Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77 yok eksi oy vermedim ben gerek duymadım eksi oy vermeye mesajınıza benim için fazla ofansif bir yorum değildi çünkü, genelde ofansif veya hakaret içeren içerikleri adminlerin görmesi için eksi oy veririm, ama başkaları için ofansif gelmiş olabilir yazı şekliniz. Kaldı ki nedenini sorduğunuz mesajada bir şey demedim çünkü bu sayede aslında insanların yorumunuzda neyi yanlış anladığını öğrenebilirdiniz gayet normal bir soru sayılır, ama bunları düşünürken çoluk çocuk doldu diyerek maalesef aslında kendinizi çok daha ofansif bir hale sokan mesaj yayınlamış oldunuz. Çocuklardan korkan bir durum yok zaten ortada ama çoluk çocuk doldu sözünün nasıl bir ofansif duruma geldiğide ortada. Yoksa burada kimseye avukatlık yaptığım vs yok

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77 teşekkür ederim beni bir kere daha haklı çıkarttığınız için

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @debbieLA77, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @debbieLA77, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek ben sizi takibe almamışım sürekli yazmıyorsunuz diye hayıflanıp duruyordum yok battılar, yok döndüler, yok olmadı gördün mü, vs neler diyorum kendi kendime 🙂 çok sevindim yazdıklarınızın bir kısmını okudum ve devamını da okuyacağım sortmak istediklerimi de not alıyorum soracağım umarım yazmaya cevap vermeye vaktini olur koşturmaca içinde sevgiler bol şans:)

    bu mesajın neresi ve nesi -4 oy aldı pardon ama anlayamadım:) sizce de garip değil mi?

    Merhabalar konuda adım geçtiği için bir cevap yazmak zorunda hissediyorum. İyi durumda olduğumuz için sevinmenize mutlu oldum🙏🏻 ama şu var önceki mesajınızı okuduğumda bir çok kişide olduğu gibi bende de hoş duygular oluşmadı açıkçası. Orada ‘yok battılar, yok döndüler, yok olmadı gördün mü?’ Cümleleri yerine ‘acaba düzenlerini kurdular mı, keyifleri yerinde mi, alıştılar mı acaba’ vb cümleler olsaydı hiç kimse tepki göstermezdi diye düşünüyorum. Peş peşe olumsuz cümleler olması sanki olmasını bekliyormuşsunuz gibi bir anlam çıkarıyor ve bu da insanları rahatsız ediyor olabilir. Siz belki o düşünce ile demediniz ama ben de dahil okuyanlara bu anlamı vermiş demek ki.
    Genel olarak konuşurken insanları üzebilecek ya da yanlış anlamaya sebep olabilecek şekilde konuşmamaya gayret ederim, burada da yazı dilinde çoğu zaman niyetler tam anlaşılamıyor o sebeple daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Sizinki de öyle bir yanlış aktarım durumu olmuştur umarım diyerek konuyu kapatmak istiyorum ve iyi günler diliyorum herkese…


  • @haticeymen, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek melek hanim yazdiginiz tum deneyimlerinizi okumak okadar keyifli değerli ki sizlerin izinde gelecek bizler için!Siz hep yazin uzuun uzuun☺️zaten her payalasim ve yazılarınızı dizilerin bi sonraki bölümünü bekler gibi bekliyoruz☺️ pozitifiginiz samimiyetiniz şeffafliğiniz her iletinizde ve storylerinizde geçiyor bize.inşallah hep guzel haberlerinizi aliriz emek verip bizleri bilgilendirdiginiz icin de ayrica tesekkur ederiz.

    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🙏🏻 fırsat buldukça, konu biriktikçe yazmaya çalışıyorum, darısı tüm bekleyenlerin başına 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @debbieLA77, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek ben sizi takibe almamışım sürekli yazmıyorsunuz diye hayıflanıp duruyordum yok battılar, yok döndüler, yok olmadı gördün mü, vs neler diyorum kendi kendime 🙂 çok sevindim yazdıklarınızın bir kısmını okudum ve devamını da okuyacağım sortmak istediklerimi de not alıyorum soracağım umarım yazmaya cevap vermeye vaktini olur koşturmaca içinde sevgiler bol şans:)

    hahahahha - 6 olmuş anlaşıldı burası çoluk çocuk doldu iyice... 🙂 muhatap olmamak gerekli sizde haklısınız tabi 🙂 mantıklı bir cevabı olanların her zaman yanındayım saygılar 🙂

    forum olarak, kreş hayali kuran kullancılara hizmet vermiyoruz.
    eğer bu üslubunuza devam etme niyetini varsa, lütfen bana özelden bilgi verin yasak sürenizi kreşlerde daha fazla vakit geçirebilmeniz için uzatayım.


  • Kimsenin iyi niyetinden şüphe yok; yalnızca ağzımızdan çıkan kelimeler karşımızdakinde benzer duyguları uyandırmıyor olabilir. Müsadenizle ben ev tutma sürecini anlatarak konuyu aslına çekmeye çalışayım.

    Değerli arkadaşlar, ülkeden çıkmadan önce evimizi ve para edebilecek eşyalarımızın bir kısmını satmıştık. Ağustos ayının ortasından beri fiilen evsiz olarak idare ediyorduk. ABD'ye gelince de 4 hafta airbnb üzerinden ayarladığımız evlerde kaldık. Bu durum hem Florida'daki site yönetimlerinin onay süreci hem de bizim kriterlerimiz sebebiyle uzun sürdü. Yoksa geldiğinizde 1 hafta içerisinde de ev bulabilirsiniz. Bu süreçte bize burada iş danışmanımız çok yardımcı oldu, sağolsun. Diğer yardımcı olan ise emlak işlerimizde yardımcı olan hanfendiydi, hafta sonu ya da akşam demeden bizimle ilgilendi, bize ev göstermek için 50 mil mesafeden geldi, sürekli açık sözlü ve güler yüzlüydü.

    Biz evimizi okula göre belirlemiştik, daha doğrusu önce okulu seçip sonra muhiti belirlemiştik. Boca Raton ve Delray arasında, okul puanı Zillow üzerinde 9/10 ve üzeri, Niche üzerinde de en düşük A- olan bölgelerde, Palm Beach County içerisinde kalacak şekilde aylık kira bedeli 3.000$ altında en az 2 odalı evleri listemize aldık. Bu kriterleri uyguladığınızda zaten bulabildiğiniz ev sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. En nihayetinde 2 odalı 2 katlı bir townhouse bularak ev sahibi ile 2.700$ aylık kiraya anlaştık. Ben ilk iki ayı, son ayı peşinen ödemeyi teklif etmiştim. Bu durum en azından yerleşene kadar beni de rahatlatacaktı. Ev sahibi ile kontratımızı imzalayıp depozitoyu yatırdıktan sonra site yönetiminin talep ettiği belgeleri hazırladım, formu doldurdum ve şahsen başvuru yaptım. Bana ev sahibinin yönetime 2.500$ değerinde bir depozitoyu çek olarak göndermesinden hemen sonra işlemlere başlayacaklarını söylediler. Ev sahibinin nakit vereyim, havale yapayım önerilerine rağmen ille de çek istediler ve 4 gün boyunca kargo ile çekin ulaşmasını bekledik. Çek ellerine ulaştıktan 2 gün sonra onaylandığımıza dair bildirimi yaptılar. Aslında bu süreç en az 1 hafta sürüyormuş; ancak bizim ABD'de kaydımız olmadığı için eski ev sahibimize ulaşmak, eski komşularımıza danışmak gibi hususları pas geçmişler.

    Onaylandığımızı duyunca derhal emlak danışmanımızla birlikte eve giderek anahtarı teslim aldık. FPL (florida elektrik tedarikçisi) resmi sitesinden elektrik başvurusunu gerçekleştirdim ve aynı gün zaten hazır olan bağlantıyı faturada ismim yer alacak şekilde ayarladılar. Su bağlantısı için eve uzun bir mesafede bulunan bir merkeze şahsen başvuru yapmam gerektiğini ilettiler. Palm Beach County yönetiminin resmi dairesi olan yerde çalışanlar o gün "Hello Kitty" temalı bir parti düzenlemişler, içeri girdiğimizde bizdeki resmi daire kavramından ne kadar uzaklaştığımızı fark ettim, Kısa bir form doldurarak başvurumu yaptım ve ertesi gün su bağlantım açıldı. Ben bu başvurularda 2008 yılından kalma SSN'i kullandım, bu sebeple depozitolarımı daha düşük bedellerle halledebildim. SSN yoksa, sizden daha yüksek bir depozito talep edilmektedir. Bu yükseklikten kastım da 50-60$ seviyesindedir.

    Şu anda 4 kişi kaldığımız evin eşyalarını 4500 - 5000$ aralığında halledebildik. Yerel mobilyacılara gidip outlet kısımlarında satışa hazır koltuk ve masa takımını 1.600$'a, yatakları Wallmarttan 600 $'a, karyolaları ise online (walmart ve wayfair) 750$a satın aldık. Bu satışlar ucuza halloldu diyebilirim, özellikle koltukların (elektrikli, ayakları uzatbildiğiniz geniş tiplerden) liste fiyatı 2.600$ iken sırf bir sofada ufak bir yırtık var diye 1.100$'a bıraktılar. Masa, sandalye kısmında ise sandalyeler gerçekten olması gerekenden biraz fazla pahalı; ama mağaza mağaza gezerek bu sorunu aşabilirsiniz. Elektronik eşyalarda da Walmart gerçekten uygun fiyatlı seçenekler sunmaktadır.

    Oğlumuz henüz 5 yaşını doldurmadığı için kindergarten (ana okulu) için kayıt yaptıramıyoruz. Bunun yerine pre-k denilen kreşlere yönlendik. Florida'da bazı devlet okulları ücretsiz pre-k sınıflarını sabah 8 öğlen 2 arasında açıyorlar. Bunun içinde bulunduğunuz ilçeden bir sertifika almanız gerekli. Biz sertifikamızı alıp okullarla görüşmeye başladık. Amacımız çocuğumuzu okul disiplinine yeniden alıştırmak. Bazı okullarda ödenecek bir ücretle akşam 5'e kadar pre-k eğitimini devam ettiriyor. Kimisinin yaz okulları da var. Ne yazık ki pre-k için ücretsiz servis ve öğle yemeği yok diyebiliyorum; ama kayıt işlemi tamamlanmadan bunu kesin olarak belirtemem.

    Eşya için belirli bir aralıktan bahsetmek yeterli olmaz. Burada da tıpkı Türkiye'de olduğu gibi kaliteli ve kalitesiz ürünler mevcut. Kalitesiz ürünlerin fiyatını Türkiye ile kıyaslarsanız Türkiye oldukça ucuz kalır. Eğer kaliteli ürünlerin fiyatını kıyaslarsak ABD oldukça ucuz kalmaktadır. Örnek vermek gerekirse, mutfakta kullanacağımız farklı boy ve işlevlerde 6 adet bıçağı Türkiye'de 150 TL karşılığında, hatta belki daha ucuza alabilirsiniz. ABD'de alacağınız en ucuz bıçak seti ise muhtemelen 9$ + vergi olacaktır. Tabii aldığınız bıçağın ne kadar keskin kalacağı, ne zaman paslanacağı gibi hususlar belirsiz olacaktır. Günü kurtaracak ama ilerleyen zamanlarda yine masraf açacaktır. Kaliteli bir bıçak seti ise Türkiye'de en az 700 TL'den başlamaktadır. Burada ise aynı markayı 16-20$ aralığında alabilirsiniz. Zaten ABD'de yaşamanın en iyi tarafı bu olsa gerek; kaliteyi ucuza mal etmek. Kıyafet konusunda da durum bu şekildedir. Türkiye'de bize lüks ve pahalı görünen ürünler burada ülkemizdekinin yarısından bile daha ucuza satılıyor. Bir markanın Omni-heat damgalı montları ülkemizde indirimli haliyle 4.500 TL idi burada ise 80$'a alınabiliyor. Ben florida'da yaşayacağım için hiç giymeme gerek kalmayacak; ama örnek olarak belirtmek istedim.

    Gelelim günlük yaşamın nasıl geçtiğine, insanlar güler yüzlü, komşularımız bizi gördükçe hoşgeldiniz diyorlar, nereli olduğumuzu ve burayı nasıl bulduğumuzu soruyorlar. Oğlumuzu eğlendirmek için alternatifler önerip tavsiyelerde bulunuyorlar. Genel olarak gördüğüm insanların mesaileri çok erken saatte başlıyor ve genelde de akşam 4-5 aralığında bitiyor. O saatten sonra avmlerde kafelerde yoğunluk görmeye başlıyorsunuz. Sigorta şirketleri, avukatlık büroları ve bankalar genelde 4'te kapanmaya başlıyorlar. Daha önce belirttiğimiz gibi insanların acelesi yok, o yüzden Ankara veya İstanbul'daki gibi koşturarak üzerinize üzerinize yürüyen insanlar göremezsiniz. Araba sürerken de durum bu şekilde, herkes bize garip gelircesine sakin davranıyor. Sanırım benim gibi hayatını Ankara'da geçirmiş, her işi son dakikada hallolmuş birisi için en sevindirici kısım tam da her şeyin sakince ilerlemesidir. Eğer bir insanın hayatını kurtarmıyorsanız hiçbir şey acele değildir. Buraya geldiğim 45 gün içerisinde çoğunluğu şehir içi trafiğinde olmak üzere 1.500 milden fazla yol kat etmişim, kaç kere sinirlendin ya da sürüş güvenliğin tehlikeye girdi diye sorarsanız alacağınız cevap hiç olacaktır. Ankara'da akşam 5'te işten çıkıp 20 km dümdüz yolda (eskişehir yolu) ilerlerken sarf ettiğim ya da işittiğim kötü sözler artık geride kalmış gibi görünüyor. Elbette hiç yaşanmayacağı anlamına gelmez; ama eski hayatımıza göre oranlamak bile hata olur. Akşamları yemekten sonra eşimle beraber site içerisinde yarım saatlik yürüyüşler yaparak sağlıklı ve sakin yaşamaya ayak uydurmaya başlıyoruz. Yollarda ve market önlerinde benden başka sigara içen görmüyorum desem abartmış olmam. Sanırım sigarayı bırakma zamanımız da geldi 🙂

    Bu sırada işimiz ile ilgili durumlar da ilerliyor, yine Türkiye ile alakalı bir durumdan ötürü yaklaşık1 haftalık gecikme yaşadık; ama olsun. Zaten sorun çıkaran her şey Türkiye kaynaklı, daha burada bir kere bile buradan kaynaklanan bir sorun yaşamadık. Muhtemelen onlar da önümüzdeki haftalardan itibaren başlar. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Umarım okurken sıkılmazsınız. Kendinize dikkat edin, esen kalın.


  • @EasternStar Sorunsuz şekilde süreçlerinizi çözmeniz sevindirici, umuyorum bundan sonrada sorunsuz halledersiniz tüm işlerinizi, düzeninizi 🙏 🙂


  • @EasternStar umarım bundan sonraki süreciniz de olumlu ve sorunsuz geçer. kıymetli deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @EasternStar Geçmiş olsun. Bir engel daha çözülmüş. Yeni eviniz hayırlı olsun. En çokta şu trafik çilesinden kurtulmayı istiyorum.


  • @EasternStar deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler Boca benim de favorim şuan sizin tecrübenizinde burada olması beni çok memnun etti umarım sıkıntısız sorunsuz ilerler her şeyiniz mutluluklar


  • @EasternStar Hayırlı olsun, adınıza çok sevindim. Bir çok şeyi sorunsuzca kotarmışsınız gibi duruyor. Umarım orada işleriniz daima yolunda gider🙏🏼
    Sigara konusunda da gerçekten ABD'de hoş karşılanmıyormuş. Sigara içenlere " sorunlu, depresif" gözüyle bakılabiliyormuş. Bizim gibi sigara kullananlar gitmeden bırak için adımlar atmalı. İşin bir de maddi boyutu var tabi aylık sigara masrafı ortalama 300-400 dolar gelebilir yanılmıyorsam. Bu da çok ciddi bir para, ihtiyacımız olacak.


  • İyi dilekleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. @mesut1905 Yalnızca Boca değil, Fort Lauderdale - West Palm Beach aralığındaki her yer gayet iyi. Bunun haricinde Deerfield, Margate ve Coral Springsde de çok iyi evler gördük ama okuldan ötürü Boca'daki evi tercih ettik. Kiralar ABD ortalamasının üzerinde ama sanırım buna değecek. @pigaro sigara içtiğiniz markaya göre değişir ama benim gibi 25 yıllık bağımlı olup ne bulursanız içebilecek kadar damak zevkinizi önemsemiyorsanız 1 paket sigara 4,5$ yok ben camel ya da marlborodan başka içmem derseniz 9-11$ gibi bir ödeme yapıyorsunuz 🙂 Bu da aylık masrafı dediğiniz seviyelere çıkarır. Zaten gizli kapaklı sigara içiyorum, arabayı park ettikten sonra gölgesine gizleniyorum. Geçenlerde bir bara gittim ve kimsenin sigara içmediğini görünce cesaret edip ben de yakamadım. Para cezasını göz ardı ettim, size bakışlarıyla uyguladıkları toplumsal baskı yeterli oluyor 🙂


  • @EasternStar çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş, Florida için bahsettiğiniz iyi bölgelerde ev bulmak biraz uzun sürüyor diye ben de duymuştum ama sonuçta istediğiniz özelliklerde bir yer bulmanıza sevindim☺️Umarım diğer işleriniz de hızlı bir şekilde çözülür🙏🏻 Kolaylıklar diliyorum 🙋🏻♀


  • @dytmelek Merhaba Melek hanım vizenizin E2 ye dönmesine çok sevindim❤️ Anlattıklarınızı hikaye gibi okudum😍 Bizde bir ay önce Atlantaya yerleştik. İnşallah iyi ki buraya yerleşmişiz deriz sizin gibi. Eşimin kuzeni burada yaşadığı için otomatik olarak buraya geldik çünkü😊Size yardımcı olan banka şubesi neresiydi acaba söylerseniz çok sevinirim ❤


  • @zeynomistan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek Merhaba Melek hanım vizenizin E2 ye dönmesine çok sevindim❤️ Anlattıklarınızı hikaye gibi okudum😍 Bizde bir ay önce Atlantaya yerleştik. İnşallah iyi ki buraya yerleşmişiz deriz sizin gibi. Eşimin kuzeni burada yaşadığı için otomatik olarak buraya geldik çünkü😊Size yardımcı olan banka şubesi neresiydi acaba söylerseniz çok sevinirim ❤

    Merhabalar, öncelikle Amerika’ya hoşgeldiniz ☺️ Biz de Atlanta’nın kuzeyinde, yaklaşık 45 dk mesafede Cumming şehrindeyiz. Burası daha küçük sakin bir şehir, aradığımız da bu olduğu için keyfimiz yerinde umarım sizin de düzeniniz tam kurulur ve bulunduğunuz yerde işleriniz hep yolunda gider 🙏🏻 Biz banka olarak 201 W Main St, Cumming, GA 30040 adresindeki Bank of Amerika’yı kullanıyoruz, orada Wilfredo Mena isimli beyefendiyle çalışıyoruz ve ilk günden bu yana işlerimizde hep yardımcı oldu sağolsun🙏🏻 sadece çok yoğun oldukları için hep randevu alarak gidiyoruz size de randevu alıp gitmenizi tavsiye ederim👍🏻 Bizim ismimizi de verebilirsiniz, o kadar çok tanıdık yönlendirdik ki artık Türk müşterilerle çalışmaya alıştı Melek-Süleyman çifti derseniz hatırlar bizi🤗 Başka herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Kolaylıklar diliyorum
    🙋🏻♀☺


  • @selamibasaran Hafta sonu alıveriş ve gezi için West Palm Beach'e gittik. Evimize 30 mil mesafede ve yolun 26 millik kısmı I-95 karayolunda geçecek. Dönerken aynı yolda yoğun trafik uyarısı verdi ve Florida's Turnpike isimli ücretli otobana yönlendirdi. Gelmişken bir de florida trafiği göreyim diyerek I-95 üzerinden devam ettim. Yoğun trafik dedikleri şey tali yoldan ana yola bağlanırken sol tarafınızdaki akan trafikle birleşirken oluşan yoğunlukmuş. 20 saniyede bağlanacağınız yola 75-80 saniyede bağlanıyorsunuz, hızınız 15-20 mil arasında oluyor ve dönel kavşak bittikten sonra akan trafikte hızınızı sabitleyip devam ediyorsunuz. Bunun adına da yoğun trafik diyorlar.

    Elbette şehir içlerinde özellik pik saatlerde kırmızı ışık bekleme süreleri uzuyor. Trafik dediğiniz şey de kırmızı ışık beklerken oluşuyor; ama 2 şerit sola dönüş, 3 şerit düz devam edenler ve 1 şerit de sağa dönenler için ayrıldığı için Yeni Delhi'yi andıran görüntülerle karşılaşmıyorsunuz. Mesela tam benim evime girdiğim yolda pik saatte bir kırmızı ışığı 3 kez bekledim. Akabinde alternatif yolu keşfedip siteye farklı kapıdan giriş yaptım sorun çözüldü.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum