Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.0k 317

  • Bende uzun bir aradan sonra ancak deneyimlerimizi yazma fırsatı bulabildim. İlk girişimizi Aralık ayında miamiden yaptıktan sonra eşim dönünce iş aramaya başladı çocukların okullarıda olunca yarım bırakmak istemediğimizden biraz ağırdan da aldık. Böyle devam ederken birden ocak başı iş kabulü geldi ve eşim apart topar teksas corpus christiye yerleşti. En başından başlangıç için inşallah küçük yerde iş buluruz diye dua ederken çok şükür gönlümüze göre oldu. Eşim yerleşme sonrası iş yerinin çözdüğü barınma sorunuyla sıkıntı yaşamadı , temelli girişimiz temmuzu bulacağı için 6 aylık süreyi geçirmemek için maaile Martta tekrar giriş yaptık hemde ortamı yerinde gözlenledim.Sonrasında evi taşıyalımmı yenidenmi kuralım hesaplarına başladık iş yeri taşınma ödeneği vermişti buda bizi rahatlattı. Ancak birçok firmadan tekil almama rağmen fiyatlar çok uygun değildi. 8500-15000 dolar bandında fiyat aldım. Hal böyle olunca evi taşımaktan vazgeçtim . 15 büyük boy bavul 5 kabin ve 10 sırt çantasıyla temmuz ayında yerleştik. Ev tutma kısmına gelirsek bizim apartman dairesi dediğimiz evlerden leasing firmasından mayıs ayında kiralamayı yaptık temmuzdan geçerli olacak şekilde eşim maaşlı çalışan olduğu için deposito teminat yada benzeri birşey istemediler hatta kolaylık sağlayıp mayısta tutmamıza rağmen kirayı hemen başlatmadılar.,

    Bu arada büyük kızım türkiyede üniversite okuyordu ancak bölümünü sevmediğinden SAT ve TOEFL sınavına girdi commonapp üzerinde üniversite başvuraları yaptı floridadan yüzde 85 burslu kabul aldı geri kalanı nasıl yaparız öderiz diye düşünürken FAFSA ofisine gidip evraklarımızı beraber doldurduk ve FAFSA çıktı gerikalanıda bu şekilde halloldu. 12 Ağustosta onuda okuluna yerleştirdik oryantasyon etkinlikleri ile gayet mutlu şimdilik okulu bursun dışında haftalık 20 saat kütüphane çalışma karşılığı aylık 500 dolarda kazanacak şartları gayet iyi başlangıç için.
    Küçük kızım ise bu yıl 8. sınıfa geçti burada okul kaydı discrit denen bir sistemden oluyor mayıs ayında evi tutunca hemen eşim sistemden atandığımız okula kaydını yaptı ve getirmemiz gereken evrakları sordu yıllarca 2 çocuğa tonla özel okul parası ödemiş biri olarak hiç bu kadar hızlı geri dönüş almamıştık mail yazdıktan 5 dakika sonra registor hem yazılı hemde sesli mesajla dönüş yaparak istediği evrakları bildirdi. Yanımızda gelirken aşı kayıtları okulundan alınmış ingilizce 8. sınıfa geçtiğine dair belge ve aile hekimliğimizden ingilizce yapılan aşıları gösterir belgelerimizi getirdik. Görevliye 12 temmuzda geleceğimizi söyleyince hemen bize 13 temmuza randevu verdi ve ders seçimlerimizi yaptık 9 Ağustosta okul başladı lakin başımıza gelecekleri bilemedik çünkü biz spor dersi istermisiniz sorusuna bizdeki beden eğitimi gibi düşünüp evet demiştik meğer burada profesyonel sporcu hazırlıyorlarmış 2. sabah koşuda çocuk kusup pert oldu :) Tabi hemen soluğu okulda aldık bir spor dersi daha olduğunu öğrendik lakin değiştiremeyiz dediler eve dönünce okul müdüründen başlayarak herkese mail yazdım ama burada herşey kağnı hızında hala düzelmeyince yine bu sabah soluğu okulda aldık 8.sınıfların sorumlusu bizi karşıladı ve çocuğun ne kadar stresli olduğunu anlatınca hemen yanımızda programı aldı hemen yapıyorum dedi neyseki bugün itibariyle çocuğun dersi değiştirildi iyi şeylerde olmadı değil kızım keman çaldığı için hemen orkestraya alınmış orkestra saatine diğer dersleri ayarlamaya çalıştıkları için sürecin uzun sürdüğünü anlattılar. Birde Canvas denen bir sistem var onu öğrenirsek süreci tamamlayacağız.
    Eşim zaten hali hazırdaki işine devam ediyor internet üzerinden araştırma yaparak bölgemizdeki ücretsiz ingilizce kursunu bularak onada kayıt oldum derslerde 3 haftayı bitiriyoruz türkiyede kursa başlamıştım ama pratikte kolay olmuyor. Yapılacak işlmelerin hepsini hemen yapmayıp bu yavaşlığa adapte olmaya çalışıyoruz. Bu hafta eşimin maaş hesabı wells fargo da olduğu için bende orada hesap açtım pasaport green car ve adres proff belgesi yeterli oldu herhangi bir sorun yaşamadık cuma gitmiştik bugün biraz kalabalık eğer cumartesi gelirseniz sizinle daha çok ilgileniriz deyince görevli hemen kabul ettik . Ehliyet henüz alamadım çünkü 1 aylık yerleşik olma zorunluluğu var sonraki basamak bu olacak ehliyet içinde sadece adres proff denen leasing sözleşmesi yeterli oluyor.Onuda alınca başıma gelenleri yazarım.Araba alma kısmını eşim ocak ayında halletmişti onu da krediyle aldık.Sadece sigorta şirketinde biraz kazıklandık sanırım ona 1200 dolar ödedik yılbaşında farklı arayışa gireceğiz. Sağlık sigortası kısmı önemli eşimin iş yerinden benim ve kızımı dahil etti sisteme buda aylık 700 dolar civarı tutuyor.
    Bizim gibi eşyasız gelenler olursa size o kısmada deyineyim burada maalesef ikea yok kargoda çok tuttuğundan wayfair üzerinden tüm ev eşyalarımızı aldık. Fİyatları gayet makul ürünleri kaliteli tek dezavantajı en yakın teslimat 1 hafta sonra ve herşey demonte geliyor gerisi sizin hünerinize kalmış. Mutfak eşyalarınıda klasik walmarttan akdık en hesaplı yer orası. Elektrik champion diye bir firmadan bu ay 160 dolar geldi herkes çok iyi fiyat olduğunu söylüyor yine internet içinde astound broadband diye firmadan hizmet alıyoruz aylık 50 dolar en önemli gider kalemi tabi ev kirası 2+2 120 metrekare bir ev tuttuk kirası 1500 dolar rakamları tek tek veriyorumki gelenler bir nebze olsun önünü görebilsin yine gelişimizin 2. haftası evin tüm halkına T mobileden telefon hattı aldık aile paketi kişi başı aylık 50 dolar ödüyoruz.Eşim 6 ay geçti kredi skoru oluştu lakin wells fargo kredi kartı talebini ret etti bunun üzerine capitol one başvurusu yapıp 500 dolar limitli kredi kartı alabildi. Bende geçen hafta telegram grubumuzdaki arkadaşlarımın yardımıyla discovred karta başvurdum kredi kartım onaylandı.
    Genel hatlarıyla yeni hayatımız bu şekilde başladı küçük yer olması hispanik nüfusunun fazla olması kendimizi iyi hissettiriyor çok güleryüzlü ve yardımseverler işlerimizi kolayca halledebiliyoruz....


  • @dsenol Ağzınıza, ellerinize sağlık.. sıkılmadan okudum :) Hayırlısı olsun. İnşallah her şey daha güzel gider tüm Aileniz için...


  • Cok tesekkur ederim ☺️@ozgurcc


  • @dsenol Yeni yaşantınızda başarılar. Önceki taşınanların tecrübeler yeni geleceklerin endişelerini bir nebze olsun azaltıyor. Eşinizin de 1 ay içerisinde iş bulması çok iyi olmuş. Eğer paylaşmanızda bir sakınca yoksa hangi eşinizin hangi sektörde çalıştığını paylaşabilir misiniz?


  • @ridetowild eşim akademisyen üniversitede çalışıyor


  • Merhabalar. En son ne zaman siteye girdim bilmiyorum. Aylar olmustur. Bir turlu zaman bulup da tecrubelerimi yazamadim. Ben buradan cok faydalanmistim. ABDde 1 yila yaklastik. Nasil gecti gercekten anlamadik. Ilk aylar surekli bir kosturma ev bulma haliyle geciyor. 6 ay sonra eve kanepe alip oturabildik. Tv evimizde hala yok. Bu ekonomik degil de tasima ilgili bir problemdi, sifir kanepeler cok pahali ama 2. elleri ise kim tasiyacak :) Bunlar normal seyler. Herkesin kafasinda bir ABD hayali oluyor. Cok iyi biliyorum. Gelmek isteyen ve gelecek arkadaslara tavsiye olsun yazdiklarim. Pek cok sey eksik kalacak muhtemelen. Ama olsun. Tavsiyelerime gececek olursam.. 3 kisilik bir aileydik ve daha ilk aylarda 25k usd civari harcadik diyebilirim. Araba, ev kirasi, esyalar vs. Tanidik biri varsa cok buyuk arti olacaktir. Bizim yoktu. Anlattigim her sey Virginia, Maryland bolgesi icin. VA da 6 ay, MD de 5 ay kadar yasadik. Acikcasi MD bana daha yesil ve guzel geldi. Lyft yaparken pek cok yeri geziyorum. Bazi bolgeleri haric genel olarak daha guzel, duzenli ve yesil diyebilirim. Ve daha ucuz. VAda kotu degil elbette. DCye 4 5 kere gitmisimdir. Cok tarihi, guzel bir yer. Ama yasamazdim. Kisin kar gormedik, ama yagmur cok yagdi. Ve bunu sevdim. Zaten bu kadar ormani baska turlu hayatta tutmak zor olur. Kisin bazi gunler cok soguk oldu. Yazlari ise sicak ama bazi nemli gunler haric guzeldi. Cok yakici kavurucu bir hava yoktu. Klima altinda oldugumdan hissetmedim. Iklimini sevdim. Her yerde parklar, goller var.
    Ilk gelecek arkadaslara asil tavsiyelerime gelirsek, kesinlikle basta Apartman tutmalari, house veya condo tarzi evler ilk basta cok gereksiz. Depozitosu dusuk olan evlere gecin. Apartmanlar 250 dolar depozito aliyor, oysa condo tarzi ev icin 2 aylik depozito vermistik. Bizim hatamiz bu oldu ve sorun yasadik. Araba alirken galeriden aldim ve bu da bir hataydi. Buyuk bir sorun yasamasamda aceleyle aldim ve fazla bakamadim. Biraz aractan anlayip sahislardan almak daha iyi olur. Daha sonra kredi skorumuz olmadigi halde 3 ay sonra sifir araba aldik Toyota dan. Oncesinde resmi bir iste bordromuz oldu 1 2 ay kadar. Bunun avantaji olabilir. Fiyat faiz vs doneme gore degisiyor. Ancak aylil 300-400 usd arasi diyebilirim. + sigorta.

    Ingilizcenizi kesinlikle 'gelmeden' halletmeye calisin. Burada zaman bulup ogrenirim demeyin. Zaman bulamayacaksiniz. Bu cok onemli. Ingilizceniz oldugu surece is bulma sorunu yasamazsiniz. Ama 1 evde aile icin konuairsam 1 kisi calisarak ve cocukla yasamak zor. 2 maas girmeli. Gida vs ucuz zaten bilinen seyler. Ama herkes calismak zorunda.

    Diplomaniz onemli. Onemsiz diyenlere aldirmayin. Trdeki tum egitim hayatiniz burada size arti olarak donuyor. Bunu unutmayin.

    Yapabiliyorsaniz gelmeden pasif bir gelir elde edin. Ne olur bilmiyorum, herkesin yetenegine gore degisiyor ama size cok faydasi olacak. Sadece emek gucuyle ayakta kalmak zor olabilir. Zaten hasta oldugunuz veya sagliginiz bozuldugu an her sey tersine donmeye musait. Her kayip gun para demek. Ve akis olmayinca bankadaki 4 5 habeli paralar bile hizla eriyor, goreceksiniz.

    Son olarak herkesin youtube da surda burda izlediklerinizi biliyorum. Cok bunlara gore gelmeyin derim. Cogu kurgu veya montaj seyler uzerinden ABD yorumlanmaz bence. Bolge bolge bile farkli ABD hayati yasayabilirsin. Yani burda da baska turlu zorluklar var. Bunlari goze almak lazim. Hirsli, caliskan ve zekiyseniz burda cok imkan bulursunuz. Ben burda calismayan kimseyi gormedim. Turkiye de avmler gunduz bile dolu iken burda mesai saatlerinde kimseyi gezerken goremiyorsun. Yaslilar bile calisiyor. Trde kahvede oturuyor. Verim konusuna girmiyorum bile. Burada saatlik ucretle sizden en buyuk verimi aliyorlar. Trde insanlarin nasil calistigini biliyorum. Kiyas bile edilmez. Herkes cok ama cok calisiyor burda. Ben Turkiye de hafta sonlari dizi, film izleyebiliyordum mesela. Burda buna zamanin yok. Belki cocuk yuzundendir. Zamanla duzelir elbette, yoksa bu eziyet cekilmez. ABDlilere de sordugunda Turkiye de cok bilinen dizileri bilmiyorlar. Breaking Bad, Game of Thrones gibi. Basta sasiriyorsunuz ama zamanla anliyorsunuz bu insanlarin zamani hic yok. Bu sebeple de kendilerini gelistirmeye zaman bulamamis cogu. Anlatmasi zor. Yani kafanizda cok buyuk hayaller kurmayin, her yerin olumlu olumsuz taraflari var. Buna donuk gelin. Turkiye de ege sahilinde yasamda gayet makul olabilir yeri geldi mi. Ama korkacak bir sey var mi derseniz? Hayir yok. Gocmen olarak hicbir sorun yasamiyorsunuz. Herkes gocmen. Yerli beyaz amerikali gormek bile zor. Asyali, Hindu, Paki, Meksikali her cesit insan var. Goc etmeye eglenceli bir ugras olarak bakilmali, hayat tecrubesi olarak. Bunun tadini almak bile guzel. Bol sans dilerim.


  • @sobrero ne güzel anlatmışsınız ama biraz korktum yahu :) bakalım şimdi ben de eylül sonu gitmeyi düşünüyorum ve dediğiniz gibi aslında çokta büyük bir beklentiyle gitmiyorum ilk bir kaç sene kendimi idame ettiriyim, aldığım parayla refah seviyesinde yaşayım yeter kafasındayım açıkcası :)


  • @sobrero Tecrübe ve tavsiyelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.


  • @sobrero Ağzına ve ellerine sağlık. İnşallah her şey, her geçen gün daha iyiye gider. Kötü günler geride kalmış gibi hissettim. (Kötü demeyeyim de , rahat olmadığınız) İnşallah bundan sonra süper olur.

    Yazdıklarına şaşırmadım, Amerika da hayat öyle herkesin tahmin ettiği gibi mükemmel bir yer değil. 2 Kere gittim, 1 tanesi tatil, bir tanesi hasta ziyaretiydi ve Amerika'ya tecrübe etme şansı yakaladım ve "Mükemmel" bir yer değil, Özellikle "İspanyolca" konuşanların sayısını görünce hayal kırıklığına uğradım. Tabi herkesin yaşadığı tecrübeler çok başka. Bu tecrübeler de "Eyaletten eyalete, yaptığın iş'ten işe, şanslı olup olmadığına, tanıdık olup olmasına, giderken ilk finansman için birikimine" Vb. etkenlere göre değişiyor. Özetle daha gitmeden temelli gidecek olan (Ben dahil) herkese tavsiyem yapabileceğiniz ne hazırlık var ise bugünden temellerini atmanız ve gitmeden önce aşağıdaki maddelere dikkat etmeniz; (Tabii benimki naçizane kişisel öneridir)

    1. Eyaletler hakkında maksimum bilgi edinme ve buna göre yaşayacağınız yeri seçme
      a) Hava Şartları, (Hastalık vb. şeylere etkisi var.)
      b) İş imkanları , nüfus yoğunluk durumların incelenmesi, Ev kira maliyetleri Vb.
      c) Vergi Durumları (Beyaz yada Mavi yaka Ticaret yapmak hiç fark etmez, önemli bir konu)
      d) Çocukları olan aileler için okul imkanları hatta burs vb. araştırma
    2. Gider gitmez hızlı kararlar almak zorunda iseniz bu kararları oraya gitmeden üzerine düşünmek ve olası yaşayacaklarınızı senaryo etmenizi öneririm, Biz Türk'ler "Deveyi yolda güderiz, hele bir gidelim, hallederiz, yaparız" gibi düşünmeden adımlar atmasını severiz. Bu adımlar hayatınızı zorlaştıracaktır. Örneğin; ilk 3 ay iş bulamama, hadi iş buldunuz yeteri kadar gelir elde edemediniz, birikimin buna yetecek mi? İngilizceniz kötü ise olası İngilizce kurslarının araştırılmasını, hatta emin olmamak ile birlikte ücretsiz kursların araştırılması, İngilizce bilmeden hayati idame ettirmek çok zor olacaktır.
    3. gider gitmez ve öncelik araba almak ama burada hızlı karar verip de maddi - manevi yıpranmamak için emin olarak araba almak,
    4. Evet araba önemli ama bence ilk öncelik sigorta olması gerekir diye düşünüyorum. Allah korusun başınıza bir şey gelirse ciddi hastane masrafları çıkabiliyor. (Poliçe kapsamlarını iyi anlamak ve buna göre karar vermek de ayrıca gerekiyor.)
    5. Tahmini bir bütçe yapma ve ilk 6 yada ilk 12 aylık periyot için olası karşınıza çıkacak sürpriz masrafları şimdiden belirleme , (Örneğin; 2. El araba aldınız hiç hesapta yokken masraf açabilir. Yaşayan tanıdıklarım var.) - Aylık nakit akış tablosu hazırlamak ve buna göre harcamaların kontrol altında tutulması,
    6. Kenarda köşe de , banka da "Yedek Akçe" ayırmak, Örneğin; Allah korusun acil bir dönüş için "Uçak Bileti" kadar, yada bir süre işsiz kaldınız en azında bir kaç aylık sizi idare edecek bir tutar,
    7. İsteğe bağlı olarak "İspanyolca" öğrenmek :)
    8. Amerika'da bazı şeyler gerçekten çok ucuz, gereksiz alışveriş den bir kaç ay kaçınmak gerekiyor. (Örneğin; Yeni Telefon, 1,5-2 aylık market masrafınız kadar)

    Not: Kredi puan konusunu hiç girmedim, sanırım Amerika'da yaşamaya devam edecek herkesin en önemli problemi olacak, umarım hızlı bir şekilde kredi puanı oluşturabilirsiniz. Kredi Puanı konusunu çok araştırdım ama doğru dürüst bilgi edinemedim. Sistemin ne olduğunu biliyorum ama bizim hiç bir anlamı olmayan "Findeks" gibi düşünmemek gerektiğini gördüm. Puan iyi olursa finansal olarak düşük maliyetlere kredi alacağımızı biliyorum, puanın kötüyse vadeli satın alımlarda (Ev ,Araba Vb.) ülkemize göre küçük görünse de ciddi faizler ödeyeceğiz. Evet paranın değeri var ama o maliyetin de bir karşılığı var.
    Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Youtube yada başka mecralar da her izlediğinize inanmamanızı önermekteyim. Amerika öyle RÜYALAR ülkesi değil evet "FIRSATLAR" ülkesi, umarım fırsatları değerlendiririz. Amerika'ya ben dahil gidecek herkesin "önce bilinç sonra şans" yanında olsun..

    Zaten herkesin bildiği şeyleri yazmış olabilirim, İçimden geldi yazmak istedim.
    Saygı ve Sevgilerimle,

    Umarım bir gün gelir gerçekten tecrübelerimi bende anlatırım..


  • @ozgurcc ups, fedex yada usps den daha sonra kolaylikla ulasacabileceginiz bir mailbox olusturun, aylik bedelleri var($10-$30), firmaya ve lokasyona gore degisiyor.

    butun posta islemleri icin bu adresi kullanin. musait oldugunuzda gidip fiziksel kontrol edebilirsiniz.

    devlet ile dosya gonderim islerini icin bile bu adresleri sorunsuz kullanan insanlar gordum.


  • Herkese merhaba. Geleli tam 1 ay oldu ben de bir şeyler yazmak istedim. İş girişimizi Jfk havalimanında yaptıktan sonra ( ki pişmanlıktır kendisi çok kalabalık ve yavaş ilerliyor sistemleri) ertesi gün jfk havalimanında Washington dcye uçtuk. Airbnb fiyatları neredeyse otelle aynı olduğu için ve yanımızda nakit para da olduğu için eşimle otelde kalmayı tercih ettik. 1 hafta otel tuttuk ve geldiğimizin ertesi günü hemen ev aramaya başladık. Ev arama süremiz şu şekilde oldu; maalesef emlakçı ile konuştuğumuzda bizden en az iki kira peşin ve depozito istedi ve ona rağmen ev sahipleri kabul etmedi. Biz de tabanlara kuvvet internetten apartmantlar bulup tek tek randevu oluşturup hem virginia hem dc için 1 hafta boyunca gezdik. Virginia çok güzeldi ama gittiğimiz apartmanlarda beğendiklerimiz bizim için çok geç tarihte uygundu ya da çalışma belgesi istediler. Zaten bir çok yer çalışma belgesi istiyor ama istemeyen yerler de var. Bizim şu an tuttuğumuz ev dc’de ve marylanda yakın sakin okul puanları yüksek bir yer. Bu evi tutarken banka hesabımızda para olduğunu söylerek tuttuk. Onlar da bunun olabileceğini söyledi ve başvuru yaptık. Başvuru sonrası bize https://www.theguarantors.com/ bu siteyi atarak buradan bilgi girişi istediler. Bu site sizin için kefil gibi bir şey oluyor. Kiranıza oranla bir depozito ödüyorsunuz ve herhangi bir belge istemiyorlar girdiğiniz beyanları kabul ediyor. Bu adımın da ardından banka hesap dökümünün fotokopisini de görevliye verdik ve ev kiralama işlemimiz bitmiş oldu. Geldikten bir hafta sonra evimizi tutmuş olduk. Bu arada kiralar maalesef bu bölgede çok yüksek nispeten uyguna tuttuğumuz evimiz 1+1 (baya büyük bu arada küçük değil) tüm faturalar dahil 1922 dolar. Ekstra sadece araba park yeri ya da evcil hayvan için ödeme çıkıyor o kadar. Onun dışında burada insanlar çok güler yüzlü ve yardımcı. White amerikalıdan çok göçmenler daha yoğunlukta. Etiyopyalı nüfusu azımsanmayacak kadar var ve çok tatlı insanlar. Aynı zamanda meksikalılar da türk olduğumuzu duyunca bizimle sohbet ediyorlar. Uber burada insan tanımak için çok önemli etken ve şehirdeki tehlikeli yerleri de en iyi onlar biliyor. Araba alana kadar hep uber kullandık ve çok tatlı insanlarla tanışıp sohbet etme imkanımız oldu hatta bir çoğu numarasını verip ihtiyacınız olursa beni arayın dediler. Genelde bu bölgede zaten uber yapanlar ya ortadoğulu (afgan lübnanlı ırak kürdü ve iran azerisi karşılaştık) ya da afirkalı(genellikle etiyopya). Şehire ilk gelmiş insanların belli bir süre uber kullanmasını tavsiye ederim sebepleri ise hem ingilizce pratiği hem tanımadığınız bir yerde göçmen sizinle aynı zorlukları daha önce atlatmış insanlarla hoş sohbet hem de geldiğiniz eyaletteki iyi yerleri ve tehlikeli yerleri öğrenmek açısından çok faydalı. Hatta hintli bir abimiz bize bir apartman numarası vermişti gidip görmemiz için 😂. Onun dışında sanırım Amerikanın benim için kötü yanları; homelesslar (insanı güvensiz hissetiriyorlar) fareler(en azından bizim burada çünkü kedi yok) ve sinekler( maalesef 10 kaplan gücünde ısırıyorlar hazırlıklı olmak lazım). Onun dışında genel olarak herkes güler yüzlü ve yardımsever ve adapte olmak zor olmadı büyük şehir olduğu için. Bir de ekstra tavsiye vermem gerekirse yanınızda boşuna ağrı kesici getirmeyin çeşit çeşit cvc’de dolu sadece reçeteli ilaçlar getirin boşuna valizinizi doldurmayın (antibiyotik, doğum kontrol hapları gibi) geri kalan her şey çerez gibi satılıyor.


  • @ozzgedenizz vakit ayırıp bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkürler, ağzınıza sağlık. Geleceklerin işine yarayacak farklı tecrübeler yaşadıkça paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
    Saygılarımla,


  • Üçüncü ayımızdan gözlemleri eklemeye devam ediyorum. Bugün okullardaki şeffaflıktan bahsedeceğim.

    Bildiğiniz gibi eski binalar asbest barındırıyor. Sadece Abd'de değil, Türkiye'de de durum böyle. Covid dönemi bir uzman çıkıp hazır pandemi varken okullarımızdaki asbesti temizleyelim demişti hatta ücretsiz yapmayı teklif etmişti ama bir şey yapılmadı.

    Ayrıca insanlar çocuklarını okula göndermez diye konusu bile açılmıyor. Eski binalar yıkılırken de ciddi bir prosedür uygulanmıyor, neyse.

    Bulunduğumuz bölgede yıllık asbest planı yayınlayıp, hangi okullar bu malzeme kullanılmadan yapıldı, bu malzeme ile yapılanların hangileri temizlendi ve temizleme işlemleri ne durumda şeklinde yıllık bir bilgilendirme yapılıyor. Okulların listesi paylaşılıyor.

    Halen asbest barındıran okulların da listesi paylaşılıyor ve bu okulların 6 ayda bir kontrolünü yaparak, maruz kalma riskini elimine etmeye çalışıyorlar.


  • Bankalar bela ve güvenilmez.Habire irs ile document verification için belge gönderirler.En küçük bir sıkıntıdan sizi hayat boyu banlarlar.Ve en garibi bunun için size açıklama yapmak zorunda değillerdir.Dikkatli olun langır lungur takılırsanız birde cypto falan varsa,şutlanmanız olası .Dikkatli olun yalan beyan vermeyin.Problem yaşamayın


  • @xemre Hala Cleveland'damısınız bilmiyorum. Bir sorum olacak:
    Cleveland'da 50-100 bin dolara satılık evler var. Bilginiz var mı bu evler neden bu kadar ucuz?


  • Herkese merhabalar,
    Bugun Amerika'ya Miami'den gireli 1 ay oldu ve size bu zamana kadar ki surecimden cok kisaca bahsetmek istedim. Diger sureclerimden farkli konu basliklarindan bahsettigim icin Miami'de yasam odakli yazicam. Ingilizce'den cok Ispanyolca konusuluyor. Ispanyolca bilmedigimi soylesem de israrla konusulmaya devam ettiklerini gordum o da ingilizce bilmediklerinden. Ilk odami airbnb uzerinden Wynwood semtinde tuttum. Evimin lokasyonu genel olarak Wynwood merkezine 3-5 dk yurume mesafesindeydi. Miami'nin en hareketli semtlerinden, renkli street artlari ile acik hava muzesi gibi. Bazi zamanlarda evsizlere denk gelisimden dolayi bireysel olarak tedirgin hissettigim anlar oldu ama genel olarak guzel bir semt oldugunu soyleyebilirim. Oda fiyatlarinin pahali oldugunu dusunuyorum, Miami malum pahali bir yer zaten genel olarak. 1.500-2.000$ arasinda tabi Downtown, Brickell gibi bolgelere bakarsaniz bu rakam artiyor. Airbnbden tuttugunuzda 600-700$ yakin tax/fee odeniyor. Facebook gruplarina uye olarak ev ilanlarini kontrol edebilirsiniz, 2. Evimi o sekilde tuttum. Ev tutmadan bolgeyi iyice arastirmanizi tavsiye ederim ben ozellikle Overtown, Gladeviewi falan tavsiye etmem mesela. Toplu tasima olayi biraz sıkıntı arabayla her yere 20 dkka da gidebiliyoken toplu tasima ile her yer garip bi sekilde 1 saat. Is imkani icin guzel bir yer hizmet sektorunden baslarim derseniz alternatifiniz cok benim gerci ssn'im 1 ay olmasina ragmen gelmedi ama su zamana kadar 3 is teklifi aldim. Ben normalde yurumeyi cok severim, sokak sokak gezeyim isterim kesfetmek adina ama sicak olmasindan kaynakli pek mumkun olmuyor acikcasi. Gun icerisinde aniden baslayan yagislara da hazir olmak gerekiyor tabi. Acikcasi 3 ayligina burada kalmayi tercih edicem sonrasi icin yasamak adina cok tercih edecegim bir sehir olmaz gibi 😅 aklima gelenler bunlar Miami' ye gelmeyi dusunup farkli sorulari olan olursa yanitlamak isterim.
    Tesekkurler,


  • Buraya daha geniş bir zaman bulup yazıcam ama kısa bir tavsiye yeni gelenlere green card daha gelmedi o yüzden pasaportu götürüyorum her yere pasaporta bön bön bakanlara ı-551 yazısını gösterin üstünde yazıyor dv dan bir şey anlamıyorlar


  • @Erdoğan-0 hayırlısı olsun yeni yaşantınız. Ben bu yıl tatil amaçlı Haziran ayında Miami'de bir kaç gün bulundum ve Wynwood yeni yeni gelişen bir bölge. Ben gittiğim dönem de sürekli yeni mekanlar için tadilatları gördüm. Sokaklar yeni yeni gelişiyor. (Her yer Walls &Art Graffiti ve çok güzel) Eskiden o bölge biraz sıkıntılı bir yermiş ama şimdi ve gelecekte Wynwood şehrin yeni gözde yeri olacak. Aslında yatırım yapmayı düşünenler için Wynwood orta - uzun vade iyi paralar kazanılacak bir yer. (İşletmesel olarak) "Ocean Drive" en hareketli yeri sanıyordum ama orası pandemiden sonra bitti gibi şeyler duydum. Açıkçası Ocean Drive benim için hayal kırıklığı oldu. (Filmler de gördüğümüz o muhteşem yer bitmiş :) :) ) Asıl hayal kırıklığı sizin de belirttiğiniz gibi her yerde "İngilizce" yerine "İspanyolca" konuşulması oldu. Benim gibi ingilizcesi az olan birisi için büyük hayal kırıklığı :( :( hatta acaip üzüldüm. Biz dedim ingilizceyi nasıl geliştireceğiz? :( "hola/ola Como Estas" dan başka bildiğimiz ispanyolca bir şey yokki :( İlk başlar da bunu kabullenemedim. Bir kaç gün geçtikten sonra acı gerçek olan ispanyol'caya her yerde mecbur maruz kaldım ve kabullendim :( İşin kötüsü "Washington D.C." de yaşamayı düşünüyorken uygun şartları oluşturamam nedeni ile 1. yılımda Miami'de olacağım gibi görünüyor. İngilizce benim için aşılması gereken bir dağ iken, şimdi 2. dağ olan ispanyolcayı ne yapacağım diye düşünüyorum :) :) :) Bu arada siz gideli 1 ay olmuş mutlaka gitmişsinizdir diye düşünüyorum ama "Time Out" da farlı farlı kültürler de yemek yemek için küçük küçük corner food alanı yaratmışlar denemenizi öneririm. Miami'de benim en çok sevdiğim yer "Lincoln Road Beach Walk" oldu. gitmediyseniz, mutlaka uğramanızı öneririm. (Muhtemelen bu iki yere gitmişsinizdir, ama yeni gidecekler için öneri olsun.) Not: Mutlaka bir tanıdığınız size bilgi vermiştir ama ben yine de nacizhane önereyim. "Homeless" lar ile bir kelime de olsa iletişime girmezseniz bir problem yaşamayacağınızı düşünüyorum. (Tabii psikopatına denk gelirsiniz ona yapacak bir şey yok.) bana kesinlikle nere de olursa olsun "seslendiklerinde, yanına geldiklerinde selam verdiklerinde" görmemezlikten gelmemi söylediler, (Ben mecbur zaten ingilizcem az diye iletişim kuramazdım.) 10 gün boyunca "Miami, New Orleans, Orlando, Myrtle Beach, New York bunu uyguladım. Başıma çok şükür bir şey gelmedi. En çok New York'da korktum tabii.. New York bam başka bir tecrübeymiş. Neyse çok uzattım, yeni hayatınızda yaşayacağınız sıkıntıların çok küçük , yaşayacağınız "mutlulukların çok büyük" olmasını dilerim. Tekrar hayırlısı olsun...
    Saygılarımla,

  • ⭐⭐

    @Erdoğan-0 hocam ispanyolca bilmeyenlerin yaşayamayacağı bir şehir Miami.
    Daha yeni dogma büyüme amerikalı arkadaşım Miamiden taşındı, erkek arkadaşı venezuelalı olmasına rağmen. Adam uyum sağlayamadı ispanyolcası olmadığından dolayı. Hiçbir sosyal aktiviteye katılamıyor çünkü.


  • @Redbeard iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.Onerileriniz icin de ayrica tesekkurler time out'a henuz gitme firsatim olmadi ilk firsatta gidip ne yemek secenekleri var diye goz atacagim🙏🏻homeless konusunda ben onceleri kim birsey dese kulak veriyordum insanlik namina ama sonrasinda baktim olmucak ben de gormezden geliyorum. Ingilizce sorununuzu en kisa surede halledersiniz umarim. Ucretsiz devletin sundugu online kurslar var onlara yazilabilirsiniz hemen.


Benzer Başlıklar

  • 21 Yaşında Amerika'ya İlk Giriş?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    6
    0 Oy
    6 İleti
    486 Bakış
    Emirhan AlbayrakE
    @charon Güzel ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
  • Üniversite okumadan Amerika'ya gitmek

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @patrick2dev Yetiskinleri birakin, artik cocuklar bile yazilim sektorundeler. Buradaki orta-lise duzeyi okullarin cogunda tech derslerinde yazilim ve kodlama, programlama ogretiyorlar. Yani bu alanda rekabet var. Birde buna guney Asyalilari ekleyin, ozellikle Hindistan, Pakistan ve Cin gibi ulkelerden gelenler bu konuda piyasaya hakimler. O nedenle, egitim olarak kendinizi gelistirmelisiniz. Yoksa vasat islerle ugrasmak zorunda kalirsiniz.
  • Amerika'da işinize yarayabilecek aletler

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    19
    9 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    semaviS
    Evet budur..
  • Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler

    Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @funda-esra-akbıyık-yamaner Amerika'da Yasam Uzerine Tavsiyeler içinde söyledi: facebook kullanımı çok daha rahat. eğer sizin için sakıncası varsa postlarımı silebilirsiniz. yok, bu sekilde tek bir sayfada kalmasinda bir sakinca yok. Bizim de insanlarin fikir ve deneyim paylasimi yaptigi bir facebook grubumuz mevcut. ABD'nin nerdeyse her bolgesinde yasayan kisiler mevcut; ABD'de hayati boyunca yasamis olandan, ABD'ye gecen hafta tasinana; gocmen vize tasiyandan, gocmen olmayan vize tasiyanlara kadar pek cok arkadas var grupta, bekleriz: https://www.facebook.com/groups/YesilkartForum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum