Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba
    Ben 2019 talihlisiyim. Size bir sorum olacaktı. Biliyorsunuz konsolosluk bizim gc sürecimizde bize geçici bir vize verdi. Bu vizenin tarihi 11 mart. Daha sonra gc geldi ve onun başlangıcı ise 04/12. Şimdi sorum şu. Vatandaşlık süreci 4 yıl 9 ayda başlıyor. Bu tarih hangi tarih sizce. Eğer prosesin başladığı tarih martsa şimdi başvuracağım. Ne düşünüyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turtadaturta, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Arkadaşlar merhaba
    Ben 2019 talihlisiyim. Size bir sorum olacaktı. Biliyorsunuz konsolosluk bizim gc sürecimizde bize geçici bir vize verdi. Bu vizenin tarihi 11 mart. Daha sonra gc geldi ve onun başlangıcı ise 04/12. Şimdi sorum şu. Vatandaşlık süreci 4 yıl 9 ayda başlıyor. Bu tarih hangi tarih sizce. Eğer prosesin başladığı tarih martsa şimdi başvuracağım. Ne düşünüyorsunuz

    Green card üzerinde "Resident since" şeklinde bir tarih olması lazım. O tarihten itibaren başlıyor.


  • @knnrn aynen o tarih 11 nisan peki bir link vardı ne zaman başvuru yapabiliriz diye. Kolayınızdaysa paylaşabilirmisiniz




  • Merhabalar, son günlerde vatandaşlık görüşmesi, sınavına girenler varsa, deneyimlerini dinlemek isteriz. Teşekkürler.


  • Arkadaşlar, merhaba. Eşimin vatandaşlık süreci ile ilgili bir sorum olacaktı. Kendim Amerikan vatandaşıyım, eşim de yaklaşık 3 yıldır Green Card sahibi. 4 yıldır evliyiz. Eşim ilk K1 vizesiyle gelip burada evlendik. Vatandaşlığa başvurmayı düşünüyoruz önümüzdeki günlerde. Eşimin 2 yıllık geçici Green Card'ı var. Geçen sene mart ayında Green Card'ı bitmesine yakın bir kağıt gönderdiler, 2 yıl daha uzattık diye. Ama 10 yıllık Green Card'ı henüz gelmedi. Bu durumda, eşime N400 formunu doldurup vatandaşlık başvurusu yapabilir miyiz? Veya 10 yıllık Green Card'ını beklemek zorunda mıyız? @crazycells yardimci olursaniz cok memnun olurum


  • Ben 1 yıl önce, esim bugün Amerikan Vatandaşlığı sertifikamızı aldık. (N-400) ve simdi 7 ve 9 yaşındaki çocuklarımız için N-600 formunu doldurup göndermek istiyoruz.
    1-Basvuruyu uscis.gov web sitesinden kendi adlarımıza oluşturduğumuz üyelik üzerinden mi yapacağız yoksa her bir çocuğumuza ayrı ayrı Yeni üyelik açarak (yine ben) başvuruyu yapacağım?
    2- Vatandaşlık sertifikamızın orijinalini mi yollayacağız? Yoksa copyleri yeterli mi?
    3- 1 mi 2 mi fotoğraf yollayacağız?
    N-600 formu dolduranlar cevap verirseniz çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oral-Kucuk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Ben 1 yıl önce, esim bugün Amerikan Vatandaşlığı sertifikamızı aldık. (N-400) ve simdi 7 ve 9 yaşındaki çocuklarımız için N-600 formunu doldurup göndermek istiyoruz.
    1-Basvuruyu uscis.gov web sitesinden kendi adlarımıza oluşturduğumuz üyelik üzerinden mi yapacağız yoksa her bir çocuğumuza ayrı ayrı Yeni üyelik açarak (yine ben) başvuruyu yapacağım?
    2- Vatandaşlık sertifikamızın orijinalini mi yollayacağız? Yoksa copyleri yeterli mi?
    3- 1 mi 2 mi fotoğraf yollayacağız?
    N-600 formu dolduranlar cevap verirseniz çok sevinirim.
    Teşekkür ederim.

    Her çocuk için ayrı bir email adresi ile ayrı birer hesap açacaksınız. Herhangi bir belge göndermek gerekmiyor. İstenen bilgileri sisteme girip belge gerekirse de yükleyeceksiniz sadece. Başvuru online yapılıyor. Postayla bir şey yollamayın.


  • Merhaba arkadaslar, biz de birkac hafta once sonunda sürecimizi tamamladık anca yazmaya firsatim oldu. Biraz uzun olacak ama umarim mulakata girecek arkadaslara yardimci olur.

    Ben ve esimin gorusmesi ayni gun 40 dk ara ileydi sabah 7:15 ve 7:55’te idi. Ben 7:20 civarinda kapinin disindaki siraya girdim, onumde 40+ kisi olmasina ragmen 7:35te iceri alinmistim sira baya hizli ilerliyor.

    Icerde ilk olarak sizin belgelerinizi alip kontrol edip parmak izi vs alip sonra sizi gorusmenin oldugu yere gonderiyolar. Orada yaklasik 1 saat kadar bekledim. Daha sonra isminizi soyleyip iceri cagiriyolar, dogruyu soyleyeceginize yemin ediyosunuz ve interview basliyo. Biz acikcasi baya bir gergindik nasil olacak nasil gecicek vs diye ama gorusmeye girecekler icin soyluyorum hic gerilecek bi sey yokmus. Bunu mulakat olarak degil de verdiğiniz bilgileri dogrulatmak gibi de dusunebilirsiniz.

    Bana mulakatta oncelikli olarak bi cumle okuttu (uzun bir cumleydi malesef hatırlamıyorum) ve ingilizce yazili testi icin “we pay taxes” yazmami istedi. Sonra test icin sorulari sordu, ben sadece 5 tanesini hatirliyorum (esimde sadece 5 soru hatirliyor bu yuzden acaba sadece 5 mi soruyorlar diye dusunuyoruz acikcasi ama heyecandan unutmus olma ihtimalimiz de var tabi) sorular: (aklimda kaldigi sekliyle yaziyorum siz hangi sorular oldugunu anlarsiniz :))

    Who is the president?
    What is one right for US citizens?
    Name one right or freedom everyone in US has
    What is the war between north and south?
    Who is the representative?

    Daha sonra N-400 formuna gecip ordaki her seyi tek tek okuyup dogrulugunu onaylatti, eksik bilgileri duzeltti vs. Bana butun calistigim isleri, ne zaman orda calistigimi, ne is yaptigimi sordu. Adres kisminda da yasadigim adresleri ve tarihlerini sordu onlari soyledim. Daha sonra da sondaki yes/no sorularini sordu ve bitti.

    Bittikten sonra bana bir kagit verdi onay kagidi gibi bir sey, ve direkt oath ceremony’e yonlendirdi. Meger LA ofisi ayni gun yapiyormus 🙂 Sonra da asagi inip siramizi bekleyip yeminimizi ettik ve vatandas olarak ayrildik.

    Toplam surecimiz tam 3 ay surdu eylulden aralik ayina (ki biz iki kez biometrik vermek durumunda kaldik, one ragmen)

    Bu arada ofis Los Angeles ofisi. Darisi tum bekleyenlerin basina! 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @r2d2 tebrikler, hayırlı olsun.
    sürecinizi aktardığınız için de teşekkürler.


  • @r2d2 c3po likes it 🙂


  • @r2d2 Tebrik ederim. N400 formundaki yes/no sorularını sadece okuyup cevap vermenizi mi istedi? Soruların içinde geçen kelimelerin anlamlarını sordu mu?
    Teşekkürler


  • @divionyedi tesekkurler 🙂 evet sadece yes/no seklindeydi. Sorulari tek tek okudu ben yes/no diyerek ilerledim herhangi bi detay sormadi orda


  • @gucarslan tesekkurler 🙂


  • Merhabalar arkadaşlar size bi sorum olcak eşim 2023 Eylül ayında vatandaşlık için müracaat etti süreç ne kadar sürüyor bilgisi olan varsa yazabilir mi eyalet new jersey vakti müsait olan birileri cevap verirse sevinirim teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • Selam florida için başvurdan sonra bekleme süresi nedir ortalama bilen var mı


  • Merhabalar benim bir sorum olacak. GC aldiktan sonra hiç Turkiyeye gitmedim. Ilk tax returnumu work and travelde geldigim yil yaptim. Ertesi sene GC kazandim ve ulkeye giris yaptim. Geldigimden beri calisiyorum, kirami oduyorum, insurance im var, kredi kartlarim var vs. ve hic Turkiyeye de gitmedim. 3 yil boyunca hic turkiyeye gitmesem bu 5 yillik sure 3 yila düşebilir mi merak ediyorum istisna durumlar olabiliyor mu?


  • @Ceyda-Abalı, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Merhabalar benim bir sorum olacak. GC aldiktan sonra hiç Turkiyeye gitmedim. Ilk tax returnumu work and travelde geldigim yil yaptim. Ertesi sene GC kazandim ve ulkeye giris yaptim. Geldigimden beri calisiyorum, kirami oduyorum, insurance im var, kredi kartlarim var vs. ve hic Turkiyeye de gitmedim. 3 yil boyunca hic turkiyeye gitmesem bu 5 yillik sure 3 yila düşebilir mi merak ediyorum istisna durumlar olabiliyor mu?

    Hayır. Sadece ABD vatandaşı ile evlilik yolu ile Green Card sahibi olursanız süre 3 yıla düşüyor. Siz Green Card üzerindeki tarihten 4 yıl 9 ay sonra başvurunuzu yapabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum