Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti
329 99 30.2k 68

• ABD'de almak daha uygun değil midir?

• @cihangir-karabagci T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

ABD'de almak daha uygun değil midir?

Fiyatlar degismeyecek ABD'de de ve pasaportlar Turkiye'de basildigindan varmasi daha uzun surebiliyor. Forumdaki genel kani, en iyi ve rahat islemin 10 yillik pasaport alip mumkun oldugu kadar bu islerle ugrasmamak yonunde. Ben de bunu tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cihangir-karabagci DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Değerli arkadaşlar,
    ABD'de TR pasaportunu yenilemenin maliyeti nedir, son zamlardan sonra baya bir maliyetli olacak sanırım Türkiyede,
    Teşekkürler,
    Cihangir K.

Pasaportu ABD'de yenilemek daha ucuz çünkü vergileri ödemiyorsunuz:
    https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=4&procedureDetailId=5021

alt metni

10 yıllık pasaport 124 dolar

• Nasıl vergi alınmıyormuş anlamadım. Türkiye de pasaport çıkartırsam resim dahil 784 TL (2018) 964 TL (2019) tutuyor 10 yıllık pasaport. Anlık kur ile çevirirsem 150$ (2018) 184.7$ (2019) yapıyor. Aşağıdaki konsolosluğun sitesinden aldığım fiyatlar neredeyse fark yok. Çok enteresan.

Yeni Pasaport 3 Yıldan Fazla : $ 90,85
    DEĞERLİ KAĞIT ÜCRETLERİ
    Umuma Mahsus Pasaport : $ 28,65
    Pasaport Posta Bedeli : $ 5,00
    Toplam Masraf : $ 124.50

• @yalta T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

Nasıl vergi alınmıyormuş anlamadım. Türkiye de pasaport çıkartırsam resim dahil 784 TL (2018) 964 TL (2019) tutuyor 10 yıllık pasaport. Anlık kur ile çevirirsem 150$ (2018) 184.7$ (2019) yapıyor. Aşağıdaki konsolosluğun sitesinden aldığım fiyatlar neredeyse fark yok. Çok enteresan.

Yeni Pasaport 3 Yıldan Fazla : $ 90,85
    DEĞERLİ KAĞIT ÜCRETLERİ
    Umuma Mahsus Pasaport : $ 28,65
    Pasaport Posta Bedeli : $ 5,00
    Toplam Masraf : $ 124.50

anlik kurla ceviremiyorsunuz, bildigim kadariyla soyle yapiliyor cevrim yilin basinda ya da kanun gectiginde parite ne ise, o kurda sabitleniyor ve cevrim yapiliyor. Sonrasinda kanun degisene kadar degisiklik yapilmiyor (genelde en kotu her yil basinda fiyat "guncellemesi" yapiliyor ama).

• Herkese merhaba,
    Malum pasaport fiyatlarında ki 2019 zammı nedeniyle pasaport almak istiyorum fakat Aralık ayı için randevular dolu görünüyor. Pasaport ücretini Aralık ayı içinde
    '' Zamdan etkilenmeden:))'' yatırdığımız takdirde, Randevu tarihini Ocak 2019 veya daha sonra ki tarihlerde almamız, mümkün müdür ? Randevu günü sorun çıkarırlar mı ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. İyi günler.

• ⭐⭐

benim pasaport abd deyken cebimde unutup yıkamıştım
    şimdi ben pasaport cıkartmak istesem yenilememi yapmam lazım ücreti ne kadar olur yenilemeyle aynımı olur

• @sercan-özüsağlam T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

Herkese merhaba,
    Malum pasaport fiyatlarında ki 2019 zammı nedeniyle pasaport almak istiyorum fakat Aralık ayı için randevular dolu görünüyor. Pasaport ücretini Aralık ayı içinde
    '' Zamdan etkilenmeden:))'' yatırdığımız takdirde, Randevu tarihini Ocak 2019 veya daha sonra ki tarihlerde almamız, mümkün müdür ? Randevu günü sorun çıkarırlar mı ? Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. İyi günler.

Basvurunuz Ocak'taysa o anki kurallara gore hareket edeceklerdir diye dusunuyorum. Zaten gorevlinin inisiyatif alacagi bir olay degil bu, o nedenle yeni tarifeye gore odersiniz kanimca.

• @crazycells Yani ben aralık ayında ödediğim ücretin, dekontu ile ocak ayında ki randevuya gidersem, aradaki farkı almaları mı gerekecek ? Ya da işlem mi yapılmayacak ?
    Haklısın Elbette inisiyatif kullanılamaz ama bu yeni sistemi bir türlü anlayamadım, randevu sisteminde uygun tarih yok maalesef. Sistem kafama pek oturmadı, en iyisi yarın gidip nüfus dairesinden sormak, Onların verdiği bilgiyi buraya aktarırım, böyle bir sorun yaşayan varsa net bilgiyi aktarmış oluruz. Teşekkür ederim.

• @yapay-zeka T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

benim pasaport abd deyken cebimde unutup yıkamıştım
    şimdi ben pasaport cıkartmak istesem yenilememi yapmam lazım ücreti ne kadar olur yenilemeyle aynımı olur

Sadece cuzdan bedeli odeyerek gecerlilik tarihi ayni olan yeni bir cuzdan alabilirsiniz.

@crazycells Yani ben aralık ayında ödediğim ücretin, dekontu ile ocak ayında ki randevuya gidersem, aradaki farkı almaları mı gerekecek ? Ya da işlem mi yapılmayacak ?
    Haklısın Elbette inisiyatif kullanılamaz ama bu yeni sistemi bir türlü anlayamadım, randevu sisteminde uygun tarih yok maalesef. Sistem kafama pek oturmadı, en iyisi yarın gidip nüfus dairesinden sormak, Onların verdiği bilgiyi buraya aktarırım, böyle bir sorun yaşayan varsa net bilgiyi aktarmış oluruz. Teşekkür ederim.

İşlemin yapıldığı andaki tarife ne ise ona tabi tutulursunuz. Siz yine de sorun araştırın tabi, sonra paylaşın, umarım biz yanılıyoruzdur da az para ödersiniz.

@crazycells Yani ben aralık ayında ödediğim ücretin, dekontu ile ocak ayında ki randevuya gidersem, aradaki farkı almaları mı gerekecek ? Ya da işlem mi yapılmayacak ?

Nüfus dairesine gitmişken pasaport için bekleme sırasına girin. Randevusuz gelenlere de sıra veriyorlar. Öğleden sonra giderseniz daha az bekleyerek pasaport başvurunuzu yapmış olursunuz.

• Merhaba, @saulgoodman @aykman
    Bir mucize oldu ve Aralık ayı içerisinde , E-randevu sistemi üzerinden, gün alabildim, gitmeme çokta gerek kalmamıştı, ama kafamda ki sorunun cevabını almak için üşenmedim, Nüfus dairesine gittim. Ödememi yaptığımı söyledim, ve ocakta (ve diğer tarihler) randevu alırsam ne olurdu dedim, onlarda farkı alıp, işlem yapacaklarını söylediler. Sizin ve @crazycells Dediği gibi o zaman ki tarife geçerli maalesef, birde E- Randevu sistemi Sadece Aralık takvimini gösteriyor o da kafasına göre uygun tarihi kendi veriyor tabi varsa , siz seçemiyorsunuz günü , ileri tarihler kilitli, yıl sonuna özel bir durum sanırım, yeni pasaport alacaklar, elini çabuk tutmalı. Net bilgi bu şekilde.

Benim randevum 14 Aralık olunca mevcut tarifeden pasaportumu alabileceğim neyse ki, Şans yüzüme güldü :))) Ayrıca @aykman Randevusuz pek olmuyor gibi geldi bana yoğunluktan ama tabi risk alınarak gidilebilir zam gelmeden, zira randevular baya yoğun tabi bulunduğum şehir için söyleyebiliyorum..

• @sercan-özüsağlam

Nüfüs dairesinin yoğunluğuna göre değişiyor sanırım. Ben randevulu gittiğimde randevusuz gelenlere de numara verdiklerini gördüm. Çok bir yoğunluk yoktu.
    Randevusuz gitmek için beklemeyi göze almak lazım. Harçlara zam geldiği için yılbaşına kadar yoğunluk olacaktır.

• @aykman Evet , Randevulu- Randevusuz bir şekilde, gitmek gerek. Özellikle 10 yıllık pasaportlarda zamlı fiyatlarda baya fark ediyor, maalesef pasaport almak bile epey külfetli oldu. O nedenle hala almayanlar varsa iş işten geçmeden alsınlar bir kenarda dursun. Geleceğe yatırım, bu bile komik geliyor, ne hallere düştük.

• Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

• @06mert T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

Eski pasaportu delgecle delip kullanilamaz hale getiriyorlar ve size geri veriyorlar. Eski pasaporttaki vizeyi kullanabiliyorsunuz, iki pasaportu birlikte tasimaniz gerekiyor sadece.

• @06mert T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

kullanacaginiz vize oldugunu belirtin, o sayfayi delmesinler.

• Herkese merhaba, bugün 10 yıllık pasaport işlemimi tamamladım. Fiyat malum tam 764,00 TL, Ocaktan itibaren, 3 yıllık pasaportu sadece 54,41 TL daha az ödeyerek ancak alabiliyorum. Yani bugünün 10 yıllık fiyatına neredeyse 3 yıllık pasaport , verdiğimiz paralar hadi bir kenara dursun, Şu sitedeki; https://www.passportindex.org/byRank.php pasaport gücü sıralamasında yerlerde oluşumuz, hepsini üst üste koyunca. Bu ''Dolandırılmışlık ve Kandırılmışlık'' hissinden kurtulamıyorum bir türlü, ne acı. Yılbaşından sonra diğer kalemler için gelecek zamlar, onları söylemiyorum bile... Yurt dışına çıkmak, gezmek, keşfetmek, yeni kültürler tanımak vs... gibi insanların en doğal ihtiyacı bile, bir lüks haline gelmeye başladı diyemiyorum maalesef, hiç bir şey değişmiyor bu ülkede. Umarım bir gün her şey değişir ve daha da güzel olur her şey, tek temennim bu... Sevgiler.

• @sercan-özüsağlam Hayırlı olsun zam gelmeden almanız güzel olmuş aynı ihtiyaç bende de vardı maalesef 3 kişi için almam lazım fiyatlar x3 olacaktı sona bıraktım :(((

Benzer Başlıklar

• Pasaport işlemleri Hk.

Türkiye Cumhuriyeti
    1
    0 Oy
    1 İleti
    31 Bakış
    Umut 6U
    Merhaba Arkadaşlar, Eski pasaportumda bulunan 12-13 tane vize "giriş / çıkış " olayı yeni pasaportuma eklenebilir mi yoksa her yeni vize başvurusu yaptığımda eski pasaportumu da götürmek zorundamıyım bu durum nasıl oluyor bilen varmı?
  • Türkiye'de T-Mobile Aktifleştirip Kullanma

Türkiye Cumhuriyeti
    9
    1 Oy
    9 İleti
    7k Bakış
    datanistD
    @ahsenaydgdu Ben, Amerika'ya gelmeden önce T-Mobile prepaid E-sim almaya çalışmıştım ama TR'den kredi kartını kabul etmedi. Daha öncesinde Skype üzerinden telefon numarası almıştım, konuşma kalitesi iyiydi.
  • T.C Vatandaşlığından çıkınca emeklilik durumu

Türkiye Cumhuriyeti
    40
    1 Oy
    40 İleti
    2k Bakış
    R
    Benimde sorum, Amerikan vatandasi olduktan sonra neden Turk Vatandasligindan cikmak istiyorsunuz? Sizin icin avantaji nedir?
  • 2 adet gecerli pasaport'a sahip olmak

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    46
    1 Oy
    46 İleti
    18k Bakış
    H
    Selamlar, bir soru sormak istiyorum. Benim de halihazırda 2 adet bordo pasaportum bulunmakta. Arnavutluk’a girerken 10 yıllık pasaportumla giriş yaptım fakat şimdi bu pasaportu vize başvurusu için konsolosluğa vereceğim. Ülkeden çıkarken aynı pasaportla çıkmak zorundayım sanırım. Bunu sormak istedim. Farklı bir pasaportla çıkmak istediğimde sorun yaratılar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k