Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333

• @semavi Hocam tamamen katiliyorum. Ben aslinda genelleme yapmak istemedim Ford marka araclar icin ama sadece sahsi gorusum diyelim :)

Nissanlardaki CVT sorunu aslinda 2015 oncesi modellerde daha cok ortaya cikmisti. Daha sonra sikayetler ve yasanan sikintilar nedeniyle Nissan bunlari oldukca gelistirdi ve 2016 ve sonrasi modellerde oyle eskisi gibi sorun cok olmuyor. Yeni Toyota ve Hondalarda CVT oldugunu bilmiyordum, ogrendigim iyi oldu :)

• ...10 yili gecmis alman ve bazi avrupa arabalarina pek sokulmayiniz derim, original yedek parcalari cok pahali oluyor,original olmiyan parcalarida arayip bulmak getirtmekde problem oluyor, tabi kendi tamirini yapabilecek kisiler icin soyluyorum,arabayi servisine goturup tamir ettirmek de cok masrafli olabiliyor.

• @timtim Çok benzer durumlardan geçmişiz, durumumuzdaki tek fark ben eşim için araç bakıyordum kendimin şirket arabası olmaya devam ettiği için (çok şükür) ve araç doordash vs için değil tabi.

İkinci büyük farkımız, bana da şirketteki tanıdıklarımın tanıdıkları aracılığıyla temiz-uygun fiyatlı araçlar teklif edildi, bir ikinci el satan chevrole bayisine bile yönlendirdiler.

Arabadan anlamamama rağmen buradaki detayları inceleyerek bayinin sunduğu araçların hepsinde sorun yaşayacağımı farkedip, 200bin kilometrede bir ford escape 2014 platinum aldık 5bine. Fiyatı 5900'dü frenlerindeki sorunu görüp, fiyatını araştırıp 700 dolar maliyetini de ekleterek 5000'e kapattık.

En önemli önerim, bu sayfada ve google'da ikinci el araç alınırken yapılacak kontrolleri arayıp, kesinlikle ama kesinlikle tanıdık aracına ya da bayiye gitmemeniz. Eğer düzgün şekilde bilgi edinebildiyseniz, şahıslardan alacağınız aracı dahi iyi kontrol edip sorunsuz binebileceğiniz aracı alabilirsiniz.

Selamlar.

• @semavi "termostati bosaltirlar" tanimini aciklarsak termostati soker atarlar ...araba termostat olmadan calisir haliyle isinmaz

• Herkese selamlar, önümüzdeki yaz Amerikaya yerleşeceğiz şimdiden arabalara bakmaya başladım. ancak inanın bana bir arabanın bilinmesi gereken en basit özelliklerini bile bilmiyorum. bir kaç araç beğendim ancak mil konusunda nasıl bir yol izlemeliyim istediğim aracın bana uyan fiyatlarına baktığımda mil 70-80-90 olarak görünüyor sizce hata mı yapıyorum? :(

• ⭐⭐

@Refiks Ben de az biraz bilgim olmasına rağmen bilmediğim bir marka aldığım için fazladan ücret ödeyerek 5 yıllık garanti satın aldım, maddiyat el veriyorsa böyle bir yöntem tercih edebilirsiniz.

• ⭐⭐

@Refiks @EasternStar beyin dediği gibi çeşitli garantiler ile satılan araçlar var. Bu konu başlığı içerisinde @semavi beyin ön ekspertizin nasıl yapılacağına dair bir açıklaması var. Onları uygulayabilirsiniz.
    Ama çok yetersiz iseniz imkan varsa genç ve mile olarak az yol gitmiş bir araba alabilirsiniz.

• Herkese hayirli forumlar dilerim umarım hayatınız iyi güzel bol sağlıklı ve neşeli geçiyordur

Soruma gelecek olursam 11 mart sonrası kısmet olursa new Jersey den giriş yapıcam gelmeden önce fb Marketplace craiglist carmax ve cars üzerinden araç bakıyorum 3k ile 8k arasında iş bulduktan sonra ki görüstügüm yerler var ancak yüzyüze olması tercih ediliyor ki normal baktığım araçlar arasında önce çıkan genelde Hyundai markası oluyor mileage olarak da 100k altina bakıyorum grubu okurken @semavi ve @MySea yorumlarından önüme Dodge dart da geldi 70k mil de Ford fusion da çok aractan anlayan biri değilim önemli olan beni ilk 6 ila 8 ay arası idare etsin işe giderken kullanacağım ve belki haftada 1 2 kere uber lyft benzeri uygulama da kullanacağım bir araç bakıyorum tüm forum ahalisinin engin deneyimlerinden yararlanmak isterim

• @symbi0te Merhaba. Belirttiğiniz fiyatlarda bulacağınız arabalar sürprizlerle dolu kapalı kutu olacak. Bu on kabulle başlamalısınız. CarMax'tan bu fiyatlara araba bulmanız imkansız değil ama çok zor. Marketplace, Offerup gibi uygulamalardan alacağınız arabalar için çok dikkatli olmalısınız. Birçok araba title oyunlarıyla listelenir. İstemeden salvage, rebuilt vs. araba alma ihtimaliniz, almama ihtimalinizden daha fazla olacak.
    Genel olarak otomobiller hakkında bir bilginiz yoksa bu başlığın ilk girdilerinde bulunan basic uygulamaları göz önünde bulundurunuz. En azından onbeş yirmi dakika test sürüşü yapın. Hiç birşey bilmiyorsanız bile araçta potansiyel olarak var olan problemler hakkında fikir sahibi olursunuz. Örneğin hararet veya tutarsız vites artış yükselişlerini hissedebilirsiniz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız özel mesaj yollayabilirsiniz. Bir tamirci gözü ile size yardımcı olmaktan keyif alırım.

• @Sefa gerçekten çok teşekkür ederim engin bilgileriniz için şuan için erken ama giriş yaptıktan sonra özel mesaj yoluyla fikirlerinizi almak isterim tabiki de

• @EasternStar @selamibasaran cevap için teşekkür ederim. araştırmaya devam ediyorum. :)

• @ozanurgun reis en fazla sigorta aylık ne kadar çıkabiliyor

• Bu ileti silindi!

• @Sefa, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@symbi0te Merhaba. Belirttiğiniz fiyatlarda bulacağınız arabalar sürprizlerle dolu kapalı kutu olacak. Bu on kabulle başlamalısınız. CarMax'tan bu fiyatlara araba bulmanız imkansız değil ama çok zor. Marketplace, Offerup gibi uygulamalardan alacağınız arabalar için çok dikkatli olmalısınız. Birçok araba title oyunlarıyla listelenir. İstemeden salvage, rebuilt vs. araba alma ihtimaliniz, almama ihtimalinizden daha fazla olacak.
    Genel olarak otomobiller hakkında bir bilginiz yoksa bu başlığın ilk girdilerinde bulunan basic uygulamaları göz önünde bulundurunuz. En azından onbeş yirmi dakika test sürüşü yapın. Hiç birşey bilmiyorsanız bile araçta potansiyel olarak var olan problemler hakkında fikir sahibi olursunuz. Örneğin hararet veya tutarsız vites artış yükselişlerini hissedebilirsiniz. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız özel mesaj yollayabilirsiniz. Bir tamirci gözü ile size yardımcı olmaktan keyif alırım.

çok teşekkür ederim hocam.

• washington eyaletinden aldığım bir aracı teksasa taşınırsam teksasta kullanmadan önce yapmam gereken birşey var mı?
    Aslında soruyu şöyle sormam daha sağlıklı olur. Henüz nerede yaşayacağım belli değil ama gider gitmez araba almak istiyorum, örneğin washington'dan araba aldım ama sonrasında florida'da yaşamaya karar verdim. Bu durumda araba için plaka vs değişiklik gerekiyor mu?

• @teamspirit sen önce houstona inersin @semavi gidip aşağıdaki linkten beğendiğin aracı alırsın geriye kalan tüm işlemler hakkında sana yardımcı olur

https://www.zoramotors.com/

• @teamspirit Arabayi hangi eyaletten alirsaniz alin, yerlesmeye karar verdiginiz eyalete varinca, genelde 60 gun icerisinde araci o eyaletin DMV'sinde register yapmalisiniz. Tabii ki ehliyetinizi de o eyalete cevirtmeniz lazim. Genelde 60 gun sure vermelerinin nedeni ise yerlesip address proof elde edebilmeniz icin makul ve mantikli bir sure olmasi.

Bu arada Sayin @ayvalik10 tarafindan verilen tavsiyeyi de dusunun. Sayin @semavi yardimci olacaktir.

• @teamspirit plaka+ehliyeti bulundugun eyalete cevirirsin...
    tum islemleri DMV den yapabilirsin

• ⭐⭐

Eskisi gibi 1000 dolara araba 5000 dolara Jeep alabiliyor muyuz kaldı mı öyle? Sitelerdeki fiyatlar gerçek mi?

Benzer Başlıklar

• ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    373k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k