Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dytmelek Bu arada bizde Cummingdeyiz😀 Bigün karşılaşırız inşallah 🙏 Brookwoods ilkokulunun çok yakınında bi sitede oturuyoruz belki yakınızdır☺️ Çok teşekkürler bilgiler için Amerika hepimize mutluluk getirsin inşallah 🙏


  • @charon, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @ahsenaydgdu hocam veriye bakmak lazım. Kaç kişi trden e2 başvurusunda bulunmuş, kaçı ok almış, ok alanların fikirleri/profilleri neler, red alanların fikirleri, profilleri, iş planları vs. neler. Bunlar çok önemli.
    Tr artık afrika liginde, dibine kadar bakacaklar. Meksika tc vatandaşını ülkeye almıyor, nikaraguada insanlar sorgulanıyor.

    En kötü alice's candy adlı dolandırıcı şirket bile 10dan fazla yatırımcıyı götürdü e2 ile ki şeker kiosku fikri öyle voooav bir iş değil.

    Konsolosluğun dikkat ettiği şeyleri az buçuk tahmin edebiliyorum ben.

    Alice’s Candy için dolandırıcı şirket demişsiniz, tecrübeniz var ise açıklar mısınız ?
    Ben 6 aydır, ABD’deyim Alice’s Candy ile geldim ve memnunum. Fikri olmayan, dil bilmeyen, belli bir yaşı da geçmiş biri olarak bilmeden başlamaktansa hazır ve tutmuş bir modeli tercih ettim.
    Gözden kaçırdığım nedir ?


  • @Bener-Ersoy-0
    Deneyiminizi paylayabilir misiniz? Hangi eyalette yapıyorsunuz, nasıl başladınız, maliyetler nasıl çıktı, işler nasıl gidiyor. Sakıncası yoksa öğrenmek isteriz.


  • çok uzun iletiler yazamam, bağlamdan kopuyorum o zaman ama soru cevap şeklinde ilerleyebiliriz. bildiğim, kendi tecrübe ettiğim her şeyi aktarabilirim.

    benim kioskum var arkadaşların ezbere söylediği gibi ayda 10K yapmaz değil. işler kötü deniyor ben geldiğimden beri ( şansımıza ) buna rağmen ortalama 12,5K gidiyorum.

    ha şu denilebilir o paraya o iş olur mu ?
    haklısınız, işe göre pahalı ben 0 risk, dil ve tecrübe ile en uygun bunu gördüm sen başka bir şeyi görebilirsin ve haklı da olursun.
    kendine güvenip başka bir iş de yapabilirsin ama ben basit bir şekerci toptancısından şeker alabilmek için bile bir hafta uğraştım. adamlar bütün belgelerin olmasına rağmen seni tanımıyor. türkiye gibi siparişi geç göndereyim abi yok.

    eyalet olarak tennessee, şehir olarak knoxville'deyim.

    yerleşim maliyetleri fazla açıkçası

    uzun yazınca bağlamdan kopuyorum demiştim 😬

    biraz dağınık oluyor kusura bakma.

    aslında ilk 24 ocakta keşif ve iş bakmak için boston'dan amerikaya girip connecticut'a gittik. orada 15 gün kaldık, 15 günün sonunda surekli celişkili cevaplar veren iş yapacağımız elemanın ( pızza dukkanı ) bizi dolandıracağına kanaat getirip döndük ( ki bu zaten 15 günlük bir plandı ama hepsi orada ziyan oldu ) ikinci ve kesin gelişimizde miami'den girmek istedik hem 7-8 gün tatil yaparız hem de gümrük memuru 2.5 ay önce gelmişsiniz şimdi bir daha neden geliyorsunuz dediğinde kuzeyi gördük bir de güneyi görmek istedik, hem miami tatili hem de çocuğa doğum gününde disneylandı gezdiririz şeklinde cevap veririz deyip plan yaptık. miami havaalanı boston'a gore çok rahattı sadece çok uzun bekledik oğlumuz 2,5 yasinda biz stres yasarken o ise oradan oraya koşturdu...

    plan miami'den direkt tennessee'ye geçmekti ama burası amerika 🙂

    teksasta kiosk işi yapan benimde gelmeme vesile olan harun abi aradı. hal hatır ve yolculuğu sordu sonra dallas'taki kioskunda çalışan elemanın işi bıraktığını benim kioskumun açılmasına daha vakit varsa gelip orada çalışmamı hem işi öğrenip hem de para kazanabileceğimi söyledi. mükemmel ve ötesi bir teklif knoxville'e gitsem 1+ ay cepten yiyip aylak olacaktım Teksas'a gittim hem param cebimde kaldı, hem de tecrübe edindim.

    forumdan @semavi yi çok ziyaret etmek ve arabamı ondan almak ve de tesekkür etmek istiyordum maalesef hiç vaktim olmadı. buradan ona tekrar iyi ki varsın demek istiyorum. ( uzun zamandır izleyemesem de )

    bu arada aracımı ALAMO'dan kiraladım 1 hafta 500 dolara geldi 2023 7 kişilik ford explorer farklı adrese bırakma ise bedava gibiydi 10 dolar 🙂

    aracımı 10K dolara aldım ford escape full paket bavulları yükleyip önce tyler, dallas; 1,5 sonrasında da knoxville tn'e geldim.

    ev tutma konusunda beşiktaş kongresinden yakın bir arkadaşımın us'te emlakçılık yapan bir arkadaşı varmış o yardımcı oldu ( emlakçılar kiralık eve bakmıyorlarmış genelde ) ssn olmadan çok zor ama isteidiğimiz bölgede 2+2 giriş katı ( erkek çocuğu olanlara kadir zora tavsiyesi ) bir ev bulduk kira pahalı ( ssn yok ) ama işe 3 dk.

    mobilyaları ( yatak odası, L koltuk ve tv konsolu ) sıfır aldım 3000 dolar tuttu. tv şansıma * etiketli buldum costco'da 200 dolar

    elektrik ve interneti açmak kira kontratı ile 5 dk sürmedi aynı şekilde banka hesabı açmak da. tyler'da regios banktan açmıştım ( şirket ve şahsi ) knoxville'de de Bofa'dan açtım. yoruldum şimdilik bu kadar sorarsanız ve aklıma gelirse yine yardımcı olmaya çalışırım.


  • @Ferhat-ŞENER, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @Bener-Ersoy-0
    Deneyiminizi paylayabilir misiniz? Hangi eyalette yapıyorsunuz, nasıl başladınız, maliyetler nasıl çıktı, işler nasıl gidiyor. Sakıncası yoksa öğrenmek isteriz.

    Buna uzun bir cevap yazdım ama sanırım henüz onaylanmadı. Online görüp de cevap yazmadı diye düşünmeyin istedim.


  • @Bener-Ersoy-0 Merhaba, siz bugüne kadar neredeydiniz? Daha önceden okumak isterdim, işlerinizin yolunda olmasına çok sevindim. 2008 yılında 3 ay Tennessee eyaletinde yaşamıştım; ama o günden bugüne çok şey değişmiştir.

    Biz Türkler arasında işleri yolunda gitmeyen herkesin birini suçlama ihtiyacı vardır, her ticari anlaşmazlık dolandırıcılık olarak nitelendirilir, bu sebeple kim dürüst kim değil anlamak zor.

    Hakkınızda hayırlısı olsun, güzel haberlerinizi okumak keyifliydi, lütfen ara ara tecrübelerinizi aktarın ki benim gibi yeni gelenlere de fikir versin.


  • @EasternStar bunun basit bir yolu var madem 170-200K veriyorsunuz 1K daha verin avukatınız anlaşmanızı da hazırlasın. Unutmayın anlaşma kötü günlerde lazım olur.

    Zaten bende hani kaçırdığım, bilmediğim bir şey mi var diye sordum ? Belki net bildikleri bir şey vardır, bende öğrenirim.
    Dediğim gibi evet pahalı, ama bu bir seçenek. Seçmezsin, ben kendim yapacağım dersin etc.

    Neredeydim, aslına bakarsanız ev sat, araba sat, eşyaları sat, taşın, gel, hayat kur, düzen kur etc etc çok fazla bakamadım. Artık buradayım bildiğim, tecrübe ettiğim konularda yapabildiğim kadar yardımcı olmak isterim. Bilmediğime bilmiyorum derim.

    Tennessee’yi çok gezme vaktimiz olmadı elde kalan vakitte 2.5 yaşındaki oğlumuz ile ilgileniyoruz. Çocuk olmayınca bir çıkayım da etrafta ne var bakayım yapmak daha kolay ama şikayetçi değiliz.

    Sadece Gutlinburg’a gittik smoky mountain tarafında gerçekten çok güzel bir lokasyon.

    Gezme işlerimiz ilerleyen zamanda inşallah.

    Knoxville’ib havası güzel izmit gibi, İstanbul gibi. Ekim 25 şu an hava 24/25 derece ( 77 F ).


  • @Bener-Ersoy-0 Daha guzel gunleriniz olsun... Size ve ailenize mutluluklar...


  • @semavi çok teşekkür ederim, hepimizin inşallah 🙏🏻


  • @Bener-Ersoy-0, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @EasternStar bunun basit bir yolu var madem 170-200K veriyorsunuz 1K daha verin avukatınız anlaşmanızı da hazırlasın. Unutmayın anlaşma kötü günlerde lazım olur.

    Ticari anlaşmazlığın yanı sıra kulaktan dolma bilgiler ile suçlanıyor. Araştırmaya gerek duymadan. Zaten bende hani kaçırdığım, bilmediğim bir şey mi var diye sordum ? Belki net bildikleri bir şey vardır, bende öğrenirim.
    Dediğim gibi evet pahalı, ama bu bir seçenek. Seçmezsin, ben kendim yapacağım dersin etc.

    Neredeydim, aslına bakarsanız ev sat, araba sat, eşyaları sat, taşın, gel, hayat kur, düzen kur etc etc çok fazla bakamadım. Artık buradayım bildiğim, tecrübe ettiğim konularda yapabildiğim kadar yardımcı olmak isterim. Bilmediğime bilmiyorum derim.

    Tennessee’yi çok gezme vaktimiz olmadı elde kalan vakitte 2.5 yaşındaki oğlumuz ile ilgileniyoruz. Çocuk olmayınca bir çıkayım da etrafta ne var bakayım yapmak daha kolay ama şikayetçi değiliz.

    Sadece Gutlinburg’a gittik smoky mountain tarafında gerçekten çok güzel bir lokasyon.

    Gezme işlerimiz ilerleyen zamanda inşallah.

    Knoxville’ib havası güzel izmit gibi, İstanbul gibi. Ekim 25 şu an hava 24/25 derece ( 77 F ).

    Ben de sizin gibi düşünüyorum, sıfırdan hayat kurmak ve bilmediğiniz bir ülkede ticaret yapmak için teferruat sayılabilecek miktarları güvenliğimiz için gözden çıkarmamız gerekir. Fırsat bulabilirseniz, imkanınız varsa Nashville'i gezmenizi öneririm. İlk fırsatta yeniden gitmek istediğim bir yer ve zamanında özellikle gece yaşamını doyasıya tadamadığım için içimde kalmıştı. Ben de Güney Florida'dayım, buraya yolunuz düşerse muhakkak beklerim.

    Tekrardan iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim.


  • Gece yaşamı bizim için bir seçenek değil malum 2.5 yaşında bir çocuğumuz var ama Nashville hakkında hep güzel şeyler duyuyor ve okuyorum. Müziğin şehri diyorlar. Kim bilir belki bir gün orada bir ticari girişim olur.
    Ticaret demişken benzer düşünüyoruz, bunlar bizim doğrularımız. Yolum düşer ve vaktim ve de vaktiniz olursa muhakkak bir kahve için rahatsız ederim, teşekkür ederim. @EasternStar

  • ⭐⭐

    @dytmelek ben samimice içimden geleni paylaştım gerçek arkadaşınla konuşur gibi aslında amacım sizlere bunları düşündürmek değildi ama sanırım herkes aynı şeyi anladığına göre anlatım şeklim yanlıştı orada insan kendi içinde der ya ya batarız ya çıkarız allah kerim hadi başlayalım bu işe gibilerinden sonuçta beni anlmanıza sevindim


  • Merhaba güzel forum üyeleri,
    Ben aralık ayında New York’a geleceğim. Ancak sağlam adımlar atmak adına değerli tecrübelerinizin ışığında netleştirmek istediğim birkaç konu var.

    1. İlk geliş aşamasında zor durumda kalmayacağım şekilde ne kadar bir bütçe ile gelmeliyim?
    2. Gelmeden oda bulursak ayarlamak mı daha mantıklı olur (bir tanıdığım oda için bakabileceğini söyledi) yoksa ilk günler için airbnb üzerinden bir yer ayarlayıp oda/ev işini oraya mı bırakmam daha sağlıklı olur? (Bu noktada havaalanındanda sanırım bir airbnb/ otel göstermem de gerekecek)
      3.Gelmeden önce burada bir sağlık sigortası yaptırsam orada beni bir süre idare etme durumu var mıdır? (Bunu forumdaki ilgili başlıktan okudum ama kafam çok karıştığı için sormak istedim.)
      Yol gösterebilirseniz çok çok mutlu olurum, sevgiler…
      Güzel günler diliyorum herkese…

  • @monqnero merhabalar havaalanında gidiş dönüş biletiniz dışında airbnb otel göstermeniz gerekiyor diye bir şey okumadım daha önce öyle bir şeyden emin misiniz?


  • @aristocrat airbnb derken herhangi bir konaklama rezervasyonu ya da belgesi göstermek anlamında. Uçak bileti dışında konaklama belgesi görmek istemiyorlar mı? Çok emin değilim bende ama aklımda bu şekilde kalmış.


  • @monqnero Geliş amacınız taşınmak mı?



  • Bence siz yine de 1-2 gün için airbnb veya bir hotel odası ayarlayın, ne olur ne olmaz açıkta kalmayın. Üzerinizde 10.000$'dan fazla para bulunduramazsınız, sanırım ilk ay için 9k gibi bir meblağ yeterli olacaktır.


  • @aristocrat 4 kez giriş yaptım üçünde konaklayacagim adresi sordular. Son girişimde ise, sadece geliş amacımı sordu, turist dedim. Bırakın başka soruyu, eşimin pasaportunu eline dahi almadan (sadece benimkine baktı), Welcome to USA deyip geçirdi, şaşırdık biz de. Bu tamamen ordaki memurun o anki tavrıyla ilgili bir durum, sorabilir de, sormayabilir de. Her ihtimale karşı ilk günler için bir konaklama rezervasyonu yapılmalı (yapıp, iptal edilebilir, detaya girmiyorlar, sadece adres vermek yeterli)


  • @Müberra-Dikici bilgi için teşekkür ederim kanıt gibi bir şey istemiyorsa yalnızca adres belirtmek hoş daha önce tecrübe etmediğim için bilmiyordum sağolun. @monqnero bu şekilde öğrenmiş olduk vesile olduğunuz için sizede teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum