• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. emreaydıner
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 44
    • En İyi 12
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

emreaydıner

@emreaydıner

14
    İtibar
    109
    Profil Görüntülemeleri
    44
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Wisconsin

emreaydıner Takip etme Takip Et

emreaydıner tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,

Bu seneki Green Card çekilişinde ben de seçildim. Ancak kafamı kurcalayan birkaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle bu sene Haziran ayında Work and travel için Amerikaya gideceğim ve 17 Ekimde dönüşüm var.

DS-260 formunu doldurup göndersem green card mülakatı tarihi ile benim amerikada olduğum tarihlerin çakışma ihtimali var mı? Case Number'ım 25.000 lerde (Okuduğum kadarıyla mülakatlar 1 Ekim 2022 itibarıyla başlıyor.)

Bir de formu doldururken o anki güncel bilgileri girmem gerekli değil mi. Yani önümüzdeki ay Amerikaya gideceğim ama daha önce Amerikaya gittiniz mi sorusuna hayır demem gerekli sanırım değil mi?

Bir de adres kısmını şu an için nasıl yapmam gerekiyor? Boş bıraksam herhangi bir sorun yaşar mıyım. (Mülakat tarihine kadar bir adres bulabilirim.)

Şimdiden tüm forum üyelerine teşekkürlerimi sunuyor yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      emreaydıner
      emreaydıner

@gucarslan Yanıtınız için çok teşekkür ederimmm. Çok sağolun🙏🏻

emreaydıner
      emreaydıner

Merhaba, DS-260 formunu doldurmaya çalışıyorum ancak ne zaman denediysem "Your request cannot be processed at this time." hatası alıyorum. Bu formu doldurabilen var mı? Sistem yoğunluktan dolayı açılmıyor ise hangi saatlerde daha siteye giriş daha mümkün olabilir bu konuda bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler herkese

emreaydıner
      emreaydıner
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@mikhail_tal, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@emreaydıner hizlandirmak icin elinizden geleni yapin. benim dusuncem avukatiniza guveniyorsaniz ekstra ucretini odeyin ve hizlandirsin.

avukatiniz, hizmet bedelini greencardi alsanizda alamasanizda tahsil edecektir.

Anladım teşekkür ederim. Hızlandırma talebini az önce ben kendim yeniden gönderdim. Avukatımın bu süreçte gerekli özeni göstermediği kanaatindeyim. Zaman zaman kendisine sorularımı yönettiğimde dönüş alamıyorum bile. O yüzden daha fazla ödeme yapmak istemiyorum şu aşamada. Zaten vakit artık çok daraldı ve green card'ı alamama ihtimalim alma ihtimalimden daha yüksek gibi duruyor. Yakınlarımdaki bir USCIS ofisine gitsem işlemler için yapabileceğim bir şey olur mu? Orada yardımcı olurlar mı?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      emreaydıner
      emreaydıner
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@researchescholar Oncelikle detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Kagit uzerinde evlilik olayi soyle aslinda evlilik gercek olacak ancak dugun yapana kadar belgelerimi gondermek istiyorum ki green cardim bir an once gelsin. Yani kagit uzerinde evlilik yapip islemlerimi baslaticam daha sonrasinda mayis ayinda dugunu yapicam normal bir sekilde ve daha sonrasinda birlikte yasamaya baslayacagiz.

Durum aslinda bundan ibaret o yuzden bu sekilde ilerlemeyi istiyorum.

Saygilarimla...

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      emreaydıner
      emreaydıner

@Muhtaradana Tamamdır teşekkür ederim

emreaydıner
      emreaydıner
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhabalar, ben Amerika'da AOS yapıyorum ve bir avukatla çalışıyorum. Şu anda Wisconsin'da yaşıyorum ve dil okulum New Jersey'de online olarak devam ediyor. Ancak avukatım bu durumun mülakat sırasında sıkıntı yaratabileceğini söyledi. Yani benim Wisconsin'de olup okulun New Jersey'de olması. Okul'da okulun online olduğuna dair bir belge vermeye yanaşmıyor.

Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Bildiğiniz online bir dil okulu ve okulun online olduğuna dair belge verebilecek bir yer var mı? Ayrıca benimle aynı durumda olup green card alan var mı? Varsa nasıl halletti?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      emreaydıner
      emreaydıner

Arkadaslar herkere merhaba. Bugun itibariyla dosyalarimi kargoladim. Sureci merak edenler icin guncellemeleri buradan paylasacagim.

emreaydıner
      emreaydıner

@nurimu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@emreaydıner edevletten hangi adrese ne zaman taşındığını görebilirsin 'TARİHÇELİ YERLEŞİM YERİ BELGESİ' olarak sorgulatabilirsiniz.

Teşekkür ederim @nurimu

emreaydıner
      emreaydıner

Merhabalar, ben 2023 green card talihlisiyim ds-260 formunu doldururken mülakat yeri olarak Ankara'yı seçtim ancak şu anda Amerika'dayım ve işlemlerimi buradan devam ettireceğim. Bunun için kcc ye adjustment of status yapacağımı bildirmem gerekiyor mu?

emreaydıner
      emreaydıner

emreaydıner tarafından gönderilen son iletiler

Selamlar değerli forum üyeleri, bugün I485 formu için evidence güncellemesi yaptılar. Henüz bir kağıt gelmedi. Ancak formu tekrardan inceledim ne için yapmış olabilirler diye. Current status durumunu Exchange Student olarak yazmışım yanlışlıkla. Şu anda herhangi bir statüm yok. Büyük ihtimalle burdan kaynaklı. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Bir sorun yaratır mı?

emreaydıner
      emreaydıner

Arkadaşlar merhaba 2 gün önce I-130, I485 ve I-131 receipt numaraları sms ile geldi. Ertesi gün ise I-765 red kağıdı geldi. Formu doldururken 3. sayfa 27. kısımda bir yanlışlık yapmışım. Bu yüzden I-765i yeniden göndermemi istiyorlar. Ancak ben dosya gönderimini 26 martta yapmıştım ve ı485 ile gönderdiğim için çalışma izni başvurusuna ödeme yapmamıştım. Şimdi 1 nisandan sonra fiyatlar değişti ve bu form ücretli oldu. Şimdi benim ı765 formunu yeniden göndermek için ödeme yapmak zorunda mıyım?

emreaydıner
      emreaydıner

Arkadaslar herkere merhaba. Bugun itibariyla dosyalarimi kargoladim. Sureci merak edenler icin guncellemeleri buradan paylasacagim.

emreaydıner
      emreaydıner

Merhaba degerli forum uyeleri. Esim icin I-864 formunu doldururken form icerisinde I-864A formundan bahseden birkac soru vardi. Nedir bu I-864 formu? Esim sponsor olmak icin yeterli gelire sahip degil. O yuzden ailesi bana sponsor olacak. Ailesinin de I-864 formunu mu dolsurmasi gerekiyor? Ayrica bu formlar icin extra bir odeme yapmam gerekiyor mu?

Saygilarimla,

Emre Aydiner

emreaydıner
      emreaydıner

@frida_beau I 485 Formunda "Is your current spouse applying with you?" Sorusuna Yes mi No mu demem gerekiyor?

emreaydıner
      emreaydıner

Anladim, peki direkt dosya ile de gonderebiliriz degil mi bir sorun olusturmaz?

emreaydıner
      emreaydıner

Bir de ek sponsor icin hangi belgeler gerekli? Sadece I-864 formunun doldurulmasi yeterli olur mu?

emreaydıner
      emreaydıner

@frida_beau Yanıtınız icin tesekkur ederim. Cover Letter'inizi inceledim ancak letterinizdaki I-130 Receipt Notice belgesi tam olarak ne oluyor onu anlayamadim.

emreaydıner
      emreaydıner

Merhabalar degerli forum uyeleri formlarin gonderimi ile ilgili bir sorum var. Butun bu formlari tek bir paket halinde gonderebilir miyiz yoksa ayri sekillerde mi gondermem gerekiyor.

emreaydıner
      emreaydıner

Amerıkalı bırıyle evlılık yaptım green card ıslemlerını baslatacagım ancak Sponsorluk konusunda karmasıklık yasıyorum. Esimi sponsor gostermek istiyorum ancak sanirim tek basina yeterli geliri yok bu durumda beni de sponsor olayina ekleyebilir mi? USCIS in web sitesinde I-864 formunun aciklamasinda bir yerde soyle bir ibare var: You may count the income and assets of members of your household who are related to you by birth, marriage, or adoption.

emreaydıner
      emreaydıner