Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

CNC (computer numerical control) iş olanakları


  • Merhaba arkadaşlar , öncelikle iyi forumlar . Bir sorum olacak.
    Şu an CNC (computer numerical control) tezgahı operatörü olarak çalısmaktayım ve bu alanda donanımlı bir elemanım . Bilgisayar destekli tezgahlarda kodlar ile program yazarak istenilen parçaları üretiyorum. F-35 savaş uçağının motor parçalarını üreten bir firmada çalışıyorum .

    Aynı zamanda 3d model programları olan Solidworks, Simens Nx, Autocad gibi programlara hakimim ve sertifikalarım mevcut. Bu şartlarda Amerika’daki işleri araştırmaktayım ancak indeed , glassdoor gibi uygulamalarda ücret bilgisine pek rastlayamıyorum . Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar , uygulamalar ve siteler mevcut mudur ? Meslek popülerliği nedir ? Eyalet olarak nerelerde yoğundur?

    Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler


  • Yaklasik 15_20 dolar civari indeed de cnc operator yazdiginda cikiyor


Benzer Başlıklar

  • Ahşap CNC makine operatörlüğü

    Diğer Meslekler
    5
    0 Oy
    5 İleti
    546 Bakış
    B
    CNC üretim yapmak için mi bu operatörlük.
  • Amazon warehouse (depo) işinde çalışmak

    Diğer Meslekler
    33
    26 Oy
    33 İleti
    10k Bakış
    cgokhanC
    Ben zamaninda online olarak (is ilani yeni tarihli olmasina ragmen) cogu yere, is niteligine gore ayri ayri cv olusturup basvuru yapmistim. Hicbir sekilde donus alamadim. Sadece home depot dondu, ardindan gorusmeye gittim. O zaman bir aracim olmadigi icin ise girememistim. Yer bana yurume mesafesindeydi ama farkli lokasyonlarada gidebilecegim soylendigi icin is yatmisti. Bu kisir dongude size tavsiyem: Is yerini onceden ziyaret edin, orada gozunuze kestirdiginiz bir calisan ile muhabbet edip bilgi almaya calisin. Sizin icin duzenlenecek mulakat tarihini mumkunse ertelemeyin, bugun olmaz yarin olur gibisinden. Cunku siradan isler icin cok donanimli calisan aramiyorlar. Is tanimini alip Chatgpt'den muhtemel sorulara calisin. Cv'de mutlaka basvurulacak is ile tecrubeniz olmasada en kotu 1 yillik deneyiminiz varmis gibi yapin. (Tabi elektrik teknisyeni, forklift soforu gibi tecrube ve bilgi gerektirecek islerden bahsetmiyorum) Ornegin kasiyer, reyon vb islerde mutlaka yazin. Bahsettigim gibi online basvurulari sanki cok takip etmiyorlar gibi, kendinize guveniyorsaniz direkt magaza menejeri ile gorusmeyi deneyebilirsiniz. Gununde degilse muhtemelenen online basvuru yapabilirsin diyecektir. Alternatif olarak iskur tarzi lokal kurumlar var, google'dan arastirarak bu yerlere gidip bazi islere basvuru yapabilirsiniz. (gidilen yerin google yorumlarina mutlak bakin) Birkac ise basvuru yapip yanit beklemeyin, is bulana kadar surekli basvuru yapin. Bazen ilanlar magaza bazli oluyor. Cogu kutuphane veya kiliselerde ucretsiz dil kurslari oluyor. Ihtiyaciniz olsada olmasada oralara gidip cevre edinebilirsiniz. Herkes hayalindeki iste calismak ister ama buna ulasana kadar, burada hayatta saglam psikoloji ile kalabilmek icin gelir gelmez herhangi bir ise girmek lazim. Buraya 3-5 kurusla geldigimiz icin her gecen gun bakiye azaldiginda hissedilen stress omurden baya goturuyor. Turkiye'de de issiz kaldigim zamanlar olduydu ama buradaki gibi hissetmemistim. Burada haftanin birkac gunu wallmartta diger gunleri kroger'da calisan kisileri taniyorum. Dolayisiyla ilk etapta size haftalik 40 saat calisma bile vermeyebilirler.
  • Sanayide çalışanlar için ABD'de iş imkanları

    Diğer Meslekler
    11
    2 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    M
    Hepinize iyi günler, ben 19 yaşındayım, 3 yıla yakın bir süredir sanayide çalışıyorum ve bu süreç içerisinde torna, borverk ve freze gibi makinaları kullanmayı ve onlarda hassas işçilik yapmayı öğrendim. Bunun yanı sıra kaynak, taş ve montaj da öğrendim. Benim sorum şu abilerim, ben ilk okul terkim, sağlık sorunlarından dolayı maalesef bırakmak zorunda kaldım. Fakat İngilizce dilini çok iyi biliyorum, akıcı bir şekilde konuşabiliyorum ve internet üzerinden gündelik olarak konuştuğum arkadaşlarım var. Benim okul mezuniyet belgem vs. olmasa bile, yurt dışında iş bulabilir miyim? Vize sorunlarını nasıl halledebilirim? Bilgili abilerim ablalarım bana yardımcı olursa, tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Tekrardan iyi günler.
  • 1 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    I
    Bu konuda bna destek olabilecek var mı acaba? Mesela gravür makinesi ile birlikte hangi havya cihazından almalıyım vs
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum