DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @HairTrans hocam ev hanimlari bile yapabiliyor bunu,neden yapilmasini.
    Elcilik bilir.


  • @HairTrans Teşekkür ederim, geri dönüp dönmeme konusunda kararsızım, buradaki yaşam tarzını sevmeye başladım, şimdilik kar olmadığı için zor şartları tecrübe etmiş değilim. Bulunduğum bölge North York, hem merkezi hem sakin, çok güvenli ve insanlar huzurlu yaşıyor. Bol bol park yeri var ve trafik hiç görmedim, navigasyonda kırmızı olarak gözüken yerler bile en fazla bir iki dakika sürüyor, sonra akıyor. Bu nedenle, gerçekten araba almak için harika bir yer, lakin henüz bir iş deneyimim olmadığı için burada finans ile araba almak için beklemeliyim. Yine kredilendirme konusuda oldukça yardımcı olan dealer'lar var. Soınuç olarak araba almadığım için uber eats veya doordash yapmak şu an için mümkün değil. Norveç ve Portekiz'de yaşadıktan sonra Kanada'da ev kiralama fiyatlarının esasında abartılı olduğunu düşünmüyorum. 1800 eur (20000 NOK) 1+1 evi Norveç'de zar zor buluyordum. Bu Portekizde 1300 eur'dan başlıyor, burada yani Toronto'da ise min 2000 CAD'dan başlıyor, kurları tek bir para pirimine dönüştürüp kıyaslayınca siz de göreceksiniz ki neredeyse bir birine benzer fiyatlar var. Dolayısyla konaklamanın sadece Kanada'da değil Türkiye dahil bütün dünyada sorun olduğunu düşünüyorum. Tuhaf olanı Amerika'da yaşarken 1000 USD'ye bile bir stüdyo bulabiliyordum (Nashville, Atlanta, Austin gibi şehirlerde). Ancak gelin görün ki Toronto'da 2000 CAD'ı evi bile kredi skoru ve Kanada'da gelir belgesi sunmadan kiralayamıyorum. Bu nedenle 900 EUR yakın bir tutarda aylık Airbnb odalarından kiralıyorum. Bitmesine son bir hafta kala aynı yerde yeni bir rezervasyon ya da yeni bir oda bakmayı planlıyorum. Kredi skorum oluştuğunda ise bir real estate agent ile çalışmayı düşünüyorum.
    İş konusuna gelecek olursam, şu ana kadar 280 tane iş başvurusu yaptım. Saçma sapan basit işlerden bile sınav yolluyorlar, basit ama sınavlar İngilizce, ancak çok zaman alıcı. Bunlar indeed'de oluyor. Ancak hiç birinden dönüş de olmuyor, çünkü daha önce Kanada'da ne bir eğitim geçmişim ne de bir iş deneyiyim var. Daha seyrek de olsa Linkedin'de başvuruyorum, orada sınav gönderdiklerini görmedim ve dönüş sağladıklarını da hiç görmedim. Ancak şu an için dert etmiyorum, sonuçta bu süreci yaşayan bir tek ben değilim. Burada çalışan, PR'ını ya da vatandaşlığını almış pek çok kişiden daha iyi İngilizce konuştuğumu farkettim. Bu biraz beni motive etti, dil bariyerini yaşamayacağımı düşündüğüm için ilk yakaladığım fırsatta tutanabileceğime inanıyorum. Geçenlerde, birisi burada 800 başvuruya ulaşmam gerektiğini belirtmişti. Anlayacağınız, şimdilik başvurularıma devam ediyorum.


  • @selcuk-c En kaliteli ve sağlıklı yaşamın olduğu tek yer vancouver şehri olarak duymuştum.
    Diğer yerler hakkında çok duyum almadım. Araba, teknolojik aletler gibi şeylerin satın alımı zaten tüm gelişmiş ülkelerde kolay 🙂
    Şu an en büyük gider ev kiraları ve konaklamalar. Dünyanın her yerinde büyük bir yükseliş var konaklama fiyatlarında ve çalışarak ev konut almak hayal gibi.
    Konforlu konaklama ve ev kiralama çok pahalı.
    Herşey çalışma ve tüm geliri konaklamaya vermek olmamalı.
    Sosyal yaşam ve tatilde ihtiyaç. Deniz kum güneş tropical relax life style içinde bütçe olmalı.


  • Ocak ayı itibari ile owp onay sürecinde hızlanma ya da yavaşlama var mi ?


  • @Yusuf-4 Neticelerin belli olmasında sabit standart bir süre yok deniliyor. Kime ne zaman netice geleceği belli olmuyor. Herşey değişken. Hatta work permit belgesinin zarf içinde adrese gelme süresi bile belli olmuyor.

    Merak edilen konu alınan owp neticesinde üç yılın sonunda ne olacağı.
    Kolaylıkla kalıcı oturum alınır mı ? yoksa çok zor mu ?
    Ve herkes üç yılın sonunda kalıcı oturuma erişebilecek mi ?
    Pr kalıcı oturum alınamazsa kanada içinde aynı şekilde nasıl kalınır ? work permit statusunden study permit öğrenci statusune mi geçmek gerekecek ? Bunun için 3 yılın sonunda herhangi bir okula kayıt yapıp bir veya iki sene daha oturum uzatma şeklindemi çözüm olur ?
    Birçok kişi ts2023 ile 3 yıllık owp alıp geri döndüler. Beklediklerini bulamadılar. Kararsızlar ve üç yıl sonra neticede ne olacağını bilmiyorlar. Pr kalıcı oturum alma garantisinin olmaması biraz kafa karıstırıyor. Arkadaşlarımdan ilk başlarda hevesli olanların çoğu sessizliğe büründü sanıyorum istedikleri gibi olmadı beklentileri.
    Eyalet ve şehir seçiminde kararsız olanlar varmış bir yere gidip daha sonra orayı begenmeyen ve başka şehirlere geçenler oluyormuş ama oralardada beklentileri karşılamayınca mecbur geri dönüşler gerçekleşiyormuş.
    Ayrıca amerika ve kanada arasında ikilemde kalanlar oluyormuş. Kanadayı görüyor bir süre deneyimliyor sonra beklentiler olmayınca aklı amerika'da kalıyormuş. Çok varmış bu şekilde veya tam tersi olanlar


  • @HairTrans mesleginiz nedir ?


  • @Yusuf-4 Küratör olarak çalışıyorum.


  • ts2023 ile geçen ay açık çalışma izni aldık. Netleştiremediğimiz ve öğrenmek istediğimiz iki konu mevcut

    1- Alberta eyaletinde Calgary şehrine taşınacağız ikametgahımızı oraya taşıdığımızda genel sağlık sigorta primi borçlandırması olmuyormuş bilginiz var mı ? İkametgah bildirimi yapılmazsa gss her ay borçlandırılıyor mu ? Çünkü mevcut işlerimizi bırakıp gideceğiz kanadaya

    2- 3 yıllık çalışma izni neticesinde ikametgah bildiriminden sonra herhangi bir işte çalışalım veya çalışmayalım sgk yurtdışı borçlanma prim ödemesi yapabilirmiyiz ? Yurtdışı prim borçlanma ile sgk sigortasına prim ilavesi olur mu ?


  • @Yusuf-4 bize geçen ay 23 günde çıktı netice ocak ayını bilmiyoruz.


  • @selcuk-c Kanada deneyimi ve bir süre yaşama iş verenler açısından önem veriliyor. Bizde aktif iş arayışındayız ve cv'yi bile kanadaysa özel iş hayatına uygun hazırladık. Sade ve en fazla iki sayfayı geçmeyecek biçimde yaptık. Hatta iki firma iş mülakatı yaptı ilk sordukları kanada içinde ne kadar süredir yaşıyorsunuz oldu. Bizde henüz yeni çalışma iznini aldık ve bir kanada yaşam tecrübemiz olmadığını söyledik halen netice gelmedi.
    Management ve product manager tecrübelerimiz var ve diğer geçiçi işleri yapmak tercihimiz değil maalesef. İş olursa management ve office job olsun.


  • @HairTrans 3 yılın sonunda EE ( express entry ) ile puanlama sistemine başvuru yapabilirsiniz. 3 yılın bitmesini beklemenizede gerek yok istediginiz zaman EE başvurusu oluyor. Önemli olan puanınız yeterli olsun. Eğer yeterli puana ulaşamazsanız PR davetide gelmez. Dil seviyenizin iyi olması gerekir ve sınava girip test sonucu gerekir. Biz hepsini yüzeysel inceledik ve dil seviyesi önemli. Bizim şu an ielts testi 7,5 ortalamasında ve iki yıl daha geçerliymiş biraz daha geliştirip tekrar sınava girip 8 olması için çaba göstereceğiz.

    Amerika yatırım ve daha ucuz olması nedeniyle cazip gelebiliyor. Ayrıca iklimi daha sıcak


  • @HairTrans sizinle nasil iletişime geçebilirim?


  • Merhabalar, eşimle beraber 2 Ocak'ta Montreal'den OWP sürecine başvurduk, 6 Ocak'ta Correspondence Letter geldi, acaba kaç günde sonuçlanır süreç, vize sürecinde correspondence letter ile pasaport request aynı gün gelmişti, OWP sürecinde de benzeri olur mu? 19 Ocak'a kadar plan yaptık sonrası bizi biraz zorlayacak gibi


  • @bkromr corresponce letter nedir?. Ben 31 aralıkta basvurdum. Bana herhangi bir sey gelmedi


  • @Yusuf-4 biyometrik bilgilerinin onaylandigi ve dosyanin incelendigi anlamina geliyor. onay cok yakin demekki..


  • merhaba, OWP onaylandıktan sonra sağlık sisteminden ücretsiz faydalanmak için ne yapmak gerekiyor? Bir tanıdığım payroll'lu olarak çalışmam gerektiğini söylemişti. Dolayısyla iş bulana kadar devlet hastanelerinden ücretsiz faydalanamıyor muyuz? Eğer ücretli olacaksa, çok mu pahalıdır, hiç hastane süreci deneyimleyen oldu mu?


  • @selcuk-c OWP aldıktan sonra healthcard başvurusu var galiba.
    Bir araştırın her eyaletin kendi resmi sitelerinde new comer - yeni gelenler için yapılması gerekenlerin hepsi yazılmış.
    Mesela Ontario Card ID alma, ehliyet alma, health card alma - sağlık için gibi tüm bilgileri içeriyor. Sağlık için healthcard veriliyor sanıyorum.
    Her eyaletin kendine özgü. Mesela british colombia BC de BC Service Card olarak geçiyor, saglık için MSP ( medical service plan ) olarak adlandırılmış.
    Tüm öğrenmeniz gerekenlerin hepsi resmi sitelerde var. Kimseye sormaya gerek yok.
    Kanada tüm herşeyi resmi kaynaklarında yazıyor. Neler gerekli nasıl basvurulur gibi tum bilgiler var.


  • @Yusuf-4 uygunluk bildirim mektubu gibi birşey.. Netice çıkmadan önce gönderiliyor.
    Biometric bilgileriniz başvuruya uygundur anlamında gönderiliyor. Bundan sonra netice geliyor zaten.
    Eğer biometric verileri uygun değilse biometric talep ediliyor sanırım.


  • @bkromr onay çıktıktan sonra posta ile owp belgesinin gelmesini beklemeyecekmisiniz ? Posta ile adrese gelmeside bir zaman alır çünkü.

    Online onay çıktıktan sonra gerimi döneceksiniz ? kanada dışına


  • @HairTrans zevkli ve güzel bir meslek. Sanat ürünlerinin sergi organizasyonu, kolleksiyonun yapılması gibi işler. Çok fazla bilinirliliği yok ama entellektüel bir iş kolu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

202
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum