Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Perihan-0, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @lumos bizde dört kişilik bir aileyiz(17 ve 14 yaşlarında cocuklarim).Kizim lise son sınıfta oğlumda hazirlik sinifi olan iyi bir lise kazandı.Bir kere giriş çıkış yapıp en azından kızımı buradan mezun edip orada üniversiteye başlaması,oglumunda hazırlığı bitirip liseye orada başlaması sizce nasıl olur?(akrabalarımız var sagolsunlar köstekten başka birsey degiller)

    Perihan hanım akraba eş dost herkesi bir tarafa bırakın onlara hiç bir şey sormayın. Dört kişilik bir ailesiniz siz birbirinizden güç alarak yolunuza aslanlar gibi devam edersiniz.
    Bence işleri ayarladığınız gibi gidin. Bu eğitim yılının ortası bile olsa. Kızınız liseyi orada bitirsin. Bir an önce adapte olmakta fayda var. Üniversiteye başladığında ingilizcesi ilerlemiş olur. Oğlunuzun orada gideceği lise buradaki en iyi liseden çok daha fazla şey katacaktır ona. Zaten bitiremeyeceği için çok önemli değil. Orada devam edecek.


  • Tebrikler başarılar dilerim daima yolunuz açık olsun inşallah bilgilendirmeler için teşekkür ederiz ☺


  • @Henry-bloor e tabi bilmediğim için haklı olabilirsiniz bişe diyemicem


  • Banka Hesabı
    Geldiğim üçüncü gün TD Bank'da banka hesabı açmak için girişimde bulundum.

    Address proof istediler. Memura 'Ben Amerika'ya yeni taşınmış bir göçmenim. Kredibilitem yok diye ev tutamıyorum, arkadaşımda kalıyorum. Ev olmayınca üzerime fatura yok. Kitlenmiş durumdayim' deyince 'Amazondan veya internetten sipariş verin. Gelen faturayı bize getirin, üzerinde adres yazar' dedi.

    Ben de hemen walmarttan us-eu plug converter sipariş ettim ekspres kargo olarak. 3 saat sonra geldi. Ertesi gün fatura ekran çıktısı ile gittim.

    İki saat bekledikten sonra sıra geldi.

    Başka bir görevli vardı. Önce bu olmaz dedi.

    Ben de arkadaşınız dün bana böyle yapabileceğimi söyledi diye ifade ettim.

    Arkadaşı geldi 'Ben size gelen paketi getirin dedim, paketi aldığınızı görelim' dedi.

    Ben de 'Tamam, 15 dakika sonra getiriyorum' deyince suratlar asıldı.

    İşlemi yapan kadın 'Ne aceleniz var? Oturma izni almak için mi bu kadar acele ediyorsunuz?' deyince 'Bakın, elinizdeki pasaportta basılı vize bana Amerika'da bir Amerikan vatandaşının sahip olduğu seçme ve seçilme dışında bütün hakları veriyor. Buna banka hesabı açmak dahil. Bu hesabı açmak sizin sorumluluğunuz. Üstelik yanımda para getirdim. O parayla gezip duruyorum. Ne yapayım? Parayı güvenli bir yere koymak istiyorum' deyince işlemlere başladı.

    2 saat kadar da o sürdü. Bütün gün bankada geçti ama hesabı açtım.

    Bugün de (24 Ağustos 2023) Bank of America ile randevum var.

    Yeni taşınanlara kolaylıklar diliyorum.


  • @Perihan-0 nakil degil, yeni kayit yapacaklar. eski okullardan kapali zarfta ingilizce olarak transkriptlerin alin. okullar adrese dayali burada yani her iki cocukta ayni liseye gider, sonucta sizinle yasayacaklar. Ingilizce kurs lise zamani hic duymadim, genelde sheltered siniflar oluyor. Lisede sizi seviye tespit sinavi yapacaklar ,Ingilizce icin. Ona gore karar verirler. Forumda ABD de liseye gecis basligi var, oraya bakabilirsiniz, eski postlar var.


  • @cnpist çok teşekkür ederim 🙏


  • @Serapp moral oldu yazdıklarınız çok teşekkür ediyorum 🙏


  • @Perihan-0 lise son sinif olan icin , lise sonrasi universite olmazsa community college olabilir. gideceginiz eyalete gore community collega dan universiteye gecis yapabilir. Ingilizce yeterli gelmez ise, lise sonrasi gap year yaparak, 1 sene ingilizcesini gelistirip sonra universite olabilir ya da gene community college gider. Alternatifler var, hic oyle sikinti etmeyin. niche ve greatschools sitelerinden okullara bakin. gideceginiz eyaletin hem lise hem community college skorlarina bakin. Liseye yeni baslayan icin hayat daha kolay, o cabucak alisir, ingilizcesi adapte olur, buyuk cocuk icin de bir suru alternatif mevcut.


  • @cnpist kizimin hedefi yüksek burada tıp fakültesinde okumak istiyordu.(potansiyeli var)beni strese sokan kizim.Su akacak yolunu bulacak.Evet oglum dediğiniz gibi daha az zorlanacak gibi.yazdiklarinizi tek tek araştıracagim çok teşekkür ediyorum desteğiniz için 🙏


  • @Perihan-0 akliniza takilan seyler olursa ozelden de yazarak sorabilirsiniz.


  • @cnpist teşekkür ederim


  • Merhabalar,
    Amerikadaki dördüncü haftamızdayız. North Carolina’da eşimin arkadaşlarının bulunduğu şehirdeyiz (Asheville).
    Türkiyedeyken airbnb üzerinden 1 aylık bir ev tutmuştuk. Gelir gelmez oraya yerleştik. Geldiğimizin ertesi günü ilk iş olarak ssn Ofisine gittik. Orada tekrar başvuru formunu doldurmamızı istediler. Daha sonra bize yasal olduğumuza ve 4 hafta içinde numaralarımızın postalanacağına dair bir yazılı kağıt verip beklememiz gerektiğini söylediler.
    Bu sırada 3 haftamız geçtiğinde hala ssn lerimiz gelmemişti ve tekrar ofise gidip sorduk. Sistemde ‘beklemede’ olarak göründüğünü söylediler. Ve zaten bize söylenen sürenin de 4 hafta olduğunu, endişelenecek bir şey olmadığını ve bir hafta daha beklememiz gerektiğini söylediler. Bu arada 3 gün sonra dört haftamız doluyor ve hala Numaralarımız gelmedi.
    Ancak bugün yani 26. günümüzde Green kartlarımız elimize ulaştı.
    Bu sırada ssn olmadığı için işe giremedik, araba alamadık. Arabasız olmak burada elimizi kolumuzu çok bağladı.
    Uber çağırıp bir yerlere gittik ve kalıcı bir ev aradık. Bir apartman dairesi bulduk. Ancak ssn olmadığı ve çalışmadığımız için depozitomuzun yüksek çıkabileceğini söylediler. Kirayı ödeyebileceğimize dair bir kanıt istiyorlar açıkçası. Biz de Türkiye’deki tüm paramızı gösterdik. Şansımızı deneyip apartman için başvuru yaptık. İki gün sonra başvurumuz onaylandı. Üstelik sadece 150 dolar depozito ile. Ssn olmadan nasıl oldu hala şaşırıyoruz ama belki de ssn ofisinin bize verdiği yazı da faydalı olmuştur.
    5 gün önce de avis’ten araba kiraladık. Çünkü yeni evimiz için eşya bakmamız gerekiyordu.
    Arkadaşlarımızın da başka arkadaşlarıyla tanıştık. Ve çok şanslıyız ki burada herkes bize çok yardımcı oluyor. Kasiyerinden, güvenliğine, şoföründen, garsonuna, banka görevlisine kadar herkes inanılmaz anlayışlı ve yardımsever. Tanıştığımız yeni arkadaşlarımız bize kullanmadıkları ve iyi durumda olan bir çok eşyayı hiç bir ücret kabul etmeden verdiler.
    Çok lüks eşyalarımız olmasa da Ufak ufak evimize yerleşiyoruz. Habitat ve goodwill gibi pek çok ikinci el mağazaları da gezdik. Ve işe yarar birkaç bir şey bulduk.
    Paramızı olabildiğince idareli kullanmaya çalışıyoruz. Çünkü iş bulana kadar hazırdan harcıyoruz ve ssn yüzünden bu süreç oldukça uzun sürdü.
    Herhalde greencard’ı ssn’den önce gelen nadir kişilerdeniz:)
    Kısacası numaramızın gecikmesi dışında herhangi bir sorun yaşamadık.
    Bu arada evi kiraladıktan sonra kira sözleşmemiz ve pasaportlarımız ile bofa’dan hesap açtık. Ayrıca kredi skorumuzun başlayabilmesi için kendimize kredi kartı çıkarttırdık.
    Pazartesi tekrar ssn ofisine gidip durumu öğreneceğiz. İlk ayımız biterken anlatacaklarım şimdilik bu kadar. Herkese bol şans ve keyifli günler diliyoruz:)


  • @cnpist bakiniz chicago


  • @tak3517 yeni hayatınız sağlık,huzur ve bol kazanç getirsin 🙏


  • @tak3517 Bizimde 6 eylülde mulakatimiz.Sunu düşündüm acaba gösterilen adresin uzun süredir kişiye aitmi olduğu (evin),amerikada ki statüsü vs sesn ve green cardin gelmesi açısından kriter olabilir mi?


  • @tak3517 Ssn'i hala edinememis olmaniz uzucu. Ama arkadasinizin ve onlarin cevresinin size yardimci olmasi cok kiymetli. Umarim bizler de iyi insanlarla karsilasiriz. En kisa surede SSN almaniz dilegiyle... Bol sans

  • ⭐⭐

    @tak3517 Merhaba. SSA ofise gidip SSN numaranızı öğrenebilirdiniz. Size sözlü olarak SSN’inizi söylerler, kart sonra gelir nasıl olsa. Bir çok deneyimde bunu okudum. Ayrıca pasaportunuzdaki DV vizesi size çalışma hakkı sağlıyor. Çalışmak için SSN beklemenize gerek yok, başvurduğunuz şirketle görüşüp SSN gelince beyan edeceğim dersiniz.
    Bunun dışında ev tutmanız eşya desteği ve paranızı idareli harcamanız güzel. Bol şanslar.


  • @Perihan-0 biz amerikada yaşayan arkadaşımızın adresini verdik. Kendisi 7 yıldır burada ve greencard’ı var. Adminler bu konuda daha net aydınlatır sizi ama onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum açıkçası.


  • @Serapp Teşekkürler. Dediğiniz gibi numaramızı sistemden öğrenebilmek için 2 kez ofise gittik ancak bize sadece beklememiz gerektiğini söylediler. Dediğiniz gibi de durumu açıkladık onlara. Ya oradakiler çok iyi bilmediği için ya da sistemde hala görünmediği için bilmiyorum. Ama bize sistemde numaramızın hala görünmediğini ve ‘beklemede’ olarak göründüğünü söylediler.
    Onun dışında iş için 2 yer ile görüştük sisteme ssn bilgisi girmeden işe alamayacaklarını söylediler. Dediğim gibi burası çok küçük bir yer belki yaşadığımız bu sorunlar onunla ilgilidir.


  • @Serapp Giris yaptiktan bir gun sonra SSA ofisine gidilmesi erken olmus olabilir. 3-4 is gunu sonra gidenler genelde ogrenebiliyor. Bazi ofis calisanlari yardimci olmuyor yada postayi bekleyin diyerek gonderiyorlar ve bu durumda baska SSA’e gidip sormak mantikli.

    Ise basvuru sirasinda SSN istenmesinin onemli bir sebebi ise background check.


Benzer Başlıklar

  • 49
  • 47
  • 132
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum