Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.5k 685

  • @Erdoğan-0 Gayet güzel bir uygulama aslında linki inceledim benim gideceğim bölgeye yakın yerler de mevcutmuş. Çok teşekkürler tabi deneyimlerinizi bekliyoruz yine de :)


  • Merhaba değerli grup üyeleri 15 eylül itibari ile vize bitimine 13 gün kala losangelas dan giriş yaptık fransa aktarmalı geldik yemekler berbat makarna ıvır zıvır midem bozuldu uçak güzel di losangelas havalanı kalabalıktı mahşer yeri gibi polisler amerkan vatandaşını ve greencardlilari ayrı bankaya ayırıyorlar hemen o sıraya mutluluk fulucukleri ile geçtim ve gözüm e pozitif enerjili bir görevli s3ctim ona yöneldim bana welcome amerika dedi soru sormadı sarı zarfı aldı pasaport vize kenarına bir damga karşı sayfaya dv1 yazıp 15 eylül yazdı ve müdürü bastı girebilirsiniz dedi sarı zarfı aldı cd yi almadı bu karnı dedim evet dedi form veya para konuşulmadı bavullar sorulmadi allah her kese böyle kolay geçiş nasip etsin mutlu ve kolay başladı amerika hayatı hayatımızda güzel degisiklelere v3sile olan grup yöneticisi uğur gucaslan beye ve diğer yöneticiler e minnettarlığımi ve müteşekkirim arz ederim saygılar hürmetler diliyorum


  • @Mertcan-Karatepe 3 - 4 farklı sube denedik ama hiç biri yardımcı olmadı illa adımıza adres kanıtı istediler, bu de benim duyduğum bir bize oldu normalde böyle bir şey istenmeden hesap açılıyormuş aslında, şans işte:)


  • @Yıldıray81 çok teşekkür ederiz


  • @baran-bozdogan bizden hiç bir form istemeden numaraları vermişlerdi, o ofisten ofise ve hatta çalışandan çalışana değişiyor, farklı bir ofis veya aynı ofiste farklı bir çalışan deneyebilirsiniz:)


  • @Zeynep-0 farklı bir ofis yok maalesef bulunduğum yerde


  • Merhaba,
    17 Eylül sabah 10:00’da uçağım Chicago’ya indi ve 10:10’da pasaport kontrol sırasına geçtim. Ankara konsolosluğunda işveren sponsorluğunda göçmen vizesi görüşmesi sonunda idari işleme bırakıldığım için ABD’ye girerken bana ekstra sorular soracaklarını düşünüyordum ama öyle olmadı. Pasaport kontrolde 10 dakika sonra sıra bana geldi ve görüşme de 5 dk kadar sürmüştür. Paketimi ve pasaportumu verdim. Fotoğrafımı çekti, paketin içindeki Unganlardan gelen sağlık raporuma baktı. Onun dışındakilere üstün körü baktı. Bana sorduğu tek soru adres değişikliği yapmak isteyip istemediğimdi. İstemediğimi söyledim. Vizemin yanına damga bastı ve yeşil kartım gelene kadar bu vizeyi bir sene yeşil kart olarak kullanabileceğimi söyledi. Sonra pasaportumun arasına üzerinde “Multiple Inspection Referral” yazan turuncu bir kağıt koydu. Bunu verdiği zaman bavullarınızı kontrolden geçiriyorlar sanırım. Belki de bütün göçmen vize ile gelenlere bunu yapıyorlardır. En son Welcome to the US dedi ve bavul kontrole doğru geçtim. Bu forumda okuduklarımdan anladığım beni bir odaya götürüp görüşme yapacaklarıydı ama her şey ilk görüştüğüm yerde bitti. Bu uygulama Chicago’ya özgü bir şey de olabilir.
    Benim bagajımda herhangi bir yiyecek ve ya başka madde olmadığı için kontrolden hemen geçtim. Ben güvenlikten geçerken yiyecek getirmiş kişilerin valizlerinin detaylı arandığını gördüm. O yüzden yiyecek getirmemenizi tavsiye ederim. Zamanında bir arkadaşımın annesinin bu yüzden 300$ ceza yediğini biliyorum.


  • Arkadaşlar hepinize merhaba , Washington Dulles Havalimanından 10 Eylülde giriş yaptım. Pasaport kontrol sırasında girdim . Polis birkaç soru sordu Umman lımısınız 🙂 No . Dosyamı transfer ettiğimi anlattım. Sonra fotoğraf çekti , sarı zarfı açtı üzerinde mühürlemesi gereken yerleri mühürleyip uçak bilgimi sarı zarfa zımbalı a4 e yazdı. Bayağı sohbet ettik Ordu lu olduğumu söyledim. Arkadaşımın adresini sordu onayladım. Türkçe teşekkür ederim demeyi biliyorum dedi Teşekkür ederim dedi 🙂 Beni odaya almadılar ya da sorgulama yapmadılar . Bu şekilde işlemler tamamlandı çıktım valizlerimi köşeye ayırmışlardı aldım yola çıkıp Salisbury e geldim . Herşey yolunda .


  • @veli Yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim. Vizenizde “Clearance Received” yazıyor mu? Ap’den dolayı.


  • @dpdemir Çok teşekkür ederim! Pasaportumda sadece vizemin bitiş tarihini gösteren damga var. CEAC'den de baktım vize statüsüne, orada da hala "Issued" yazıyor.
    Sizin durumda bir gelişme oldu mu?


  • @veli Maalesef halen bekliyorum. Çok yoruldum artık. Bir an önce sonuçlanmasını bekliyorum. Ben daha önce turist vizemi alırken de AP’ye kalmıştım. B1/B2 vizem basıldığında, vizenin sol alt kısmında “Clearance Received” yazıyordu. Bunu sormuştum bir görevliye, “girişlerinizde sorgulanmadan, kolaylıkla gireceksiniz” ABD’ye demişti. Ap’den temiz çıkanlara bu ibare yazılıyormuş diye biliyorum. Girişte de o yazıyı vizede gören memur zorluk çıkarmıyormuş. Sonrasında Abd’ye girişlerim hep kolay olmuştu gerçekten.


  • @dpdemir Pasaporttaki vizemin üzerinde böyle bir şey yazmıyor. Sadece Annotation kısmında "212 (g) (2) (B)" diye bir şey yazıyor. Bu da olunan aşılarla ilgili bir şey sanırım.
    Eşinize ve çocuğunuza vize verip sizi böyle bekletmeleri gerçekten çok saçma. Umarım tez zamanda vizenizi alırsınız :folded_hands:


  • @veli Sanırım siz security check yada name check’den Ap’ye kalmadınız. O nedenle clearance received yazmıyordur ve cabuk sonuclanmıştır.
    Teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻


  • Adres için belirtilen eyaletten farklı bir eyalete giriş yapıldığında Pasaport kontrolünde adres değiştirmek zorunlu mu? İkamet adresi olarak mı veriyorduk o adresi yoksa GC'ın ulaşacağı adres mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yıldıray81 gc ulaşacağı adres @semavi videolarında söylediği gibi bende onlarca green kart var. Kişiler başka yerde oturuyor ancak kartlar kadir'e gidiyor


  • @dpdemir sedat’ın da daha önce apye kaldığı turist vizesinde aynı şey yazıyor. Ama genel olarak hepsinde yazıyor mu bilmiyorum apden olabilir belki dediğiniz gibi


  • @Yıldıray81 Bende bu pazar giriş yapacağım, genelde teyit etme amaçlı soruyorlarmış Amerika sınırları içinde herhangi bir adres olur nereden giriş yaptığınızın bir önemi yok.


  • @sibrikoz peki giriş yaparken adres teyiti yapıyorlar ya, o esnada adresi sıfırdan direkt bize mi soruyorlar yoksa sistemden bakıp "kartinizin bu adrese mi gelmesini istiyorsunuz?" Gibi soru mu soruyorlar? Sorma sebebim olurda o an yorgunluktan vs adresin bir kismini ezbere unutma durumu olur diye 😄 malum adres şekli biraz farkli bizimkilerden. Zamanla alisacagiz.


  • @Berkan-Duru Burada yazılı olan adrese gelmesini mi istiyorsunuz diye sormuşlar. 13 eylül kennedy havalimanından giriş yapan arkadaşımıza


  • @Berkan-Duru Sormalarinin amaci, adresin guncel olmasi. Her CBP gorevlisi sormuyor ancak, isterseniz guncellerler. Adresi bir kagida yazin :), unutsaniz da problem olmaz bence


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum