Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 176.9k 244
  • ⭐⭐

    @MySea Dün ben bunları yazdıktan hemen sonra sabah uyandığımda Pazartesi günü için kendi uzmanlık alanımla ilgili olarak iş mülakatına davet edildiğimi öğrendim. Beni işe alacaklarına dair hiç ümidim yok; ama en azından benim için ciddi bir tecrübe olacak.

    Bunun yanı sıra; iş bulana kadar uber ya da doordash yapmanın en güzel yönleri civarı öğrenmeniz, dün gece (saat 1 civarı) bir eve paket teslim ederken polis çatışması gördüm, ben giderken bazı patlama sesleri duydum; meğersem tam çatışmaya doğru gidiyormuşum, o filmlerdeki "lay on the ground" sahnelerini bizzat izledim. Polisin biri bana geri çekil diye bağırdı yalnızca food delivery diyebildim; bir yandan tüfek ve silahları görmenin verdiği tedirginlik, diğer yandan film sahnesine tanıklık eder gibi garip bir heyecan, suratımda endişeyle karışık şapşalca bir tebessüm oluştu. Ev sahibinin isminden müslüman olduğunu anlayınca paketi kapıya bırakmak yerine kapıyı çaldım, arapça kısa bir merhabalaşmadan sonra adam artık bu mahalleden bıktım dedi, 2-3 gecede bir böyle olaylar olur; ama çok büyük şeyler değil dedi :) Hayırlı sahurlar diyip ayrıldım hala 2 polis beni izliyordu, hemen sistemi kapatıp bir kenarda sigaramı yaktım. O civarda ev tutmaya kalkışan bir tanıdık olursa anında müdahale ederim. İşte böyle bir tarafta aylık 55k$ kira ödenen ve HOA bedeli senelik 100k$ olan evler diğer tarafta aylık 1.500$ kira bedelli condolar, muhitiniz hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Şimdilik epeyce eğlenceli :)


  • @EasternStar çok sevindim hem sizin adınıza hem de kendi adıma. İnşallah nice nice insanlar faydalanır.


  • @denizci10 hep söylüyorum forumdaki en yararlı başlıklardan biri bu. Kendi adıma çok faydalandım hala da her yorumda öğrenmeye devam ediyorum. vesile olduğunuz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler ve tabii ki deneyimlerini bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim ✌🏻

  • ⭐⭐

    Davulun sesi bizlere uzaktan hoş geliyor. Ama günün sonunda reality programı gibi hayatın tamamen içinden bu tecrübeleri paylaşmanız çok önemli. Ve satır aralarından alınacak çok tecrübe var.
    Emeği geçenlere teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serel çok teşekkür ederim. düşünceleriniz beni çok memnun etti


  • @selamibasaran çok teşekkürler. aynen öyle tecrübe burada her şey o da bir yerde paraya kumanda ediyor.

  • ⭐⭐

    @denizci10 Tecrübe parayla satın alınmaz, tecrübe kazanmak için bazen para harcamak gerekir. Herkesin iyi ya da kötü tecrübesi çok kıymetlidir. Bu forumdan görüştüğüm arkadaşlar genellikle başkalarının parayla verdiği bilgileri onlara aktardığımızı dile getiriyor, umarım öyledir.

    Bizler yalnızca sizin ABD'ye en az masrafla ve en sorunsuz şekilde yerleşebilmeniz için bildiklerimizi paylaşıyoruz.


  • @EasternStar Kesinlikle katiliyorum. Tecrube yasayarak ve sorarak elde edilen birseydir. Bir de deneme-yanilma yontemi vardir. Ama deneme-yanilma da risk fazladir. Bu forumda paylasilan bilgiler, cogu insanin fazla riske girmeden, cok para harcamadan, bircok seyi yapabilmesinin onunu aciyor. En azindan fikir veriyor. Baskalarinin tecrubelerinden bedava faydalanma imkani sunuyor.

  • ⭐⭐

    @EasternStar ayyy maşallah valla darısı benim başıma bakalım ne halt edeceğim :) hem korkuyorum hem heyecanlıyım...


  • @EasternStar ben mesela bazı tecrübeleri burada okuyarak elde ettim. Bazılarını da yaşayarak elde ettim. Ama halen bir şeyler öğreniyorum bu genelde etrafımda benim gibi yani aynı statüde olduğumuz insanlardan elde edilen bilgilerle oluyor. İnşallah bazılarına bir faydamız oluyordur.


  • Yeltendiğimiz iş küçük bir şey değil. Adeta yürmeyi öğrenen bebekler gibiyiz:)

    Verdiğiniz bilgiler çok değerli, umarım nasip olur bizde tecrübelerimizi burada paylaşırız.

  • ⭐⭐

    @denizci10 Orçun Hocam bana çok faydanız dokundu mesela :)

    @debbieLA77 endişelenmekte haklısınız, bilmediğiniz kültür, aşina olmadığınız uygulamalar, mahalle mahalle değişen kurallar insana ürkütücü geliyor ama eğer sabırlıysanız Türkiye'de yaşamaktan daha kolay. Bir de şunu bilmeniz lazım, burada düşerseniz kaldıranınız olmaz.


  • Verizon pişmalıktır, onu söyleyebilirim önceki gönderide geçen muhabbete :d küçük bir kasabada olduğum için başka şansım yoktu haha 45 dolar aylık ödüyorum yine de fiyat iyi diyebilirim.

    İş başvuruları konusunda gidip görüşüyorum ama kapı duvar. Herkes ssn, çalışma izni vs istiyor. Neyse tecrübe oluyor en azından. İnsanlarla konuşmayı sevdiğim için iki muhabbet ediyoruz haha..


  • @thisistheway Yerine göre değişiyor demek ki. Verizon sağolsun bana ayda 5$ farkla 1 tane iphone 14 1 yeni hat daha verdi. Şimdi ev internetini de taşıyacağım hem fatura yarı fiyatına inecek hem de 500$'a yakın elektronik ürün ve hediye çeki verecekler.

  • ⭐⭐

    @EasternStar ayyy darısı benim başıma böyle bişeyler olmalı artık hayatımda:) sürekli korna ile birine küfür eden yeşil ışık yandığında 10 saniyeye bile tahamülü olmayan sabırsız, hırsız, hırslı, sevimsiz, medeniyetsiz, okumamış , cahil çoğunlukta bir toplumla beraber yaşamktan artık zevk almıyor olabilirm sanırım... eskiden mücadele ederdim artık mücadele edecek cevap verecek gücümde kalmadı:(


  • @EasternStar estağfurullah çok sevindim o zaman.


  • @EasternStar Aracı farklı bir eyalette teslim etmek istediğimde kiralama ücretleri 3 katına kadar çıkıyor. Bu konuda bir öneriniz olur mu ya da satın aldığım aracı Florida dan Houston a götürmek gerçekten mantıksız mı?

    @denizci10 siz ne önerirsiniz? Giriş riskli olacağı için biletimi Miami'ye aldım, Miami'de birkaç gün kaldıktan sonra Houstan'a en kolay nasıl geçebilirim? Aracıda @semavi 'den almak istiyorum :)


  • @EasternStar evet, prepaid hat olmayınca hayat güzel :d


  • @berkozer ben uçakla gelmenizin en mantıklı çözüm olacağını düşünüyorum.


  • @berkozer ben olsam jfk den girerdim herkes olumlu ordan ama sans tabii .


Benzer Başlıklar

  • 2 Oy
    7 İleti
    448 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
  • ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    85
    50 Oy
    85 İleti
    23k Bakış
    MySeaM
    @2xscorpion Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza 👍
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum