ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@Bener-Ersoy-0, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@EasternStar bunun basit bir yolu var madem 170-200K veriyorsunuz 1K daha verin avukatınız anlaşmanızı da hazırlasın. Unutmayın anlaşma kötü günlerde lazım olur.
Ticari anlaşmazlığın yanı sıra kulaktan dolma bilgiler ile suçlanıyor. Araştırmaya gerek duymadan. Zaten bende hani kaçırdığım, bilmediğim bir şey mi var diye sordum ? Belki net bildikleri bir şey vardır, bende öğrenirim.
Dediğim gibi evet pahalı, ama bu bir seçenek. Seçmezsin, ben kendim yapacağım dersin etc.Neredeydim, aslına bakarsanız ev sat, araba sat, eşyaları sat, taşın, gel, hayat kur, düzen kur etc etc çok fazla bakamadım. Artık buradayım bildiğim, tecrübe ettiğim konularda yapabildiğim kadar yardımcı olmak isterim. Bilmediğime bilmiyorum derim.
Tennessee’yi çok gezme vaktimiz olmadı elde kalan vakitte 2.5 yaşındaki oğlumuz ile ilgileniyoruz. Çocuk olmayınca bir çıkayım da etrafta ne var bakayım yapmak daha kolay ama şikayetçi değiliz.
Sadece Gutlinburg’a gittik smoky mountain tarafında gerçekten çok güzel bir lokasyon.
Gezme işlerimiz ilerleyen zamanda inşallah.
Knoxville’ib havası güzel izmit gibi, İstanbul gibi. Ekim 25 şu an hava 24/25 derece ( 77 F ).
Ben de sizin gibi düşünüyorum, sıfırdan hayat kurmak ve bilmediğiniz bir ülkede ticaret yapmak için teferruat sayılabilecek miktarları güvenliğimiz için gözden çıkarmamız gerekir. Fırsat bulabilirseniz, imkanınız varsa Nashville'i gezmenizi öneririm. İlk fırsatta yeniden gitmek istediğim bir yer ve zamanında özellikle gece yaşamını doyasıya tadamadığım için içimde kalmıştı. Ben de Güney Florida'dayım, buraya yolunuz düşerse muhakkak beklerim.
Tekrardan iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim.
-
Gece yaşamı bizim için bir seçenek değil malum 2.5 yaşında bir çocuğumuz var ama Nashville hakkında hep güzel şeyler duyuyor ve okuyorum. Müziğin şehri diyorlar. Kim bilir belki bir gün orada bir ticari girişim olur.
Ticaret demişken benzer düşünüyoruz, bunlar bizim doğrularımız. Yolum düşer ve vaktim ve de vaktiniz olursa muhakkak bir kahve için rahatsız ederim, teşekkür ederim. @EasternStar -
@dytmelek ben samimice içimden geleni paylaştım gerçek arkadaşınla konuşur gibi aslında amacım sizlere bunları düşündürmek değildi ama sanırım herkes aynı şeyi anladığına göre anlatım şeklim yanlıştı orada insan kendi içinde der ya ya batarız ya çıkarız allah kerim hadi başlayalım bu işe gibilerinden sonuçta beni anlmanıza sevindim
-
Merhaba güzel forum üyeleri,
Ben aralık ayında New York’a geleceğim. Ancak sağlam adımlar atmak adına değerli tecrübelerinizin ışığında netleştirmek istediğim birkaç konu var.- İlk geliş aşamasında zor durumda kalmayacağım şekilde ne kadar bir bütçe ile gelmeliyim?
- Gelmeden oda bulursak ayarlamak mı daha mantıklı olur (bir tanıdığım oda için bakabileceğini söyledi) yoksa ilk günler için airbnb üzerinden bir yer ayarlayıp oda/ev işini oraya mı bırakmam daha sağlıklı olur? (Bu noktada havaalanındanda sanırım bir airbnb/ otel göstermem de gerekecek)
3.Gelmeden önce burada bir sağlık sigortası yaptırsam orada beni bir süre idare etme durumu var mıdır? (Bunu forumdaki ilgili başlıktan okudum ama kafam çok karıştığı için sormak istedim.)
Yol gösterebilirseniz çok çok mutlu olurum, sevgiler…
Güzel günler diliyorum herkese…
-
@monqnero merhabalar havaalanında gidiş dönüş biletiniz dışında airbnb otel göstermeniz gerekiyor diye bir şey okumadım daha önce öyle bir şeyden emin misiniz?
-
@aristocrat airbnb derken herhangi bir konaklama rezervasyonu ya da belgesi göstermek anlamında. Uçak bileti dışında konaklama belgesi görmek istemiyorlar mı? Çok emin değilim bende ama aklımda bu şekilde kalmış.
-
@monqnero Geliş amacınız taşınmak mı?
-
@EasternStar evet
-
Bence siz yine de 1-2 gün için airbnb veya bir hotel odası ayarlayın, ne olur ne olmaz açıkta kalmayın. Üzerinizde 10.000$'dan fazla para bulunduramazsınız, sanırım ilk ay için 9k gibi bir meblağ yeterli olacaktır.
-
@aristocrat 4 kez giriş yaptım üçünde konaklayacagim adresi sordular. Son girişimde ise, sadece geliş amacımı sordu, turist dedim. Bırakın başka soruyu, eşimin pasaportunu eline dahi almadan (sadece benimkine baktı), Welcome to USA deyip geçirdi, şaşırdık biz de. Bu tamamen ordaki memurun o anki tavrıyla ilgili bir durum, sorabilir de, sormayabilir de. Her ihtimale karşı ilk günler için bir konaklama rezervasyonu yapılmalı (yapıp, iptal edilebilir, detaya girmiyorlar, sadece adres vermek yeterli)
-
@Müberra-Dikici bilgi için teşekkür ederim kanıt gibi bir şey istemiyorsa yalnızca adres belirtmek hoş daha önce tecrübe etmediğim için bilmiyordum sağolun. @monqnero bu şekilde öğrenmiş olduk vesile olduğunuz için sizede teşekkürler.
-
@aristocrat elinizde belge olması, gelebilecek diğer soruların önünü kesebileceği için faydalı olur. Size sorulacak sorulara vereceğiniz cevaplar yeni sorulara yol açmazsa daha hızlı ve güvenli bir şekilde kontrolden geçebilirsiniz. Bana nerede kalacağımı sorduklarında direkt ellerine airbnb ve booking çıktılarını uzatmıştım, gerek yok yalnızca şehir söyle demişlerdi. Güven vermek sürecinizi kısaltır :)
-
@EasternStar Bazen kağıt üstünde de görmek isteyebiliyorlar. Kolaylıkla iptal edilebilecek bir rezervasyonu yapmamak için risk almaya değmez bence de.
-
@lavita aynen benden istememelerine rağmen görevlinin eline kağıttaki belgeleri verince güvenmiş olmalı ki bakmadan yalnızca şehirleri istedi, birinde ilk geldiğinde kalacağımız airbnb evine ait rezervasyon belgesi vardı, diğeri ise 1 hafta sonrasına imkan bulursak gideceğimiz orlando'da bir otele ait booking rezervasyonu vardı. Son günlerde JFK üzerinden girmeye çalışıp kabul edilmeyen veya sorguya çekilen insanları duymaya başladım, dediğiniz gibi riske girmeye gerek yok.
-
@EasternStar Yanıtınız için çok teşekkür ederim. @Müberra-Dikici Size de çok teşekkür ederim. @aristocrat Evet, forumdaki güzel insanlar aracılığıyla hep birlikte öğreniyoruz, ben teşekkür ederim.
-
D denizci10 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba değerli forum üyeleri,
Aralık ayında new york’a gideceğim. Ancak ilk gidiş için kalacak yer konusunda kararsız kaldım. Facebook grupları ya da craiglist tarzı yerlerde verilen oda ilanlarını tutmaya biraz çekiniyorum açıkcası. Tek başıma gideceğim için ilk aylar kendimi daha güvenli hissedebileceğim airbnb- coliving şirketleri aracılığıyla bir yer kiralamak daha mı sağlıklı olur (Tabii bu seçenek pahalı oluyor) Sizler ne önerirsiniz? -
@monqnero 2023 tahlilisi begüm arkadaşımız Newyorka gitti şuanda newyorkta oda kiralamış. Sanırım ücreti de1200 civarıydı. memnundu hangi firmadan kiraladığını sorabilirsiniz.
-
Herkese Merhaba,
Baltimore’daki White Marsh Mall içinde bulunan şeker kioskumuzu devretmek istiyoruz. Detaylar için aşağıdaki mailden iletişime geçebilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim. Ayrıca Mall’un linkini de ekliyorum inceleyebilirsiniz. https://www.whitemarshmall.com/
[email protected] -
@damladamla19 yazınızı aşağıdaki linke taşırsanız ozaman çok daha sağlıklı olur
https://yesilkartforum.com/forum/category/111/i̇lan-ve-duyuru
-
Merhabalar,
Bugün 22 günlük ABD tatilimin son akşamında suan Miami de bir barda otururken yazıyorum.
8000km road trip 5 eyalet 10 dan fazla şehir görmek nasip oldu. Döndüğüm de müsait olduğumda uzun uzun detaylarini aktaracagim.Ama daha şimdiden @denizci10 Orcun abime teşekkürlerimi iletmek isterim.
Misafirperverliği, insanlığı, dostluğu ve yardımları her şeyiyle mükemmel bir insan olduğunun canlı şahidi oldum. Banka hesabım ve on ödemesiz direkt kredi kartım oldu sayesinde. Onun için de ayrıca teşekkür ederim.Orçun Reis, seviliyorsun. 😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum