Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba,

    Türkiyede bankada çalışıp ilerleyen yaşlında amerika ya gidenler varmı varsa oraya gittiklerinde ne tür işler yaptılar? ben 30 yaşındayım 7 yıldır özel bir bankada çalışıyorum bireysel müşteri temsilcisi olarak. green card a başvurdum ingilizcem başlangıç seviyesinde onun için ingilizce kursunada yazıldım gide bilme ihtimalinin hayali bile hoşuma gidiyor. oraya gitsem iş seçmeden çalışabilirim lakin daha profesyonel daha güzel bir yaşam için sabit bir iş şart bu şekilde giden arkadaşlar varsa ne tür iş yaptıklarını merak ediyorum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    syg.


  • @ozkanayhan Merhaba, öncelikle başvurunuz umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır. Muhtemelen sorularınızın cevabı bende mevcut değil ancak yine de yalnız olmadığınızı düşündürtmek açısından yazmak istedim 🙂 2 yıl önce 7 yıllık bankacılık maceramı sonlandırdım. Aynen sizin gibi özel bir bankada Bireysel Müşteri Temsilcisi olarak görev alıyordum. Ve geçtiğimiz yılın GC talihlisiyim. Vizemiz onaylandı, kısmetse ilk girişi 4 Şubat'ta yapacağız. Eşim Bilgisayar Mühendisi olduğundan ilk olarak o iş bulacak ( IT sektöründe iş bulmak daha kolay olduğundan ). Daha sonraki süreçte ben de çalışmayı düşünüyorum. Ve en iyi bildiğim iş olan bankacılık sektörüne yöneleceğim. Öncelikle elbette size tavsiyem dil sorununu halletmeniz ( ki eğer aynı sektörde devam etmek isterseniz iş ingilizcesi de lazım olcaktır ). Ben de hala bu konuları araştırma sahfasındayım. Belki bir sertifika programı ya da 2 yıllık bir okul okumak gerebilir. Daha detaylı bilgiye ulaştığımda sizle de paylaşırım. Şimdiden hepimize bol şans.


  • Merhaba oncelikle cevap verdiginiz icin teşekkür ederim. Hangi eyaleti düşünüyorsunuz gitmek için. Ben tek olduğumdan seçeneğim olmayacak her işi yaparim 🙂 benimki hayal tabi sizinki gerçek bir hayat umarim herşey gönlünüzce olur esinize ve size başarılar dilerim.


  • @ozkanayhan Rica ederim ne demek 🙂 MA, Boston düşünüyoruz. İlk başta evet tutunmak adına her iş yapılabilir ama sonrasında yöneliminizi belirlemenizi tavsiye ederim 🙂 Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım hayaliniz gerçek olur 🙂 Pozitif olun, işe yarıyor.


  • @crknms Konu ile ilgili bir gelişme var mı? Benim de ilgilendiğim bir konu.


  • @hasnotbeen Merhaba; öncelikle geç cevap için özür diliyorum. Sebebini zaten yazdığımda anlayacağınızı umuyorum 🙂 Amerika'ya ilk girişimizi Şubat ayında yaptık. Eşim Bilgisayar Mühendisi olduğu için kendisi Amerika'da kaldık ve biz (oğlum ve ben) 10 gün sonra geri döndük. Mayıs sonu eşim iş olayına çözüme kavuşturdu ve Temmuz ortası ben ve oğlum da temelli olarak Amerika'ya yerleşmiş olduk, özet bu. Sorunuzun cevabına gelince '' hayır, henüz bir gelişme olmadı ''. Çünkü, hem halihazırda bir yabancı dil sorunum mevcut, hem de oğlum küçük olduğundan ( şu an 2 yaşında ) öncelikle O'nun alışma süreci için bir uğraş sarfettim. Sonrasında biraz araştırdım. Bulunduğumuz eyalette (Boston, MA) çok fazla bankacılık ve finans sektörü ile ilgili ilan bulunmakta. Gişe memurluğu için çoğu banka ilanlarında lise ya da önlisans mezunu kişileri işe alıyor anladığım kadarıyla ( ya da bankacılıkla ilgili herhangi bir sertifika programı da yeterli olabiliyor bazen ). Türkiye'deki gibi Bireysel/Şirket ya da Ticari müşteri temsilcisi olabilmek için de 4 yıllık üni mezunu şartı var genellikle ya da sektör tecrübesi. Ama zaten her durumda da bizlerin mutlaka bir sertifika programına ya da ilgili bölümle alakalı bir okulda okumamız gerekli benim anladığım. En azından sektörü biraz daha anlayabilmek adına. ( tercih edilebilmemiz açısından artı puan sağlamakta ). Gişe memurları sanırım asgari ücretin biraz üstünde bir ücrete çalışıyorlar ( emin değilim tabi ). Türkiye de olduğu gibi kurumdan kuruma ücret bilgisi değişiklik gösterebiliyor. Ben açıkçası artık pek bankacılıkla ilgili bir iş yapmayı düşünmüyorum. Dil sorununu çözer çözmez öncelikle ilgi alanım olabilecek bir konuda iyi bir üniversitenin sertifika programına dahil olmak, sonrasına stajyerlik ve jr pozisyonlarda biraz tecrübe edinmek ve sonrasında da belki de yüksek lisans yapmak düşüncesindeyim. Gelişme olur ise yine haberdar edebilirim 🙂 Sevgiler,


  • Merhabalar, ben yaklasik 3 aydir Wells Fargo’da teller olarak (gise memuru) calisiyorum. Turkiye’de universite hazirlikta Ingilizce hocasiydim, benim icin farkli bir kariyer yani 🙂 yukarda da dendigi gibi burda lise mezunlari yapiyor bu isi. Texas icin maasi da saati 15 dolar. 30 yasindayim, manager’im 22 yasinda. Gencler yapiyor yani bu teller’lik isini 🙂 biraz tecrube kazaninca banker olmayi hedefliyorum, bakalim.


  • Genelde bankacilikta ilk adim teller isidir. Entry level yani. Sonra tecrubeye gore ilerleme olabilir. Regional officelerde ise girebilirseniz, daha iyi pozisyonlar olur ve yukselme sansida daha cok mumkun olur. Diploma bu tur pozisyonlarda daha on planda olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bankacılık mesleğini yapmak isteyenler işte size bir örnek

    hayat hikayesi


  • merhabalar. kadın bankacılarla alakalı birkaç sorulur küçük bir ankaetim var acaba yardımcı olabilecek birileri var mıdır?


  • Sanırım Türkiye’deki kadar mobbing ve yüksek hedef yoktur diye tahmin ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum