@HairTrans Teşekkür ederim, geri dönüp dönmeme konusunda kararsızım, buradaki yaşam tarzını sevmeye başladım, şimdilik kar olmadığı için zor şartları tecrübe etmiş değilim. Bulunduğum bölge North York, hem merkezi hem sakin, çok güvenli ve insanlar huzurlu yaşıyor. Bol bol park yeri var ve trafik hiç görmedim, navigasyonda kırmızı olarak gözüken yerler bile en fazla bir iki dakika sürüyor, sonra akıyor. Bu nedenle, gerçekten araba almak için harika bir yer, lakin henüz bir iş deneyimim olmadığı için burada finans ile araba almak için beklemeliyim. Yine kredilendirme konusuda oldukça yardımcı olan dealer'lar var. Soınuç olarak araba almadığım için uber eats veya doordash yapmak şu an için mümkün değil. Norveç ve Portekiz'de yaşadıktan sonra Kanada'da ev kiralama fiyatlarının esasında abartılı olduğunu düşünmüyorum. 1800 eur (20000 NOK) 1+1 evi Norveç'de zar zor buluyordum. Bu Portekizde 1300 eur'dan başlıyor, burada yani Toronto'da ise min 2000 CAD'dan başlıyor, kurları tek bir para pirimine dönüştürüp kıyaslayınca siz de göreceksiniz ki neredeyse bir birine benzer fiyatlar var. Dolayısyla konaklamanın sadece Kanada'da değil Türkiye dahil bütün dünyada sorun olduğunu düşünüyorum. Tuhaf olanı Amerika'da yaşarken 1000 USD'ye bile bir stüdyo bulabiliyordum (Nashville, Atlanta, Austin gibi şehirlerde). Ancak gelin görün ki Toronto'da 2000 CAD'ı evi bile kredi skoru ve Kanada'da gelir belgesi sunmadan kiralayamıyorum. Bu nedenle 900 EUR yakın bir tutarda aylık Airbnb odalarından kiralıyorum. Bitmesine son bir hafta kala aynı yerde yeni bir rezervasyon ya da yeni bir oda bakmayı planlıyorum. Kredi skorum oluştuğunda ise bir real estate agent ile çalışmayı düşünüyorum.
İş konusuna gelecek olursam, şu ana kadar 280 tane iş başvurusu yaptım. Saçma sapan basit işlerden bile sınav yolluyorlar, basit ama sınavlar İngilizce, ancak çok zaman alıcı. Bunlar indeed'de oluyor. Ancak hiç birinden dönüş de olmuyor, çünkü daha önce Kanada'da ne bir eğitim geçmişim ne de bir iş deneyiyim var. Daha seyrek de olsa Linkedin'de başvuruyorum, orada sınav gönderdiklerini görmedim ve dönüş sağladıklarını da hiç görmedim. Ancak şu an için dert etmiyorum, sonuçta bu süreci yaşayan bir tek ben değilim. Burada çalışan, PR'ını ya da vatandaşlığını almış pek çok kişiden daha iyi İngilizce konuştuğumu farkettim. Bu biraz beni motive etti, dil bariyerini yaşamayacağımı düşündüğüm için ilk yakaladığım fırsatta tutanabileceğime inanıyorum. Geçenlerde, birisi burada 800 başvuruya ulaşmam gerektiğini belirtmişti. Anlayacağınız, şimdilik başvurularıma devam ediyorum.