Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @veli Maalesef halen bekliyorum. Çok yoruldum artık. Bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum. Ben daha önce turist vizemi alırken de AP’ye kalmıştım. B1/B2 vizem basıldığında, vizenin sol alt kısmında “Clearance Received” yazıyordu. Bunu sormuştum bir görevliye, “girişlerinizde sorgulanmadan, kolaylıkla gireceksiniz” ABD’ye demişti. Ap’den temiz çıkanlara bu ibare yazılıyormuş diye biliyorum. Girişte de o yazıyı vizede gören memur zorluk çıkarmıyormuş. Sonrasında Abd’ye girişlerim hep kolay olmuştu gerçekten.


  • @dpdemir Pasaporttaki vizemin üzerinde böyle bir şey yazmıyor. Sadece Annotation kısmında "212 (g) (2) (B)" diye bir şey yazıyor. Bu da olunan aşılarla ilgili bir şey sanırım.
    Eşinize ve çocuğunuza vize verip sizi böyle bekletmeleri gerçekten çok saçma. Umarım tez zamanda vizenizi alırsınız 🙏


  • @veli Sanırım siz security check yada name check’den Ap’ye kalmadınız. O nedenle clearance received yazmıyordur ve cabuk sonuclanmıştır.
    Teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻


  • Adres için belirtilen eyaletten farklı bir eyalete giriş yapıldığında Pasaport kontrolünde adres değiştirmek zorunlu mu? İkamet adresi olarak mı veriyorduk o adresi yoksa GC'ın ulaşacağı adres mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldıray81 gc ulaşacağı adres @semavi videolarında söylediği gibi bende onlarca green kart var. Kişiler başka yerde oturuyor ancak kartlar kadir'e gidiyor


  • @dpdemir sedat’ın da daha önce apye kaldığı turist vizesinde aynı şey yazıyor. Ama genel olarak hepsinde yazıyor mu bilmiyorum apden olabilir belki dediğiniz gibi


  • @Yıldıray81 Bende bu pazar giriş yapacağım, genelde teyit etme amaçlı soruyorlarmış Amerika sınırları içinde herhangi bir adres olur nereden giriş yaptığınızın bir önemi yok.


  • @sibrikoz peki giriş yaparken adres teyiti yapıyorlar ya, o esnada adresi sıfırdan direkt bize mi soruyorlar yoksa sistemden bakıp "kartinizin bu adrese mi gelmesini istiyorsunuz?" Gibi soru mu soruyorlar? Sorma sebebim olurda o an yorgunluktan vs adresin bir kismini ezbere unutma durumu olur diye 😄 malum adres şekli biraz farkli bizimkilerden. Zamanla alisacagiz.


  • @Berkan-Duru Burada yazılı olan adrese gelmesini mi istiyorsunuz diye sormuşlar. 13 eylül kennedy havalimanından giriş yapan arkadaşımıza


  • @Berkan-Duru Sormalarinin amaci, adresin guncel olmasi. Her CBP gorevlisi sormuyor ancak, isterseniz guncellerler. Adresi bir kagida yazin :), unutsaniz da problem olmaz bence


  • @veli Ben de JFK'den girdim herhangi bir odaya falan alınmadım, zarfı vermem ve damganın basılması her şey iki dakika sürdü.
    Çok kolay olmuş sizin de. ABD'de bol şanslar


  • Merhaba, geçtiğimiz kasım ayında Miami’den ilk girişimi yapmış ve meşhur sarı zarfı(IV Packet) teslim etmiştim ancak Green Card’ım hala elime ulaşmadı. USCIS ile iletişime geçtim ve IV Packet bize ulaşmadı dediler. Sonrasında USCIS Office’lerinden birisine gelmeniz gerekiyor dediler ve istedikleri evraklarla beraber gittim ancak hala bir gelişme yok. Pasaportumdaki I-551’in süresi de kasımda dolacak. uscis.gov’dan canlı temsilci ile görüştüm ve beni arayacaklarını söylediler ancak arayan soran da olmadı henüz. Kasıma kadar I-551’i yeniden alamazsam tekrar ABD’ye giremiyorum bildiğim kadarıyla. Acaba ABD dışındayken bu stamp’i almak mümkün müdür? Bilen, tecrübe eden varsa bilgi paylaşabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. (umarım doğru başlıktır.)


  • @bernat Bence security check veya name check’den Ap’ye kalanlarda bu ibare yazıyor.


  • 08 Eylül günü Houston havalimanından eşim ile birlikte ilk gişirimizi yaptık. Gümrük memuru ilk başta fotoğrafımızı çekti akabinde sarı zarfımızı ve pasaportumuzu aldı. Daha sonra yanımıza polis olduğunu düşündüğümüz bir görevli geldi ve onu takip etmemizi söyleyerek başka göçmenlerin de olduğu bir yere bizi oturttu ve beklememizi söyledi. Tedirgin bir şekilde problem olup olmadığını düşünerek beklemeye başladık. 15-20 dakika bizi beklettikten sonra eşim ve benim isimlerimizi söyleyerek yanına gelmemizi istedi. Memurun yanına gittik ve bu sefer bizi daha özel bir sorgu odası şeklinde telefonun vs. yasak olduğu bir odaya aldılar. Bu odada da yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra memur yanına çağırarak adres değişikliği olup olmadığını sordu. Ben de cevaben adres değişikliği olmadığını söyledim. Gidebilirsiniz diyerek pasaportlarımızı bize geri verdi ve hızlıca oradan ayrıldık.

    Bavul alanına gittiğimizde bavullarımız ringde dönüyordu hemen bavullarımızı alıp Lyft uygulamasını kullanarak rezerve ettiğimiz otele geçtik. Ertesi gün enterprise firmasından 3 günlük araç kiraladık ve o 3 gün içinde hem çevreyi gezip hem de araç alırız diye düşündük. (Yeni gelecekler Turo uygulaması ile kiralayabilirler fiyatları gerçekten çok uygun. Bizde ödeme ile ilgili bir sıkıntı çıktığı için mecburen enterprise’i tercih ettik.)

    Şuan 12. günümüzdeyiz. Aracımızı aldık , evimizi tuttuk , ufak eksikler olsa da mobilyalarımızı aldık. Geriye iş bulmak kaldı 🙂


  • @yigitberberoglu Hayırlı olsun yeni eviniz, yeni hayatınız.. Evi tutma sürecini de anlatsanız kısaca harika olurdu..

  • ⭐⭐

    @yigitberberoglu tebrikler yeni hayatınızda bol şans 🙂 Araç alma, ev tutma gibi konuları daha detaylı dinlemek isteriz müsait bir zamanınızda 🙂


  • Akşam saatlerinde ev tutma ve araç alma işini detaylıca yazacağım.


  • Araç Alımı :
    Araç alımı ile ilgili çok anlatabileceğim bir şey bulunmuyor ne yazıkki zaten gelmeden önce forumumuzun da değerli üyesi olan @semavi Kadir Zora bey ile irtibat halindeydim ve gider gitmez soluğu yanında aldım. 2014 Model V6 3.3 Motor Kia Sorento içi dışı temiz bir araç denk geldi ve sağolsun kendisi de rakamda yardımcı olarak kafamda belirlemiş olduğum bütçeye yakın bir şekile ilk aracımı almış oldum. Plaka , register vs. işlemleriyle kendisi ilgileniyor. Ben sadece aracın ödemesini yapıp imzayı atıp aracı alıp yanından ayrıldım.

    Ev Kiralama :
    10 gün içerisinde en zorlandığımız kısım ev kiralama kısmı oldu. Yaklaşık 8-10 adet bizdeki site tarzı diyebileceğimiz apartment gezdik , içlerinden beğendiklerimiz oldu ama gezinti bittikten sonra leasing office’e geçip kiralama ile ilgili prosedüre başladığımız zaman kimi yer ssn ve gelir olmadığı için kabul edemeyeceğini belirtti , kimi yer kira bedelinin 3 katı gelir olması gerektiğini belirtti kimi yer de 3 aylık kirayı depozit olarak verirsek tutabileceğimizi belirtti. 10 günün sonunda 8-10 adet kompleks gezdikten sonra tam anlamıyla bezmiş durumdaydık ve kara kara ne yapacağımızı düşünüyorduk çünkü bir yandan da her gün yaklaşık 60-70 Usd civarı kaldığımız otele para ödüyorduk derken Houston’ın Katy diye isimlendirilen nezih bir bölgesinde başka bir Türk ailenin 750 Usd depozit ile daire tuttuğunu öğrenince soluğu hemen apartment kompleksinde aldık. Daireyi ve çevreyi gezdik , yer içimize sindi ve bizde gerekli işlemleri başlatıp dairemizi tuttuk. Şuan bu mesajı dairenin içinden yazıyorum. 🙂

    Ev kiralama ile ilgili verebileceğim tavsiye ; ilk 6 ay 1 sene kredi skorumuz ve gelirimiz oluşmadığı için ev konusunda lütfen sık eleyip ince dokumayın. Bölgenin güvenli olmasına ve kiranın uygun olmasına dikkat edin yeterli , bulduğunuz ve şartları size uyan eve kafanızı bir an önce sokun. Yerler parke olsun halı kesinlikle olmasın , güneş alsın , evin içinde çamaşır makinesi ve kurutucu olsun derseniz o iş maalesef o şekilde olmuyor 🙂 Zaten çoğu yer kredi skoru ve gelir olmadığı için kabul etmek istemiyor o yüzden güvenli olan yeri bulduğunuz gibi evi tutup içine yerleşin. 1 sene sonra kontratınız bittiğinde zaten kredi skorunuz oluşmuş olacak ve hayatınızda bir takım şeyler yoluna girmeye başlayacak , o zaman istediğiniz yeri tutarsınız.


  • @rodriguezjr merhaba , bir yakınımın sarı zarfını cbp kaybetmiş . Aynı sorunu yaşamaya başlayalı 1 yıl oldu. Kendisi dilekçe yazdı birçok şey yaptı en son Baltimore giderek sarı dosyanın içindeki evrakları istemişlerdi ben bazılarını Türkiye den getirdim. Oraya gitti teslim etti ancak green card ın ne zaman geleceği belli değil. Ülkeden pasaportun vize kısmında yazan 1 yıl ifadesi giriş çıkış için geçerli olduğu için kendisi de Türkiye de gireceği bir sınav olması nedeni ile gitmeden gelin mühür vuralım demişler . Bir belge ya da mühür istemiş ancak kabul etmemişler. Gitmeden önce gelin demişler.


  • @dpdemir Ben bundan önce 8 kere ABD için vize aldım, ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Benimki bir çok nedenden dolayı olmuş olabilir. Türkiye'de çalıştığım şirketten ABD vizesi alan çok kişi oldu ve bunlardan alan son 3 kişi aynı sizinkine benzer şekilde AP'ye kaldı ve vizelerini daha sonra aldılar. Vize görüşmemde konsolosluk görevlisi daha önce aldığım H1B'yi neden başvurumda göstermediğimi sordu. Avukatım DS 260 belgemi doldururken girmeyi unutmuş olabilir ve bu durum şüphe yaratmış olabilir. Diğer bir neden de Türkiye'deki üretici, ihracatçı ve ABD'deki firmaların hepsinin aynı kişiler olması, ABD vatandaşı olmamaları, ABD deki firmanın ofisinin Chicago'da olup çalışan tek kişinin Seattle'da olması, depomuzun Georgia'da olması gibi karışık durumlar olunca şirketi ve müşterilerini biraz daha araştırmak için de beni AP'ye bırakmış olabilirler. Bilemiyorum açıkçası.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum