Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu baslikta ABD'den veya diger ulkelerden Turkiye'ye evcil hayvan gotururken ne yapmaniz gerektigini aktaracagim. Eger Amerika'ya evcil hayvan goturmek istiyorsaniz su konuyu incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-goturmek

    Turkiye'ye bir seferde en fazla 2 evcil hayvan veya 10 akvaryum baligi goturebilirsiniz (kisi basi). Goturebileceginiz evcil hayvanlar; kedi, kopek (Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bunların aynı turlerinin Turkiye'ye sokulmasi yasaktir), kus, akvaryum baligi ve ulkeye gecirilmesi yasak olmayan diger hayvanlar olarak tanimlanmaktadir.

    Gerekli belgeler (bu belgelerin asillarinin yaninizda bulunmasi gerekmektedir):

    • Evcil hayvan pasaportu
    • Turkiye'ye getirilecegi tarihten en gec 15 gun once yapilmis kuduz asisi sertifikasi
    • "United States Interstate and International Certificate of Health Examination for Small Animals" formu (Form 7001)
    • Veteriner belgesi (ilgili linkler asagidadir)

    Ayrica evcil hayvanlarinizin yongali (cipli) oldugundan emin olmalisiniz (kuslar icin ayak halkasi gereklidir).

    Not: Veteriner Belgesine suradan ulasabilirsiniz (formun basliginda yazanlara bakmadan, ABD icin ve diger hayvanlar icin de bu belgeyi kullanabilirsiniz):

    1. link (mfa gov tr)
    2. link (tarim gov tr) {EU ulkelerinden getirilecek evcil hayvanlar icin}

    (kaynak)


  • @crazycells öncelikle bu müthiş yaralı bilgiler icin çok teşekkür ediyorum. çok aydinlatici bir yazı olmuş.

    ayrıca arkadaslar daha once evcil hayvanıyla amerikaya gelip tekrardan turkiyeye giriş cikis yapan birisi var mi acaba? eger varsa yasadiginiz bir zorluk varsa beni de aydinlatirsaniz çok sevinirim.
    simdiden teşekkür ediyorum.


  • @crazycells merhabalar,
    "United States Interstate and International Certificate of Health Examination for Small Animals" formu nereden temin edeceğiz acaba bir bilginiz var mi? bu arada asagida iki tane link var ama onlar calismiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells merhabalar,
    "United States Interstate and International Certificate of Health Examination for Small Animals" formu nereden temin edeceğiz acaba bir bilginiz var mi? bu arada asagida iki tane link var ama onlar calismiyor.

    su linki acamiyor musunuz? https://www.aphis.usda.gov/library/forms/pdf/APHIS7001.pdf

    evet, linklerin biri olmus, onun yeni linkini bulmaya calisacagim.


  • @crazycells harika, bu link acildi çok teşekkür ederim.
    ben zaten kedimi turkiyeden getirmiştim. cipi ve asi karnesi herseyi var. turkiyeye giderkende yine ayni sekilde asi karnesi ve kuduz asisi olduguna dair belge, birde bu linkini gönderdiğiniz belgeyi veteriner dolduracak. islam tümüyle bu kadar degil mi?
    şimdiden teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells harika, bu link acildi çok teşekkür ederim.
    ben zaten kedimi turkiyeden getirmiştim. cipi ve asi karnesi herseyi var. turkiyeye giderkende yine ayni sekilde asi karnesi ve kuduz asisi olduguna dair belge, birde bu linkini gönderdiğiniz belgeyi veteriner dolduracak. islam tümüyle bu kadar degil mi?
    şimdiden teşekkür ediyorum.

    ilk iletideki linkleri guncelledim.

    Veteriner belgesi icin su dokumani kullanabilirsiniz: http://newyork.bk.mfa.gov.tr/Content/assets/consulate/images/localCache/1/535adc27-5534-4a0d-8651-113ef1d899e7.pdf

    Form 7001'i hemen yukarida vermistim.

    Ilk iletideki 4 belge yeterlidir.


  • @crazycells harikasınız gercekten çok teşekkür ederim. insallah belgelerimle bir sikinti olmaz. tekrardan teşekkürler.


  • Arkadaşlar merhaba, kedimle birlikte Amerika'dan Türkiye'ye gideceğim THY ile. Anladığım kadarıyla uçuştan iki gün önce onaylanması gereken bir belge varmış. Bu belge yukarıda paylaşılan Form 7001 midir? Arkadasimin veterinerinin verdigi bilgi kagidinda USDA Accredited Veterinary tarafından onaylanmış olması gerekiyor. Siz Form 7001'i kendi veterinerinize mi onaylatmistiniz?

    Ben de kedimi Turkiye'den getirdim bu arada. Dolayisiyla Türkçe pasaportu var.


  • @Ege-Yorulmaz merhabalar, bende 2 hafta sonra turkiyeye gideceğim. benimde o belgeden bir bilgim yok, eğer cevabi bulduysanız yazarsanız çok sevinirim. bende evcil hayvanımı turkiyeden getirmiştim.


  • @crazycells tekrardan merhabalar, sie tekrardan birey sokak istiyorum . 7001 belgesini ucusa 2 gun kala onaylatmamiz gerekiyormuş, bu belgeyi nerde onaylatacağız acaba? bir bilginiz var mi ? şimdiden çok teşekkür ederim


  • @handuş Merhaba, Türkiye'den evcil hayvanınızı götürürken hayvan uçuştan etkileniyor mu ? Ben de bundan korkuyorum biraz. 11-12 saat hayvan tuvaletini mi tutuyor, aç mı kalıyor gibi endişelerim oluştu benim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells tekrardan merhabalar, sie tekrardan birey sokak istiyorum . 7001 belgesini ucusa 2 gun kala onaylatmamiz gerekiyormuş, bu belgeyi nerde onaylatacağız acaba? bir bilginiz var mi ? şimdiden çok teşekkür ederim

    Saniyorum ki bulundugunuz eyalette gorevli olan "Veterinary Services District Office"e ulasmaniz gerekiyor. Listeyi burada bulabilirsiniz:

    https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/contact-us/SA_Area_Offices

    Ya kendileri onaylayacaklardir, ya da sizin bolgenize bakan gorevli veterinerlere yonlendireceklerdir diye tahmin ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff bu baslik evcil hayvaninizi Turkiye'ye goturmek ile ilgili, Turkiye'den ABD'ye goturecekseniz su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-goturmek


  • @crazycells öncelikle her mesaja cevap verdiginiz icin çok teşekkür ederim, bu forum size minnettar. yani benim bu kurumu aramam gerekiyor bilgi almak icin degil mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    @crazycells öncelikle her mesaja cevap verdiginiz icin çok teşekkür ederim, bu forum size minnettar. yani benim bu kurumu aramam gerekiyor bilgi almak icin degil mi ?

    rica ederim. evet, aynen oyle, ilgili kurum onlar oldugu icin sizi yonlendirebilmeleri lazim.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba
    Ben bugun kedimi turkiyeye götürmek icin islemleri tamamladım sanirim
    Sadece forumda paylasilandan farklı olarak, veterinerimiz sağlık belgesinin USDA Animal and Plant Health Inspection Service tarafından onaylanması gerektiğini soyledi. O endorsement dedikleri belgenin de uçuştan 2 gun once onaylanması gerekiyormus. Kendi veterineriniz sağlık kontrolunu ucustan son 10 gun icinde yapacak, USDA APHI tarafından ucustan 2 gun once onaylanacak yani. Bir de, onaylanan belgeyi size gönderebilmek icin pre-paid shipping label istiyorlar. Ben UPS'ten bizim eve bir kargo etiketi alıp onu da endorsement başvurumuzla birlikte gönderdim. Gecen hafta veterinerimiz forumda da paylaşılan sağlık belgesini doldurdu, bize en yakin olan USDA APHD ofisi Albany'de olduğu icin, o ofise gönderdi, uçuşumuzun tarihini ve ne zaman onaylanması gerektiğini de belirtti
    Dun ucustan iki gun once onaylandı, express kargoyla bizim eve yola cikti, bugun gelecek umarım. Yarin da uçuyoruz kedicigimizle, her sey yolunda giderse...


  • Merhabalar arkadaşlar, bende kendi tecrübelerimizi anlatmak istiyorum . Öncelikle biz Pittsburgh şehrinde yaşıyoruz . Travel belgesi için Usda”nın sitesinde yetkili veterinerleri aradık, nerdeyse 20ye yakın veterineri aramışızdır, kimse yardımcı olmadı . Ya prosedürü bilmiyorlardı yada birkaç ay sonrasına randevu verebileceklerini söylediler . Son bir yeri aradık orası yardımcı olurum dedi . Minnoşu götürdük , testler yaptılar , usdaya gönderilecek belgeleri hazırladılar . 560$ ücret aldılar . Biz bu işlemi uçuşa 10 gün kala yaptırdık . Diğer gün veteriner aradı ve 48 saat kısıtlaması olduğunu , verdiğimiz parada hızlı kargo ücretinin vede usdaya verilen Fee”nin yandığını tekrardan ücret ödememizi söyledi . Uçuşa 48 saat kala tekrardan 300 $ gibi bir ücret ödedik , ödedik ama gerçekten çok sinir bozucuydu çünkü bana gerçekten çok pahalı geldi . Dediğim gibi bu işlemi yapan tek veteriner burasıydı . Alternatifimiz yoktu . Biz işlemi Pittsburghdan yaptırdık fakat biz Texas a taşındığımız için usda dan gelecek belge Houston’a gönderilecekti. Uçağımız ordan kalkıyordu . Uçuş günü belgeyi fedex den teslim aldık şükürler olsun . Belgeyi havaalanında cok detaylı incelediler . Evrakın tamam olduğunu anlayınca bizi kedinin uçak bileti için yönlendirdiler . 170$ kedinin uçak biletine ödedik .
    Şükürler olsun geldik , ama müthiş stresli bir vakit geçirdim . Minnoşun evrakları yapamayacak diye cok korkmuştum . Umarım siz güzel bir tecrübe geçirirsiniz .


  • @handuş, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

    Merhabalar arkadaşlar, bende kendi tecrübelerimizi anlatmak istiyorum . Öncelikle biz Pittsburgh şehrinde yaşıyoruz . Travel belgesi için Usda”nın sitesinde yetkili veterinerleri aradık, nerdeyse 20ye yakın veterineri aramışızdır, kimse yardımcı olmadı . Ya prosedürü bilmiyorlardı yada birkaç ay sonrasına randevu verebileceklerini söylediler . Son bir yeri aradık orası yardımcı olurum dedi . Minnoşu götürdük , testler yaptılar , usdaya gönderilecek belgeleri hazırladılar . 560$ ücret aldılar . Biz bu işlemi uçuşa 10 gün kala yaptırdık . Diğer gün veteriner aradı ve 48 saat kısıtlaması olduğunu , verdiğimiz parada hızlı kargo ücretinin vede usdaya verilen Fee”nin yandığını tekrardan ücret ödememizi söyledi . Uçuşa 48 saat kala tekrardan 300 $ gibi bir ücret ödedik , ödedik ama gerçekten çok sinir bozucuydu çünkü bana gerçekten çok pahalı geldi . Dediğim gibi bu işlemi yapan tek veteriner burasıydı . Alternatifimiz yoktu . Biz işlemi Pittsburghdan yaptırdık fakat biz Texas a taşındığımız için usda dan gelecek belge Houston’a gönderilecekti. Uçağımız ordan kalkıyordu . Uçuş günü belgeyi fedex den teslim aldık şükürler olsun . Belgeyi havaalanında cok detaylı incelediler . Evrakın tamam olduğunu anlayınca bizi kedinin uçak bileti için yönlendirdiler . 170$ kedinin uçak biletine ödedik .
    Şükürler olsun geldik , ama müthiş stresli bir vakit geçirdim . Minnoşun evrakları yapamayacak diye cok korkmuştum . Umarım siz güzel bir tecrübe geçirirsiniz .

    ..siz kedinizi turkiyede satmak icinmi goturdunuz, yoksa oda bizimle tatil yapsin diyemi....kedicigin seyahati gercekten masrafli olmus. gecmis olsun.


  • @sir-altan pardon “kediyi satmak “ derken ? Ne kadar garip bir tabir bu böyle , söylediğiniz iki seçenek yüzünden götürmedim kedimi .
    Türkiye’de uzun bir süre kalacağız ve EVCİL HAYVANIMIZ DA bizim için bir aile bireyi olduğundan onu bırakacağımız kimse olmadığı için yanımızda getirdik . Evet biraz masraflı oldu ama içim rahat, gözümün önünde!


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 4
  • 6
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum