DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @btek14 Teşekkürler. Bir soru eklemek istedim @steward59 'ın izniyle. Peki olur da AOS olumsuz sonuçlanırsa (veya kota bitti vs. gibi durumlar olursa bu seneki gibi) ve AOS açıklandığında çoktan kalış süresi bitmişse (yani ilk girişteki I-94 expired olmuşsa), bu durumda Unlawful Presence and Inadmissibility gibi durumlarla karşı karşıya kalıyor muyuz? Örneğin 3-year bar yada 10-year bar gibi.


  • @avc rica ederim. olmaz umarim ama olur da reddedilirse statunuzu bir onceki gocmen olmayan statunuze ceviremezsiniz, belirli bir sure icinde ulkeyi terk etmeniz gerekmektedir. bu surede herhangi bir yasa disi kalma olmuyor.


  • @avc Bu sene B1/B2 leri ile 6 aydan fazla kalan arkadaslar oldu, kendilerine gelen deny letter’da 30 gun icinde ulkeden cikmalari gerektigi yaziyordu. Vizelerine bir sey olmadi gibi dusunuyoruz, tekrar ulkeye girmek istediklerinde kendilerine gelen bu deny letter’i gosterecekler. Ileride tekrar vize almalari gerektiginde konsoloslukta sorabilirler belki, henuz tecrube eden yok bunlari.

    Bunun disinda ogrenci vizesi olup DV kazanan baska bir arkadasimiz kota yuzunden GC alamayinca ogrenci statusune geri dondu ve devam ediyor okuluna. H1 vizesi oluo kota yuzunden GC alamayanlarin da statulerine bisi olmadi.


  • @btek14 Teşekkürler. Umarım dediğiniz gibi hiç düşünmeme gerek kalmaz ancak olur da bir aksilik çıkarsa turist vizemi de tehlikeye atmak istemem. Ülkeyi terk etmekte hiç sorun yok yeter ki mevcut vizem gitmesin diye alınabilecek bir önlem var mı anlamaya çalışıyorum. Aslında I-94 uzatılıyormuş ama AOS'a etkisini kestiremiyorum.


  • @koray2000 Bilgiler için teşekkürler. Şuana kadar yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla herhangi bir kontrol etme şansı olmuyor. Sadece vizeye başvurulduğunda yada ülkeye girmek istediğinde anlıyormuşsun. Hiç böyle bir durumu olan görmedim forumlarda ve bunu iyiye yormak istiyorum.

    Öğrenci vizesi örneği biraz daha farklı olabilir B1B2den ancak paylaştığınız için teşekkür ederim.


  • @tugo field office neresiydi? Hayırlı olsun


  • @bgurcan hayırlı olsun. Amerikaya turistik vizeyle girdikten ne kadar bir süre sonra AOS için başvuru yapmıştıniz?


  • @asley_s hayırlı olsun güzel paylaşım teşekkürler


  • @Plus19 ocak gibi gelmeyi düşünüyorum, tavsiye ve cevap için teşekkürler


  • @steward59, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @emreaydıner GC alabildin mi ve işlemleri hızlandırmak mümkün müdür bunun icin ne yapmak gerekir?

    Emre Green kart alamadı. 30 Ağustos'ta görüşmeye girdi ama görevli araştırıp döneceğini söylemiş. Daha sonra da 7 Eylül'de green kart kotası bitti. Sonra kota bittiği için ret aldığını belirten kağıdı aldı.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E ecom 

  • "Beginning Oct. 1, 2023, we are exempting the $85 biometric services fee for Form I-539, Application to Extend/Change Nonimmigrant Status. You do not need to pay the biometric services fee if your application is postmarked Oct. 1, 2023, or later." kaynak

    Bu gelişmenin AOS sürecine pozitif etkisi ne kadar olur?


  • @asilolcu AOS sureci icin I-539 doldurmuyoruz .


  • New Orleans saati olan 21:02 ile değerli forum üyelerine selamlar; Bir kaç sorum var, bilen olur ise şimdiden yorumları için teşekkürler. Ben 17 Haziran'da Miami'den giriş yapmıştım ve 27 Haziran'da Ülkeden Legal olarak çıkmıştım. I-94 formuna baktığımda 16 Aralık 2023 tarihine kadar süre vardı. 05 Kasım günü Türkiye'den Houston'a uçuş yaptım ve ülkeye girdim. 08 Kasım yani bugün I-94 formuna baktığımda 16 Aralık 2023 tarihinin değişmediğini gördüm. "Travel History" dokümanında 05 Kasım tarihli girişim görünüyor. Bu durum acaip moralimi bozdu. "AOS" süreci için beklemek üzere 05 Kasım'da ülkeye giriş yaptım ve yine 6 ay süre verirler diye düşünmüştüm. Giriş sırasında yarım yamalak ingilizcem ile Noel tatilimi "New Orleans" 'da babamın yanında geçireceğim dememe rağmen 16 Aralık 2023 tarihi değişmemiş gibi görünüyor. Bu atada bu durumu Avukatıma mail olarak yazdım ne dönüş yapacak bilmiyorum ama belki benim gibi yaşayan birisi olmuştur mantığı ile yazmak istedim. 16 Aralık günü yada 1 gün önce ülkeden çıkış yapıp tekrar mı girmeliyim? Amerika içerisinde "EK bir süre talep edebiliyor muyum?" I-94 formu güncellenmemiştir diye ümit ediyorum. Zaten stresli günler geçiriyorum bir de bu aksaklık moralimi çok bozdu 😞 😞 "AOS" yapmak için yazılı olmayan ama hemen hemen herkesin önerdiği "90" gün bekleme olayını yapmak için erken gelmiştim. Bu durumu yaşayacağımı bilseydim 21 Aralık'da gelip Noel ile başlayan tatilim ile yine muhtemelen I-94 formunda 6 ay süre alabilirdim. Sırf 30-90 gün bekleme olayı olsun diye erken geldim ama pişmanım ya 😞 😞 16 Aralık'da mecbur çıkacağım gibi duruyor. Eğer avukatım yada tecrübeli arkadaşar yol göstermez ise 😞 Not: Sevgili Avukatlar ile sağlıklı iletişim pek olmuyor 😞


  • @Redbeard AOS yapamaz damgasi bastilar mi ?


  • Figen hanım, girerken AOS yapacağım vs. dememiştim. AOS ile ilgili pasaport da her hangi bir damga yok. CN Numaramın current olmasına da henüz süre var. Bilgili arkadaşlar yorum yaparsa ona göre hareket edeceğim, yada bakalım avukatım dönerse..

  • ⭐⭐

    @Redbeard böyle bir soru / cevap gördüm ama bilmiyorum işinize yarar mı. https://www.avvo.com/legal-answers/my-i94-is-not-updated-online-i-have-reentered-the--4136314.html

    benim yaşadığım bir durum olmadığı için ve yukarıdaki yöntemin doğruluğunu bilmediğim için sizi yanıltmak istemem. yukarıdaki soruya da bir avukat cevap vermiş..


  • @tufank çok teşekkür ederim. Avukatın yorumu mantıklı geldi, bu arada bende Travel History'de son giriş görünüyor ama nedense I-94 hiç etkilememiş.

  • ⭐⭐

    @Redbeard rica ederim. başka bir kullanıcı da telefon ile arayıp bu durumu bildirmiş. e-mail olarak bu bilgileri göndermelerini istemişler ve email adresi paylaşmışlar. yukarıdaki avukatın dediği şekilde bilgileri iletmiş ve 1 gün içerisinde güncelleme sağlanmış. https://www.reddit.com/r/USCIS/comments/13bvsgb/i94_is_not_updated/

    siz isterseniz bir süre daha bekleyin eğer güncelleme olmaz ise avukatınıza da danışarak bu yöntemi veya varsa başka bir çözümü uygulayabilirsiniz.


  • @Redbeard AOS yapacagim zaten dememeniz gerek iyi yapmissiniz . 16 Araliga kadar current olup Dosyanizi gonderebilirseniz sorun yok , ama basvuru yapacak duruma gelememis olursaniz mutlaka cikis yapmalisiniz .


  • @tufank Vakit ayirip yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Saygilar..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

200
Çevrimiçi

42.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum