Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

Diğer Meslekler
33 18 9.8k 24

• @Özcan-Alakas, içinde söyledi: Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

hocam benımde sizlere bir sorum var daha doğrusu bana abilik yapıp yol göstermenızı istiyorum. ben şuan türkiyede çaşılıyorum abd ye gelmeden burdan amazona işe girme imkanım var mı ? ikinci olarak abd ye yaşamak için gelmenın en iyi yolu nedir bu arada mesleğim elektrik elektronık müh. buralarda işsiz kaldım yurtdışına gitmenın yollarını ararım siizn yazınıza denk geldım sormak istedim şimdiden teşekkür ederim

Maalesef sadece bu tur isler icin calisma vizesi alabileceginizi sanmiyorum. Bu tur isverenler zaten masraflari azaltmayi istedigi icin , cok ciddi pozisyonlar disinda hickimseye sponsor olmayi pek istemezler.

Ama sizin muhendislik bilgilerinizin yararli olacagi bir pozisyonsa, o durumda goruserek sansinizi deneyebilirsiniz tabii ki.

• Merhaba Amazon depo da full time ise girmek için İngilizce dil gereklimi sadece cv vermek yeterlimi dir teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Amerika-hayali Mülakat’ı aşmanız için İngilizce gerekli . İş Özgeçmiş ile çözemezsiniz. Bazı iş öncesi eğitime tabi oluyorsunuz. Bu eğitimleri başarmanız için aynı şekilde İngilizce gerekiyor. Daha sonra işe başlıyorsunuz . Ekip ve Ekip Liderini anlamanız ve doğru işi icra etmeniz lazım. Zenci bir ekip veya bazı eyaletlerin iş için gerekli diyalektik İngilizce yapıları bilmeniz gerekir. Anlaşma için gereklidir. Ayrıca gençler ile çalışacaksınız . Onların kısa ve öz konuşma dil yapılarını bilmeniz lazım. Bu çok iyi derece İngilizce olmasa bile belli bir seviye gerekli . Bu anlattığım husus sadece Amazon için değil tüm retail sektör için gerekli. Satış ve Stocking bölümüne ait işlerde ekstra Müşteriyi anlama ve yardım etme becerisi de gerekiyor. Gelmeden önce dil konusunu belli bir seviyeye getirin. Aksi taktirde burada stresli bir dönem Sizi bekleyecektir.

• arkadaslar merhabalar bende yakın zamnda gecmek istiyorum bahamalar nassau dayım su an vızem var burada alma sansı buldum ama iş arıyorum turıst vızesı ıle calısabılırmıyım amazon depoları mantıklı geldı yardımcı olabılen varsa tesekkur ederım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @MySea eb3 vizesinde mc donalds da f,lan çalışılıyor onda da vergi kesiliyor mu elimize ne kalır 1 kişi acaba

• @Mine-İpek eb3 için zaten ayrı bir başlık var orada sizlere dolu dolu bilgiler mevcut.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6394/eb3vize-com-i̇stihdam-bazlı-green-card/1

• @Mine-İpek McDonald's da corporate level da calismiyorsaniz, alacaginiz ucret asgari ucret olacaktir. Yani yerine gore degismekle birlikte $15-20 arasi bir saatlik ucret. Ve vergi her turlu gelirde kesilir. Sadece gelirin buyuklugune gore orani degisir.

• asgari ücrette kaç kesilir 2 kişiyiz 2 de cocuk rezil mi oluruz kreş masrafı da olsa saglık sigortası filan😢

• @Mine-İpek

Kabaca hesaplarsak;

2 kisi asgari ucretten saatte kisi bas $15 yaparlarsa ve haftada 40 saat calisirlarsa,

15+15= $30 saatlik
    30*40= $1200 haftalik brut gelir.

Haftalik brut gelir= $1200
    Ikisi de evli olarak W4 vergi forumu doldurursa,

Zorunlu kesintiler:
    Federal vergi= $107
    Social Security= $74.50
    Medicare= 17.50
    Delaware eyalet vergisi= $52.50 (eyaleti Delaware sectim)

Net gelir= $948.50

Eger saglik sigortasi, emeklilik hesabi falan gibi kesintiler olursa, onlari da brutten dusmek gerekir.

• @MySea haftalik net mi..vergiler hqftalik mi kesiliyor cok tesekkurler

• @Mine-İpek medicare kapsami nedir teşekkürler

• @Mine-İpek Eger o sekilde calisirsaniz, yani iki kisi saatlik $15'den ve haftada 40 saat, evet haftalik net diyebiliriz. Gideceginiz eyalete gore, biraz asagi ve yukari olabilir.

• Texasta bir baristanın haftalık geliri ne kadar olur

• Amerika'ya gidersem ilk etapta Amazon warehouse'da full time çalışmak, iş planlarım arasında yer alıyordu. Bu güzel bilgiler için teşekkür ederim. Benim merak ettiğim husus, Houston'da Amazon warehouse işçisinin saatlik maaşı ne kadar olmaktadır? Çünkü Houston'da saatlik ücretler, diğer eyalet ve şehirlere göre daha düşük normalde.

• @rocklee saatlik 15-20 arası alıyordu bir tanıdığım ama çok ağır bir iş.

• @cgokhan, içinde söyledi: Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

@rocklee saatlik 15-20 arası alıyordu bir tanıdığım ama çok ağır bir iş.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

Amazon ilk etapta çalışmanız zor olabilir.Ağır iş . İşe alımda konusu da biraz sıkıntı yaratabilir. Target , Walmart ilk etapta daha kolay işe alımlar mevcut. Ancak Trump dönemi ile başlayan zorluklar nedeniyle bazı konularda sıkıntılar olabilir. Gece vardiyası bile olsa ilk etapta işe başlamanızda fayda var

• Ben Amazon depo işine girdim ve eğitimin ikinci günü istifa ettim. Ortam berbattı ve iş inanılmaz ağırdı, belimin ağrısı hala geçmedi. Ama zannediyorum çalışılan depoya göre işin ağırlığı değişiyor. Benim gittiğim "Delivery Station" olarak geçiyor, kimseye asla önermem.

• Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti.

Bu kisir dongude size tavsiyem:

• Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin.
    • Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar.
    • Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin.
    • Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin.
    • Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir.
    • Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin)
    • Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor.
    • Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz.

Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.

Benzer Başlıklar

• Amerikada Depo satın almak

Diğer Meslekler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    3k Bakış
    yunus emre çeçenY
    @laxasca merhabalar foruma yeni üye oldum. Bu konu hakkında bir girişiminiz oldu mu durumu merak ettim ama.
  • Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları

Diğer Meslekler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    416 Bakış
    saulgoodmanS
    @money-money-money , içinde söyledi: Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi mezunuyum. İngilizcem var daha önce wat ile Amerikaya gittim. Şu anda Acca mali müşavirlik sertifikasını araştırıyorum. bu sertifika ile amerikada iş bulma ve orada green card kazanabilme olasılığım var mıdır. ? Konu başlığı olarak "Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi iş olanakları" ifadesini kullanmışsınız ama sorunuz mali müşavirlik sertifikasıyla iş olanakları üzerine... Mali müşavirlikle ilgili mevcut bir konu zaten var, orada yazabilirsiniz.
  • CNC (computer numerical control) iş olanakları

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    441 Bakış
    kursat68K
    Yaklasik 15_20 dolar civari indeed de cnc operator yazdiginda cikiyor
  • Elektrik Elektronik Teknisyeni Hangi Eyalette Daha Rahat İş Bulabilir?

Diğer Meslekler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @money-money-money Elektirik Elktronik Teknisyeni Hangi Eyalette Daha Çok İş Bulabilir? içinde söyledi: Merhaba ben elektirik elektronik teknisyeniyim Abd'de hangi eyalette daha çok bu meslek dalına ihtiyaç var? hangi eyalette yaşamak daha avantajlı ve ekonomiktir? Su siteyi inceleyebilirsiniz: https://www.bls.gov/oes/current/oes173023.htm#st Yesil olan haritada eyaletlerin ise alim yani istihdam sayilarini bulabilirsiniz buna gore en cok is su eyaletlerde: Eyalet Istihdam miktari California 22,960 Texas 12,800 Virginia 6,120 New York 5,600 Florida 5,600 Kirmizi olan haritada ise ulke ortalamasina gore is miktarinin kiyaslanmasi yapilmis. Yani o bolgedeki toplam islerin arasinda kac kisi bu isi yapiyor. Bu da size isin ne kadar cok istenilen bir is olduguna dair fikir verebilir. Mavi haritada ise eyaletlere gore ortalama yillik maas miktari verilmis. Buna gore en meslekte en cok kazandiran eyaletler sunlar: Eyalet Ortalama yillik maas District of Columbia $82,120 Vermont $81,960 Alaska $79,620 Maryland $73,430 Colorado $72,290 Sayfayi inceleyin, bahsettigim konularda hem eyalet hem de bolge bolge ayrimlar ve kiyaslamalar yapilmis.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k