Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542-
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@erenotti Merhaba, Travel History kısmında eski giriş çıkışları gördüm. Görmeseydim endişe ederdim zaten
Teşekkürler, uyarı için.
Saygılarımla... -
@Redbeard harika haber. bültende current oldunuz, zamanlama güzel oldu sizin için. Kolaylıklar ve bol şans diliyorum.
-
@Redbeard Çok sevindim sizin için. Yalnız avukatınızın hala cevap vermemesi düşündürdü beni. Bu kişiyi iyi tanıyor musunuz? Sürecinizi bu avukatla mı yürüteceksiniz?
-
@tufank Çok teşekkürler, artık gerisi kısmet.. İnşallah süreci hayırlısı ile tamamlarız..
-
@Serapp Serap hanım, arada tanıdık birisi vardı. Çok güvendiği için kendisi ile iletişime geçerek, AOS sürecini beraber yürümek istedim. Süreci bu avukat ile ilerleteceğim ama tabii insanlık hali, kafam da onlarca soru
Sonuçta bu iş doğru yönlendirme, doğru formların doldurulması ve takip işi.. Endişeli miyim? %100 hemde, ama alternatif şuan için yok. Önümüzdeki günlerde kendisi ile iletişime geçerek kafamdaki sorularu netleştireceğim, olmadı başka bir avukat seçerim. Ya aslında okuduğum ve araştırdığım kadarıyla "AOS" zor bir süreç değil, iyi bir ingilizcem olsa hiç düşünmeden kendim süreci yönetirim. Bir de çok emin olmamakla beraber bazen Avukatların burada sürece pozitif etkisi olduğunu düşünüyorum ve/veya AOS sürecinde bir avukatın olması buradaki kurumlarda sanırım pozitif bir etki bırakıyor diye duymuştum. Bu kısma açıkçası emin değilim.. Hayırlısı artık... -
@mikhail_tal ayrıntılı paylaşım için teşekkürler ve hayırlı olsun inşallah GC. Merak ettiğim hangi şehir ve field officete mülakat olmustunuz?
-
@snmrs sanırım 90 günlük bekleme süresi olmadan başvuru yapmıştıniz ve sorun olmamıştı. Miamide hangi zip koduyla basvuru yaptığınızı paylaşır mısınız? Teşekkürler
-
@Berkan-0 field office neresiydi? Hayırlı olsun GC
-
@aystun1 hayırlı olsun. Merak ettiğim hangi field office ve şehirden başvuru yapmıştıniz? Teşekkürler
-
@steward59 Üzülerek söylüyorum ki Hayırlı mı hayırsız mı oldu bilemiyorum
Çünkü tüm işlemlerimizi hallettik,Parmak izimizi verdik,mülakat günü beklerken 5 Eylül günü Dışişleri ve Göçmenlik Dairesi Green Kart kotasının dolduğunu (55.600) ve bugünden sonra Kart basılamayacağını duyurdu.Senatörlere,ona buna girişim yapsakta sonuç alamadık.Bizim gibi birçok Eyaletten müracaat edip dönen çok oldu.Yani kısaca İzmir marşıyla gidip mehter marşıyla dönmüş olduk.Geçen sene 27-28 Eylülde kartını alanlar olduğunu bu Forumda hep okumuştuk ama bu sene böyle oldu işte.Biz Washington/DC Fairfax Field Ofis’ten işlemlerimizi yapmıştık.Sizlere hayırlı olsun diyorum.Ha bizi soracak olursan.Türkiye’ye dönmeden 2025 Müracaatını yaptık
Nasip 

-
@Berkan-0 geçmiş olsun o zaman yapacak bişey yok kısmet olmadı deyip tekrar denemek lazim. Bu süre içinde B1b2 vizenize birşey olmadı kalış süreniz 6 ay geçmedi sanırım. Ocakta gitsem diyorum CN 13 binlerde nasıl olur?
-
@BNGIS AOS ile GC alabildiniz mi?
-
@Redbeard Cok sevindim oncelikle pasaportunuzun suresi icin, bu kisimda sorun yasamayacaksiniz. Avukat konusunda iletisim halinde olun, dediginiz gibi farkli bir avukat ile ilerleyebilirsiniz daha sonra, benim kendi gozlemim Amerika'da hali hazirda bulunan ve Turkce bilen kisiler karsilarinda ingilizcesi seviyesi yeterli olmayan kisileri bulunca daha rahat davraniyorlar, kendilerine mecbur gibi dusunuyorlar. Daha once yazdigim gibi avukat surece legal olarak sizle baslayabiliyor ve sizin adiniza kisi ve kurumlar ile iletisime gecebiliyor. Ayrica sizinle sahsen mulakata girebiliyor ya da uzaktan telefonla katilabiliyor. Zamaniniz musait, guzel bir sekilde degerlendirirsiniz. Kolayliklar diliyorum.

-
@Berkan-0 Gecmis olsun, DV2023 icin benimle ayni duruma dusmussunuz ne yazik ki, kota doldu ve sansimiz yandi. Bu yuzden AOS kesin olur diye hareket etmemek lazim, yasayarak ogrendik.
-
@koray2000 iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.. Bakalım avukatım ile iletişim kurup, süreci değerlendirmek için adım attım, yanıt bekliyorum...
-
Merhaba, bilgi sahibi olan kişilere bir konuyu danışmak istiyorum. B1/B2 turist vizesi ile ABD'ye girdiğimizde bildiğiniz gibi genellikle 6 aylık bir kalış süresi veriliyor. AOS başvurusu yaptığımız zaman bu 6 aylık süre halen işlemeye devam ediyor mu?
Örneğin Ocak ayında ABD'ye B1/B2 vizesi ile giren kişiye Temmuz ayına kadar ABD'de kalma hakkı verildiğini farz edersek ve bu kişinin AOS süreci Temmuz ayında halen sonuçlanmamış olursa, bu kişi vize aşımı (over stay) durumuna mı düşüyor, yoksa AOS süreci işlediği zaman boyunda I-94 da yazan maksimum kalış süresinin bir önemi kalmıyor mu?
Değerli cevaplarınıziçin şimdiden teşekkür ederim. -
@Kerem-1 I-485 formu file edildiği zaman artık kalış süreleri ile ilgili bir sorun yaşamıyorsunuz.
-
@Kerem-1 Yaptiginiz ilk fee odemesi alindiktan sonra AOS sureci baslar ve mevcut B1/B2 statunuz bir nevi askiya alinir. Artik surec sonuclanana kadar Amerika’da kalabilirsiniz. Eger basvurunuz 6 aylik sure icinde red edilirse, bu surenin sonuna kadar kalma hakkiniz devam eder, 6 aydan fazla kalip red alirsaniz, surec sonunda size gonderecekleri deny letter/red mektubunda Amerika’da ne kadar daha kalabileceginizi bildiriyorlar. Overstay durumunda olup red alan arkadaslarin vizelerine ne olduguna dair bilgi henuz edinemedim, tahminimce bu gonderilen deny letter ile tekrar giris yapabilecekler. Onceki yorumlarimda bu konudan bir kac defa bahsettim, mutlaka okuyun. Kolay gelsin.
-
@Kerem-1 Gondermis oldugunuz I-485 paket ( AOS ) basvurusuna karsilik gelen (I-797C) alindi onay belgenizde yazan receipt date ulkede bulundugunuz statuden baska statuye gecmek icin baslangic tarihiniz olarak kabul edilir . Yani o tarihten itibaren artik isleminiz sonuclanana kadar , asil bulundugunuz statu ( vize gecerliligi ) bitse bile AOS surecinde kabul edilirsiniz .
-
Herkese merhaba arkadaşlar, son konuşmaları okudum ama açıkçası bu konuları çok detaylı bilmediğim için bazı noktaları anlamadım

Ben aos başvurusunda bulundum Mart 2023 gibi, her şeyi hallettim hatta 7 kasımda intrrview da başarı ile sonuçlandı ama görevli date current değil green card için beklemeniz gerekiyor dedi. Bazen bir ay bazen bi sene sürer gibi bi şeyler anlattı. Aranızda bu bekleme sürecinde olan arkadaşlar var mı? Ne kadar bi bekleme süresi bu konuştuğumuz
vısa bulletını nasıl kontrol edıyoruz, su an sadece hıcbır şey yapmadan bekleyecek mıyım?Bi de seyahat izni başvurumu yaptım ama bir o sonuçlanmadı, tekrar bunu öne nasıl çektirip onaylatabilirim?
Çok teşekkür ederim zamanınız ıcın
Benzer Başlıklar
131
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k