@waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni
M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
-
ABD'de tutunamayıp dönen çok kişi var. Meksika'dan gelen kişiler de dönüyor, E2 için gelen kişiler de dönüyor, Green Card ile gelen kişiler de dönüyor. Bu tamamen beklenti ile alakalı. Meksika'dan gelen kişilerin en büyük sorunu parasızlık. Elinde avcunda olanları buraya gelmek için harcıyor sonra iş bulamıyor ve açıkta kalıyor mecburen dönmek zorunda kalıyor. Çünkü çalışma izninin gelmesi 6-7 ay sürüyor en az ama o esnada yaşamını idame edemediği için maalesef tutunamıyor. Diğer kişilerin dönme sebepleri başka. Benim şimdiye kadar dönen kişilerin profillerini şu olarak gördüm. Eşlerden birisi ABD'ye gelmek istemiyor ama diğer eşin zoruyla gelmiş belli ki sonrasında buradaki yaşama uyum da sağlamıyor ve diğer eş de tükeniyor ve dönüyor. Diğer bir profil de şu şekilde oluyor. Türkiye'de sosyal ilişkileri yüksek buraya gelince de öyle olacak sanıyorlar. Ama herkes çalışıyor ve para kazanıyor beklediği sosyal ortam olmuyor ve hayal kırıklığı ile dönüyorlar. Başka bir profil ise ben ABD'ye yemek mi dağıtmaya geldim mis gibi işim vardı Türkiye'de. Evime bakıcı geliyordu, temizlikçi geliyordu ne işim var benim burada diyor ve dönüyor. Mesela bir grup da yanlış yerde ev seçimi yapıyor. Mesela kirası ucuz diye suç oranının yüksek, uyuşturucu kullanımının yüksek olduğu yerden ev tutuyor genelde bunlar bölgeyi ve evi görmeden evi tutanlar sonrasında 1 yıl kontrat yaptıkları için de çıkamıyorlar pişman olup geri dönüyorlar. En büyük sorun ise birine güvenip gelenler. O kişi atıyor tutuyor sen gel şöyle yaparız sen gel böyle yaparız diyor ama maalesef geldiği zaman böyle bir şey olmuyor ve kendisi de araştırma yapmadan geldi için elinde avcunda olanları da kaybediyor ve dönüyor. Benim gördüğüm ABD'ye gelen 10 kişiden 3 kişi dönüyor. Bu benim ve çevremde gördüğüm kişilerden edindiğim istatistik.
-
@jtcarlos çoğumuz istisnalar hariç buraya geldiğinde çalışmayı bedenen burayla eş tutamıyoruz. Burda disiplin vardır ve boş oturmak keyif çatmak neredeyse iş saatlerinde imkansıza yakındır. Kamuda görev yapan 8 saat lik günlük işin neredeyse yarıdan fazlası laga luga yla geçiyor. 12 yıl Türkiyede içinde bulunduğum ortam öyleydi. Ama burada kamuda bu esnekliği ve rahatlığı bulamazsınız. Çoğu işyerinde çalışır paranı çalışma saatine göre alırsın. öyle yıllık izinle rapor alıp aylarca maaş almaya devam etmen imkansız.
-
@Seda-Uysal-Avcı Kamu konusunda size tamamen katildigim gibi özel sektorde de su an Z kusagi hemen hemen ayni sekilde

-
@Seda-Uysal-Avcı Şöyle memur olamadım, pandemi döneminde bile işe gitmek durumunda kalmıştım. Yanarım da 10 sene çalışmayanlarla aynı maaşı aldığıma yanarım.
-
@EasternStar pişmanlıklar çok🫣 hazır yiyici olmaya alışmak da iyi olmuyor buraya tutanmak için çalışmak şart
İyi ki o rüyadan uyanmışım kısır döngüde git gellerle bir arpa boyu yol alamamak daha acı -
@Seda-Uysal-Avcı ben Turkiye de kamuda 23 sene calistim bankada. Son 10 senesi de yonetici olarak. IT sektorunde kamu ozel pek farketmiyor son 10 yildir. Surekli tepeden proje baskisi geliyor. Ben hafta sonlari bile calistim. Siradan bir yazilim muduruydum oyle direktor veya GMY degil. Buraya geldigimde gordumki CTO bile durmadan calisiyor, direktorler gece kalkip kod fix yapabiliyor gerektiginde. Buradaki dinamizm cok fazla.
Ama tabi herkesi kendi sartlarina gore degerlendirmek lazim. Sadece ekonomik zorluklar donme nedeni olmayabilir belki bir parcasidir, birikince sorun yasanmis olabilir -
Sosyal medya da yapılan bir soru - cevap aslında tüm olayın özetini taşıyor. Bu yazıya göre hayatı yaşamayanlar geri döner bu kadar basit

-
Daha yeni, 3 çocuklu bir aile, hiç maddi sorunları yokken ve çocukları bölgenin en iyi okullarına giderken Türkiye'ye dönmeyi tercih ettiler. Halbuki uzaktan bakana göre Amerikan rüyasını yaşıyorlardı. İçeride tam olarak sorun nedir, bilemeyiz; ancak hepimizin hayatı kendi verdiğimiz değerlerle anlamlı hale geliyor, sanırım aradıkları statüyü bulamadılar.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
Daha yeni, 3 çocuklu bir aile, hiç maddi sorunları yokken ve çocukları bölgenin en iyi okullarına giderken Türkiye'ye dönmeyi tercih ettiler. Halbuki uzaktan bakana göre Amerikan rüyasını yaşıyorlardı. İçeride tam olarak sorun nedir, bilemeyiz; ancak hepimizin hayatı kendi verdiğimiz değerlerle anlamlı hale geliyor, sanırım aradıkları statüyü bulamadılar.
Siz E2 ye mi geçiş yaptınız veya deneyeceksiniz?
-
@Ping-PONG E-2 için bekliyoruz hocam az kaldı.
-
@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@Ping-PONG E-2 için bekliyoruz hocam az kaldı.
Hayırlı olsun şimdiden. Tır dı dimi?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
zge
-
@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
ABD maceramızın son senesine adım atmak üzereyim. Kısmetse seneye bu ay sonu vatandaşlık için başvuracağım. Zorlu ve çetin yollardan geçtik. Eşimi sadece 3,5 senelik dönemde 40 gün görebildim. Evliliğimiz hırpalanmanın aksine daha da güçlendi. Her iki ülkede de Birçok problemlerle uğraştık. Ömrümüz ve bahtımız izin verdiği taktirde işi sonuna kadar da götüreceğim. Ancak vatandaşlık sonrası eşim gelmeyi istemediği taktirde pasaportumu aldıktan sonra döneceğim. Esasında garip bir Araf durumu oluştu. Türkiyede eskisi gibi devam edermiyim . Ondan da emin değilim . Ne Amerika istenen seviyede Nede Türkiye . O gün gelsin bakalım o zaman karar vereceğim. Göçmen olanların ruhi durumu hepimizin üç aşağı beş yukarı aynı. Aydiyet ve mutluluk ve de hasret kaldığımız özümüze ait meta/ değerlere özlem herkesin ortak sorunu. Bu sözü denizci olarak hayatının yarısı dünyayı gezmekle geçen biri söylüyor. Eskiden hasret sözüne gülüp geçerdim. Ancak kazın ayağı öyle değilmiş . Yastığa başımızı koyduğumuzda yada Türk dizisi seyrettiğimizde daha iyi anlıyorsunuz. İşin özü para araba yada çocuğun eğitimi değil. İşin özü mutlak mutluluk nerede olduğun ile ilgili . Şimdi bizi yada beni en iyi ruh halimi anlatan bir şarkı linki ile son veriyorum. Amerika’dan Türkiye’ye mektuplara devam .
tesadüfen bu yaziya denk geldim, o Araf ta olma durumu ancak bu kadar net ve öz anlatilabilirdi, bu msj ida yazmak istedim
-
@redsat2000 çok geç gördüm abi cevabını nedense , oldu bizim de biraz geleli. hala oturtmaya çalışıyoruz birşeyleri. bakalım

başlığın doğasını uygun birşeyler söylemek gerekirse,
Ben de birkaç tane greencardlı ailenin geri döndüğüne şahit oldum, bir tanesi ile çok yakın arkadaş da olmuştuk ailecek ama onların kararı ben de doğru olduğunu düşünüyorum çünkü abd'de geçinemiyorlardı ve türkiyede geçim konusunda rahatlardı.Biz de ailecek zor dönemlerden geçtik, ben defalarca dönmeyi düşündüm çünkü ne kadar bilginiz birikiminiz olsa da iş konusunda büyük zorluk çekiyorsunuz. Şuan hala iyi bir standart yakalamış sayılmam, paycheck to paycheck seviyesine yeni geldim harcadığım binlerce dolardan sonra . Artık onca doların hatrına vatandaş olmadan gitmem diyorum muhtemelen vatandaş olunca da burda düzen baya oturmuş olur türkiyeye gitmeyi gözüm kesmez. HAyat işte mücadelesi güzel ( bazen çekilmez oluyor ama )
-
@smk Bu konuda En zoru başarmışsın . Rahat bir şekilde süreci inşallah tamamlarsın. Bu dönem sıkıntıların çok doğal ve olağan . Hepimiz aynı süreci yaşadık.
-
Daha onceden takip ettigim bu basliga da yazma zamani gelmis demek. Dv22 kazandigimizda son mulakat dsgitiminda ismimizi gorunce cok sevinmistik. 2 senelik ABD maceramiz oglumuzdaki otizm suphelerimiz yuzunden birskma karari aldik. Cift dilli ortam iyi grlmeyecek dendi. Ve burda cocugunuza zaman ayiramiyorsunuz. Belki 1 2 yil sonra tekrar geri doneriz ve devam ederiz. Ancak bizim ozelimizden bagimsiz her yerin artilari ve eksileri var. Bunu unutmamak gerek. Burda da cocugunuzu okula yollamak, iyi bir muhitte yasamak, guvenli yerler bulmak, kendinize arkadas cevresi edinmek kolay degil. Surekli bi shooting haberi, kresler asiri pahali(1500-2000 dolar), saglik hizmetleri (ben kotu gormedim ama) kolay ve hizli ulasilabilir degil. Sistem surekli calismanizi bekliyor, miras vs gibi bir kazaniminiz yoksa hayat boyu 1 mortgage odersiniz. Saglikla ilgili en ufak sorunda size "gule gule" derler. Esim sabah 6 da ise baslayip aksam 6da bitiriyor. Vardiyali bir fabrika ve bazen su bile icemiyorlar. 2 haftada 1 hafta calisiyor, ucreti iyi ama gercekten buna deger mi dusunmek lazim. Asgari ucretle burda da yasanmaz. Uber, lyft gibi seylerde eski karlar yok, ucretler cok dustu. 2020de gunde 300-400 dolar kazanmak normalmis, ama bugun ulasamazsiniz. ABDde para kazananlar ile ABD satarak sosyal medyada para kazananlar farkli kisiler. Kari koca calismaniz gerekir. Vergiler de asiri yuksek
MD de kiralar 2k civari. Aileler icin en az 4k gelir gerek. Ucu ucuna yasamak icin. 5 6k ya rahat yasanir ams.
Tum dunyada malesef kolelik sistemi var. Bu kosturmacayi yasarken hayati kaciriyorsunuz. Whatsapp uzerinden ailenizle konustugunuzda onlarin yaslandigini goruyorsunuz, ve siz bu arada yanlarinda yoktunuz. En cok yemekleri ozledik. Deniz kenarinda 1 hafta tatil icin 1 yil calisiyorsunuz. Sizin hayaliniz o ama bu hayati yasayan cok kisi var. Oyle cok para kazanmadan ustelik. Bazi seyleri parayla olculemez. Suphesiz bizimde hedefimiz bir ABD pasaportu olacak ama dedigim gibi. ABD asla toz pembe bir yer degil. Cocuksuz ve gencseniz durum farkli olabilir. Aileler icinse cocuk yetistirmek icin uygun bir yer mi? Sanmiyorum. Basitce yazmaya calistim. Herkese kolayliklar. -
@sobrero Paylasim icin tesekkurler! Umarim sizin icin hersey istediginiz gibi ilerler.
-
@sobrero
Gerçekleri ve yaşadıklarınızı tüm çıplaklığıyla anlattığınız için teşekkürler. İnşallah oğlunuz adına olumlu gelişmeler yaşar ve uygun şartlarda tekrar geri dönersiniz (istiyorsanız tabii). -
Bizimde bir arkadasımız dönmek üzere karar aldı nytalar.gc cıkalı 5 yıl oldu.vatandaşlığa basvurdular dönecekler. Ankarada mühendis esi de doktordu.işleri gelirleri hayat konforları üst düzeydi. O düzeyden buraya gelince hayallerle aynı statünün devam etmediğini görünce hayal kırıklığı hazır para bitti saçma sapan işlerde çalışmalar derken dönüşün kendileri için daha anlamlı olduğuna karar verdiler. Hatta dr eşi iş için basvurduğunda 170 bin tl maaş vermişler gelin görüşelim diye.eşiyle beraber en az 10 bin dolar kazanacaklar belki de ve evleri var. Burda yıpranmaya değmez bence de.herkesin amerikası türkiyesi kendine özel aslında.neyi bırakıp geldiğinizle alakalı ve ne bulduğunuzla.bulduklarınız bırakıp geldiklerinizi karsılamıyorsa dönmek mantıklı zaman hızla geçiyor çğ kü
-
@burakshop abd passportu varsa trde ust duzey yasamak mantiksiz degil acikcasi.
-
Bir gidelim tutunamazsak döneriz
herkezin yaşantısı kendine tabiki dönecek. Ama durumu iyi olanlar çabuk bıkıyor zorluğa gelemiyor haklılar.
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k