Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• anladım sıkıntı edecekleri birşey olsa dahi mülakata almadan eleyip dosyayı kapatmak diye birşey yok yani, mülakat sırasında konsolos belirleyici tamamen.

• @axuahmet87 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells merhaba, konsoloslukla verdiğiniz link üzerinden irtibata geçtim. Dediğiniz gibi Doğum belgesini Bulgaristan’dan almamı istediler. Yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Bulgaristan’a giderek belgeyi alacağım. Bulgaristan’dan almam gereken başka belge var mıdır? Gitmişken hepsini halletmek istiyorum. Mülakata 6 gün kaldı. Yorumunuzu rica ederim.

dogum belgesi ve adli sicil kaydi isteniyor dogum ulkesinden genelde ama Bulgaristan'dan adli sicil kaydini almak zorlu oldugundan istemeyebiliyorlar, forumdaki polis belgesi konusunu okuyun orada arkadaslar Bulgaristan konusunda da deneyim aktarmisti diye hatirliyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mel DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Merhaba arkadaslar,Brit Simon’un blogunu okudum orda kasim sonuna kdr gorusmeler gonderiliyor aralık ayını girildiğinde görüşme tarihi almayanlar şubatta görüşmeye girebilirler diyorlar.Yeni sisteme geçildiği için ne olacağını bilmiyoruz diyor.bizim forumda sadece 1 kisi randevu tarihi geldigini belirtti.Whatsapp gruplarında konuşukan yeni bilgiler var mı?
    @crazycells size subatta yüksek sayılı bir cut off acıklanır mı? Yoksa bu process iyice yavaslatir mi?

Ne dediginizi tam anlayamadim maalesef, her ay mulakat tarihi alanlara bilgilendirme gonderiliyor.

Cut-off'larin artis ivmesinde illaki bir yukselme olacak ama ne zaman olur bilinmez, normal gidisata gore 11.000 olmasi lazim Subat'in, onun ustundeki her sayi iyiye isaret.

• @baha DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

anladım sıkıntı edecekleri birşey olsa dahi mülakata almadan eleyip dosyayı kapatmak diye birşey yok yani, mülakat sırasında konsolos belirleyici tamamen.

evet, mulakattan once eleme olmuyor.

• @crazycells
    Arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. DS260 formunda convicted or arrested diye bir soru var. Türkçesi hüküm giydiniz mi ya da tutuklandınız mı. Soracağım şu. Gözaltında kalmak bunlara girer mi? Gözaltında kalıp sonra sersbest bırakılmak? Normalde gözaltının ingilizcesi custody ama arrested acaba gözaltıyı da kapsar mı?

• Sicile işledi ise temiz kagidinda çıkar islemedi ise görmezler diye tahmin ediyorum ama daha bilgili bir arkadaş yanlış isem düzeltsin lütfen

@barvas DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells
    Arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. DS260 formunda convicted or arrested diye bir soru var. Türkçesi hüküm giydiniz mi ya da tutuklandınız mı. Soracağım şu. Gözaltında kalmak bunlara girer mi? Gözaltında kalıp sonra sersbest bırakılmak? Normalde gözaltının ingilizcesi custody ama arrested acaba gözaltıyı da kapsar mı?

• @barvas DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells

hayir, bu bahsettiginiz durumlari yazmaniza gerek yok.

• Bu ileti silindi!

• @crazycells aslında merak ettigim 6600 ile 8800 arasındaki kişilerin hepsine randevu verilmedi geçtiğimiz yılda bu tarz bişeyle karşılaşıldı mı? Bu aralıkta(6600-8800) herkese randevu verilmediği için aralık 15 te açıklanıcak olan visa bulletin sayısını etkiler mi?(tahmini 11 bin bekliyorken 10 bin olması gibi) Çok çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mel DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells aslında merak ettigim 6600 ile 8800 arasındaki kişilerin hepsine randevu verilmedi geçtiğimiz yılda bu tarz bişeyle karşılaşıldı mı? Bu aralıkta(6600-8800) herkese randevu verilmediği için aralık 15 te açıklanıcak olan visa bulletin sayısını etkiler mi?(tahmini 11 bin bekliyorken 10 bin olması gibi) Çok çok teşekkürler

Dediginiz gibi bir etkisi de olabilir, mantiksiz gelmiyor lakin kac kisiye mulakat tarihi verildigini bilmiyoruz.

• Arkadaşlar, son bir ayda vizesi onaylanıp vize paketi eline ulaşan var mıdır? AP sürecim bitti pasaportu konsolosluğa göndereli 3 hafta oldu halen visa issued olmadı ve pasaport geri gelmedi. Artık sistem mi değiştirdiler onu öğrenmek istemiştim.

• @roccorocco tekrar ais işlemi yaptınmı pasaportun gönderileceği adres konusunda

• @redsat2000 hayır yapmadım. Mülakattan önce Ais yapmıştım ve kontrol ettiğimde halen geçerli gibi duruyordu. Yeniden yapmalımıydım?

• @roccorocco bir yerde böyle bir şey yapılması gerekiyor gibi gördüm hatırlıyorum. O yazıyı bulursam sana haber veririm . Sabah deneyimlilerden biri cevap verir sanırım.

• ⭐⭐⭐⭐

@roccorocco o yazıyı buldum ptt kaydı tekrar oluşturmalısınız /güncelleme yapmalısınız diyor

Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.

Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“ yi seçeceksiniz.

Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

Kutucuğun altında bir uyarı var. “Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır .” Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız.

İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz

Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.

• @redsat2000 bilgi için teşekkürler. Ben pasaportu eski ptt kaydı ile gönderdim. Ptt memuru hiç evrağa bile bakmadı. Yeni kayıt için Geç kalmadımmı bu işlem için?

• ⭐⭐⭐⭐

@roccorocco bence ais ait bir telefon mevcuttu. Onlara durumunu bir sorabilirsin. Yardımcı olmazlar ise (bu durumun olması mümkün yetki sahası nedeniyle) Ankara'ya email atmanda fayda var.

• @crazycells çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

• @redsat2000 evet AİS i bugün aradım. Şu an yapılacak bir şey yokmuş. Konsolosluktan gelen talimata göre hareket edilecekmiş. Konsolosluktan da durumum ile ilgili bilgi aldım. Halen vize işlemlerim devam ediyormuş. 39 gün idari işlem sürmüştü üzerine birde 20 gündür konsolosluktaki işlem devam ediyor. Bu Green Card sabır gerektiren bir şeymiş her geçen gün daha iyi anlıyorum.

• @roccorocco DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@redsat2000 evet AİS i bugün aradım. Şu an yapılacak bir şey yokmuş. Konsolosluktan gelen talimata göre hareket edilecekmiş. Konsolosluktan da durumum ile ilgili bilgi aldım. Halen vize işlemlerim devam ediyormuş. 39 gün idari işlem sürmüştü üzerine birde 20 gündür konsolosluktaki işlem devam ediyor. Bu Green Card sabır gerektiren bir şeymiş her geçen gün daha iyi anlıyorum.

Gerçekten çıksa bir dert çıkmasa ayrı biz şimdi çıksın diye bekliyoruz çıkınca gecikmeler sanırım insanı daha çok geriyor umarım en kısa sürede işlemleriniz hallolur..

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 17 Oy
    8k İleti
    923k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k