Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea öyleymiş gerçekten. Geçen New York a gideceğiz sabah bir kalktım telefon çekmiyor sadece SOS yazıyor fatura mı ödenmedi dedim bakıyorum arıyorum sorun yok. Neyse havaalanına geç kalacağız diye diğer telefonların navigasyonunu kullanarak yola çıktık. Eşim arabada sosyal medyaya bakarken görmüş AT&T ülke çapında çökmüş. Her zamanki gibi çok şanslıyız. Uçağa bindik New York a indiğimiz zaman sorun kalmamıştı Allahtan. Ondan haklısınız T-Mobile candır gerisi heyecandır😂


  • @MySea Florida'da ulaşılmaz olmak istiyorsan T-Mobile kullanacaksın 🙂 Evde, arabada, işte, avmde asla çekmez.


  • @EasternStar Hocam biz ailecek tatilde tum Florida'yi kuzeyden guneye araba ile gezdik, farkli yerlerde otellerde kaldik ve hicbirimiz sorun yasamadik. Ama tabii ki siz devamli orada yasiyorsunuz, belki biz cok yer degistirdigimiz icin fark etmemis de olabiliriz kisa sureli kesintiler olmussa.


  • @MySea Palm Beach County'nin çoğu yerinde, özellikle yerleşim yerlerinde çekmez. Bunun sebebi burada baz istasyonlarıyla ilgili yapılan düzenlemeler. En iyisi Verizon, onda bile sorun yaşıyorsunuz. Ben çoğu zaman çevrimdışı çalışan navigasyon programları kullanıyorum. Boca Raton, Delray taraflarına yerleşmeyi planlayanlar bu sorunu bilsin isterim.


  • @EasternStar Guzel yerde yasiyorsunuz! Ev fiyatlari ve kiralar o bolgede yuksek. Is durumlari nasil?


  • @EasternStar

    Çevrim dışı çalışan en başarılı bulduğunuz navigasyon programı/programları hangisi sizce?


  • @ATS16 Sygic. Kaç ülke gezdirdi bana sayamam, turist rehberi gibi. Yalnızca ABD'de çevrim dışıyken gideceğiniz mağazanın ismini yazınca bulmuyor, açık adres yazmanız lazım. Onları da adres defterine kaydettim oradan buluyorum.

    @MySea nitelikli işlerde çok iyi paralar var, senelik 70k ve altında kazanana yoksul muamelesi yapılıyor. Eğer garsonluk, doordash falan gibi gün geçirmelik işler yapıyorsanız kazandığınız kadarını da bahşiş olarak veriyorlar. Mesela ben dün bir malikane, şato benzeri bir eve ufak bir kargo bıraktım (freelance olarak amazon taşeronu bir şirkette vakit geçirmelik yarı zamanlı işe başladım), hemen eşime konum atıp emsal kiralara bakmasını istedim, aylık 55k$ dedi. Ben minibüsün içinde telefonla konuşurken evin yardımcılarından birisi gelip o gün için kazanacağım para kadar bahşiş verdi. Hatta o gün forumdan bir arkadaşımızla telefonda görüşmüştük, buradaki bahşiş kültüründen bahsetmiştim, üzerine iyi denk geldi.

    Tabii ki bu tarz işlerle hayat geçirilmez, çok para kazanılmaz ama en azından aç yatmayacağınızı bilirsiniz. Palm Beach Island taraflarında bazı dönemlerde garsonların günlük bahşişi 150$ oluyor. Spring Break başladı, benim lyft şoförlüğüm onaylandı ama henüz denemedim, tatilin başladığı gün bir arkadaşım 550$ kazandı (sabah 10 akşam 6 arası aralıksız). E bunun bir de dönüşü var, sanırım o gün ben de havalimanı kuyruğuna girerim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu başlığı açarken sadece ben yazarım deneyimlerimden bahsederim diyordum şimdi 2007 tane ileti olmuş. Buraya deneyimlerini yazan insanları bilgilendiren herkese teşekkür ederim. İnşallah birilerine yardımımız dokunmuştur.


  • @EasternStar Paylasim icin tesekkurler! Umarim o bolgelerde yasamayi dusunenlere bir nebze de olsa fikir verebilir.

    Gecen hafta ben Charlotte Havaalanindayken yan taraftaki gateden Palm Beach'e giden bir ucus vardi ve neredeyse buyuk cogunlugu genc universitelilerdi. Spring break icin tatile gidiyorlardi.

    Sizin de yazdiginiz gibi bu tur isler surekli yapilacak isler degiller. En onemli nedeni ise bence bir gunku kazancin ertesi gun elde edilebilmesinin garantisi yok.


  • @denizci10 Ben bu sayfada yazılanlardan çok faydalandım, umarım benim yazdıklarımdan da faydalanan arkadaşlar mevcuttur.


  • @MySea Dün ben bunları yazdıktan hemen sonra sabah uyandığımda Pazartesi günü için kendi uzmanlık alanımla ilgili olarak iş mülakatına davet edildiğimi öğrendim. Beni işe alacaklarına dair hiç ümidim yok; ama en azından benim için ciddi bir tecrübe olacak.

    Bunun yanı sıra; iş bulana kadar uber ya da doordash yapmanın en güzel yönleri civarı öğrenmeniz, dün gece (saat 1 civarı) bir eve paket teslim ederken polis çatışması gördüm, ben giderken bazı patlama sesleri duydum; meğersem tam çatışmaya doğru gidiyormuşum, o filmlerdeki "lay on the ground" sahnelerini bizzat izledim. Polisin biri bana geri çekil diye bağırdı yalnızca food delivery diyebildim; bir yandan tüfek ve silahları görmenin verdiği tedirginlik, diğer yandan film sahnesine tanıklık eder gibi garip bir heyecan, suratımda endişeyle karışık şapşalca bir tebessüm oluştu. Ev sahibinin isminden müslüman olduğunu anlayınca paketi kapıya bırakmak yerine kapıyı çaldım, arapça kısa bir merhabalaşmadan sonra adam artık bu mahalleden bıktım dedi, 2-3 gecede bir böyle olaylar olur; ama çok büyük şeyler değil dedi 🙂 Hayırlı sahurlar diyip ayrıldım hala 2 polis beni izliyordu, hemen sistemi kapatıp bir kenarda sigaramı yaktım. O civarda ev tutmaya kalkışan bir tanıdık olursa anında müdahale ederim. İşte böyle bir tarafta aylık 55k$ kira ödenen ve HOA bedeli senelik 100k$ olan evler diğer tarafta aylık 1.500$ kira bedelli condolar, muhitiniz hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Şimdilik epeyce eğlenceli 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar çok sevindim hem sizin adınıza hem de kendi adıma. İnşallah nice nice insanlar faydalanır.


  • @denizci10 hep söylüyorum forumdaki en yararlı başlıklardan biri bu. Kendi adıma çok faydalandım hala da her yorumda öğrenmeye devam ediyorum. vesile olduğunuz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler ve tabii ki deneyimlerini bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim ✌🏻

  • ⭐⭐

    Davulun sesi bizlere uzaktan hoş geliyor. Ama günün sonunda reality programı gibi hayatın tamamen içinden bu tecrübeleri paylaşmanız çok önemli. Ve satır aralarından alınacak çok tecrübe var.
    Emeği geçenlere teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @serel çok teşekkür ederim. düşünceleriniz beni çok memnun etti

  • ⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran çok teşekkürler. aynen öyle tecrübe burada her şey o da bir yerde paraya kumanda ediyor.


  • @denizci10 Tecrübe parayla satın alınmaz, tecrübe kazanmak için bazen para harcamak gerekir. Herkesin iyi ya da kötü tecrübesi çok kıymetlidir. Bu forumdan görüştüğüm arkadaşlar genellikle başkalarının parayla verdiği bilgileri onlara aktardığımızı dile getiriyor, umarım öyledir.

    Bizler yalnızca sizin ABD'ye en az masrafla ve en sorunsuz şekilde yerleşebilmeniz için bildiklerimizi paylaşıyoruz.


  • @EasternStar Kesinlikle katiliyorum. Tecrube yasayarak ve sorarak elde edilen birseydir. Bir de deneme-yanilma yontemi vardir. Ama deneme-yanilma da risk fazladir. Bu forumda paylasilan bilgiler, cogu insanin fazla riske girmeden, cok para harcamadan, bircok seyi yapabilmesinin onunu aciyor. En azindan fikir veriyor. Baskalarinin tecrubelerinden bedava faydalanma imkani sunuyor.

  • ⭐⭐

    @EasternStar ayyy maşallah valla darısı benim başıma bakalım ne halt edeceğim 🙂 hem korkuyorum hem heyecanlıyım...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar ben mesela bazı tecrübeleri burada okuyarak elde ettim. Bazılarını da yaşayarak elde ettim. Ama halen bir şeyler öğreniyorum bu genelde etrafımda benim gibi yani aynı statüde olduğumuz insanlardan elde edilen bilgilerle oluyor. İnşallah bazılarına bir faydamız oluyordur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum