Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• @ramsen18 Çok teşekkürler! Ben de bulunduğum şehirde benzer bir işlem yapabiliyor muyum bi bakayım.

• @avc Yaparlar yeter ki siz durumunuzu doktora anlatın. Doktor GC ile ilgili bilgisi varsa işlemlerinizi kolaylaştırıyor. Bol şans diliyorum.

• @Jiyan-Zoroğlan Tesekkür ederim

• Herkese merhabalar,

Bu satırları şu an newark havalimanına giden uçaktan yazıyorum.

14 temmuzdaki mülakatımıza çok iyi hazırlanmıştık, her şeyin belgesi elimizde vardı. Mülakat günü saatimizde orada olduk ve güvenlikten sorunsuz geçtik. Daha sonra mülakatların yapıldığı yere geldik. Herkes yönlendiriyor zaten buraya kadar. Pasaportlarımıza girişte sticker yapıştırıldı ve beklemeye başladık. Verilen numaramız yandığında görevlinin yanına gidip sadece bizden istediği belgeleri verdik. Daha sonra tekrar mülakatımız için numaramızın yanmasını bekledik. Beklerken diğer insanların mülakatlarını dinliyorduk ve genelde 3 kişiden birini (en azından bizim gördüğümüz kadarıyla) ap ye bırakıyordu. Buna bağlı olarak biraz gerildik fakat moral bozmayıp bekledik. Sıramız geldiğinde tercümanın da olmasını istedik ve önce yemin ettik daha sonra klasik sorular (ne iş yapıyorsun, nerede yaşayacaksın, orada tanıdığın var mı, bankada ne kadar birikmişin var, hangi üniversite mezunusun) bu sorulardan başka bir soru sorulmadı. Daha sonra ise, her şey güzel giderken bize ap sürecinin olması gerektiğini söyledi. Nedenini sorduk ama bir sadece ap gerekiyor, gelen maili doldurmalısınız dediler. Biz de moralimiz bozuk bir şekilde geri döndük. Geri dönerken hemen @gucarslan beye konuyu yazdık maili nasıl doldurmamız gerektiği ile ilgili ve hemen o gün doldurup geri gönderdik. Sağolsun @gucarslan bey bu mail ve diğer pek çok sorumuza büyük sabırla sıkılmadan hep cevap verdi. Biz moralimiz bozuk bir şekilde bekliyorduk fakat 2 hafta sonra pasaportlarımız istendi ve gönderdik, vize basılı bir şekilde geri döndü.

Başta @gucarslan bey olmak üzere, bilgisini esirgemeyen ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyoruz ve herkesin hayallerine ulaşmasını temenni ediyoruz. İyi ki bu forum ile karşılaşmışız.

• Hayırlı olsun yeni hayatınız. Dilerim herşey çok güzel olur. Mailde istenen neydi peki? Ne için AP'ye kalmışsınız?

• @oguzbhan mailde ne istenmişti nasıl doldurdunuz eğer başımıza gelirse hazırlıklı olalım

• @EmirS Tebrikler, dikkatli tavrınızla şansınızı yaratmışsınız. Yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

• @oguzbhan Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar!

• @Yıldıray81 mailde sadece ekstra kardeş bilgilerimizi yazdık. Diğer sorular ds-260 formundakiyle aynıydı çoğu zaten onlara da “provided on ds260 form“ yazdık sadece. Neden ap ye kaldığımıza dair bir bilgi verilmedi.

• @ibrahimumut ds5535 formu gönderildi bize ordaki bilgileri ds260 doldurmadıklarımızı doldurduk o da kardeş bilgisiydi. Ds5535 forumda örneği var bu arada.

• @Darya-Mirzaei merhaba vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınız size güzellikler getirsin. Bir sorum olacaktı bende de benzer bi sorun var isim soyisim ters yazma konusunda. Ben ilk ekimdeki başvuruda da yanlış girmişim isim yerine soyismimi, soyismim yerine ismimi girmişim. Sorum şu ilk başvuruda ekimdeki formda mı yanlış girdiniz yoksa onu doğru girip ds formunda mı yanlış girdiniz?

• @aslanamca yeni farkettim güzel temennilerin için teşekkür ederim. yolun da bahtında açık olsun kardeşim

• Ekim kayıt olurken doğum yeri city olan yere yanlış yazılmış olursa çıktıktan sonra ds 260 formunda doğru yazmak olur mu? Yoksa çıksada artık formda doğru yazsamda elenir miyim?

• @onetime il ilçe anlamında yanlışlık

• @oguzbhan anladım çok teşekkür ederim.

• Merhaba, öncelikle bu forumdan çok bilgi öğrendim. Kuruculara ve yöneticilere teşekkürlerimi sunarım. Şimdi deneyimimi sizlere aktaracağım.
    Sağlık Raporu Deneyimim
    Öncelikle gidilmeden önce Doctorun sitesindeki yönergeleri okumanızı tavsiye ediyorum, sonra siteden randevu alıyorsunuz. Sağlık Raporu için gittiğinizde ilk olarak gerekli belgeleri veriyorsunuz. Kan ve yaş durumuna göre idrar tahlili yapıyorlar. Daha sonra röntgen çekimi oluyor. Daha sonrasında doktorla görüşüyorsunuz sözlü olarak size sorular soruluyor ve size gerekli aşıları yapıyorlar. Oradaki herkes doktor dahil nazikti ve yardımseverdi. 1 gün sonrasına da raporunuzu kapalı zarfta veriyorlar, onu açmayınız konsolosluğa götüreceksiniz.

Konsolosluk Deneyimim
    Mülakat sabahı 30 dakika önceden konsolosluğun önüne geldim. Pasaportunuzu veriyorsunuz önden sonra sizi içeri çağırıyorlar. Binaya giriş yapınca ilk vize ücreti sonra istenen belgeleri en sonunda da görüşme yapıyorsunuz. Size daha önceki deneyimlerde okuduğunuz gibi sorular soruyorlar. Farklı bir soru gelmedi bana. Daha sonra vizemin onaylandığı söylendi ve binadan ayrıldım. İçeride yardımcı oluyorlar ve güzel davranıyorlardı. Umarım dileyen herkes bir gün bu deneyimi yaşar.

• @moyo56 yeni hayatınızda şans ve mutluluk dilerim.

• @phenex Teşekkür ederim. Size de başarılar dilerim.

• @moyo56 öncelike hayırlısı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. İnşallah çok az sıkıntılar yaşayarak yeni hayatınızı dizayn edersiniz. İmzanız tam olmadığı için sorma gereği duydum. Mülakat tarihiniz neydi?

• @oguzbhan Merhaba öncelikle vizeniz hayırlı olsun. Tercüman kısmını biraz açabilir misiniz rica etsem? Nerde girdiniz mulakata cn neydi?

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k