Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @zge Çok teşekkür ederim, amin. Darısı sizin başınıza inşallah!

  • Yasaklı

    @NINJAKEMAL Hayırlı Olsun Yeni Hayatınızda Başarılar 🇺🇸


  • @Prm-oguzhan Teşekkür ederim, darısı sizin başınıza inşallah!

  • Yasaklı

    @NINJAKEMAL inşallah teşekkürler iyi dilekleriniz için


  • Merhaba,
    Öncelikle DV2023 te mülakat alamayan , mülakat alıp ta iptal edilen tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İnşallah onlara daha güzel şanslar , daha güzel hayatlar nasip olsun.

    2021 eylül ayında ilk defa greencarda başvurmak için karar almıştık. DV2023 te pasaport şartı vardı, fakat cebimizde pasaport parası kalmamıştı. O zamanlar 1 buçuk yaşlarında olan kızıma ilk doğum günü için aldığımız künyeyi bozdurarak pasaport başvurusu yaptık. O kadar içten ve manevi bir şekilde başvuru yapmıştık ki o duyguyu 70 yaşına gelsem de unutmam. Kızıma o an söz verdim "Amerika'ya gidecektik ve ben daha güzel ,kendi seçtiği yeni bir künye alacaktım." Aldım da 🙂

    Mayıs ayına kadar nerdeyse her gün bana greencard çıkacak diye söyleyip durdum. Gerçekten de inanarak söyledim hep. Mayıs ayında her kazanan gibi o mutlu haberi aldık. Eşime çıkmıştı ve sıramız 15 binlerde idi. Biz greencard konusunda çok bilgisizdik. Çıktığında her şey tamam zannediyorduk .Hemen araştırmalara koyulduk . Önce DS260 formu ile tanıştık ve hemen doldurmanın önemini öğrendik. Daha sonra sıra numarasının ne olduğunu kavradık.
    DV2023 e kadar olan tüm senelerde Ankara hangi sıralara kadar gelmiş araştırdım ve bize sıra gelmemesi mucize olarak gözüküyordu.

    Fakat beklemediğimiz kader kapımızı çalmıştı. Ankara çok kötü ilerliyor ve bizi her ay , her bülten bir ümitsizlik sarıyordu. Telegram grubundan olanları takip ediyor ve endişeyle izliyorduk. Ocak - Şubat aylarında Viyana'ya dosya taşıyanlar olmuştu. Biz, bizim için henüz erken olduğunu düşünerek sadece izlemekle kalmıştık. Başka elçiliklere taşıyanlar da oldu ve biz yine erken olduğunu düşünmüştük .Çünkü geçmiş senelerden aldığımız istatistiğe göre hala bekleyebilirdik. Aslında çok geç bile kalmıştık.

    Neyse ki bu hatadan Umman a dosya taşıyanları görüp biz de 1 yıllık Umman vizesi alıp , Umman US elçiliğine başvurarak vazgeçtik. Umman vizemize online başvurduk ve 1 gün sonra aldık. Daha sonra bu 1 yıllık multi vizeyi sunarak US Muscat Elçiliği'ne dosya taşıma talebinde bulunduk ve onaylandı. İlk olarak haziran ayında Umman vizesi aktif olsun diye Umman a giriş çıkış yaptık. Daha sonra haziran ayında mülakat tarihi mailini aldık. 1 Ağustosta mülakatımız vardı. 13 Temmuza bize sağlık muayenesi tarihi verildi. Temmuzda Umman'a sağlık muayenesi için gittik geldik. Muayene çok rahat geçti . Oradaki insanlarda oldukça yardımseverdi. Türkiye de devlet hastanesinden antikor testi olup , antikorumuz çıkmayan aşıları olduk. Çok kolay bir süreçti.

    Daha sonra 1 ağustostaki mülakatımız için 30 temmuzda tekrar 3.kez olmak üzere Umman a gittik. Herhangi bir sorun olursa diye 2 gün önceden gitme kararı almıştık Ki çıktı da . Uçuşumuz 4 saat ertelendi .

    1 ağustos sabahı 11.00 deki mülakatımız için 10:15 gibi otelden çıkıp 10.30 da elçilikte olduk. İçeri almazlar diye telefonları ve eşyaları arabada bırakıp o şekilde girdik. Kızım için getirdiğimiz suyu dahi almadılar ,içerde gerekirse su var zaten dediler. Ama yine de telefon ve cüzdan gibi küçük eşyalar olursa girişte görevliler alıyor çıkışta geri veriyordu. Elçilikten içeri girdiğimize telegram grubundan tanıdığımız ve o gün mülakatı olan tüm arkadaşlar oradaydı. Sabah erken saatte mülakatı olanlar dahi henüz mülakata girmemişti. Biz en son içeri giren olduk ,dolayısıyla en son mülakata giren olduk. Elçiliğin mülakat yaptığı alan çok küçüktü, öyle ki mülakat olanla hemen arkasında sıra bekleyenin arası 1 metre bile yoktu belki de. Birisi mülakat olurken diğer insanlar rahatlıkla duyabiliyordu.

    İlk mülakat olan çiftten hanımefendi onaylanırken ,eşi arkadaşımız AP ye kalmıştı. Bu biraz tedirgin etmişti bizleri. Mülakat genel olarak klasik basit sorularla ve rahat ortamda geçiyordu.

    "Nereye gideceğimiz , tanıdığımızın olup olmadığı , ne iş yaptığımız , daha önce başka evlilik yapıp yapmadığımız genel olarak bu sorular soruluyordu."

    Sıra bize geldiğinde salonda bir tek biz ve görevli kalmıştı. Aynı sorular bize de yöneltildi. Mülakatın sonlarına doğru görevli hanımefendi açıklama yapmaya başladı. AP ye kalmıştım. Asıl talihli olan eşim ve kızım onaylanmıştı ve pasaportu elçilikte kaldı. Benim pasaportu bana geri vererek mail beklememi söylemişti görevli. Salı günü mülakat olmuştu perşembe günü mail geldi ve formu doldurmam istendi. Mail gelmeden önce @gucarslan Bey sağ olsun formu bize gönderdiği için formu doldurmak için hazırdık. Formda basit sorular oluyor. DS260 taki gibi son 15 yılda yaşadığımız adresler çalıştığımız yerler soruluyordu. Ek olarak kardeşlerimin ismi istenmişti.

    1 ağustosta AP ye kalmış , 3 ağustosta formu doldurup göndermiş ve stresli beklemeye geçmiştik. Bir taraftan AP yi takip edip umutla bekliyor diğer taraftan onaylanan eşim ve kızımın pasaportlarını geri almak için bekliyorduk. Bir taraftan eşimi " asıl talihli sensin , senin onaylanman iyi oldu" diye teselli ederken diğer taraftan AP nin olumsuz sonuçlanma ihtimali her an uykumu kaçırıyordu. Çünkü eşim İngilizce bilmiyordu ve 3 yaşında kızımızla USA ye gidip beni eş durumundan oraya almaları gerçekten maddi manevi bir buhran demekti.

    Genelde pasaportlar 1 haftada veriliyordu ama 1 ağustos , yani bizim grubumuz 2 hafta sürmüştü. elçilik 1hafta sistemimiz yok diye açıklama yapmıştı. Eşim ve kızımın pasaportları için 15 ağustosta mail aldık. Onları Türkiye'ye gönderip AP sonuçlanana kadar bekleme kararı almıştım. Bir taraftan işyerim sonucu sormakta ,işten ayrılıp ayrılmayacağımı netleştirmemi istemekte diğer taraftan arkadaş- eş - dosta durumu sorup durmaktaydı. Zaten kendi iç dünyamızda zor kararların kapıda olduğu ruh hali bizi yıpratıyorken bir de ek stres ekleniyordu.

    1 ağustos grubundan sonra 15 ağustos grubu da mülakata girmiş ve pasaport teslimi için bekliyorlardı. Bu seferde statümüzü kontrol ettiğimiz CEAC sitesi arızalanmıştı. Kimse durumunu kontrol edemiyordu. Dolayısıyla 15 ağustos grubundan bir arkadaşımız kendi durumlarını sormak için 22 ağustosta elçiliğe gidince benle AP ye kalan arkadaşım ve ben de onlarda gidip durumuzu sormak istedik. Bana vize basımı için pasaportumu bırakmamı söylediler. Bu benim için çok iyi bir haberdi. Fakat hem sistem yoktu hem de bana mail gelmemişti. Bu yüzden bir türlü onay aldığıma inanamamıştım. Pasaportu elçiliğe verdikten 2 gün sonra durumu sormak için gittiğimde mail beklemem istendi. Aradan bir hafta geçti tekrar sordum yine mail beklemem istendi. Bu sırada sistem açılmıştı ve ben hala refused gözüküyordum. Daha sonra 30 ağustosta tekrar gittim ve Ummanda vizemin bittiğini artık kaçak duruma düşeceğimi ilettim.
    Elçilik görevlisi kibarca bana " size 30 günde vize sözü vermedik, bizim sorunumuz değil" dedi 🙂 . 22 ağustosta AP ye kalıp 30 ağustosta pasaportu elçiliğe bırakan başka bir arkadaşım vardı. Kendisi 30 ağustos akşamı " yarın pasaportları alıyoruz " diye öngörüde bulunmuştu. Tabii bu 30 gündür Ummanda bekleyen benim için pek umut verici bir öngörü değildi.
    Ama kalbi temizmiş ki 31 ağustos sabahı pasaportumuzun hazır olduğunu bildiren maili almıştık.
    Valizimi topladım, beraber elçiliğe gittik. Pasaport teslim saatleri 12-1 arası idi . Biz 11.30 civarı orda idik. Erken içeri girmek istedim ama almadılar. Valizle elçilikte bekliyordum. Valizi arkadaşıma emanet etmem kaydıyla elçilik sorun etmedi. Arkadaşım sağ olsun ben çıkana kadar bekledi. Daha sonra direkt taksiye binip saat 14.40 uçuşuna bilet almak için havalimanına gittim. Biletimi aldım , pasaport kontrolden sorunsuz geçtim. 31 günlük Umman maceram burada son bulmuştu...

    Bu süreçte destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

    Biraz uzun yazdım affola. Eğer yayınlanırsa hikaye babında okursunuz 🙂 Yayınlanmazsa ben kaydediyorum hatıra olur.

    Herkese esenlikler dilerim.
    Her şey gönlünüzce olsun.


  • @gucarslan Nurmal Turist vizesi için 30 Eylül de süreç bitikten sonra mı başvurayım ,süreç bitikten sonra DS 260 formları konsolosluk sisteminde çıkıyor mu ,Turist vizesini etkileri mi acaba, 10 yıllık vize verirler mi ki ne dersiniz. Ve ya başka bir vize türü öneriniz varmıdır. Şimdiden tskler


  • @burcugulsn Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Forumla yatıyorum konsolosluklarla kalkıyorum.Umarım vizeyi alabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emy-0 şimdiden başvurun zaten 1,5 yıl sonraya randevu veriyor sistem.


  • Merhaba. Öncelikle tüm gruba bu yolda destek oldukları için teşekkür ederim. Başarılı bir şekilde vizemi almış bulunmaktayım. Unganlar randevum 25 Ağustos günü gerçekleşti. Düzen labaratuvarının 2. katında bulunuyor Unganlar kliniği. Gerekli aşıları yaptıktan ve sağlığımla ilgili birkaç soru sorulduktan sonra kan, idrar tahlili için aşağıdaki labaratuvara yönlendirildim. Toplamda 420 USD Unganlar kliniğinde ve 117,50 USD de tahliller için ödedikten sonra ertesi gün saat 11 gibi gelip almamı söylediler. Kliniğin tam karşısında Kuğulupark yer alıyor. Ertesi gün sabah çok kolay bir şekilde klinikten sonuçlarımı aldım. 6 Eylül günü mülakat için sabah evden çıktım ve konsolosluğa doğru metroyla gittim. Sabah herkesi sıraya aldılar güvenlik kontrollerinden sonra konsolosluk binasına giriş yaptım. Öncelikle 330 USD ödeme yapıp bekleme salonuna geçtim. İkinci kez kalkıp tüm belgeleri istendiği sıraya göre konsolosluktaki görevliye teslim ettim. Üçüncü kez de mülakata girdim. Hesabımda yaklaşık 18 bin USD para + tapularımı gösterdim. Mülakat çok kolay geçti.

    Konsolosluk görevlisi nereye gittiğimi, ne iş yapacağımı, hesabımda ne kadar para gösterdiğimi sordu. 11 Eylülde PTT'den vize basılı pasaportumu ve sarı kağıdımı aldım. Bu uzun ve yorucu süreç başarılı şekilde tamamlanmış oldu. Vizesini alamayan ve 6 Eylül sonrası mülakatları olan arkadaşlar için dilediklerinin en hayırlı olmasını ve asla pes etmemelerini diliyorum. @gucarslan bey, @lumos hanım, @svsucr beye yardım ve desteklerinden ötürü ayrı teşekkür ederim


  • @aslanamca tebrim ederim.darisi bizlere insallab


  • @aslanamca Hayırlısı olsun. Kota nedeni ile alamayanlar çok üzüldük 😞 😞 ama arada böyle haberler gelince seviniyoruz da.. Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Umarım yaşayacağınız zorluklar o kadar küçük olur ki; geriye dönüp baktığınızda hepsine gülümsersiniz..
    Saygılarımla,


  • @gucarslan bu surec devam ederken amerika vizesi alabilir miyiz sizce ?

  • Yasaklı

    @eray26 öncelikle lütfen kendi sürecinizle ilgili soruları bu başlıkta sorun.

    DS-260 formunu doldurarak göçmenlik niyetinizi resmi olarak belirttiğiniz için göçmen olmayan bir vize alma ihtimaliniz düşük.


  • @gucarslan bu hafta başvuruyorum hemen
    Süreç boyunca tüm bilgilendirmeleriniz ve bu güzel forum için ayrıca teşekkür ederim.


  • @ozlcy macaristana giderken vize istenmiyor diye biliyorum 3 ay boyunca siz vize aldığınızı söylediniz yanlışmı okudum


  • @isocann Macaristan vize istiyor ve randevuiçin boş slot bulmak özellikle yazın gerçekten zor


  • Mülakatlarda banka hesap cüzdanındaki birikimler ve gayrimenkullerin yanı sıra emekli aylığı gibi pasif gelirin olduğunu göstermek ne derece etkili? Tecrübe edeniniz var mı?


  • @isocann vize isteniyor. Benim yeşil pasaportum olduğu için giriş çıkışım sıkıntı olmadı. Schengen gerekiyor.


  • @Yıldıray81 Tüm gelir kaynağınızı göstermeniz finansal açıdan mülakatta sorun yaşamazsınız.


  • DV 2023 DUBLIN MÜLAKAT DENEYİMİ
    Herkese merhabalar .
    İsmim emir.
    Dosya numaram EU301xx
    Dubline geliş tarihi: 08.04.2023

    Herkese merhabalar. Tecrübemi daha erken yazmak çok isterdim ancak sürecim okadar zorlu çetrefilli geçtiki geriye bakıp toparlamak anca nasip oldu.
    Ben greencard kazandığımı türkiyede öğrendim. Ds 260 formumu ise sonucumu öğrendiğimin ertesi günü onaylıyıp gönderdim. Fakat sürecin sıkıntılı olduğunu görünce aklımda zaten irlandada eğitim alma fikride olduğu için irlandadan binbir güçlükle was programı aracılığıyla vizemi aldım ve 8 nisanda irlandaya geldim. Bültende benim numaram daha aktif olmamıştı ve dosyamı buraya taşımak için kcc ile iletişime geçtim. NOT:İRLANDA KONSOLOSLUĞANA İNSİYATİF KESİNLİKLE BIRAKMAYIN. DOSYANIZI KABUL ETMEK İÇİN KALICI OTURUM İSTİYORLAR BEN DOSYAMI KCC ARACILIĞIYLA TAŞIDIĞIM İÇİN DOSYAM KABUL OLDU. BÜLTENDE DOSYA NUMARANIZ AKTİF OLMADAN DOSYANIZI BURAYA TAŞIYIN EN ÖNEMLİ NOKTA BU. Kcc dosyamı taşıdı ve dosya numaram aktif olduğunda esc ' den dosyamı kontol ettiğimde mülakat gün ve saatim yazıyordu. Fakat konsolosluktan bir mail gelmedi ve gerekli evrak listesini ve mülakat bilgilerini içeren maili kendim talep ederek aldım. Çok hoş çalışan bir konsolosluk değil.Mülakat tarihimi yani 20 temmuz 2023 08:45 öğrendikten sonra ilk iş hastane randevusu aldım. Mater private . Çok ilgililer ve çok basit bir işlem . Fakat mutlaka aşı kontrollerinizi yaptırın . Türkiyeden gelmeden önce tetenoz, grip, su çiçeği, mmr ve hepatit b aşı olun. Hepatit b olamazsanız kan tahlili yaptırın ve bağışıklığınızın olduğu belgeyi yanınızda irlandaya getirin. Local GP de aşılarınızın olduğuna dair döküman alın doktordan . Ben doktora durumu anlattım ve maili gösterince aşılarımın tam olduğunu yazan belgeyi bana verdi ve ben sağlık mülakatıma bu şekilde gittim. Hiçbir sorun yaşamadım. İkinci olarak police sertificate isteniyor irlanda için . Bu belgeyi ben alamadım . İrlanda polisi maalesef durumunuzu anlamıcaktır. LÜTFEN SADECE ESC ÇIKTINIZI ONLARA GÖSTERİN .MAİLİ GÖSTERMEYİN. bana 6 ay kaldığınız ülkelerden bu belgeyi almanız gerekiyor diyerek düzenlemediler . Haklılarda . Fakat konsolosluk bu belgeyi benden mutlaka istiyordu ve 1,5 ay a yakın bu süreçle uğraştım. 3 haftada bu belge burada talep edildikten sonra size ulaşıyor . İlk yapmanız gerekenler randevu mailinden sonra hastane randevusu almak, police sertificate başvurusu . Randevu günü polis belgesini almam gerekli olmadığını açıkladım memur kabul etti fakat daha sonra bu belgeyi benden talep ettiler ve alamadım. Alamadığıma dair polisten yazı aldım . Mailime cevap veren memur ısrarla gerekli olduğunu söyledi bütün açıklamaları ,kanunları,kuralları yazdım kabul etmedi. Tekrar tekrar denedim ve birgün mailime başka aksiyon almayın bizden haber bekleyin dediler ve ertesi gün ise vizemin onaylandığını söylediler . Birde hesabımda 11 k euro göstermiştim . Diğer belgeler ve çeviriler basit ve korkmanız gerekmiyor gerçekten. İrlanda türkiye Konsolosluğun sitesinde onaylı tercümanlar var ben begüm hanımla çalıştım . Çok kibar biri. Yanınızda gelmesini isterseniz çok önceden randevu alın . Ve durumu konsolosluğa bildirin. Sürecim bu şekildeydi. Çok zor sabır gerektiren bir durum fakat forumda tecrübesini yazan kişilere ve yöneticilere çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • 12172
  • 3
  • 1
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum