Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mikhail_tal New York City bizim, beklemedeyiz henuz mülakat mektubumuz gelmedi. AOS süreci de ayrica zor geçiyormuş onu anlamış olduk.


  • @koray2000 Kesinlikle katiliyorum biz de NC deyiz Mayis 11 basvuru 15 Haziran biometric bekliyoruz. Psikolojik olarak gercekten zorlayici bir surec olmasinin en buyuk sebebi kota problemi.


  • @koray2000 merhaba benim de NY ve hala bekliyorum, ayrica ssn im da gelmedi:/ hayirlisi…


  • @pin GC onaylanip elinize ulasmadan SSN gelmez zaten


  • @Figen 😕 o ve calisma karti onden geliyor gibi hatirliyorum, yanlis miyim?
    Hamileyim ve esimin sigortasinin beni cover etmesi icin numarama ihtiyacim var, acaba ss ofisine gidip konussam erken alma ihtimalim olur mu?


  • Merhaba. Eşim F1 vizesiyle Amerikaya Kasım ayında giriş yaptı. Benim 1 yıldır Greencard'ım var. Ocak ayında evlilik yaptıktan sonra Mart ayında eşimin GC sürecini başlattık. Priority Date'imizin gelmesini beklerken receipt notice belgesinde Priority Date'in yazılı olduğunu fark ettik. I-485 formunu henüz doldurup göndermedik. AOS süreci haliyle başlamamış oluyor. AOS sürecini başlatmak için I-485 formunu dolduracağız ancak aklımıza takılan bir kısım var. Sağlık raporu gibi belgelerin hepsini birlikte I-485 formuyla beraber mi göndermemiz gerekiyor şu anda yoksa sadece gerekli formları doldurup da mı göndermemiz gerekiyor? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.


  • @gorgias gerekmiyor ama hepsini beraber gondermeniz surecinizi bazi durumlarda kisaltabilmek acisindan avantajli olabilir .


  • @Boran-Simsek Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @Figen
    Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.



  • @Berkan-0 Tebrikler👍👏👏

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhaba arkadaşlar.Kisaca yaşadıklarımı anlatmak isterim.Daha önce de paylasimlarim oldu forumda. Ben de Ankara dağıtım yavaş olduğu için AOS tercih ettim Haziran 13 de USA geldim.Temennim tüm ailemle bu süreci tamamlamakti ancak sadece ben ve kizimin turist vizesi oldugu icin eşim ve oğlum gelemedi .Avukatim da onlar için sonra işlem yapilir siz alin da dedi.Ben de greencardimi riske atmamak için AOS için geldim Amerika ya .Avukatim min 1 ay bekleme süreci olacak herhangi bir işlem yapilmayacak diye belirtmişti.Biz de basladik beklemeye.Haziran Ankara case 12 500 lere gelince hemen avukata belirttim zaten bekliyoruz işlem yapilmayacak Temmuz ortasina kadar bu yuzden Ankara Temmuz dsgitimini bekleyelim dedim listede olursam randevu verilirse Ankara da bu işi tüm aile hallederiz dedim ve onayladı .Temmuz dağıtım yapildi bana randevu gelmedi ki 15000 lere kadar verilmiş.hemen Kcc yazdım.gelen cevap visa fee ödendiği için ankara size gorusme vermedi AOS başlamış.Avukata soyledim visa fee odedik ama I 485 göndermedik ki oldu.Bunu soyleyen tanınmış bir avukat bu arada.Daha visa fee odemenin AOS baslattigini bilmiyor.Kcc ve Ankara ile yazismalarim oldu lütfen aile olarak bize randevu verin adresi degistirin diye.Ben hala USA deyim ancak dönüyorum çünkü Ankara vermese de AOS ve daha fazla bekleme işleri tam bir saçmalık .Bir randevu için bekle, islemler bitsin diye maddi manevi süreç ve belirsizlik kesinlik de yok.Bu arada Florida havası tam bir fiyasko,ayrica nüfus cogu spanik latin herkes göçmen.burada yaşayan ve Amerika vatandaşı olan kişileri görünce emin olun sorguluyorsunuz bu kadar strese deger mi diye.Ben Amerika vatandaşı olmamaya karar verdim .size basarilar dilerim kendinizi cok yipratmayin inanın burada yaşayanları görünce Kendi kiymetinizi anlıyorsunuz.sevgiler

  • ⭐⭐

    @zümrüt-Eryigit Yasadiginiz AOS talihsizligi icin uzgunum. Surec kimse icin kolay ve puruzsuz ilerlemiyorken Turkiye dogumlu kazananlar fazladan yuklere maruz birakiliyor. Umarim hayat size gonlunuze gore guzellikler getirir.

    Bunlarla birlikte, baska irk ve gocmenlik konularinda lutfen bu sekilde ifadeler kullanmamaya ozen gosterelim, siz hayatiniz icin istediginizi tercih edebilirsiniz, ifade ozgurlugunuz de var ama bunun da irkcilik baglamina girmemesinde fayda var ve ben kissiel olarak bu forumun bu tip ofensiv yaklasimlari hak etmedigini dusunuyorum. Yolunuz acik olsun.

    Esenlikler dilerim.


  • Diversity Visa icin AOS Interview Sureci

    Pazartesi günü saat 12:00 deki görüşmeme yarim saat once gittim. Guvenlikten geçip davet mektubumu gorevliye uzattım, sıra numaramı aldim ve beklemeye başladım. 10dk sonra 50-60 yaşlarında asian american bir kadin gorevli beni kapidan cagirdi.

    Koridorda yürürken bana kendini tanıttı, odasını gösterdi. Masasinin karsisina oturmamı istedi.

    Sonra elimi kaldırıp yemin etmemi istedi, söyleyeceğim her seyin doğru olduguna dair.

    Parmak izi ve fotografimi cekti tekrardan. Biometrics de zaten alinmisti neden tekrar alindigini sordum, bu sadece interview da bulunduğunuzun bi kanıtı olarak alıyoruz dedi.

    Sonra i-485 formu uzerinden sorularına başladı.

    Belgelerden birth certificate e bakmak istedi. Daha sonra bank statement istedi benden.

    Amerikan bankasinda 15k-usd vardi, ben ne olur ne olmaz diye is bankasında bulunan hisse senetlerim vardi, is yatırımdan İngilizce dokum istedim. Onu da götürmüştüm. ikisini de birlikte verdim, sende var mi kopya dedi yok ben alırım tekrardan sizde kalabilir dedim hepsi.

    Inanilmaz tatli bir kadindi, beni zora sokacak herhangi bir soru ya da imada bulunmadı, en onemlisi de beni orda immigrant gibi hiç hissettirmedi, sohbet havasında yürüdü hersey.

    Ben görüşmeye gitmeden once turist vizesiyle AOS yapamazsın falan diyecek diye beklerken, gorevli bana tam tersi, asiri sanslisin, hem greencard cikmis, hem de daha oncesinde turist vizen varmış ve bu sekilde gelip burda başvurmuşsun dedi, çok sasirdim ve onayladım onu.

    Genel sorular su sekildeydi:

    • Adin, soyadın, dogum tarihin
    • Dogum yerin
    • Anne adi, baba adi
    • Ne kadar suredir burdasin?
    • Son is yeri bilgileri
    • Mevcut isinde neler yapıyorsun anlatır misin?
    • Nerden mezunsun?
    • Burda ne yapmayı planlıyorsun?
    • Neden amerikada yasamak istiyorsun?
    • Turkiyede hep mezun oldugun bölümle ilgili alanlarda mi calistin?
    • Hangi sektörde calisacaksin?
    • Kac paran var?
    • Askerlik yaptın mi?
    • Cocugun var mi?
    • Geldiginden beri amerikadan hiç ciktin mi?
    • Alakasız olarak buraya nasıl geldin, uberle mi dedi 🙂 yok turk ehliyetimle araba kullanabiliyorum dedim 6 ay a kadar diye salladım ama emin degilim doğruluğundan 🙂 aa tamam international driving license dimi dedi onayladım.

    Dikkat edilmesi gereken bir konu gorevli bana çok arkadas canlısı yaklaştı ama bu yaklasimin bir nevi iyi polis rolu gibi oldugunu da düşünüyorum, aldıkları egitim sizi orda rahat hissettirip, gereksiz bilgi vermenize sebep olabilir, gereksiz bilgiler de basiniza baska isler acabilir yada en azından sürecinizin uzamasına sebep olabilir. buna kesinlikle dikkat edin. Mesela bana Greencard’i alınca gidip gelirsin ya turkiyeye gibi bir şey söyledi. amerikada calismak istediğimi gidip gelmek istemediğimi belirttim. Çünkü biliyorum ki greencard’a sinirsiz bir turist vizesi muamelesi yapilmasini istemiyorlar.

    Daha sonra i485 uzerinde doldurmayi unuttuğum bazi sorular vardi. Onları bana tekrar okudu ve cevaplamamı istedi, kirmizi bi kalemle benim cevaplarımı oraya yazdı. Yes-no sorularının üstünden tekrar gecti ayni sekilde hepsine no dedim.

    Public Charge.png

    Yukardaki soru icin ben ozellikle no olarak seçmiştim çünkü finansal durumumun kendimi idare edicek kadar oldugunu düşünüyordum hemde yes diyerek amerikaya yuk olacagimi ima etmek istemedim acikcasi ama gorevli onun yes olması gerektiğini söyledi.

    ve altındaki kaç para kazanıyorsun, kaç paran var su anda gibi soruları sordu bana beraber onları tekrardan doldurduk.

    Gorusme sonrasında formda totalde 8 tane düzeltme vardi, hepsini numaralandirmisti ve gorusme sonrası üstünden tekrar ikimiz geçtik ve bana correctionlari imzalattı.

    Icimden her şey iyi gidiyor, onaylayacak simdi heralde diye düşünürken, bana beyaz bi kağıt uzattı.

    notice.jpg

    • Dedim neden onaylamıyorsunuz, bir sorun mu var? Tekrar review etmemiz gerekiyor dedi. baska dosyalarım da var zaten bitirmem gereken ama merak etme diversity visa bizim icin kritik, supervisor’umda beni sıkıştırır zaten diye belirtti.

    • Ne kadar bi sure alır tahminizce diye sordum. Eğer ben sana simdi bi zaman araligi söylersem sen beni arayıp darlarsin dedi 🙂 Eğer bir şey eksik olursa ben seni ararım, formdaki telefon numaran doğru mu dedi, doğruladım.

    • Gorusme sonrasında genel tavrından dolayı teşekkür ettim. Burdaki ofiste surveylere ve vatandaş yorumlarını çok ciddiye aldiklarini belirtti.

    Kapıya kadar yolcu etti, yolda yürürken greencard’in gelmesi 3-4 hafta surer dedi, en azından görüşmenin olumlu oldugunu orda anlamış oldum.

    Ertesi gun sabahta USCIS sistemden “New Card Is Being Produced” yazisini gordum.

    Uscis history’imde asagidaki sekilde gelişti.

    case_history.jpg


  • diversity visa olayini aos olarak amerikada yurutmek isteyen kisilere onerim kesinlikle profesyonel bi danismanlik hizmeti almalari yada avukat ile ilerlemeleri.

    surec cok karmasik olmamakla beraber dokumantasyon konusunda her hangi bir yanlista yada olumsuz bi durumda surecinizin uzamasini, kisitli sureye sahip bir vize turu icin oldukca riskli buluyorum.

    bir baska konu da, aos yaptigini bildigim ve takip ettigim kisilerin hepsinin surecinin farkli oldugunu gordum. ongorulebilir bi yapi oldugunu da dusunmuyorum cunku surecler case bazinda ve eyalet bazinda cok degisiklik gosteriyor.

    ben @Figen Hanim’dan yardim aldim, kesinlikle tavsiye ederim, amerikali kafasina sahip olmayan hala turk yardimseverligiyle calisan bonkör bir insan. cok tesekkur ederim emekleri icin.


  • @gucarslan bey'e de ayrica tesekkur etmek isterim inanilmaz bir ozveriyle insanlara yardim etme cabasindan dolayi. chat grubunda sehir yerine state yazmisim formumu actirmama gerek var tarzi sorulara bile cevap veriyor sabirla ama tabi siz yine de sormayin 🙂

    yesilkartforumda inanilmaz paylasimlar var, butun sureclerle ilgili detayli bilgiler burda mevcut. ayrica random sorulariniza bile karsiliksiz sekilde uzun uzun cevap veren insanlar var.

    Cok degerli bir olusum. elimden geldigince insanlara cevap vermeye, yardim etmeye devam edecegim kesinlikle.


  • @mikhail_tal Ben tesekkur ederim . hersey gonlunce olsun yeni hayatinda .


  • birth certificate zorunlu bir evrak midir?


  • @mikhail_tal Tebrikler, detaylı anlatım için ayrıca teşekkürler ☺️ Yeni hayatınızda mutluluklar…


  • @barlaymash evet, turk konsoluklarindan mail ile talep edebiliyorsunuz. los angeles bir kac gunde gonderdi.


Benzer Başlıklar

  • 1235
  • 6
  • 1007
  • 275
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum