Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 549.9k 684

• Arkadaşlar hepinize merhaba , Washington Dulles Havalimanından 10 Eylülde giriş yaptım. Pasaport kontrol sırasında girdim . Polis birkaç soru sordu Umman lımısınız 🙂 No . Dosyamı transfer ettiğimi anlattım. Sonra fotoğraf çekti , sarı zarfı açtı üzerinde mühürlemesi gereken yerleri mühürleyip uçak bilgimi sarı zarfa zımbalı a4 e yazdı. Bayağı sohbet ettik Ordu lu olduğumu söyledim. Arkadaşımın adresini sordu onayladım. Türkçe teşekkür ederim demeyi biliyorum dedi Teşekkür ederim dedi 🙂 Beni odaya almadılar ya da sorgulama yapmadılar . Bu şekilde işlemler tamamlandı çıktım valizlerimi köşeye ayırmışlardı aldım yola çıkıp Salisbury e geldim . Herşey yolunda .

• @veli Yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim. Vizenizde “Clearance Received” yazıyor mu? Ap’den dolayı.

• @dpdemir Çok teşekkür ederim! Pasaportumda sadece vizemin bitiş tarihini gösteren damga var. CEAC'den de baktım vize statüsüne, orada da hala "Issued" yazıyor.
    Sizin durumda bir gelişme oldu mu?

• @veli Maalesef halen bekliyorum. Çok yoruldum artık. Bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum. Ben daha önce turist vizemi alırken de AP’ye kalmıştım. B1/B2 vizem basıldığında, vizenin sol alt kısmında “Clearance Received” yazıyordu. Bunu sormuştum bir görevliye, “girişlerinizde sorgulanmadan, kolaylıkla gireceksiniz” ABD’ye demişti. Ap’den temiz çıkanlara bu ibare yazılıyormuş diye biliyorum. Girişte de o yazıyı vizede gören memur zorluk çıkarmıyormuş. Sonrasında Abd’ye girişlerim hep kolay olmuştu gerçekten.

• @dpdemir Pasaporttaki vizemin üzerinde böyle bir şey yazmıyor. Sadece Annotation kısmında "212 (g) (2) (B)" diye bir şey yazıyor. Bu da olunan aşılarla ilgili bir şey sanırım.
    Eşinize ve çocuğunuza vize verip sizi böyle bekletmeleri gerçekten çok saçma. Umarım tez zamanda vizenizi alırsınız :folded_hands:

• @veli Sanırım siz security check yada name check’den Ap’ye kalmadınız. O nedenle clearance received yazmıyordur ve cabuk sonuclanmıştır.
    Teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻

• Adres için belirtilen eyaletten farklı bir eyalete giriş yapıldığında Pasaport kontrolünde adres değiştirmek zorunlu mu? İkamet adresi olarak mı veriyorduk o adresi yoksa GC'ın ulaşacağı adres mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yıldıray81 gc ulaşacağı adres @semavi videolarında söylediği gibi bende onlarca green kart var. Kişiler başka yerde oturuyor ancak kartlar kadir'e gidiyor

• @dpdemir sedat’ın da daha önce apye kaldığı turist vizesinde aynı şey yazıyor. Ama genel olarak hepsinde yazıyor mu bilmiyorum apden olabilir belki dediğiniz gibi

• @Yıldıray81 Bende bu pazar giriş yapacağım, genelde teyit etme amaçlı soruyorlarmış Amerika sınırları içinde herhangi bir adres olur nereden giriş yaptığınızın bir önemi yok.

• @sibrikoz peki giriş yaparken adres teyiti yapıyorlar ya, o esnada adresi sıfırdan direkt bize mi soruyorlar yoksa sistemden bakıp "kartinizin bu adrese mi gelmesini istiyorsunuz?" Gibi soru mu soruyorlar? Sorma sebebim olurda o an yorgunluktan vs adresin bir kismini ezbere unutma durumu olur diye 😄 malum adres şekli biraz farkli bizimkilerden. Zamanla alisacagiz.

• @Berkan-Duru Burada yazılı olan adrese gelmesini mi istiyorsunuz diye sormuşlar. 13 eylül kennedy havalimanından giriş yapan arkadaşımıza

• @Berkan-Duru Sormalarinin amaci, adresin guncel olmasi. Her CBP gorevlisi sormuyor ancak, isterseniz guncellerler. Adresi bir kagida yazin :), unutsaniz da problem olmaz bence

• @veli Ben de JFK'den girdim herhangi bir odaya falan alınmadım, zarfı vermem ve damganın basılması her şey iki dakika sürdü.
    Çok kolay olmuş sizin de. ABD'de bol şanslar

• Merhaba, geçtiğimiz kasım ayında Miami’den ilk girişimi yapmış ve meşhur sarı zarfı(IV Packet) teslim etmiştim ancak Green Card’ım hala elime ulaşmadı. USCIS ile iletişime geçtim ve IV Packet bize ulaşmadı dediler. Sonrasında USCIS Office’lerinden birisine gelmeniz gerekiyor dediler ve istedikleri evraklarla beraber gittim ancak hala bir gelişme yok. Pasaportumdaki I-551’in süresi de kasımda dolacak. uscis.gov’dan canlı temsilci ile görüştüm ve beni arayacaklarını söylediler ancak arayan soran da olmadı henüz. Kasıma kadar I-551’i yeniden alamazsam tekrar ABD’ye giremiyorum bildiğim kadarıyla. Acaba ABD dışındayken bu stamp’i almak mümkün müdür? Bilen, tecrübe eden varsa bilgi paylaşabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. (umarım doğru başlıktır.)

• @bernat Bence security check veya name check’den Ap’ye kalanlarda bu ibare yazıyor.

• 08 Eylül günü Houston havalimanından eşim ile birlikte ilk gişirimizi yaptık. Gümrük memuru ilk başta fotoğrafımızı çekti akabinde sarı zarfımızı ve pasaportumuzu aldı. Daha sonra yanımıza polis olduğunu düşündüğümüz bir görevli geldi ve onu takip etmemizi söyleyerek başka göçmenlerin de olduğu bir yere bizi oturttu ve beklememizi söyledi. Tedirgin bir şekilde problem olup olmadığını düşünerek beklemeye başladık. 15-20 dakika bizi beklettikten sonra eşim ve benim isimlerimizi söyleyerek yanına gelmemizi istedi. Memurun yanına gittik ve bu sefer bizi daha özel bir sorgu odası şeklinde telefonun vs. yasak olduğu bir odaya aldılar. Bu odada da yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra memur yanına çağırarak adres değişikliği olup olmadığını sordu. Ben de cevaben adres değişikliği olmadığını söyledim. Gidebilirsiniz diyerek pasaportlarımızı bize geri verdi ve hızlıca oradan ayrıldık.

Bavul alanına gittiğimizde bavullarımız ringde dönüyordu hemen bavullarımızı alıp Lyft uygulamasını kullanarak rezerve ettiğimiz otele geçtik. Ertesi gün enterprise firmasından 3 günlük araç kiraladık ve o 3 gün içinde hem çevreyi gezip hem de araç alırız diye düşündük. (Yeni gelecekler Turo uygulaması ile kiralayabilirler fiyatları gerçekten çok uygun. Bizde ödeme ile ilgili bir sıkıntı çıktığı için mecburen enterprise’i tercih ettik.)

Şuan 12. günümüzdeyiz. Aracımızı aldık , evimizi tuttuk , ufak eksikler olsa da mobilyalarımızı aldık. Geriye iş bulmak kaldı :)

• @yigitberberoglu Hayırlı olsun yeni eviniz, yeni hayatınız.. Evi tutma sürecini de anlatsanız kısaca harika olurdu..

• ⭐⭐

@yigitberberoglu tebrikler yeni hayatınızda bol şans :) Araç alma, ev tutma gibi konuları daha detaylı dinlemek isteriz müsait bir zamanınızda :)

• Akşam saatlerinde ev tutma ve araç alma işini detaylıca yazacağım.

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    366 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • GC Vizesi ile ilk ABD girişi

Yolculuk
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Tayfun YildirimT
    GC ile Türkiye'ye seyahat ederken hangi belgelerin olması gerekir. Yada sadece gc yeterlimi detaylı bilgi verirseniz sevinirim Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k