Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sercan-özüsağlam

    Nüfüs dairesinin yoğunluğuna göre değişiyor sanırım. Ben randevulu gittiğimde randevusuz gelenlere de numara verdiklerini gördüm. Çok bir yoğunluk yoktu.
    Randevusuz gitmek için beklemeyi göze almak lazım. Harçlara zam geldiği için yılbaşına kadar yoğunluk olacaktır.


  • @aykman Evet , Randevulu- Randevusuz bir şekilde, gitmek gerek. Özellikle 10 yıllık pasaportlarda zamlı fiyatlarda baya fark ediyor, maalesef pasaport almak bile epey külfetli oldu. O nedenle hala almayanlar varsa iş işten geçmeden alsınlar bir kenarda dursun. Geleceğe yatırım, bu bile komik geliyor, ne hallere düştük.


  • Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @06mert T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

    Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

    Eski pasaportu delgecle delip kullanilamaz hale getiriyorlar ve size geri veriyorlar. Eski pasaporttaki vizeyi kullanabiliyorsunuz, iki pasaportu birlikte tasimaniz gerekiyor sadece.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @06mert T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

    Eşimle Pasaportlarımızınlos angelesde değiştirip 10 yıllık alacağım fakat vize sayfası yırtılacak diyorlar tekrar yeni pasaporta vizeyi nasıl alacaz ve bütün resmi dairelere pasaport noları verdik ve yeni pasaport gelince eski numaralr gidecek mi

    kullanacaginiz vize oldugunu belirtin, o sayfayi delmesinler.


  • Herkese merhaba, bugün 10 yıllık pasaport işlemimi tamamladım. Fiyat malum tam 764,00 TL, Ocaktan itibaren, 3 yıllık pasaportu sadece 54,41 TL daha az ödeyerek ancak alabiliyorum. Yani bugünün 10 yıllık fiyatına neredeyse 3 yıllık pasaport , verdiğimiz paralar hadi bir kenara dursun, Şu sitedeki; https://www.passportindex.org/byRank.php pasaport gücü sıralamasında yerlerde oluşumuz, hepsini üst üste koyunca. Bu ''Dolandırılmışlık ve Kandırılmışlık'' hissinden kurtulamıyorum bir türlü, ne acı. Yılbaşından sonra diğer kalemler için gelecek zamlar, onları söylemiyorum bile... Yurt dışına çıkmak, gezmek, keşfetmek, yeni kültürler tanımak vs... gibi insanların en doğal ihtiyacı bile, bir lüks haline gelmeye başladı diyemiyorum maalesef, hiç bir şey değişmiyor bu ülkede. Umarım bir gün her şey değişir ve daha da güzel olur her şey, tek temennim bu... Sevgiler.


  • @sercan-özüsağlam Hayırlı olsun zam gelmeden almanız güzel olmuş aynı ihtiyaç bende de vardı maalesef 3 kişi için almam lazım fiyatlar x3 olacaktı sona bıraktım :(((


  • @barış Teşekkür ederim. Evet x3 olunca maliyet artıyor, mevcut koşullarda çok zor maalesef, tabi umarım o pasaportlar doğru zaman ve yerde kullanılabilir ki en azından, bu külfetin altına girmeye değsin. Hayallerinizin gerçekleşmesi her şeyden daha önemli. Hayallerimizden başka sığınacak neyimiz var ki ? Hayaller demişken şu sözde bu iletide kalsın;
    ''Amacı olanların hayalleri, hayalleri olanın umudu vardır, yaşama sırasında'' :)))

  • ⭐⭐

    @sercan-özüsağlam T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

    Herkese merhaba, bugün 10 yıllık pasaport işlemimi tamamladım. Fiyat malum tam 764,00 TL, Ocaktan itibaren, 3 yıllık pasaportu sadece 54,41 TL daha az ödeyerek ancak alabiliyorum. Yani bugünün 10 yıllık fiyatına neredeyse 3 yıllık pasaport , verdiğimiz paralar hadi bir kenara dursun, Şu sitedeki; https://www.passportindex.org/byRank.php pasaport gücü sıralamasında yerlerde oluşumuz, hepsini üst üste koyunca. Bu ''Dolandırılmışlık ve Kandırılmışlık'' hissinden kurtulamıyorum bir türlü, ne acı. Yılbaşından sonra diğer kalemler için gelecek zamlar, onları söylemiyorum bile... Yurt dışına çıkmak, gezmek, keşfetmek, yeni kültürler tanımak vs... gibi insanların en doğal ihtiyacı bile, bir lüks haline gelmeye başladı diyemiyorum maalesef, hiç bir şey değişmiyor bu ülkede. Umarım bir gün her şey değişir ve daha da güzel olur her şey, tek temennim bu... Sevgiler.

    Yurt dışına internet üzerinden çıkabildiğimize şükredelim bence. Türk Telekom 2019 internet tarifelerinden haberiniz oldu mu? 🙂

    Not 1: Bilmeyenler için: 4-8 mbps hızları 5-10 sene önce bile yavaş kabul ediliyordu.
    Not 2: Gelen tepkiler üzerine (tepki gelmesi?! şaşkın smiley) bir miktar inmiş sanırım fiyatlar.

  • ⭐⭐

    @sercan-özüsağlam T.C. Pasaport Turleri içinde söyledi:

    Şu sitedeki; https://www.passportindex.org/byRank.php pasaport gücü sıralamasında yerlerde oluşumuz, hepsini üst üste koyunca.

    Gürcistan ve Nikaragua ile aynı seviyede olduğumuzu öğrenmiş oldum. Karadağ, Makedonya bizim üzerimizde, Bosna ve Moldova da altımızda... Yerimiz aşağı yukarı buymuş...

    Not: Bu sıralama sadece vize istemeyen ülke sayısına mı bakıyor yoksa vize istemeyen ülkelere küresel gidiş talebinin az-çok olduğuna da bakıyor mu ondan emin değilim. Ama sıralamada pek bir fark oluşturacağını sanmam.


  • @saulgoodman Evet Türk Telekom tarifelerinden haberim oldu, mevcut Türk Telekom tarifelerimden kurtulmaya çalışıyorum, sağ olsunlar elimizi verip, kolumuzu kaptıramıyoruz, bütün vücudu ele geçiriyorlar.

    Bu pasaport indexsi sitesini bende yeni keşfettim tam olarak ne işe yarar bilemiyorum ama, bizim üstümüzdeki ülkeler baya ilginç. Bu site ülkelerin uluslararası pasaport gücünü gösteriyor. Her yıl değişiyor bu liste diye biliyorum( ya da her ay emin değilim) faydalı bir site. Ayrıca anladığım ülke vatandaşlarının pasaportla hangi ülkelere vizeli- vizesiz, e-vize gibi türlerle toplamda kaç ülkeye girebildiğine dair bir site, detaylı incelemekte fayda var. Ülkeleri kıyaslama yapmak mümkün, toplamda kaç ülkeye gidebildiğinizi görebiliyorsunuz.

    örn;

    Rastgele oluşturduğum liste Türkiye, U.S.A ve Barbados kıyaslaması, listenin sol tarafında ülkeler sıralı bir şekilde verilmiş. Yaptığım liste daha net bir bilgi verecektir.

    Not: Sıralamada Barbados bizim üstümüzde!!!


  • @sercan-özüsağlam Bu konuda beni en çok şaşırtan ülke 1.sırada gelen BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ 167 olmuştu buradan şu görülüyor ki para her türlü kapıyı açıyor...


  • Arkadaşlar merhaba 2018 bitmeden ben ve oğlum İçin pasaportu şimdiden alayım diyorum. Bir iki yerde şöyle bir şey duydum 0-6 yaş arası çocukların pasaport ücreti yetişkinler kadarmış ve daha garip olanı ise 6 yaş üstü çocuklardan sadece pasaport defter bedeli alınıyormuş. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Ayrıca, pasaportları şimdiden yeşilkart çıkmadan almam konusunda öneriniz var mı?


  • @barış Evet yakın bir zamanda başka bir platformda konuşulurken denk gelmiştim. Birleşik Arap Emirlikleri yakın bir tarihte bu listede birinci sıraya yerleşmiş.
    ''Money in the Power - Power in the Money'' diye boşa dememişler :)))

    Not: Bu söz gençken dinlediğim Amerikalı bir rock grubunun şarkısından alıntıdır :)))


  • @wedofun merhaba, https://randevu.nvi.gov.tr/pages/sss bu linkten çocuğunuzla alakalı net bilgi bulabilirsiniz. Yanlış görmediysem, çocuklar içinde aynı prosedür geçerli. Dikkatli okumak gerek. Ayrıca Yıl bitmeden çıkarmanız mantıklı olan çünkü baya bir zam gelmesi söz konusu. Tabi tercih meselesi. Benim dünkü iletimi okumanızı tavsiye ederim. İyi akşamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Birden fazla gecerli pasaporta sahip olmak icin su konuyu incelemelisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/231/2-adet-gecerli-pasaport-a-sahip-olmak


  • Bununla ilgili bir konu yokmuş bari buraya yazayım dedim,

    Vize basılı pasaportum hafif ıslandı, vizede hiçbir sorun yok ancak pasaportun bilgi sayfasındaki fotoğraftaki yüzümün sağında hafif iz oluştu ama yinede yüzüm gayet net bir şekilde görünüyor.

    Ben tabii hemen en yakın hudut kapısına gittim pasaportumu kontrol ettirmek için görevli memur sağolsun inceledi pasaportumu, ardından makinede tarattı fotoğrafımda bir sorun olmadığını ve çipinin gayet normal bir şekilde çalıştığını söyledi hatta bana da gösterdi rahatlamam için, fotoğraf ve vize de makinede taratılır mı diye sordum taratılmaz dedi, kaldı ki çip tarandığında fotoğraf zaten ekrana çıkıyor ama yine de endişelerim tam anlamıyla yok olmadı sonuçta başka bir ülkenin gümrük görevlisi pasaportumu inceleyecek.

    Olay sonrası yeni pasaport çıkartmayı düşünmüştüm bunun için de büyükelçiliğe yazmıştım ve aldığım cevap "Vizenizle ilgili herhangi bir sorun yoksa yeni cikarttiginiz pasaport ve eski pasaportunuzdaki vize ile seyahat edebilirsiniz." oldu.Sonrasında biraz daha araştırma yaptım ve şu yazıyla karşılaştım, evet bu niv için geçerli iv için geçerli mi bilmiyorum ama pasaportlar aynı tipte olmalıdır bölümü benim için önemli çünkü vize basılı pasaportum hususi pasaport ve 2 yıl daha süresi var ancak ben artık aktif öğrenci olmadığım için tekrar hususi pasaport alabilme şansım yok alırsam umumi pasaport alacağım ve hususi pasaportum iptal edilecek tabii ben yine büyükelçiliğe yazdım ve tekrardan "Daha once belirttigimiz gibi vizenizde bir sorun yok ise iki pasaportunuz ve vize paketinizle birlikte seyahat etmenizde bizim acimizdan bir sakinca bulunmamaktadir." cevabını aldım.

    Sonuç olarak hususi pasaportumu boş yere iptal ettirmek ve üstüne 950 TL vermek istemiyorum.Galiba şu anki pasaportumla Abd'ye giriş yapmaya çalışacağım, sanırım olayı fazla büyütüyorum ama yine de sormak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @blaxseed ben de hicbir problem yasayacaginizi sanmiyorum. Eger pasaportlariniz okunakliysa ve cipi calisiyorsa bir sorun olmaz, farkli pasaport turu olmasiyla cok ilgilenmeyeceklerdir. Yazili kurallarin pratikten her zaman daha kati oldugunu unutmayin 🙂


  • Öğrenciler okudukları okuldan öğrenci belgesi alarak başvuru yapıyor ve sadece defter bedelini yatırıyor. 6 yaşındaki oğlum devlet okulunda anasınıfına gidiyordu. Bu şekilde 108 TL ödeyerek 5 yıllık pasaport aldım onun için 🙂 Öğrenci belgesi alabilen ve 25 yaşına kadar olan herkes bu şekilde 5 yıllık pasaport çıkartabilir.

    Harçsız öğrenci pasaportu başvurusunda istenen evraklar:
    Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı aslı
    Biyometrik fotoğraf (2 adet)
    Eski pasaport (varsa)
    Pasaport defter bedeli dekontu
    Öğrenci belgesi


  • yeni habere göre gc başvurusu için pasaport bilgisi zorunluluğu olacakmış galiba. Şimdi ben 4 kişilik bir aileyim dv 2021 e başvuru yaparken hepimizinde pasaportu olması gerekiyor mu yoksa sadece asıl başvuru yapan kişinin olması yeterlimi ilk etapta ? Daha önce hiç yurtdışına çıkmadığım için pasaportumuz yok. Birde bu pasaport türlerinden hangisini çıakrtmamız gerekiyor?


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 9
  • 41
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum