• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. jtcarlos
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 7
    • Takipçiler 4
    • Konu 1
    • İleti 260
    • En İyi 89
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

jtcarlos

@jtcarlos

144
    İtibar
    505
    Profil Görüntülemeleri
    260
    Takipçiler
    7
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

jtcarlos Takip etme Takip Et

jtcarlos tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar,

6 Mayıs olan doğum günümde hediyem olan daha sonra strese dönüşen ama mutlu sona ulaşabildiğim sürecimden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle Molnar'dan bahsedeyim,

Sabaha 10.00 'da olan randevumuza 15 dakika kala gittik. Önümüzde sadece, forumdan tanıştığımız Enes ve eşi vardı 🙂 buna rağmen saat 12.40 gibi ancak Molnar'dan ayrılabildik.
      Detaylara gelirsek, girişte hemen bir form dolduruyoruz, burada Amerikadaki adresinizi de istiyorlar bilginize, daha sonra asistan sizi bir odaya alıp tansiyonunuzu ölçüyor, götürdüğümüz antikor testlerini kontrol edip eksi var ise hangi aşıları yapacağının bilgisini veriyor ve bilgisayardan okuduğu soruları soruyor
      (muhtemelen karşılarını tıklıyor) gözlük kullanıyor musun, kullandığın ilaç var mı? ameliyat oldun mu gibi.

Benim daha önceden ameliyatlarım olduğundan hepsinin ameliyat raporlarını - pataloji raporlarını dahil yeminli
      tercümandan ingilizceye cevirtmiştim, ancak çok irdelemediklerini görünce sadece beni izleyen doktorun en son yazdığı mektubu verdim.
      Ameliyatla ilgili sözel sorular sorup geçti İvana Molnar.
      ,Kulak - göz - diz reflex , karın muayenesi yaptıktan sonra aşılarımı vurup, eşimi ve cocuklarımı sırayla muayene edip aşılarını vurdular,Bu arada antikor testimizi götürmüştük eşim ve benim için. Bana sadece tetanoz aşısı eşime de hepatit B ve kızamıkçık aşısı yaptılar.
      Hatta o kadar iyiler ki Eşimin 2 sene önce olduğu tetanoz aşının tarihi görünmeyince Hemen Bilgisayardan alınan ekran görüntüsünde görünen tarihi gösterdik ve hiç ikiletmeden kabul ettiler ,12 yaşındaki kızıma ise Meningekok aşısı yaptılar en pahalı aşı da oydu. 95 EUR (11-13 yaş arası vuruluyormuş)

Daha sonra Akciger filmi çektirmeye gittik, söylendiği gibi çok kalabalıktı ama biraz bekleyince sıra geldi. Sonrasında da bir süre CD'yi bekledik.
      Görevli bayan sakın CD'yi almadan gitmeyin Amerika'ya giriş yaparken mutlaka yanınızda olmalı diye baştan bilgilendirdi bizi, çok güleryüzlüydü.

Bugün ise Mülakat randevumuz vardı
      Öğlen 13 olan mülakatımıza vardığımızda önümüzde 2 tane forumdan gencecik aslan parçası vardı (Ahmet ve Emre), tanıştık muhabbet ettik. Selamlar onlara buradan.

Sıra bize geldiğinde Alize hanımla tanışma şerefine eriştik gerçekten böyle iyi bir insanla tanışmak şeref.
      Belgelerimize gelince;
      Benim için 1 formul A , 2 formul B , evlenme cüzdanının aslı , Diploma aslı , diploma cevirisi, 1 adli sicil belgesi
      Eşim için Formul A ve adli sicil belgesi,
      Cocuklar için sadece Formul A
      Tabi ki bir de hepimiz için 2 şer adet fotoğraf

sonrasında Para ödeme
      sonrasında mülakat;

G: En üst diplomanız
      B: Yüksek lisans
      G: Bölüm
      B: Bilgisayar Mühendisliği
      G: Bu işi mi yapıyorsunuz
      B: Evet yazılım geliştirisiyim.
      G: Amerikada nerede yaşayacaksınız?
      B: Conneciticut
      G: Tanıdığınız var mı?
      B: Evet arkadaşım orada yaşıyor.
      G: Amerika planınız nedir?
      B: Bu sene taşınıp , kendi mesleğimi yapmayı düşünüyorum.
      G: Çocukları çağırabilir misiniz buraya? (Oyun alanındalardı)
      B: Hemen geldiler (2 ve 12 yaşında)
      G: Tebrik ediyorum, nitelikleriniz vizeyi karşılıyor, Çocukların ellerine birer bayrak 🙂
      ve Mutlu son...

Neredeyse 1 senelik süreçte her ama her konuda bilgi bulabildiğimiz yesilkartforum'da deneyimlerini yazan herkese ve yöneticilerine çok çok teşekkür ediyorum, onlar olmasa inanın bunlar olmazdı.
      Herkese sürecinde bol şans diliyorum, umarım yolumuz yeni kıtada kesişir.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba Arakadaslar,
      Ilk girisimizi 21 temmuzda Miami havalimanindan yaptik, ilk pasaporttaki bayan cok kibardi, sadece adresi degistirip degistirmeyecegimizi sordular. Sonra zarflari teker teker acip girislerini yapip pasaportlara damgalari bastilar. Sonrada gidebilirsiniz deyip elimize verdiler. 14 gun kaldik Bookingten ev kiraladim , Turodan da araba. Miami ustundeki Palm beache kadar olan tum sehirleri gezdik dolastik tabi en guzel yer Boca Raton 👍
      Adres degisikligi yapmadik ssn ve gc Connecticuta gidecekti 3. hafta icerisindeyiz hala SSN gelmedi☹️
      Heyecanla beklemedeyiz.
      Herkese hayatlarinda basarilar diliyorum.

Yolculuk içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan 😊 gecen sene 6 mayis sonrasi kesfettim bu siteyi ve o gunden bugune abartisiz binlerce( bazilarini 2 3 defa ) yazi okudum, onlarca arama yaptim, yilbasi eglencelerinde bile millet gobek atarken ben sitede geziniyordum 😁😁😁, ama algida secicilik şimdiye kadar lazim olmadigi icin aklimda kalmamiş. Bazen oluyor böyle.

Cevabiniz icin çok tesekkur ederim 👍

J
      jtcarlos
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Şimdi cn 3000-5000 arasi başlamiştir tatli bir heyecan. Sürekli mail kontrol etmeler 😊 biz de yasayabilecek miyiz o heyecani bilemiyorum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

@Darko 2024 secileniyim(kazanan diyemiyorum henüz) 25. senemi doldurdum yazilimci olarak. Heyecanla bekliyorum mülakatlari ☺️

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos

@OzzieOzzy8 şu an ki bülten Eylul bulteni , ama dv204 Ekim sayilarini da iceriyor. Bu ay Ekim bülteni yayinlanacak dv2024 kasim sayilarini icerecek.

J
      jtcarlos

@melikemim evet ya bugün 7000'lere gelse de biz de biraz umutlansak 😊😊😊

J
      jtcarlos

Merhaba,
      Mulakat maili gelmedi ancak, dvprogram.state.gov dan kontrol edince mulakat tarihimi gorebildim, 16 nisana vermisler. Hemen exceli guncelliyorum.

J
      jtcarlos
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@ahuramazda tamam simdi oldu 👍, bende KCC den mail geldi diye dusunmustum 😊

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@arnblt şu okuduklarim tam beni ve dusuncelerimi anlatiyor. Evi dagitmamak, ben bir kac hafta gelebilsem bile ailemin yaz boyu burada kalabilmesi, ssn aldiktan sonra (yazilimciliyim) internet uzerinden gorusmeleri yapip is bulup gitme hayalim hepsi tam olarak beni anlatiyor. Umarim mulakati ve vizeyi alir sizinle ayni yolu izleyebilirim.
      Not: yine sizin gibi EYT liyim 😊 ve calismaya devam ediyorum su anda.
      Mutluluklar diliyorum, her sey gonlunuzce olsun.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos

jtcarlos tarafından gönderilen son iletiler

@rezanclz tabiki yazacagim, Haziran sonunda olacak girisim. Gün sayiyoruz 😊

J
      jtcarlos

@erenotti Detayli yazin ve uyarin icin tesekkurler 🙏 o halde gitmeden once yapacagimiz ev randevularinin maillerini ozenle koruyup saklamak gerekecek. Tekrardan tesekkur ediyorum. 👍

J
      jtcarlos

@Manushaqe iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ediyorum. Umarim hersey hepimiz icin cok guzel olur 🙏

J
      jtcarlos

@erenotti gecen sene ilk girisimizi yaptik ve bu sene araran 10 ay gectikten sonra kesin giris yapacagiz aklima soktunuz yine bu durumlari😬, gerci asil talihli benim ve arada bir giris daha yaptim ben 6 ayi doldurmadan. Umarim bir problem olmadan tasinabiliriz.

J
      jtcarlos
    • RE: Texas, Austin

@meilo farkli lokasyona araba biraktigimizda bi 80 100 dolar daha istiyorlar eger uber XL'a bavullar sigarsa 250 dolar civari ona vermek daha mantikli.

Texas içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos

@Yamtar evet 250 dolqr civarinda

Texas içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos

@emrebu89 29 hazirana bilet aldik dun aksam. Temmuza birakirsaniz hatri sayilir bir artis var fiyatlarda. Ayrica haziran biletlerine de ne zaman zam gelir bilinmez eger tarih konusunda kesinseniz ve paraniz varsa ben alin derim.

Thy nin Houston aktarmali Austin ucusu var, ama 4 kiside 1000 dolar farkediyordu normal houston ucusune gore bu yuzden Houston sectim.

Houston -> Austin icin ise dusunme asamasindayim karayolu ile 3 saat suruyor ama 13 saat arkasina 3 saat araba surulur mu alternatifler ve fiyatlari konusunda arastiriyorum.

Texas içinde yayımlandı
      J
      jtcarlos

@istalin ilk girişi soruyorsaniz 4 5 ay sonra gibiydi .

J
      jtcarlos

@sumeyyenur tesekkur ediyorum dilekleriniz icin. 🙏

J
      jtcarlos

@sumeyyenur hayirli olsun, basarilar diliyorum. Ayni yoldan haziranda gecegiz gerci biz ilk girisimizi zaten yapmistik.o asamalar olmayacak. Bu arada 14.00 ucagi aksam 19.30 gibi orada olmasi gerekmiyor muydu Gec mi kalkti? Dun aksam biletlerimiz aldik en azindan orada oyle yaziyordu. Ah beni neler bekliyor acaba 🤔🤔🤔

J
      jtcarlos