Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selamlar, Amerika'da araç kiralamak kurulu bir düzene geçene kadar giriş-çıkış yapan bir çok kişinin başvurduğu bir yöntem.

    Eylül ayında ailece Amerika'da olacağız. Henüz hiç araç kiralamadım ve bu konuda forum üyelerinin tecrübelerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var.

    3 kişilik bir aile için Miami - Tampa arası uçak bileti valiz masraflarıyla beraber 315 $ civarındayken yaklaşık 10 günlük araç kiralama bedeli 250-350 $ arasında değişiyor. Tek uçak bileti fiyatına 10 gün boyunca mobil olmak daha mantıklı olduğu için araç kiralama niyetine girdim.

    Bu konudaki sorularım;

    • Türk ehliyeti ile ilgili sorun yaşanmadığını sıkça okudum, sizin bu konudaki tecrübeleriniz nedir?

    • Araç kiralama bedelinin yanında bir de sigorta bedeli olacak, bu bedeli yaklaşık olarak hesaplamanın bir yöntemi var mı? 10 günlük kira için kira dışı yaklaşık masraflar (sigorta + vb.) ne kadar olur? Sigorta ödemesini online olarak ödemek mümkün mü yoksa araç kiralarken mi hesaplanıyor?

    • Fiyatları price.com'dan bakıyorum, sizin tecrübe ettiğiniz ve tavsiye ettiğiniz farklı bir site bulunuyor mu?

    Ayrıca atladığım herhangi bir konu hakkındaki tavsiyelerinizi yazarsanız mutlu olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Biz Houston'da dört gün için kiraladık. Fiyat (sigorta dahil) 250 dolar tutmuştu. Günlük kira bedeli 30 dolardı diye hatırlıyorum, gerisi sigorta. Enterprise firmasının kendi web sitesinden daha düşük ücretli bir sigorta seçip ödemiştim, ama şubeye gittiğimde seçtiğim sigortanın sadece halihazırda liability insurance sahipleri için olduğunu söylediler ve ayrıca bir sigorta yaptılar. O nedenle bu kadar pahalı oldu.

    Genelde kiralık araç bulmak için şu siteyi kullanıyorlar: https://www.priceline.com/drive/search/r/


  • Bu yaz başı, Los Angelas Lex havalimanın'dan 21 günlüğüne trifty şirketinden araba kiraladım. Öncelikle arabayı başka bir şehre veya eyalette teslim edeceksen fiyat %50 ye yakın artıyor. O yüzden aynı konuma teslim etmeni öneririm. 1350$ ödedim kredi kartına bloke koyuyorlar. Kiradıgın sürede herhangi bir trafik cezası yersen, onu'da kartından düşüyorlar ki, acı bir şekilde öğrendim, kırmızı'ya boyanmış kaldırımların önüne park etme derim!, herhangi bir uyarı yazısı yada tabela olmasa'da cezayı yazıyorlar 92$. Fiyatın içinde GPS ve Kazaya karşı tam sigorta vardı ama kiralama şirketine gidince satış elamanı, üstü kapalı şekilde korkutarak daha fazla sigorta satmaya çalışıyor, bana ölümlü kaza'ya karışırsam karşı tarafa tazminatını ödeyecek sigorta saymaya çalıştı, Bu gerekli mi diyorum, gerekli oldugu'nu söyleyemem ama polis sorabilir gibi genel cümlelerle korkutmaya çalışıyorlar dikkat et. İnetnette çıkan yaklaşık ödemem tutarının üzerinde çıkıyor şirkete gidince.


  • Gorunce yazmak istedim. Turo'dan cok daha ucuza her butceye uygun araba bulabilirsiniz. App indirin kalsin, Amerikanin neresine giderseniz gidin cok ise yariyor. Biz cok faydalandik, sigortasiyla vs. ugrasmiyorsunuz. Sahibinden arabayi kiraliyorsunuz. Havalimanindan bile teslim alma secenegi bile var. Biz 19 dolara bile araba kiraladik yani, sadece fee ekliyorlar fiyata sigorta falan eklemiyorlar.


  • Austin'de yasayacak olmamiza ragmen Istanbul'dan aktarmasiz ucak olmadigi icin Houston'a inip sonrasinda araba kiralamak durumunda kaldik.

    rentalcars.com basta olmak uzere pek cok sitede fiyat sorguladigimiz zaman araci baska bir yerde birakacagimiz icin ekstradan minimum $95 one way fee odememiz gerektigi yaziyordu (neye gore bilmiyorum ama one way fee'nin $500 gosterdigi zamanlar da oldu). Turkiye'de arac kiralarken enterprise'i kullandigimiz icin sorgulamamizi orada da yapip ayni sekilde $95 fee ile karsilastik ve kaderimize razi olmustuk.

    Sonrasinda budget'in ve alamo'nun kendi sitelerinde hangi ulke vatandasi oldugumuzu sectigimiz bir alan farkettik. Orayi US yerine Turkey olarak secince bu one way fee ve ekstradan ekledigi tax'lerin cogundan kurtulduk. "Resident bolumunde USA disinda sectiginiz zaman donus ucak biletiniz istenebilir" gibi bir bilgilendirme mesaji vardi ancak araci almaya gittigimiz zaman kimseden bu yonde bir talep gelmedi. Riske atmamak icin THY'den ucretsiz iptal edilebilir bir fake rezervasyon yapmak mantikli olabilir.

    Ucreti odemis olmamiza ragmen onay vermemiz gereken form'da fazladan $18 masraf gorunuyordu. Arac kiralarken secmemis olmamiza ragmen GPS ve birkac ivir zivir ozellik eklenmisti. Saniyorum arac kiralama firmalari calisanlarindan bu tarz mini cakalliklar yapmalarini istiyorlar. Anlik dikkatsizlik yapip imza atmis olsak durduk yere fazladan para vermis olacaktik. Kibarca bu ekstralari istemiyorum dedigimiz zaman calisan direkt sildi o ozellikleri. Imza atmadan / onay vermeden once hizlica bir gozden gecirmekte fayda var.


  • Araba kiralarken firmanın web sitesinde "USA" ve "International" ehliyet seçeneği var. International ehliyet seçildiğinde fiyatlar %50 düşüyor. Bu International dan kasıt Turing kurumundan alınan uluslararası ehliyet midir, yoksa herhangi bir yabancı ehliyet midir?


  • @gizemyavuz92 merhaba bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

    Araba kiralarken firmanın web sitesinde "USA" ve "International" ehliyet seçeneği var. International ehliyet seçildiğinde fiyatlar %50 düşüyor. Bu International dan kasıt Turing kurumundan alınan uluslararası ehliyet midir, yoksa herhangi bir yabancı ehliyet midir?

    tahminim herhangi yabanci bir ehliyet oldugu yonunde 🙂 Firmaya sorup bir sarti olup olmadigi hakkinda bilgi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @acelebii ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 merhaba bu konu ile ilgili bir kaç sorum olacaktı.

    direkt sorunuzu yazin bence.


  • @crazycells turo ile ilgili detaylı Bilgi almak istiyordum.


  • @acelebii Merhaba! Turoyu kisaca anlatmak gerekirse app'ini telefonunuza indiriyorsunuz veya pc den de kiralayabiliyorsunuz. Tarih, saat ve teslimat seciyorsunuz. Kim araclar book instantly kimileri ise arac sahibinin onayini takiben kiraliyorsunuz. Araclarin hepsi sigortali. Benzinini aldiginiz gibi veriyorsunuz. 1 hafta ve uzerine ekstra indirim veriyor Turo. Indirim vermesede diger kiralamacilara kiyasla daha karli. Araci kimler surecekse hepsinin ehliyet bilgileri gerekiyor, ehliyetini biraz etmeyenler suremiyor. Arac sahiplerinin ve arac kiralayanlarin yorumlarini puanlarini gorebiliyorsunuz. Kedi kartiniza belli bir tutari bloke etmiyor. Turo kisacasi kirala ve sur mantigi ile calisiyor. vs.. Sizin ozellikle bir sorunuz varsa cevaplayabilirim.


  • Özellikle sormak istediğim ne kadar güvenilir olduğu ve Yaygın bir kullanım olup olmadığı araştırdığım kadarı ile yabancılar için bir yaygın kullanım yok gibi. Siz tavsiye ediyor musunuz. Teşekkürler


  • @gizemyavuz92 Araç sahibi şahıs olunca aracı teslim alıp, vermek ne şekilde oluyor acaba? Örneğin hava alanındasınız aracı sahibi mi getirip teslim ediyor?


  • @acelebii ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

    Özellikle sormak istediğim ne kadar güvenilir olduğu ve Yaygın bir kullanım olup olmadığı araştırdığım kadarı ile yabancılar için bir yaygın kullanım yok gibi. Siz tavsiye ediyor musunuz. Teşekkürler

    Evet ben tavsiye ediyorum. Yeni bir uygulama fakat kullanan ve araçlarını kiraya veren insanlar çok var. Tavsiye ederim. Yorumları ve ve puanları da dikkate almanızı tavsiye ediyorum. Eğer ben yine güvenemem derseniz aynı aracı 20'ye kiralamaktansa enterprise'dan 90'a kiralarsınız. Baya bi zararınız olur. Kişiye kalmış.


  • @murat-taskin

    @murat-taskin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 Araç sahibi şahıs olunca aracı teslim alıp, vermek ne şekilde oluyor acaba? Örneğin hava alanındasınız aracı sahibi mi getirip teslim ediyor?

    Siz havalimanından havalimanına teslim seçerseniz size havalimanında teslim ediyor, araç sahibi kendisini uygun bir yere bırakmanızı rica ediyor veya arkadaşıyla geliyor 2 araba, diğerini size verirken diğeriyle kendi gidiyor. Araç sahibi havalimanından aracını geri teslim alacağı zaman da beni şuradan al öyle gidelim havalimanına, oradan teslim alırım sizden diyor. Anlaşmaya dayalı gayet karlı bir iş kesinlilkle. Biz 4-5 kere kullandık, tavsiye ederim.

  • ⭐⭐

    Hazir aklima gelmisken Alamo'yu birazcik ovmek, ayni zamanda arac kiralama tecrubelerimi paylasmak istiyorum. 🙂 Hertz, Enterprise, Sixt gibi firmalar arac kiralamak istediginizde arac kira bedelinin bir kac kati provizyon isteyebiliyorlar. Fakat Alamo'da durum farkli. Arac kira ucretiniz kadar provizyon oduyorsunuz. 35 dolara kiraladiysaniz, 35 dolar provizyon kesiyorlar. Ayrica Alamo'nun bazi ofislerinde depozito icin debit card kabul edebiliyorlar. Hertz ile alakali bu konuda kotu bir tecrubem olmustu. 40 dolar arac icin 280 dolar depozito istediler. Kredi kartinda depozito icin yeterli limit olmadigindan kiralayamamistim. Bana 40 dolara malolmustu. O yuzden Hertz'e buyuk antipati duyarim. 🙂 Alamo candir!

    Ayrica Alamo'nun bazi bolgelerde franchisinglerinin bulundugunu ve bu kuruluslarin politikalarinin, Alamo ile farklilik gosterebileceklerini unutmayin.


  • @gizemyavuz92 play store den indirmek istedim turo yazinca oyun cikti acaba ismoni tam olarak bildirebilirmisiniz


  • Ben de bugün indirdim, açıkçası bu uygulamayı sadece spor araçlar için var olan bir uygulama zannediyordum, sayın @gizemyavuz92 'un mesajından sonra hemen indiridim. Baya sıradan araçlar da varmış, harika..

    Turo yazınca çıkması lazım sayın @huseyin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyin ABD'de Araç Kiralamak içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 play store den indirmek istedim turo yazinca oyun cikti acaba ismoni tam olarak bildirebilirmisiniz

    https://turo.com/

    Biz Turo'yu Kanada gezimiz için düşündük, ama fiyatları hiç mantıklı çıkmadı. En döküntü araba bile günlüğü 30 dolar, ayrıca bir sürü ek masraf çıkıyordu. Fox Rental firmasından 6 güne 110 dolara Kia Rio kiraladık, 150 dolar da depozito aldılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum