat emaili
      NVC den gelen vize mulakat emaili
      DS 260 Confirmation sayfasi
      pasaportlar
      2023 IRS transcript ve tax returnu (1099lari)
      2022 IRS transcript ve tax returnu
      2021 IRS transcript ve tax returnu
      Turkiye amerika arasi alinmis hava yolu bilet dokumleri
      Ailece cekilmis fotograflar
      5x5 vesikalik fotograflar
      Ptt odeme ciktisi
      Vukuatli nufus kayit ornekleri (tur - Ing)
      Sabika kaydi (arsivli)
      evlilik cuzdani (asli ve ing tercumeri)
      Son 2-3 yillik banka dokumleri
      Eski bosanma mahkeme evraki ve ing tercumesi

Bunlar benim genel hazirladigim evraklar, sahsima ait farkli evraklar daha var.

H
      hasanmakinaci

@brcnl1822 turkiyedeyken odersen istege bagli oluyor, bagkurdan sayiliyor, yurt disinda borclansanda bagkurdan sayiliyor. yurt disina ciksanda farketmiyor, maddi durumun varsa, sgk ya git, istege bagli sigorta basvurusu yapacagim de, 3 ay ode, 90 gun yapiyor. sonrada daha odeme.
      amerkaya tasinman sigortani etkilemiyor. 3 ay yapacagin odeme, emeklilik maasini etkilemez. son 10 yil degil o, 98 oncesi, ve 98 sonrasi farkli kazanc bolumleri var, daha eski, ve yuksek gosterildiyse, maasin daha fazla olur, e devletten istege bagli sigorta baslatabiliyorsun, e devletten emeklilik olmasi halinde kac para alacaginiz diye bir hesaplama var ki burada maas belirlenirken, hangi yillari kale aldiklari yaziyor. ilk ise giris cok eski degilmis, 3 ay istege bagliyi odeyip bekleyin, kadin/erkek oldugunu bilmiyorum, askerlik borclanmasida yapabilirsin, ilk ise baslangic tarihini geri cekebilir diye biliyorum. meslek liselerde staj vardi, bir sonraki hukumet onu gunu sigorta baslangici sayabilir, o da ilk ise girisi geri cekebilir. ilerde gunler degisir, vs. gununu odeyip bekleyeceksin,

H
      hasanmakinaci

@Berkan-Duru
      1- evet, 2 yillik kosullu green kartin suresinin dolmasina son 90 gun kala basvuru yapabiliyorsunuz, I - 751, bu basvuruyu yapinca green kart sureniz, elinizdeki receipt evraki ile 48 ay daha uzuyor deniyor.
      2- evet, ilk green kart baslangic surecinden sonra 2 yil 9 ay gecince vatandasliga basvuruyorsunuz. bu I 751 sureci internette 14-28 ay suruyor ortalama deniyor. bu basvuru, sizin calisma, yada yurt disina giris cikisinizi kolaylastiriyor. I 751 $680 su anda.
      3- Naturalization basvurusunda yurt disina cikislarinizi yazin bolgesinde 6 ayi gecen tatilleri yazin diyor, yani 6 ayi gecmeyen yurt cikis-girisleri 2 yil 9 aylik sureyi etkilemiyor.
      2 ay, 3 ay, 5 ayligina yurt disi cikip girmeleri yazmiyorsunuz, boylece bu 2 yil 9 aylik sureyi etkilemiyor.
      ilk kosullu green kartin baslangic suresi itibari ile 2 yil 9 ay sonra vatandasliga basvuru yapabiliyorsunuz. bu islemde 18-24 ay suruyor diyor ortalama internet.

H
      hasanmakinaci

@Onur-Karaca, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci hasan bey gözünüz aydın aralıkta dq olmuştunuz demi? Birde tax 2023 sisteme yüklediniz mi?

6 aralik DQ, 2023 tax i yaptim. ceac sistemine yukleyemedim. sistem izin vermiyor. DQ olduktan sonra ekledigim bir evrakta onaylanmamisti 2 ay once, yani evrak elimizde gidecegiz

2 Nisanda randevusu olan baska kimler var?
      @MnAtac3106 var,
      @drk-24 var,
      @berkant ?
      @Busra-Akdag ?
      @MyLife-0 var

H
      hasanmakinaci

Merhaba,

zirt pirt angaraya gitmek istemedigim icin, 30 mart ta unganlara randevu alindi.
      ankarada kugulu parkin yaninda unganlarin yerine gidildi. 4 kat.
      1550 ytl kan verme ve rontgene, ve $310 a muayene ucreti bayildik.
      4 asi yapildi, grip,su cicegi(2),tetenoz,hepatit B

2 nisanda randevuya gidildi, Randevuya bilerek biraz gec gidildi.
      Randevudaki ters bayan degilde diger turk beyefendiye evraklar verilmeye calisildi. CEAC sistemine hersey yuklendigi icin,
      Cok hazir gelmissiniz, herseyinizi yuklemissiniz, dendi, sadece, sabika kaydina, nufus kayit ornegine, evlilik cuzdanina ve
      fotograflarin aslina bakti

Diger tarafta ki amerikali vize gorevlisi esin amerikan varandasimi, adi ne, senin adin ne, amerikada nerede yasayacaksin disinda green
      kartin gonderilecegi adresi teyit etti ve tebrik etti. Unganlarda muayene email i henuz gelmedi dediler, email gelince vizenizin oldugu pasaportunuz
      size ulastirilacak dendi , konsolosluk ile isim bitti, konsolosluktan cikmadan unganlardan email de geldi, muayenenin sorunsuz gectigine, dair
      unganlara tekrar gidip teyit ettim ikinci defa. Bir kac gun icinde vizeli pasaportun evime gelmesini ongoruyorum.

U.S. Department of State
      IMMIGRANT VISA APPLICATION
      Issued
      Immigrant Visa Case Number: ANK202380XXXX 01 ANK
      Case Created: 29-Oct-2023
      Case Last Updated: 03-Apr-2024

H
      hasanmakinaci
    • RE: Tax return W-2, Vergi formu

@AE123, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

Merhaba kisa bir sorum olacakti @mysea @knnrn cevaplayabilirseniz cok memnun olurum, Amerikan vatandasiyim 2023 Ocak - Mayis aylarinda Turkiyede calistim ve $20 bin alti gelir elde ettim, esimle birlikte Haziran'da Amerika"ya tasindik ve Agustos 2023'de burda calismaya basladik. Ikimizinde isyerlerinden calistigimiz sureye dair W2 formlarimiz var.

Gectigimiz senelerde Turkiyeden vergilerimizi yaptigimizda Amerikadaki muhasebecim elektronik olarak 2555 formu olmadigindan eski usul elle doldurarak print edip posta ile Amerikaya yollatiyordu ve IRS e ulasip isleme alinmasi elektronik ortamda file edilmedigi icin cok cok uzun zaman aliyordu. Sormak istedigim soru ise 2023 ilk 5 aydaki TR gelirim $20 bin dolar alti oldugundan bu sene vergilerimi file ederken bu gelirimden bahsetmem gerekir mi yoksa direk Amerikada calistigimiz Agustos 2023 - Aralik 2023 donemini file etmemiz yeterli midir ?

Amerika, vatandaslarindan yurt disinda elde ettigi gelirleri beyan etmesini ister! Lakin Turkiye ile Amerika arasindan bildigim kadari ile herhangi bir saglik sozlesmesi, ssk , is sozlesmesi tarzi herhangi bir anlasma yok. yani sizin yaptiginiz bir beyanda IRS kagit ile size tax audit yapmak istese dahi turkiyede calismanizi kanitlayamaz, bilemez.
      Turklerin bir sozu var, essegin aklina karpuz kabugu dusurmeyin diye. (burda esek federal hukumet oluyor) Turkiyede yaptiginiz income i amerikaya tax file yaparken bildirmeyin.
      Tax file yaparken Total income i freelancer isler yaptim (evde cocuk baktim, bilgisayar tamir ettim vs) diyerek income inizi yukseltebilirsiniz eger kisisel income inizi arttirmak isterseniz!

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      H
      hasanmakinaci

hasanmakinaci tarafından gönderilen son iletiler

@demirdenkadifeldiven, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba arkadaşlar Uganda hastanesinde toplam ödeyeceğimiz tutar nedir ?

Unganlar, 1550 ytl odedim once, rontgen ve kan tahlili icin, muayene icin, $310 istediler. (4 asi vurdular)

H
      hasanmakinaci

@berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Ben İstanbulda dogdum 5 ay oldu dq olali hala randevu yok abdli avukat işlemleri yürütüyor sorduk dosya nvcde bir problem yok mülakat tarihini bekleyin diyor böyle de absürt bir durum var

senin uscis e basvuru tarihinde, DQ olma tarihinde benim takip ettigim case den daha once, lakin bana vize randevusu Nisan 2 de verildi.
      Gelecek ay yani mayis da randevu yok, hos degil!

H
      hasanmakinaci

@epsilon05, içinde söyledi: Emeklilik Günü Saydırma (ABD vs. TR)

Merhabalar annemin 7 aylık bağ-kur prim eksiği bulunmaktadırEskiye dönük borçlanma yapacağız.Fakat annemden Amerika’da çalışma belgesi istiyorlar.Daha önce annem Amerika da hiç çalışmadı fakat ikameti orada.Çalışmadığına dair belgeyi nereden nasıl alabiliriz ?

Annenin calismis olmasi gerekmiyor, bir onceki sayfadaki aciklamayi iyicene oku. eksik gunleri odemek icin turkiyenin yurt disi borclanma diye bir hak verilmis.
      1- once konsolosluga gideceksin, ikamet belgesi alacaksin (bu benlgede annenin amerikaya giris cikis tarihleri yaziyor.
      2- bu belge ile ikametgahina en yakin ssk binasina gideceksiniz. biz borclanma yapacagiz diyeceksiniz.
      3-borclanma evrakinda kac gun borclanmak istedigini yazacaksin. senin durumunda 210 gun. evraki vereceksin. konsolosluktan aldigin ikamet belgesi ile birlikte vereceksin.
      4- verdiginiz cep telefon numarasasina mesaj gelecek, odeme yapin, su kadar diye.
      5- odemeyi yapacaksin. 2-3 gun icinde gunler annenin gunlerine eklenir.
      6- 2024 itibari ile annenin odeyecegi gunluk yurt disi borclanma bedeli 300 ytl.
      7- gunler e devlette gorulunce emeklilik dilekcesini verebilirsin.

H
      hasanmakinaci

@ecom, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar merhaba 25 kasim dq ama dosya hala nvcde randevu gelmedi.Her yere mail attım aradim kimse birsey demiyor ben vazmı gecmem lazim yoksa amerikadan avukat mi bulayim uzaktan bilgilerimi verip tavsiyeniz var mi

Senin evrak basvuru tarihinde, DQ tarihinde benden once, mulakat verilmemis olmasi normal degil, kaygini anliyorum. NVC ile 1 yil icinde irtibat kurmazsan, dosyan siliniyor, NVC ye mail attiginda, benden sonra basvuru yapip, benden sonra DQ olanlara randevu verdiniz, email lerinizde first come first serve diye sallamayi biliyorsunuz? benim mulakat tarihim nerde? diye sor, sonra bakariz

Merhaba
      Nvc ile bir yıl iletişim kurulmazsa dosyan siliniyor bilgisini biraz acarmisiniz lütfen. Bana özelden soranlarda oldu bunu çünkü bir bilgim olmadığını söyledim.
      Benim bilgim şu yönde;
      Dosyanız uscis den nvc ye aktarildiginda evrak yükleme ödeme yapmak gibi hiç bir işlem yapmazsaniz bir yıl içerisinde dosyaniz düşer.
      Ancak biz her işlemi yapmışız dq de olmuşuz adamlar randevu vermiyor. Neden benim dosyam siliniyor? Burada benlik bir şey yok ki.
      Arada arayip hatırlarini mı soralım?
      Ben f2a kategorisindeyim ama her asamamiz sizlerle ayni sadece eşim green cardlı olduğu için yıllık kotaya tabiyiz. Dolayısıyla dq olalı bir yılı coktan gectik çoğumuz. Bu hesaba göre hepimizin dosyasi siliniyor.

Benim evrak yuklememe ragmen DQ olamadim, sonra surekli 10 gunde bir evrak yukledim ve aralarda NVC ye sorular sordum. Bana geri donuslerinde aynen altinda su yaziyor, copy paste yapiyorum.

If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process.

H
      hasanmakinaci

@Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci avukatım bana ıslak imzalı veya mühürlü olsun adliyeden al dedi sizde bir sıkıntı olmadı mı?

Ben once adliyeye gittim, islak imzali, muhurlu ve apostilli arsiv kayitli sabika kaydi aldim.
      NVC kabul etmedi, tekrar yolladim, farkli yukledim, yok dedi, farkli ve guncel olani yolla dedi,
      Ben adliyeden aldim,yeni format, yukledim, kenarlari gozuksun dedi,
      en son e devletten aldim, yukledim, sorun olmadi.
      e devleti farkli klan, uzerinde barkot var, e devletin belge dogrulama diye bir servisi var, belgenin uzerindeki numaralari girince turkiye devleti sizin evrakinizi sistemde gosteriyor, boylece evrak dogrulanmis oluyor, en guvenli, guzel sistem

H
      hasanmakinaci

@Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Görüşmeye giderken adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin ıslak imzalı mı olması gerekiyor?

sanmam, e devletten aldiginiz evraklar da barkod var, bu evraklar e devletten teyit edilebiliyor. sicil kaydinin arsivli olmasi gerekiyor.

H
      hasanmakinaci

@feyza86
      O zaman ben soyle bir soru soracagim, green kartin belirtiginiz adrese gelmesi icin amerikaya girilmesimi lazim?
      yani bu fee odendi varsayalim, lakin amerikaya 5 ay sonra giris yapildiginda green kart adreste yollanmismi olacak?

H
      hasanmakinaci

@hasanmakinaci 2 kişiyiz

Şub 27

HHS Poverty Guidelines for Affidavit of Support

HHS Poverty Guidelines for Affidavit of Support

Use the HHS Poverty Guidelines to complete Form I-864, Affidavit of Support Under Section 213A of the INA.

bu uscis sayrafina bakabilirsiniz, ne kadar gelir beyan edilmesi gerektigine istinaden.

ornegin siz 2 kisisiniz, 2 de sponsor olsa, toplam 4 kisi diyelim,
      4 kisi icin NVC $39.000 gormek istiyor. tax evraki 1040 da line 9 da bu rakami gormek ister, daha dusukse rakami yukselt gel derler.

H
      hasanmakinaci

Bu $200 green kart basim bedelini nasil / nereye oduyoruz?

H
      hasanmakinaci

Merhaba,

zirt pirt angaraya gitmek istemedigim icin, 30 mart ta unganlara randevu alindi.
      ankarada kugulu parkin yaninda unganlarin yerine gidildi. 4 kat.
      1550 ytl kan verme ve rontgene, ve $310 a muayene ucreti bayildik.
      4 asi yapildi, grip,su cicegi(2),tetenoz,hepatit B

2 nisanda randevuya gidildi, Randevuya bilerek biraz gec gidildi.
      Randevudaki ters bayan degilde diger turk beyefendiye evraklar verilmeye calisildi. CEAC sistemine hersey yuklendigi icin,
      Cok hazir gelmissiniz, herseyinizi yuklemissiniz, dendi, sadece, sabika kaydina, nufus kayit ornegine, evlilik cuzdanina ve
      fotograflarin aslina bakti

Diger tarafta ki amerikali vize gorevlisi esin amerikan varandasimi, adi ne, senin adin ne, amerikada nerede yasayacaksin disinda green
      kartin gonderilecegi adresi teyit etti ve tebrik etti. Unganlarda muayene email i henuz gelmedi dediler, email gelince vizenizin oldugu pasaportunuz
      size ulastirilacak dendi , konsolosluk ile isim bitti, konsolosluktan cikmadan unganlardan email de geldi, muayenenin sorunsuz gectigine, dair
      unganlara tekrar gidip teyit ettim ikinci defa. Bir kac gun icinde vizeli pasaportun evime gelmesini ongoruyorum.

U.S. Department of State
      IMMIGRANT VISA APPLICATION
      Issued
      Immigrant Visa Case Number: ANK202380XXXX 01 ANK
      Case Created: 29-Oct-2023
      Case Last Updated: 03-Apr-2024

H
      hasanmakinaci