Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @TOK çok teşekkür ederim hocam.


  • @sedat5552 Bizde randevu alip hastaneye gittik ama asi olmadigi soylenerek il/ilce sagliga yonlendirildik. Orada sinovac vardi. Yasadiginiz yerde yoksa cevre il ve ilceleri de kontrol edebilirsiniz. Biz cevre illerden birinde yaptirdik. Kolay gelsin.


  • Merhaba arkadaşlar. EB2 NIW interview bekleyen arkadaşlara ilk sorumda belirttiğim üzere bir tane daha sorum olacak merak ettiğim. Mümkünse cevaplarsanız çok sevinirim. Ben görüşme öncesi yapılması gereken Dr. Unganların muayenesi ve tamamlanması gereken aşılar konusunda işin içinden çıkamadım. Kendi NVC yazışmamdan anladığım bizlere görüşmeden bir ay önce randevu maili geliyor ve biz bir ay sonrasına interview için randevu alıyoruz sistemden Ankara elçiliğinden. ABD elçilik sitesinde immigrantlar için tamam olması gereken aşılar var bir dünya. Benim zamanımda ve hatta sanırım çoğumuzun böyle online sistemler olmadığı ve e-nabız vs olmadığı için aşılarım benim hiç kayıtlı gözükmüyor sadece olduğumuz COVİD Biontechler var. Şimdi ben bu bir ay içinde nasıl tüm aşıları olacağım? Ki zaten Dr. Unganların sitesinde muayeneden 30gün içerisinde caanlı aşı olmayın bu sonuçlarınzıı etkileyebilir yazıyor. Çocuklar için sanırım çok sorun yok, çünkü e-nabızdan veya bağlı Aile Hekimliği SağlıkBakanlığı sisteminden bize verebilir. Ama bizler napıyoruz? COVİD bile hatta yeni bir doz olmalıyız sanırım ABD yeniden zorunluluk getirdi diye biliyorum.
    Sizler mailden bir ay sonrası randevunuzu aldıktan sonra nasıl bir yol izlediniz?
    1.Yani ne kadar süre sonra bu Dr. Unlardan randevu aldınız?
    2. Aşılarınızı biz yaştakiler için nasıl kanıtladınız?
    3. Eksikleri Dr. Unganlarda mı yaptırmak zorunlu?
    4. Yazışmalarda sağlık ocakları hastane vs de yaptırılan Covid aşılarını gördüm, bu dışarıda da yaptırabiliyoruz mu demek? Ama bu durumda canlı aşı 30gün kala yaptırmayın nolacak?
    5. Çünkü Dr. Unganlar anladığım kadarıyla pahalı, dolar üzerinden, bir dünya para verilecek. Onlar dışında yaptırılabiliyorsa harika olur.
    Lütfen bu konuda aydınlatırsanız hepimiz için çok iyi olur.
    Çok teşekkür ederim şimdiden.


  • @Hilal-2 Merhaba, size NVC’den, mulakatiniz su tarih ve saate olusturuldu diye mail gelecek. O mail geldikten sonra doktor muayenesi icin randevuyu doctorun.com sitesinden kendiniz olusturacaksiniz. En erken muayeneden 1 ay oncesine, en gec 2 gun oncesine doktor muayene randevusu alabilirsiniz. Siz, konsolosluk mulakati icin randevu olusturmuyorsunuz, onlar tarih ve saati gonderiyor maille. Bundan sonra siz Ais kaydi olusturup o randevuyu kabul ettiginizi ve pasaportunuzun gorusme sonrasi gonderilecegi adresi bildiriyorsunuz.

    1. Simdilik sadece mulakat mailinizi beklemelisiniz.
    2. Devlet hastanesinden su cicegi, kabakulak, kizamik asilarina karsi antikor testi alip bu asilari oldugumuzu belgelemek istedik. Tum bunlara karsi antikorumuz yuksek ciktigi halde, devlet hastanesinden doktorun kase ve imzasiyla alindigi halde kabul etmediler. Sadece e-nabizda kayitli olan asilariniz varsa veya cocuklarinizin bebeklik asi karti varsa onlari kabul ediyorlar. Bosuna ugrasmayin derim. Uygun gordukleri asilari kendileri mutlaka yapiyor.
    3. Doktor muayesinden 1 ay once canli asi olmamaniz gerekiyor. Daha oncesinde bu asilari saglik ocaginda veya hastanede yaptirip e-nabiz’a isletirseniz kabul ederler. (Benim tetanoz ve Hepatit B asim vardi. Son bir yil icinde yaptirdigim ve e-nabiz’da gorunen. Kabul edildi).
    4. Covid asisi bu 30 gun kurali disinda tutuluyor. Covid asisini muayeden 2 gun once bile yaptirabilirsiniz. Kendileri Covid asisi yapmiyor. Devlet hastanesinde veya saglik ocaginda yaptirip e-nabiz ciktisini almaniz gerekiyor. Muayenede Covid asi belgesi mutlaka isteniyor.
    5. Siz istediginiz kadar disarida tamamlayayim deyin, onlar yine de mutlaka asi yapiyorlar. Asi olmadan ayrilani duymadim. Cocugumun tum asilari tam ve kayitli oldugu halde yine de 2 asi yapildi.
      Kolayliklar dilerim.

  • @dpdemir Çok teşekkür ederim gerçekten. Şu an herşey netleşti kafamda. KEndi kendime çözmeye çalışıyordum. Sizleri şu an ABD ye giriş yapmış görüyorum ve çok mutlu etti bu durum beni. Umarım bizler de sağ salim sorunsuz o noktalara geliriz. Tekrar sağolun.


  • @Hilal-2 Rica ederim. Umarim hersey sizler icin de yolunda gider. Ben maalesef halen idari islem surecindeyim. Esim uzerinden hak sahibiyim. Esim ve oglum green cardlarini aldilar. Ben ayni gun mulakatta AP’ye yani administrative processing’e kaldim. Boyle sacma bir durum icerisindeyim. Onun sonuclanmasini bekliyorum.


  • @dpdemir Aaaa, üzüldüm. AP detaylarını, neden uygulandığını bilmiyorum, Umarım kısa sürede çözülebilen bir durumdur ve ailenizin yanına gidersiniz hemencecik. EB3de sanırım vizeye başvurmak için önce iş bulmak da gerekli, herşey tamken eşinizde bence sizinki de bir an önce olur. Asıl önemli olan bu kaliteleri sağlamak. Bol şans dua edelim size.:) Çünkü onlar için de tek başlarına sizsiz zordur. İnşallah güzelce hemen olur.


  • @Hilal-2 Security check veya name check’den idari islemdeyim sanirim. Cunku, hicbir gerekce belirtilmedi. Sadece bekleyeceksiniz denildi. Sicilim temiz. Sanirim sistemlerinde aranan biriyle ismim ortusuyor, bu sebeple idari isleme kaliniyor ve sonuclanmasi uzun suruyor. Cok zor bir surecteyiz evet. Dualariniz icin cok tesekkurler. Buna ihtiyacim var gercekten. 🙏🏻


  • @dpdemir Evet şimdi baktım neymiş bu diye, herkesin yazdığı isim benzerliği, istenmeyen teknolojik iş listesinde olma vs gibi sebepler neden diyor. Fakat ortak söylenen siciliniz temizse mutlaka onaylanıyor sadece sakince bekleyin diyorlar. Siz de bu durumda, tabi çocuk ve eşiniz yalnızken kolay değil ama, eninde sonunda olumlu olacağını düşünerek sakince bekleyin. Çok iyi niyetlisiniz, forumdakilere yardım ediyorsunuz, tüm bu iyiliklerin karşığı işiniz çabuk olur. Dualarım sizinle....


  • @Hilal-2 Amin. Cok tesekkur ederim 🙏🏻


  • @dpdemir çok özür dileyerek gözümden kaçan veya şimdi kafama takılan birşeyi sormak isterim COVİD aşısıyla ilgili. Şimdi e-nabızıma baktım. Şöyle bir karnem var.
    Covid Biontech 1.doz 10.06.2021yapıldı
    2.doz Biontech 8.07.2021yapıldı
    hatırlatma dozu Biontech 16.12.2021yapıldı
    hatırlatma dozu Biontech 18.07.2022yapıldı
    hatırlatma dozu 14.01.2023/21.01.2023 arasında yapılacak. Tercihe bağlı yazıyor.
    Denmiş ben bu sonuncuyu görmemişim bile yani 18 Temmuz 2022den sonra yaptırmamışım hiç hatırlatma dozu.
    Bu durumda benim Covid aşılarım göçmenlik için tamam mıdır? Yoksa benim görüşme öncesi aşı yaptırmam gerekli midir?


  • @dpdemir Bir de çocuklar için biz hiç COVİD aşısı yaptırmadık. Çocuk için kaç yaş ve üzeri COVİD aşısı istiyor bilginiz var mıdır?


  • @Hilal-2 sağlık muayene randevunuza gitmeden 12 ay icerisinde Covid aşısı yaptırmanız gerekiyor


  • @Hilal-2 asi gecmisine bakilmaksizin son 12 ayda en az bir doz covid asisi gerekli.
    Turkiye'de 12 yasindan buyuk cocuklar icin asi gerekli. Zaten daha kucuklere yapilmiyor.
    Baska ulkelerde mulakata gireceklerin ise ilgili ulkenin mevzuatina bakmasi gerekiyor. Mesela Viyana'da 12 yaasinddan kucuklere asi yapilabiliyor. Bu durumda vize mulakkati icin cocuklarin da asilanmasi gerekiyor.


  • @Hilal-2, bu linki de inceleyebilirsiniz. https://www.doctorun.com/tr/covid-19


  • @Hilal-2 Son 1 yil icinde hatirlatma dozu yapilmasi isteniyor. Yani, yaptirmaniz gerekiyor. Sinovac da kabul ediliyor.


  • @Hilal-2 12 yas ve uzerine isteniyor. Tek doz yeterli.


  • @Biyolog cok tesekkur ederim.


  • @dil cok tesekkurler.


  • @dpdemir cok tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum