[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@axuahmet87 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells ilk gönderdiğiniz linkteki evraklar sağlık raporu hariç hepsi tamam ( yarın sağlık raporu için hastaneye gideceğim) bulgaristandan alınması gerektiğini söylediğiniz Doğum belgesini almak şart mı. (İlk linkteki listede Doğum belgesi yazmıyor) Vukuatlı nüfus kayıt örneği aynı işi görmez mi? hem Türkiye hem Bulgaristan vatandaşıyım.
Bulgaristan'da dogdugunuz icin oradan isterler diye tahmin ediyorum. Bir ulkede dogdugunuzu baska bir ulkeden aldiginiz belgeyle gostermek cok mantikli gelmiyor, ABD'de baska islemler icin dogum belgeniz gerekiyorsa yine Bulgaristan'dan alacaginiz belgeyi ve cevirisini gostermenizi tavsiye ederim.
Vize islemleri ile ilgili olarak da, isterseniz konsolosluga ulasip bir sorun:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/(Bulgaristan'da dogdugunuzu belirtin, ayrica Turkiye'deki vukuatli nufus kayit orneginin yeterli olup olmadigini da sorun, cevaba gore hareket edersiniz)
-
Merhabalar arkadaslar vizem bu gün itibariyle onaylanmıştır ancak en önemli konu arkadaşım ds260 formunu doldurduğu zaman baba adına rasim yazacağına raşit yazmış bende mülakatta stresten dolayı unuttum ne yapmam lazım nasıl düzeltirebilirim yardımcı olabilirmisiniz
-
@abdullah1453 diger konuda cevap verdim, sorularinizi farkli konularda sormaniza gerek yok.
-
@crazycells merhaba, konsoloslukla verdiğiniz link üzerinden irtibata geçtim. Dediğiniz gibi Doğum belgesini Bulgaristan’dan almamı istediler. Yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Bulgaristan’a giderek belgeyi alacağım. Bulgaristan’dan almam gereken başka belge var mıdır? Gitmişken hepsini halletmek istiyorum. Mülakata 6 gün kaldı. Yorumunuzu rica ederim.
-
Merhaba arkadaslar,Brit Simon’un blogunu okudum orda kasim sonuna kdr gorusmeler gonderiliyor aralık ayını girildiğinde görüşme tarihi almayanlar şubatta görüşmeye girebilirler diyorlar.Yeni sisteme geçildiği için ne olacağını bilmiyoruz diyor.bizim forumda sadece 1 kisi randevu tarihi geldigini belirtti.Whatsapp gruplarında konuşukan yeni bilgiler var mı?
@crazycells size subatta yüksek sayılı bir cut off acıklanır mı? Yoksa bu process iyice yavaslatir mi? -
anladım sıkıntı edecekleri birşey olsa dahi mülakata almadan eleyip dosyayı kapatmak diye birşey yok yani, mülakat sırasında konsolos belirleyici tamamen.
-
@axuahmet87 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells merhaba, konsoloslukla verdiğiniz link üzerinden irtibata geçtim. Dediğiniz gibi Doğum belgesini Bulgaristan’dan almamı istediler. Yönlendirmeniz için teşekkür ederim. Bulgaristan’a giderek belgeyi alacağım. Bulgaristan’dan almam gereken başka belge var mıdır? Gitmişken hepsini halletmek istiyorum. Mülakata 6 gün kaldı. Yorumunuzu rica ederim.
dogum belgesi ve adli sicil kaydi isteniyor dogum ulkesinden genelde ama Bulgaristan'dan adli sicil kaydini almak zorlu oldugundan istemeyebiliyorlar, forumdaki polis belgesi konusunu okuyun orada arkadaslar Bulgaristan konusunda da deneyim aktarmisti diye hatirliyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
-
@mel DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Merhaba arkadaslar,Brit Simon’un blogunu okudum orda kasim sonuna kdr gorusmeler gonderiliyor aralık ayını girildiğinde görüşme tarihi almayanlar şubatta görüşmeye girebilirler diyorlar.Yeni sisteme geçildiği için ne olacağını bilmiyoruz diyor.bizim forumda sadece 1 kisi randevu tarihi geldigini belirtti.Whatsapp gruplarında konuşukan yeni bilgiler var mı?
@crazycells size subatta yüksek sayılı bir cut off acıklanır mı? Yoksa bu process iyice yavaslatir mi?Ne dediginizi tam anlayamadim maalesef, her ay mulakat tarihi alanlara bilgilendirme gonderiliyor.
Cut-off'larin artis ivmesinde illaki bir yukselme olacak ama ne zaman olur bilinmez, normal gidisata gore 11.000 olmasi lazim Subat'in, onun ustundeki her sayi iyiye isaret.
-
@baha DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
anladım sıkıntı edecekleri birşey olsa dahi mülakata almadan eleyip dosyayı kapatmak diye birşey yok yani, mülakat sırasında konsolos belirleyici tamamen.
evet, mulakattan once eleme olmuyor.
-
@crazycells
Arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. DS260 formunda convicted or arrested diye bir soru var. Türkçesi hüküm giydiniz mi ya da tutuklandınız mı. Soracağım şu. Gözaltında kalmak bunlara girer mi? Gözaltında kalıp sonra sersbest bırakılmak? Normalde gözaltının ingilizcesi custody ama arrested acaba gözaltıyı da kapsar mı? -
Sicile işledi ise temiz kagidinda çıkar islemedi ise görmezler diye tahmin ediyorum ama daha bilgili bir arkadaş yanlış isem düzeltsin lütfen
@barvas DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells
Arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. DS260 formunda convicted or arrested diye bir soru var. Türkçesi hüküm giydiniz mi ya da tutuklandınız mı. Soracağım şu. Gözaltında kalmak bunlara girer mi? Gözaltında kalıp sonra sersbest bırakılmak? Normalde gözaltının ingilizcesi custody ama arrested acaba gözaltıyı da kapsar mı? -
@barvas DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells
Arkadaşlar bilen varsa cevaplarsa sevinirim. DS260 formunda convicted or arrested diye bir soru var. Türkçesi hüküm giydiniz mi ya da tutuklandınız mı. Soracağım şu. Gözaltında kalmak bunlara girer mi? Gözaltında kalıp sonra sersbest bırakılmak? Normalde gözaltının ingilizcesi custody ama arrested acaba gözaltıyı da kapsar mı?hayir, bu bahsettiginiz durumlari yazmaniza gerek yok.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells aslında merak ettigim 6600 ile 8800 arasındaki kişilerin hepsine randevu verilmedi geçtiğimiz yılda bu tarz bişeyle karşılaşıldı mı? Bu aralıkta(6600-8800) herkese randevu verilmediği için aralık 15 te açıklanıcak olan visa bulletin sayısını etkiler mi?(tahmini 11 bin bekliyorken 10 bin olması gibi) Çok çok teşekkürler
-
@mel DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells aslında merak ettigim 6600 ile 8800 arasındaki kişilerin hepsine randevu verilmedi geçtiğimiz yılda bu tarz bişeyle karşılaşıldı mı? Bu aralıkta(6600-8800) herkese randevu verilmediği için aralık 15 te açıklanıcak olan visa bulletin sayısını etkiler mi?(tahmini 11 bin bekliyorken 10 bin olması gibi) Çok çok teşekkürler
Dediginiz gibi bir etkisi de olabilir, mantiksiz gelmiyor lakin kac kisiye mulakat tarihi verildigini bilmiyoruz.
-
Arkadaşlar, son bir ayda vizesi onaylanıp vize paketi eline ulaşan var mıdır? AP sürecim bitti pasaportu konsolosluğa göndereli 3 hafta oldu halen visa issued olmadı ve pasaport geri gelmedi. Artık sistem mi değiştirdiler onu öğrenmek istemiştim.
-
@roccorocco tekrar ais işlemi yaptınmı pasaportun gönderileceği adres konusunda
-
@redsat2000 hayır yapmadım. Mülakattan önce Ais yapmıştım ve kontrol ettiğimde halen geçerli gibi duruyordu. Yeniden yapmalımıydım?
-
@roccorocco bir yerde böyle bir şey yapılması gerekiyor gibi gördüm hatırlıyorum. O yazıyı bulursam sana haber veririm . Sabah deneyimlilerden biri cevap verir sanırım.
-
@roccorocco o yazıyı buldum ptt kaydı tekrar oluşturmalısınız /güncelleme yapmalısınız diyor
Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden “Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi“ yi seçeceksiniz.
Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.
Kutucuğun altında bir uyarı var. “Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır .” Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.
Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.
İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.Gönderilecek Evraklar;
Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız.İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum