AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Redbeard ds-260 formunu doldururken Ankara’yı seçtiyseniz Ankara’dan mülakat gelebilir, tahminim 2024 içerisinde, I-485’i ordayken yollamamanız kaydıyla. Eğer formu doldururken currently I’m in the United States’i seçtiyseniz Ankara’dan davet gelmez. Aklınızda olsun. Unutmayın I-485’i yolladığınız anda Ankara’ya ya da başka ülkeye tekrar dosya taşıyamıyorsunuz. Bende forumdan ve us gov ‘u karıştırarak öğrendim :)
-
@erenotti Çok teşekkürler bilgi için. Ankara için bekleyeceğim ama ümit yok açıkçası. Zaten ben 05 Kasım'da Ülkeye girdim. Ocak ayında 60 günlük süreyi tamamlamış oluyorum, dolayısıyla Ocak ayında Ankara'dan eğer Mülakat daveti almaz isem Şubat gibi AOS sürecini başlatmayı düşünüyorum. (Böyle düşünüyorum ama Avukatım ne der onu da bilmiyorum.) Yazılı olmayan ama en azından 60-90 gün beklemeyi durumunu da yapmış olurum diye düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek. Green Card almak isteyen herkesin Allah yardımcısı olsun. Zor süreçler, psikolojiyi iyi yönetmek gerekiyor. Bir de süreçte elinizde olmayan nedenlerden yaşanan aksaklıklar insanın moralini bozuyor..
-
@avc @koray2000 @tufank Merhabalar bir güncelleme yapayım. Bu arada gerçekten yorumlarınız için teşekkürler. Ben Ülkeye girerken 2 pasaport ile giriş yapmıştım. 1. Pasaport Vize'nin basılı olduğu ve 2024 süresi bitecek olandı. 2. Pasaport ise yeni çıkardığım 10 yıllık pasaport idi. Ben I-94 formuna hep eski pasaport üzerinden baktım bugüne kadar, çünkü ülkeye onunla girdim. Bugün bir de I-94 formu bilgilerini girerken yeni pasaport girip deneyeyim dedim. (Çünkü avukattan dan yanıt gelmemişti, sizlerin önerdiği yolları deneyecektim artık.) bir baktım ki; 6 aylık süre vermişler. Ama yeni pasaport üzerinden vermişler. Ben ülkeye girerken eski pasaport vermiştim. Ama Türkiye'de THY checkin sırasında 2 pasaportu da vermiştim. Sanırım yenisi ile oradan çıkış yaptılar. Özetle en azından şuan çok mutluyum 6 aylık legal kalma ile ilgili sıkıntım ortadan kalkmış oldu. Sizlerle paylaşmak istedim. Tekrar yorumlarınız için teşekkürler.
Saygılarımla, -
Bu ileti silindi! -
@Redbeard evet yeni pasaportu sizin vize basılı eski pasaportunuzla hemen eşleştiriyorlar. Lakin şöyle de bir şey var, yeni pasaportla I-94’e baktığınızda eski giriş çıkışlarınızı da görmeniz lazım. İyi olmuş, hayırlısı.
-
@erenotti Merhaba, Travel History kısmında eski giriş çıkışları gördüm. Görmeseydim endişe ederdim zaten :) Teşekkürler, uyarı için.
Saygılarımla... -
@Redbeard harika haber. bültende current oldunuz, zamanlama güzel oldu sizin için. Kolaylıklar ve bol şans diliyorum.
-
@Redbeard Çok sevindim sizin için. Yalnız avukatınızın hala cevap vermemesi düşündürdü beni. Bu kişiyi iyi tanıyor musunuz? Sürecinizi bu avukatla mı yürüteceksiniz?
-
@tufank Çok teşekkürler, artık gerisi kısmet.. İnşallah süreci hayırlısı ile tamamlarız..
-
@Serapp Serap hanım, arada tanıdık birisi vardı. Çok güvendiği için kendisi ile iletişime geçerek, AOS sürecini beraber yürümek istedim. Süreci bu avukat ile ilerleteceğim ama tabii insanlık hali, kafam da onlarca soru :( Sonuçta bu iş doğru yönlendirme, doğru formların doldurulması ve takip işi.. Endişeli miyim? %100 hemde, ama alternatif şuan için yok. Önümüzdeki günlerde kendisi ile iletişime geçerek kafamdaki sorularu netleştireceğim, olmadı başka bir avukat seçerim. Ya aslında okuduğum ve araştırdığım kadarıyla "AOS" zor bir süreç değil, iyi bir ingilizcem olsa hiç düşünmeden kendim süreci yönetirim. Bir de çok emin olmamakla beraber bazen Avukatların burada sürece pozitif etkisi olduğunu düşünüyorum ve/veya AOS sürecinde bir avukatın olması buradaki kurumlarda sanırım pozitif bir etki bırakıyor diye duymuştum. Bu kısma açıkçası emin değilim.. Hayırlısı artık...
-
@mikhail_tal ayrıntılı paylaşım için teşekkürler ve hayırlı olsun inşallah GC. Merak ettiğim hangi şehir ve field officete mülakat olmustunuz?
-
@snmrs sanırım 90 günlük bekleme süresi olmadan başvuru yapmıştıniz ve sorun olmamıştı. Miamide hangi zip koduyla basvuru yaptığınızı paylaşır mısınız? Teşekkürler
-
@Berkan-0 field office neresiydi? Hayırlı olsun GC
-
@aystun1 hayırlı olsun. Merak ettiğim hangi field office ve şehirden başvuru yapmıştıniz? Teşekkürler
-
@steward59 Üzülerek söylüyorum ki Hayırlı mı hayırsız mı oldu bilemiyorum 😔 Çünkü tüm işlemlerimizi hallettik,Parmak izimizi verdik,mülakat günü beklerken 5 Eylül günü Dışişleri ve Göçmenlik Dairesi Green Kart kotasının dolduğunu (55.600) ve bugünden sonra Kart basılamayacağını duyurdu.Senatörlere,ona buna girişim yapsakta sonuç alamadık.Bizim gibi birçok Eyaletten müracaat edip dönen çok oldu.Yani kısaca İzmir marşıyla gidip mehter marşıyla dönmüş olduk.Geçen sene 27-28 Eylülde kartını alanlar olduğunu bu Forumda hep okumuştuk ama bu sene böyle oldu işte.Biz Washington/DC Fairfax Field Ofis’ten işlemlerimizi yapmıştık.Sizlere hayırlı olsun diyorum.Ha bizi soracak olursan.Türkiye’ye dönmeden 2025 Müracaatını yaptık 😜 Nasip 🙏🙏👍
-
@Berkan-0 geçmiş olsun o zaman yapacak bişey yok kısmet olmadı deyip tekrar denemek lazim. Bu süre içinde B1b2 vizenize birşey olmadı kalış süreniz 6 ay geçmedi sanırım. Ocakta gitsem diyorum CN 13 binlerde nasıl olur?
-
@BNGIS AOS ile GC alabildiniz mi?
-
@Redbeard Cok sevindim oncelikle pasaportunuzun suresi icin, bu kisimda sorun yasamayacaksiniz. Avukat konusunda iletisim halinde olun, dediginiz gibi farkli bir avukat ile ilerleyebilirsiniz daha sonra, benim kendi gozlemim Amerika'da hali hazirda bulunan ve Turkce bilen kisiler karsilarinda ingilizcesi seviyesi yeterli olmayan kisileri bulunca daha rahat davraniyorlar, kendilerine mecbur gibi dusunuyorlar. Daha once yazdigim gibi avukat surece legal olarak sizle baslayabiliyor ve sizin adiniza kisi ve kurumlar ile iletisime gecebiliyor. Ayrica sizinle sahsen mulakata girebiliyor ya da uzaktan telefonla katilabiliyor. Zamaniniz musait, guzel bir sekilde degerlendirirsiniz. Kolayliklar diliyorum. =)
-
@Berkan-0 Gecmis olsun, DV2023 icin benimle ayni duruma dusmussunuz ne yazik ki, kota doldu ve sansimiz yandi. Bu yuzden AOS kesin olur diye hareket etmemek lazim, yasayarak ogrendik.
-
@koray2000 iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.. Bakalım avukatım ile iletişim kurup, süreci değerlendirmek için adım attım, yanıt bekliyorum...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum