DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@BatuhanGnc 1 saat kadar önce randevu mu iptal edip tekrar aldım ama halen değişen bir şey yok
-
@symbi0te ben tekrardan mail gönderdim kendilerine belki geri dönüş alırız diye. Onay maili alırsam size yazarım buradan. Sizde alırsanız bilgilendirin lütfen.
-
Evet arkadaşlar edindiğim tecrübelerden kaynaklı buraya yazmak istedim herkesin bilgisi olsun. Covid 19 aşısını her hastane maalesefki yapmıyor heleki bizim gibi küçük yerlerde yaşıyorsanız hiç yaptıramıyorsunuz maalesef Ankara İzmir İstanbul gibi yerlerde yapılıyor aşı ve bu illerde dahi yapan sadece 1 2 hastane bulunuyor aktif olarak.
Öncelikle söylemek isterim ki ben 1 hafta hastane hastane kapı kapı gezerek bulduğum yer İstanbuldaki başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi sinovac aşısını randevu aldığınız takdirde vurmaktadır. Aşıyı sadece haftada 2 gün yapıyorlar bilginiz olsun. Birde bildiğim Ankaradaki Şehir Hastanesi her gün saat 16:00 a kadar yapıyormuş.
Size tavsiyem son güne bırakmamanızdır çünkü aşıların temini anladığım kadarıyla hastaneler için çok zor. -
Arkadaşlar merhabalar. 28 Kasım 2023 tarihinde Frankfurt konsolosluğundan şöyle bir email almıştım:
Dear Mr. XXX:
Frankfurt is accepting your application for further processing.
Our office has contacted Ankara and requested your application.
Once the application has arrived at Frankfurt Visa Unit our office will contact you.Son bültenle cut off oldum. Dosyam nerede diye KCC'ye email atmıştım ancak cut off olduğum için KCC'nin bu soruya cevap veremeyeceklerine dair bir cevap aldım.
Sizce şu an Frankfurt konsolosluğuna durumumu sormalı mıyım yoksa beklemeye devam mı etmeliyim. Yeni bülten ile olası yapılacak olan Frankfurt mülakat dağıtımında randevu alma şansım var mı yoksa önce dosyamın taşındığına dair bir onay maili mi beklemeliyim? İlginiz için teşekkürler.
-
@BatuhanGnc Ve eklemek isterim ki sakın hastaneleri telefon ile arayıp birşey sormayın çünkü telesekreterler bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyor en iyi yöntem o hastaneye gidip kendiniz veya bir yakınınızın aşı birimiyle görüşmesidir. En azından biz eşimle bu şekilde ilerleyip kendimize aşı yaptıracak yer bulabildik. Ve eklemek isterim mhrs'den alacağınız aşı randevusu şayet hastaneye sormadıysanız maalesef bizim elimizde aşı yok ama 6 kişi toplarsanız sağlık bakanlığından isteriz ve aşıyı yaparız demeleriyle son buluyor sakın mhrsden almış olduğunuz randevuya güvenipte aşı vurdurmaya gitmeyin velhasıl biz bunu 3 defa yaşayıp hüsranla oradan ayrıldık bilgilerinize.
Sizde aşı yaptırdıysanız yaptırmış olduğunuz hastaneyi buraya yazarsanız yaptıracak olan insanlar problem yaşamasınlar. -
@Hope-Breaker daha tecrübeli biri de yanıt verirse sorunuza iyi olacaktır, fakat deneyimimi aktarayim.
Romanya konsoloslugu dosyamızı taşırken aynı mail ile bize döndü, sonra dosyayı taşıdıklarında uzun bir mail attılar, şu şekilde başlıyor;
Our office received your DV2024 case from Warsaw. To start processing your family’s diversity visa applications please read and follow the instructions below and attached.
Devamında da hastahane prosedurleri ve gerekli evrakları listelemişlerdi.Size de aynı şekilde dönüş olacagını düşünüyorum ve kendi prosedurlerine musaitlik durumlarına göre size bir mülakat tarihi vereceklerdir, önemli olan dosyanızın taşınmasını kabul ettirmenizdir bence, 1. Adımı tamamlamışsınız, umarım en kısa zamanda dosyanızın transfer işlemi tamamlanmış olur hayırlı olsun.
Bu arada biz dosyamızı taşıdıgımız halde KCC ye atmış oldugumuz mailden eski yerde oldugu cevabını alıp telaşa kapılmıştık, sonra bir mail daha attık acaba transfer olmadı mı vs diye, daha sonra dönüş yapmadı KCC, dosya taşıma sürecinde artık konsolosluklar devreye girdiği için KCC ile bir işiniz kalmıyor, ama yine de merakınızı gidermek adına KCC ye dosyanızın durumu için mail atmanız sorun teşkil etmeyecektir, bol şans dilerim.
-
@canym Tecrübelerinizi aktardığınız için çok çok teşekkür ederim.
-
Unganlara ne mail ne telefon ulaşamıyorum tam olarak aşı gereksinimlerini bilen var mı ?
Eşimin eylülde yaptırdığı tek doz biontech var yeterli mi acaba ? -
@CANBILBEY 1-öncelikle bizim Rusyadan almış oldugumuz adli sicil kaydında bir geçerlilik suresi yazmiyordu. Temmuz ayinda almistik cunku Rusyadan dönüş yapacaktık, Aralik ayinda kabul edildi, 5 aylık bi süreç diyebilirim.
2- 1997 yılındaki dogum sertifikası kabul edilecektir, İngilizce tercüme yaptırmanız yeterli, bizimki de ayni sekilde orijinaliydi, eğer uzerindeki bilgilerin okunmamasi vs gibi durumlar var ise o zaman durum değişebilir, dublikat ile yeniletmeniz gerekebilir. eğer sorunsuz ise kabul edilecektir.
-
@CANBILBEY merhaba. Eşiniz mülakata kadar bir daha Rusya'ya girmezse elinizdeki adli sicil kaydı 2 yıl geçerli diye biliyorum ama eşiniz Rusya'ya mülakattan önce bir kez bile girse o adli sicil kaydını yenilemeniz gerekir. Diplomaya gelirsek, sadece asıl talihlinin diplomasına bakılıyor.
-
@BatuhanGnc istanbul hasekı eğitim ve araştırma hergün yapıyor istanbul için biontech ol uçakların dikkatine
-
@BatuhanGnc bu arada bugün biraz erken uyandım akşam saat 16.00 gibi randevumu iptal ettim tamamen ve 16.30 gibi yeni bir randevu oluşturdum unganlara saat 18.30 gibi onay geldi bilginiz olsun sizin için de bir deneyebilirsiniz tekrardan randevu almayı
-
@erenist minimum 2 doz diye biliyırum önceki senelerden ayrıca 2 doz yaptirdiysaniz önceden bir doz da hatırlatma istiyorlar son 1 sene için
Unganlara telefon ile ulaşamazsınız imkansız gibi
-
@BatuhanGnc merhaba. 1 saat önce 4 kişi için randevu oluşturdum. yaklaşık 40 dk sonra onay maili geldi.
bir arkadaşın dediği gibi iptal edip yeni randevu oluşturursanız, umarım onay maili hemen gelebilir. bugün 12.12 tarihi güzel bir tarih:-) -
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta perşembe günü oluşturduğum randevu talebi için bugün kendileri hatırlatma maili attım ve 1 saat içerisinde onay mailini aldım.
Benim 2021 Aralık itibariyle 3 doz aşım bulunuyordu. Geçtiğimiz hafta hatırlatma dozunu oldum (sinovac).
Ama 12 yaşında oğlum için ilk defa aşı yaptırdım. 2. aşının ise 1. aşıdan 4 hafta sonra yapılması gerekiyor ve ben son dakika yaptırabildim ilk dozu. 12 yaş üzerindeki aileler bunu gözönünde bulundurup mülakat tarihi aldıkları gibi aşılarını yaptırsınlar.
Ayrıca @BatuhanGnc nin de dediği gibi her hastanede aşı bulunmuyor. Ben Balıkesirden Bursaya gitmek zorunda kaldım. Hatta randevu aldığım hastanede aşı yoktu ilçe sağlık müdürü sağolsun yardımcı oldu ve sağlık ocaklarından toplanıp uygulandı.
Yani demek istediğim covid aşısını son dakikaya bırakmayın ayrıca unganlar muayene tarihinden geriye dönük 30 gün içerisinde (covid aşısı hariç) aşı yaptırmayın diyor.
Bilgilerinize.
-
@talhabakunin bende bu dağıtımda toplu mülakat bekliyorum eğer vermezlerse işimiz gerçekten zor, en az 5 lere gelirse umudumuz olur belki
-
@symbi0te Bu işlerle uğraşan bir hastaneye ulaşmak bu kadar zor olmamalı aslında. Benim 2 doz sinovac var her türlü hatırlatma dozunu olacağım da eşim daha üç ay önce ilk doz biontech aşısını oldu boş yere ikinciyi yaptırmak istemiyor
-
@CANBILBEY 1. Mülakat tarihine kadar tekrar Rusya seyahati yapmazsınız bu belge (üzerinde de geçerlilik tarihi yoksa) yeterlidir.
2. Özgün belgeyse eski de olsa sorun olmaz, yeminli İngilizce tercümesini yaptırın mutlaka.
3. Eşinizin diplomasıyla işiniz olmayacak, önemli olan talihli in diplomaları. -
Merhaba arkadaşlar bir güncelleme yapmak için yazıyorum. KCC'ye mülakat yerimin neresi olduğunu sordum ve Frankfurt olduğu cevabını aldım.
Thank you for your inquiry.
Your interview location is Frankfurt and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
-
@melikemim ahh ahh şu toplu mülakat sözcüğü yok mu, geçen sene hadi bu ay toplu mülakat verirler, hadi bir sonraki ay verirler diyerek ne çok kez sarf ettik bu sözcüğü
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum