DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Serapp bilgilendirme için teşekkür ederim başlık altındaki yazışmaları okuduğumda mülakatız vize yenilemeden bahsediliyor bizim hiç Amerikan vizemiz yok mecbur mülakata gireceğiz ds160 formunu 30 eylülden sonra doldurursak bir sıkıntı yaşar mıyız ?yoksa biraz daha beklemekte fayda var mı? Herşeyi doğru bir şekilde yapmak istiyorum artık kaybetmek istemiyoruz 😢

  • ⭐⭐

    @Knyldrm Konu elbette mülakatsız vize yenileme değil. Gözünüzden kaçtı sanırım. Ben size o iletideki önemli bölümü kopyalayım en iyisi 🙂

    "burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım."

    Siz ds160 doldururken ilgili kısma bunu yazın, bu önemli.


  • @Serapp detaylı açıklama için teşekkür ediyorum çok sağolun


  • @tufank cevabınız için tekrar teşekkür ederim. Red kategorisi olarak 214(b) demişler mektupta. Tekrardan başvuru yapacağız fakat açıkçası neyi değiştirmemiz gerekiyor bilmiyorum. Aynı ds160 ile başvuruyor gibi olacak. Bu arada, tahmini yakın bir tarih olma olasılığı var mıdır acaba, bir kaç ay sonrasına mesela? Saçma bir soru olabilir fakat bir umut gelebilmeleri için uğraşıyoruz.


  • İstanbul’da bu hafta katıldım. En azından 50 - 60 kişinin görüşmesini takip ettim. Sadece birkaç kişi dışında herkese ret verdiler. Ne dinliyorlar, ne araştırıyorlar, ne belgelere bakıyorlar. Olabildiğince ret veriyorlar. Sadece ABD’de akrabası olanlara gibile genellikle izin verdiler. 1 Allah’ın kulu çıkıp da ne oluyor demiyor. Adam onlarca ülkeyi gezmiş, tarla bahçe sahibi yine ret verdiler. Kafalarına göre. Bu saatten sonra, ABD vizesini Türkiye’den almaya çalışmak para ve zaman kaybıdır. Organize bir dolandırıcılık şebekesine dönüştü ABD konsolosluğu. Madem vize ambargosu koymuşsunuz ne diye insanlara randevu satıyorsunuz? Şahsen göreceğimi gördüm, bir daha Türkiye üzerinden başvuru yapmam. Allah binbir türlü belalarını versin. İnsanlık dışı, barbarca bu tutumlarından dolayı lanetliyorum.


  • @ScienceNET hocam öncelikle geçmiş olsun profiliniz nasıldı acaba

  • ⭐⭐

    @myildirimoguz önce müsait bir tarihe alıp sonrasında geriye çekmek için takvimi kontrol etmeniz gerekiyor sık sık. Daha önceki iletimde yazdığım gibi sorun DS-160 formundan ziyade mülakattaki belge aktarımdan kaynaklanmış olabilir. Görevliler sözlü olarak net bir şekilde ziyaret amacını ve diğer detayları dinlemek istiyorlar. Ne banka hesabı, ne işimiz ne de davet mektubunun bir önemi var bu noktada . Görevli istemeden belge vermek mülakat akışını bozuyor. Bundan kaynaklanmış olabilir.


  • Arkadaşlar bana akıl verin lütfen. Pazartesi günü sabah 7:30 da mülakatım var. Daha önce yurtdışına çıkmadım gürcistana gittim geldim o da yurtdışı sayılmaz zaten. Kız kardeşim yeni evlendi ve temelli fransaya yerleşti. Memurun yurtdışı sorusuna kız kardeşim fransada yaşıyor ve dil okuluna gittiği için çalışmıyor bende onlara yük olmamak için bir sene erteledim desem mantıklı bir cevap olur mu acaba? Yada fransadan red yiyeceğimi düşündüğüm için önce amerikaya gidip gelmek istiyorum daha sonrada fransaya gideceğim desem nasıl olur? Yada başka nasıl mantıklı bir cevap verebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim 2 gün kaldı heyecan bastı 🙂

  • ⭐⭐

    @arizmend bence bu 2 cevap sizin vize alma şansınızı olabildiğince düşürür. neden özellikle ABD'yi ziyaret etmek istediğinizi görevliye anlatmanız lazım. Diğer gerekçeler ABD ziyareti için geçerli bir neden değil gibi geldi bana. Diğer olumsuzluklardan kaynaklı ABD ziyareti tercihi görevliyi ikna etmeyebilir. Görüşmenizde bol şans.


  • @arizmend tufank'ın yanıtına katılıyorum. Aslında sizden bir savunma beklemiyorlar. Mülakatların genelde red ile sonuçlanması ya da hiç beklenilmeyen taraflara çekilmesinin sebeplerinden biri de bu aslında. Sizden neden ABD'ye gideceğinizi duymak istiyor, kendinizi açıklamanızı istiyor. Kendinizi savunmanızı değil. Vermeyi düşündüğünüz cevaplarda herhangi bir şekilde neden gitmek istediğinize dair ibare yok. ABD'ye neden gideceksinin sorusuna Fransa ile alakalı cevap verirseniz doğal olarak, ben ABD'yi soruyorum ve olayın Fransa ile ne alakası var diyerek olumsuz intiba bırakacaktır. Ya da sizin ABD ziyaretinizle kız kardeşinizin bağı arasında bir ilişki kuramayacaktır. Benim tavsiyem ABD'ye gitmek için bir sebep bulun ama kesinlikle suçlu psikolojisiyle verilmiş cevaplar türünden olmasın. Mülakatınızda başarılar.


  • bu sabah eşimin red aldığı görüşmesine ilişkin tecrübesini paylaşmak isterim. öncelikle kendisi uzun yıllardır sigortalı olarak çalışıyor, çocuğumuz yok. benim ikinci kez aldığım abd vizem var ve daha önce abd giriş çıkışım bulunuyor. yılbaşı seyahati amaçlı olarak turist vizesine başvuruda bulundu. kendisiyle ve benimle ilgili belirttiğim bilgileri içerir sorular sormuşlar fakat son soru daha önce nerelere gittiği ile ilgili olmuş. yurtdışı tecrübesi olarak pasaportta sadece sırbistan bulunmasını maalesef yeterli görmediler diye düşünüyorum. başka bir red sebebi aklıma gelmiyor çünkü.

    mülakat sırası beklerken yüksek oranda redde şahit olmuş. benim ilginç bulduğum ise yaşlılara da hep red verdiler demesi oldu. 4 red görebilmiş bu şekilde. eskiden daha çok gençleri eliyorlardı artık yaşlılar için de katı bir uygulama var diye anlıyorum.


  • @n-cavit selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Benim görüşmem de 12 Eylül'deydi. Kaç tane çocuğu olduğunu şaşıran teyzemizin bile vizesi onaylandı. Çoluk çocuk görmeye gidecek tüm yaşlıları olumlu bir şekilde uğurladılar. Gençleri ise çok yüksek oranlarda reddettiler. Gençlerden onay alan sayısı çok azdı. 30-40 kişinin tüm mülakatını takip etme fırsatım oldu. Diğer bir konu ise daha önce gerçekleştirilen yurtdışı gezilerinin ve vizelerin önemi çok büyük. Hatırladığım kadarıyla turistik olarak vize talep eden herkese daha önce nereleri gezdiğini sordular. Ben laf arasında zaten Ekim'de Almanya'da ve Ocak'ta Polonya'da bulunacağımı belirttiğim için bana sormadılar. Geçerli bir schengen vizesine sahip olmak ya da daha önce schengenlere sahip olup onları kullanmış olmak büyük bir artı. Daha önce schengeni olup yurtdışına çıkmayan birisine ise neden schengen süresince yurtdışına çıkmadığını sordu ve sonrasında bir soru daha sorup akabinde reddetti.


  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim size ve diğer arkadaşa. Amacım tamamen turizm amaçlı 10 haziran gidiş 25 haziran dönüş şeklinde. ds formuna da 3 tane şehir yazdım spesifik seyahat planına. Ama hani neden avrupa değilde amerika diye sorabilir belki işte ona net bir cevap bulamıyorum maalesef 😞 @Lgelada3daMgda

  • ⭐⭐

    @n-cavit geçmiş olsun. seyahat planınız belli miydi? bir plan çerçevesinde görüşmeye girmek her zaman avantaj sağlar. geçmiş schengen vizeleri mülakatı yapan görevliler için önemli bir kriter olabiliyor duruma göre. çünkü ABD'ye yapacağımız ziyaretin geçici olduğunu , geçmişte yaptığımız Avrupa gezilerini baz alarak değerlendirme şansları oluyor. Pasaport boş olduğu zaman değerlendirme kriterleri azalıyor. 100% ret verirler demiyorum ama iyi bir plan olmadığı sürece risk olarak görüyorlar.


  • @n-cavit öncelikle geçmiş olsun sizin turist vizenizin aktif olması eşiniz için pozitif bir artı aslında.Red verilmesinin büyük sebebi boş pasaport gibi gözüküyor.


  • Herkese merhaba, öncelikle vakit ayırıp bilgi paylaşımı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Ben de buradan birçok konu hakkında fikir sahibi oldum.

    Sorum; geçen sene GC'a başvurdum ancak çıkmadı, bu sene de aynı şekilde başvurmayı düşünüyorum. Çoğunluğun bildiği üzere Kasım ayı 2. hafta başvurular tamamlanmış olacak fakat 28 Kasım'da da B1/B2 vize görüşmemiz olacak ailecek.

    Bu durumda bu sene de başvuru yapmalı mıyım, başvursam vize görevlisi sistemde görüyor mu ya da hiç başvurmamalı mıyım emin olamadım. Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.. Ayrıca 2017'de bitmiş daha önce aldığım bir 10 yıllık turist vizem de mevcut.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 başvurmanızda bir sorun yok. bu sistemde görünen bir bilgi değil. DV lottery'i kazanır ve DS-260 formunu gönderirseniz o durumda bilgi sahibi oluyorlar. yani göçmenlik adayı konumuna giriyorsunuz. bunun dışındaki başvurların hiçbir etkisi yok. ben de DV lottery sonuçları açıklanmadan 1 ay önce vizemi almıştım.


  • @tufank çok rahatladım gerçekten, sağolun 🙂
    Sizin aisle ilgili yazdiginiz postları da okudum ama hazır siz cevap vermişken buradan da sorayım; DS-160'ı doldurduğumda Yunanistan gezimiz olmamıştı ama yakın zamanda gittik geldik. Bunun için güncellemeye değer mi sizce? Bir sürü eski vizeler de mevcut ama burada o kadar olumsuz deneyim okudum ki korktum ve yine de sorayım istedim.

  • ⭐⭐

    @zeynep34 Bu arada son cümlenizi yeni gördüm. mülakattan muaf bir şekilde posta yoluyla vizenizi yenileme şansınız olabilir diyecektim ama bunun için 48 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekiyordu. 2021 yılı ve öncesinde yenileme işlemleri yapmış olsaydınız mülakattan muaf olma şansınız vardı.


  • @tufank evet, ne yazık ki 2017'de bitti vizem. O zaman böyle bir fırsat varsa da bilgim yoktu. Bu arada başvuru oluştururken aile olarak hepimiz tek hesapta değil 2 ayrı başvuru numarasıyla oluştuk fakat mülakat zamanlarımız aynı. Ben tek, eşim çocuğumuzla girecek. Bu değiştirilebilir mi ya da bu şekilde gidersek olumsuz bir intiba yaratır mı sizce?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum