Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• 2023ün en son hangi ayı randevu aldı dq.su mart nisan olanlardan randevu alan oldu mu acaba?kendi sürecimizi tahmin etmek için yazarsanız mutlu oluruz saygılar.

• @yasmin982 2024 Ocak ortasındakilere verildi en son

• @yasmin982 ocak 16 en son bildigim kadari ile

• Görüşmeye giderken adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin ıslak imzalı mı olması gerekiyor?

• @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Görüşmeye giderken adli sicil kaydının ve nüfus kayıt örneğinin ıslak imzalı mı olması gerekiyor?

sanmam, e devletten aldiginiz evraklar da barkod var, bu evraklar e devletten teyit edilebiliyor. sicil kaydinin arsivli olmasi gerekiyor.

• @hasanmakinaci avukatım bana ıslak imzalı veya mühürlü olsun adliyeden al dedi sizde bir sıkıntı olmadı mı?

• @hasanmakinaci barkodlu evrak orijinal evrak olarak geçiyor mu

• @ygmbx aslında burada bazı deneyimler yaşanıyor ve sonra zaman geçince üzerinden bunlar kulaktan kulağa gibi biraz değişime uğruyor. O muhabbet tam olarak şöyle.
    Bir arkadaş giriş yapıp uzun süredir kartını bekliyordu fakat hiç arastirmadigi için ücreti bilmiyor ödememiş. Neden hala kartım gelmedi sorusu üzerine epey konuşuldu.
    Aslında ne kadar erken ödersen o kadar erken gelir Değil,
    Doğrusu; Giriş yapmadan odeyin ki girisinizden sonra kartın basim işlemine hemen geçilsin. Girişten ne kadar önce olduğunun hiç bir önemi yok isterseniz 3 gün önce yatırın isterseniz 2 ay önce asla bir fark yaratmaz önemli olan giristen önce olması.
    Tabiki içeriye girip bir ay sonra kart ücreti odeyenin kartiyla giriş yapmadan hali hazırda ödemiş kişinin karti bir hata olmadıktan sonra aynı zamanda gelmez mantık olarakta.
    Tabi insanlar için ssn ve kart önemli bir resmi belge olduğu için bir hafta bile erken gelmesi burada konuşuluyor gayet normal.
    Konusu açılmışken bilgi amaçlı yazmak istedim sonra kafasi karışan arkadaşlarımız özelden soruyorlar. Herkese kolaylıklar diliyorum.

• @hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar merhaba 25 kasim dq ama dosya hala nvcde randevu gelmedi.Her yere mail attım aradim kimse birsey demiyor ben vazmı gecmem lazim yoksa amerikadan avukat mi bulayim uzaktan bilgilerimi verip tavsiyeniz var mi

Senin evrak basvuru tarihinde, DQ tarihinde benden once, mulakat verilmemis olmasi normal degil, kaygini anliyorum. NVC ile 1 yil icinde irtibat kurmazsan, dosyan siliniyor, NVC ye mail attiginda, benden sonra basvuru yapip, benden sonra DQ olanlara randevu verdiniz, email lerinizde first come first serve diye sallamayi biliyorsunuz? benim mulakat tarihim nerde? diye sor, sonra bakariz

Merhaba
    Nvc ile bir yıl iletişim kurulmazsa dosyan siliniyor bilgisini biraz acarmisiniz lütfen. Bana özelden soranlarda oldu bunu çünkü bir bilgim olmadığını söyledim.
    Benim bilgim şu yönde;
    Dosyanız uscis den nvc ye aktarildiginda evrak yükleme ödeme yapmak gibi hiç bir işlem yapmazsaniz bir yıl içerisinde dosyaniz düşer.
    Ancak biz her işlemi yapmışız dq de olmuşuz adamlar randevu vermiyor. Neden benim dosyam siliniyor? Burada benlik bir şey yok ki.
    Arada arayip hatırlarini mı soralım?
    Ben f2a kategorisindeyim ama her asamamiz sizlerle ayni sadece eşim green cardlı olduğu için yıllık kotaya tabiyiz. Dolayısıyla dq olalı bir yılı coktan gectik çoğumuz. Bu hesaba göre hepimizin dosyasi siliniyor.

• @drk-24 sağlık raporunuz tamamlanıp konsolosluğa gonderildiginde vizeniz basılıp pasaportunuz gönderilir.

• @hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Bu $200 green kart basim bedelini nasil / nereye oduyoruz?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?_=1712241217071

Buradan gereken tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Vizeniz hayırlı olsun.

• @berkant kapıya gidip bir cevap alamazsiniz sanmıyorum. Ama dosyanizda her hangi bir ekstra durum var mı? Bu önemli doğum yeriniz farklı olabilir istenen eksik bir evrakiniz var mı? Yada sadece bekliyorda olabilirsiniz. Nvc ve konsolosluğa e mail gonderip bilgi edinmeye çalışın. Yada iyi bir göçmenlik avukatindan tek seferlik bir danismanlik alabilirsiniz.

• @hasanmakinaci hayır siz giriş yapmadan asla kartiniz basilmaz ve gonderilmez. Öncelikle giriş yapmalisiniz. Ücreti giriş yapmadan bir kaç gün önce odesenizde olur. Çok erken ödemeniz bir şey ifade etmez. Sadece girişten önce oderseniz iyi olur.

• @ufukadiyaman geçmiş sayfalarda bulabilirseniz @Handan hanimdi sanırım, yanilmiyorsam onun deneyimini inceleyebilirsiniz. Kendisi bazı sosyal medya sayfalarindan durumunu ayni durumda olanlarla birlikte takip ediyordu. Onun eşide başka bir ülke dogumluydu ve bir hayli beklemisti Kendisi randevu için. Hatırladığım isim handan hanım olsada ismini hatirlayamadigim daha önce okuduğum deneyimlerden anladığım;
    Evet Türkiye dogumlu değil ve Türkiye’deki abd konsolosluğundan randevu bekliyorsa normalden epey uzun sürüyor sıra gelmesi. Herkes için geçerli mi bilemem ama, bir hayli kişi olmalı ki bu insanlar kendilerine bir facebook gurubu kurdular. Türkiye dışında doğmuş Türk vatandaslarindan bahsediyorum oturumu olanları bilmiyorum.

• @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci avukatım bana ıslak imzalı veya mühürlü olsun adliyeden al dedi sizde bir sıkıntı olmadı mı?

Ben once adliyeye gittim, islak imzali, muhurlu ve apostilli arsiv kayitli sabika kaydi aldim.
    NVC kabul etmedi, tekrar yolladim, farkli yukledim, yok dedi, farkli ve guncel olani yolla dedi,
    Ben adliyeden aldim,yeni format, yukledim, kenarlari gozuksun dedi,
    en son e devletten aldim, yukledim, sorun olmadi.
    e devleti farkli klan, uzerinde barkot var, e devletin belge dogrulama diye bir servisi var, belgenin uzerindeki numaralari girince turkiye devleti sizin evrakinizi sistemde gosteriyor, boylece evrak dogrulanmis oluyor, en guvenli, guzel sistem

• @Handan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba, bugün eşime Ankara’da görüşme için email geldi!

October 31 e tarih verdiler. DQ tarihi August 30,2022 idi. Uzun sürmesinin sebebi Foreign State od Chargeability si Fransa olması. Yani TC vatandaşı fakat yurt dışında doğduğu için vize mülakat sırası farklı ilerledi. Bu bilgilerin bu durumda vize bekleyen kişilere yardımcı olması için bu şekilde açıklamaları yazdım.

@ufukadiyaman sizin için handan hanımin ilgili iletisinide buraya bırakıyorum. Imzasindan gorebilirsiniz tam tarih ve surecinin ilerleyişini.

• @ecom, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@hasanmakinaci, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@berkant, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar merhaba 25 kasim dq ama dosya hala nvcde randevu gelmedi.Her yere mail attım aradim kimse birsey demiyor ben vazmı gecmem lazim yoksa amerikadan avukat mi bulayim uzaktan bilgilerimi verip tavsiyeniz var mi

Senin evrak basvuru tarihinde, DQ tarihinde benden once, mulakat verilmemis olmasi normal degil, kaygini anliyorum. NVC ile 1 yil icinde irtibat kurmazsan, dosyan siliniyor, NVC ye mail attiginda, benden sonra basvuru yapip, benden sonra DQ olanlara randevu verdiniz, email lerinizde first come first serve diye sallamayi biliyorsunuz? benim mulakat tarihim nerde? diye sor, sonra bakariz

Merhaba
    Nvc ile bir yıl iletişim kurulmazsa dosyan siliniyor bilgisini biraz acarmisiniz lütfen. Bana özelden soranlarda oldu bunu çünkü bir bilgim olmadığını söyledim.
    Benim bilgim şu yönde;
    Dosyanız uscis den nvc ye aktarildiginda evrak yükleme ödeme yapmak gibi hiç bir işlem yapmazsaniz bir yıl içerisinde dosyaniz düşer.
    Ancak biz her işlemi yapmışız dq de olmuşuz adamlar randevu vermiyor. Neden benim dosyam siliniyor? Burada benlik bir şey yok ki.
    Arada arayip hatırlarini mı soralım?
    Ben f2a kategorisindeyim ama her asamamiz sizlerle ayni sadece eşim green cardlı olduğu için yıllık kotaya tabiyiz. Dolayısıyla dq olalı bir yılı coktan gectik çoğumuz. Bu hesaba göre hepimizin dosyasi siliniyor.

Benim evrak yuklememe ragmen DQ olamadim, sonra surekli 10 gunde bir evrak yukledim ve aralarda NVC ye sorular sordum. Bana geri donuslerinde aynen altinda su yaziyor, copy paste yapiyorum.

If your visa petition is currently processing at the National Visa Center, do not let more than one year pass without contacting NVC. If a period of one year passes from the last date of contact (by telephone, mail, or e-mail) with NVC, all submitted fees and documents expire. If this occurs, the fees must be paid again and documents must be resubmitted in order to continue the immigration process.

• Arkadaşlar lütfen birbirimize daha fazla yardımcı olabilmek ve sorulariniza daha net cevaplar alabilmek adına, profil ayarlarinizdan sürecinizi imzaniza taşıyın. Bir soruya cevap verebilmek için önce bir kaç soru sormak gerekiyor. Buda vakit kaybı yada size cevap verebilecek insanların üşenip cevap vermemesine neden olabilir çünkü dediğim gibi önce üç beş soruyla durumunuzu anlaması gerekir. Herkese kolaylıklar diliyorum sürecinde.

• @hasanmakinaci tamam ama bu dq olmamış bir dosya. Dq olmuş dosyanın zaten nvc ile işi kalmamış olur. Bu dosyalar Ankara’dan mülakat tarihi bekliyor. Çünkü bu durum bizim gibi dq olmuş kişiler için geçerli olsaydı şuan onlarca dosya silinmiş olurdu. Son bir buçuk yıldır bültenden dolayi bizim kategoride tek bir vize alan yok. Ayrıca avukatimizdan çok memnunuz hiç bir şey bilmesekte o uyarirdi diye tahmin ediyorum çünkü sürekli iletişim halindeydi. Kafa karıştırıcı bir not olduğu kesin ama mantığım asla kabul etmiyor.

• @ecom Evet doğru olan aynen bu.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k