Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @hsn-kartal Engellemezler merak etmeyin en fazla otomatik mail ile donus olur ret maili gelmez ( bir arkadastan biliyorum 🙂 ) Bence henuz dosya tasimak icin erken konsolosluklar henuz kendi ulke kazananlarina bile bakamamislardir. Bahar aylarinda ellerinde dosya azalip biraz hizlaninca kabuller yine hizlanacaktir umarim. Erken kalkan yol alir , siz azimle denemeye devam edin umarim cabalarinizoin karsiligini aldiginiz bir mali yil olur.


  • @erenist ben ulaşamadım ulaşamıyorum da ulaşanlar var


  • @achillesoag umarım dediğiniz gibi olur, mesaj anlaşıldı:)


  • @erenist Evet keza bende mail attım fakat ne maile dönüş yapıldı nede onay maili gönderildi.


  • @qwe19 şuan şubat ayin cutoff sayıları açıklandı bu ay için mülakat dağıtımı yapılacaksa bu önümüzde ki günlerde yapılmaya başlanır

  • Yasaklı

    Yeni bülten hayırlı olsun. Umarım bu ay şaşılacak derecede yüksek mülakatlar dağıtılır ve süreç hızlanır.


  • @Prm-oguzhan şaşilacak sayida mulakat dagitmazlarsa isimiz zor 🤔


  • Merhaba arkadaşlar. Az önce zor bela Rusya konsoloslugundan ciktik. Hicbir sekilde randevu verilmiyor cok berbat bir sistemleri var. Soyle bir sorum var, esim icin konsolosluktan kaseli imzali rusca bir evrak aldik adli sicil kaydi olmadigini gosteren ancak apostilli evrak veremiyorlar ve Turkiyede gecerli olacagini soylediler. Bu evragin bir gecerlilik suresi var mi? 6 ay gibi bir sure var mi? Ve dogum sertifikasi vermiyorlar, orjinali olan 1997 senesinden dogum sertifikasi mulakatta gecerli olur mu? Diploma vs hicbir sekilde alamiyoruz zaten, hayatimda gordugum en berbat konsolosluk. Not: asil talihli benim. Tesekkur ederim


  • @jtcarlos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Prm-oguzhan şaşilacak sayida mulakat dagitmazlarsa isimiz zor 🤔

    valla ben de 10k dayım da bakalım 4-5 lere gelmezse bize gelir mi artık düşünücem


  • @BatuhanGnc 1 saat kadar önce randevu mu iptal edip tekrar aldım ama halen değişen bir şey yok


  • @symbi0te ben tekrardan mail gönderdim kendilerine belki geri dönüş alırız diye. Onay maili alırsam size yazarım buradan. Sizde alırsanız bilgilendirin lütfen.


  • Evet arkadaşlar edindiğim tecrübelerden kaynaklı buraya yazmak istedim herkesin bilgisi olsun. Covid 19 aşısını her hastane maalesefki yapmıyor heleki bizim gibi küçük yerlerde yaşıyorsanız hiç yaptıramıyorsunuz maalesef Ankara İzmir İstanbul gibi yerlerde yapılıyor aşı ve bu illerde dahi yapan sadece 1 2 hastane bulunuyor aktif olarak.
    Öncelikle söylemek isterim ki ben 1 hafta hastane hastane kapı kapı gezerek bulduğum yer İstanbuldaki başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sinovac aşısını randevu aldığınız takdirde vurmaktadır. Aşıyı sadece haftada 2 gün yapıyorlar bilginiz olsun. Birde bildiğim Ankaradaki Şehir Hastanesi her gün saat 16:00 a kadar yapıyormuş.
    Size tavsiyem son güne bırakmamanızdır çünkü aşıların temini anladığım kadarıyla hastaneler için çok zor.


  • Arkadaşlar merhabalar. 28 Kasım 2023 tarihinde Frankfurt konsolosluğundan şöyle bir email almıştım:

    Dear Mr. XXX:
    Frankfurt is accepting your application for further processing.
    Our office has contacted Ankara and requested your application.
    Once the application has arrived at Frankfurt Visa Unit our office will contact you.

    Son bültenle cut off oldum. Dosyam nerede diye KCC'ye email atmıştım ancak cut off olduğum için KCC'nin bu soruya cevap veremeyeceklerine dair bir cevap aldım.

    Sizce şu an Frankfurt konsolosluğuna durumumu sormalı mıyım yoksa beklemeye devam mı etmeliyim. Yeni bülten ile olası yapılacak olan Frankfurt mülakat dağıtımında randevu alma şansım var mı yoksa önce dosyamın taşındığına dair bir onay maili mi beklemeliyim? İlginiz için teşekkürler.


  • @BatuhanGnc Ve eklemek isterim ki sakın hastaneleri telefon ile arayıp birşey sormayın çünkü telesekreterler bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyor en iyi yöntem o hastaneye gidip kendiniz veya bir yakınınızın aşı birimiyle görüşmesidir. En azından biz eşimle bu şekilde ilerleyip kendimize aşı yaptıracak yer bulabildik. Ve eklemek isterim mhrs'den alacağınız aşı randevusu şayet hastaneye sormadıysanız maalesef bizim elimizde aşı yok ama 6 kişi toplarsanız sağlık bakanlığından isteriz ve aşıyı yaparız demeleriyle son buluyor sakın mhrsden almış olduğunuz randevuya güvenipte aşı vurdurmaya gitmeyin velhasıl biz bunu 3 defa yaşayıp hüsranla oradan ayrıldık bilgilerinize.
    Sizde aşı yaptırdıysanız yaptırmış olduğunuz hastaneyi buraya yazarsanız yaptıracak olan insanlar problem yaşamasınlar.


  • @Hope-Breaker daha tecrübeli biri de yanıt verirse sorunuza iyi olacaktır, fakat deneyimimi aktarayim.

    Romanya konsoloslugu dosyamızı taşırken aynı mail ile bize döndü, sonra dosyayı taşıdıklarında uzun bir mail attılar, şu şekilde başlıyor;
    Our office received your DV2024 case from Warsaw. To start processing your family’s diversity visa applications please read and follow the instructions below and attached.
    Devamında da hastahane prosedurleri ve gerekli evrakları listelemişlerdi.

    Size de aynı şekilde dönüş olacagını düşünüyorum ve kendi prosedurlerine musaitlik durumlarına göre size bir mülakat tarihi vereceklerdir, önemli olan dosyanızın taşınmasını kabul ettirmenizdir bence, 1. Adımı tamamlamışsınız, umarım en kısa zamanda dosyanızın transfer işlemi tamamlanmış olur hayırlı olsun.

    Bu arada biz dosyamızı taşıdıgımız halde KCC ye atmış oldugumuz mailden eski yerde oldugu cevabını alıp telaşa kapılmıştık, sonra bir mail daha attık acaba transfer olmadı mı vs diye, daha sonra dönüş yapmadı KCC, dosya taşıma sürecinde artık konsolosluklar devreye girdiği için KCC ile bir işiniz kalmıyor, ama yine de merakınızı gidermek adına KCC ye dosyanızın durumu için mail atmanız sorun teşkil etmeyecektir, bol şans dilerim.


  • @canym Tecrübelerinizi aktardığınız için çok çok teşekkür ederim.


  • Unganlara ne mail ne telefon ulaşamıyorum tam olarak aşı gereksinimlerini bilen var mı ?
    Eşimin eylülde yaptırdığı tek doz biontech var yeterli mi acaba ?


  • @CANBILBEY 1-öncelikle bizim Rusyadan almış oldugumuz adli sicil kaydında bir geçerlilik suresi yazmiyordu. Temmuz ayinda almistik cunku Rusyadan dönüş yapacaktık, Aralik ayinda kabul edildi, 5 aylık bi süreç diyebilirim.

    2- 1997 yılındaki dogum sertifikası kabul edilecektir, İngilizce tercüme yaptırmanız yeterli, bizimki de ayni sekilde orijinaliydi, eğer uzerindeki bilgilerin okunmamasi vs gibi durumlar var ise o zaman durum değişebilir, dublikat ile yeniletmeniz gerekebilir. eğer sorunsuz ise kabul edilecektir.


  • @CANBILBEY merhaba. Eşiniz mülakata kadar bir daha Rusya'ya girmezse elinizdeki adli sicil kaydı 2 yıl geçerli diye biliyorum ama eşiniz Rusya'ya mülakattan önce bir kez bile girse o adli sicil kaydını yenilemeniz gerekir. Diplomaya gelirsek, sadece asıl talihlinin diplomasına bakılıyor.


  • @BatuhanGnc istanbul hasekı eğitim ve araştırma hergün yapıyor istanbul için biontech ol uçakların dikkatine


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum