[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Merhabalar. Forumda yeniyim. Bir sorum olacaktı. Bir türlü netleştiremedim kafamda bu konuyu. Şimdi biz eşim, ben ve 1998 mart doğumlu oğlumuz bu sene başvuru yaptık çekilişe. Kasım 3 de. Eşime yada bana çıktığında oğlumuzu götürebilirmiyiz. Önümüzdeki martta 21 mi yoksa hala 20 mi sayılır yaşı. Mayısta sonuçlar açıklandığında kazanan olarak görülürse ( bizim birimiz tarafından) görüşme randevusunda yaşı ay olarak ilerlediği için bu şansını kaybedermi? Kendiside ayrı katıldı bu sorun olurmu? yardım please :)
-
@birgül-doymaz Ailedeki her birey -şartları sağladığı sürece- kendisi ayrıca başvuru yapabilir bu bir soruna neden olmaz. Kazanan birey resmi eşini ve 21 yaşını geçmemiş ayrıca evlenmemiş çocuklarını götürebilir. Çocuklar anne-babayı götüremez (sonraki tip vize başvuruları hariç).
Çocukların 21 yaş durumu için şu iletiyi okumanızı öneririm. -
@caglaror cevap için teşekkürler. Çocukluk hayalim hep hayalim. Görüşmek üzere.
-
@caglaror yönlendirdiğiniz yazıyı önceden okumuştum. Bizim durumumuza uyup uymadığını anlayamadım. O yüzden tekrar sormak istedim. Yani çocuğa anlatır gibi anlatabilecek birinin yardımına ihtiyacım var.
-
@birgül-doymaz Oğlunuz 1 Mart doğumlu diyelim. Başvurular 1 Ekim'de başlamış olsun. Sonuçlar da 1 Mayıs'ta duyurulsun.
Sınır Tarih => 1 Mart + (1 Mayıs - 1 Ekim) gün = 1 Mart + 212 gün olacak. Bu tarihten sonra vize alamaz. -
@caglaror CN büyük ise o zaman sıkıntı olabilir. Düşük dosya numarası çıkarsa şansınız olur. Çok büyük numara çıkarsa şansınız azalır.
-
@birgül-doymaz DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@caglaror cevap için teşekkürler. Çocukluk hayalim hep hayalim. Görüşmek üzere.
21 yas siniriyla ilgili sorularinizi bu konuyu inceledikten sonra yine ayni baslikta sormalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi
-
@crazycells haklısız. Kusuma bakmayın bu seferlik. İlk kez bir foruma katılıp soru sordum. Acemilik.
-
@caglaror çok çok teşekkürler.
-
Değerli arkadaşlar,
ABD'de TR pasaportunu yenilemenin maliyeti nedir, son zamlardan sonra baya bir maliyetli olacak sanırım Türkiyede,
Teşekkürler,
Cihangir K. -
@cihangir-karabagci burda harçlar var linkte:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-turleri/7 -
sayın @yapay-zeka - sayın @Cihangir-KARABAGCI ABD de Türk konsolosluğunda pasaport yenileme ücretlerinin Türkiye'den daha ucuz olup olmayacağını öğrenmeye çalışıyor sanırım..
-
@barış DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
sayın @yapay-zeka - sayın @Cihangir-KARABAGCI ABD de Türk konsolosluğunda pasaport yenileme ücretlerinin Türkiye'den daha ucuz olup olmayacağını öğrenmeye çalışıyor sanırım..
aynen.....
-
@cihangir-karabagci DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
Değerli arkadaşlar,
ABD'de TR pasaportunu yenilemenin maliyeti nedir, son zamlardan sonra baya bir maliyetli olacak sanırım Türkiyede,
Teşekkürler,
Cihangir K.Pasaportu ABD'de yenilemek daha ucuz çünkü vergileri ödemiyorsunuz:
https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=4&procedureDetailId=5021
10 yıllık pasaport 124 dolar
-
ABD'de de maliyet aynı olur muhtemelen @Cihangir-KARABAGCI tek farkı kişi başı 185$ filan denk gelir şu anda sanırım :)
-
@knnrn su konuya da bu bilgiyi aktarir misiniz sayin @knnrn
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-turleri
-
@crazycells merhaba,
mülakat günü yaklaştıkça kafamızdaki soru işaretleri de artıyor. Gelen randevu mailinde neredeyse tüm belgelerin ingilizcesini de istemiş, bildiğim kadarıyla türkçe belgelerin ingilizce tercümeleri istenmiyor diyordu forumlarda. Bu konudaki yorumunuz nedir? Ayrıca, doğum belgesi dediği evrak yerine vukuatlı nüfus kayıt örneğini kabul ediyorlar mı? (doğum yerim bulgaristan bu arada)Gelen mailde istenilen evraklar şu şekilde yazılmış;
Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
Police Certificate (Original AND English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
Birth Certificate (Original and English translation with copy), Shenasname (Iran), Nüfus kayit örnegi (Turkey), 1957 birth registration (Iraq). -
@axuahmet87
konsolosluktan gelen mulakat information mailinde soyle bir bölum var gözünüzden kaçmış olmalı, yukarıda ve sarı fonlu:
For Turkish Applicants:
Please note that English translations are not required for the documents in Turkish, except for the court documents excluding the divorce decree. Please bring the original and one copy for each applicant.
Yani ,
" Turkçe olanlar için boşanma dışındaki mahkeme dokumanları hariç hiç bir dokuman tercumasine için gerek yoktur " diyor. -
@axuahmet87 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:
@crazycells merhaba,
mülakat günü yaklaştıkça kafamızdaki soru işaretleri de artıyor. Gelen randevu mailinde neredeyse tüm belgelerin ingilizcesini de istemiş, bildiğim kadarıyla türkçe belgelerin ingilizce tercümeleri istenmiyor diyordu forumlarda. Bu konudaki yorumunuz nedir? Ayrıca, doğum belgesi dediği evrak yerine vukuatlı nüfus kayıt örneğini kabul ediyorlar mı? (doğum yerim bulgaristan bu arada)Gelen mailde istenilen evraklar şu şekilde yazılmış;
Marriage Certificate (Original and English translation with copy).
High school or University Diploma (Original and English translation with copy).
Bank statements, Should show account balance and transaction history for the previous six months. Personal bank statements OR original I-134 Affidavit of Support from a sponsor along with his/her 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms and a copy of his/her U.S. passport or green card. If you are submitting a form I-134. If you are submitting a form I-134, please make a copy for each additional family member immigrating.
Diversity Visa application Fee, $330 U.S. dollars per applicant, please bring exact change. Please note that you can pay in TL. or U.S. dollars.
Police Certificate (Original AND English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there.
Birth Certificate (Original and English translation with copy), Shenasname (Iran), Nüfus kayit örnegi (Turkey), 1957 birth registration (Iraq).Mulakat sureci icin bu konunun ilk iletisini incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleriBulgaristan'dan almaniz gereken dogum belgesinin adi:
Удостоверение за раждане (Udostoverenie za razhdane)Ayrintili bilgi icin:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Bulgaria.html -
merhaba ben ds260 formunu birkaç ay önce doldurup submit ettim ama aklıma takılan şöyle bir soru var; ben 2007-2011 arası lise eğitimi aldım fakat ais.osym de başlangıç 2008'in kasımı ve bitiş 2011 haziran yazmakta (2,5 yılda liseyi bitirmişim?) ve ben de sistemde böyle yazdığı için formumu aynen bu şekilde doldurdum. şimdi ben kcc ye mail atıp formu tekrar açtırıp başlangıç tarihini kafama göre 2007de okulların açıldığı zaman yapsam resmi sistemde başka tarih olduğu için yalan beyandan elerler mi beni ya da hiç dokunmasam böyle kalsa mı? bide şeyi merak ediyorum bu ds260 formunda bu tarz yanlış eksik şeyler olması durumunda mülakata hiç çağırılmadan mı elerler yoksa mülakat sırasında görevli burası hatalı nedir olay diye sorar mı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum