DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @evrimooloji

    Öncelikle çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için. İnsanın ABD’ye gelmeden hesaplayamadığı tek şey duyguları zaten, sizin aileniz ile beraber gitmeniz aile olarak kenetlenip birbirinize güç verecektir eminim kolaylıklar diliyorum sizlere , umarım her şey gönlünüzce olur ve şansınız hep yanınızda olsun.

    Türkiye’den gelmeden bağlantı varsa iş teklifi ayarlamaya çalışın gideceğiniz bölgedeki ortalama kiraların 2.5 katı olsun teklif zaten bağlayıcılığı yok sonra başka yerde de çalışabilirsiniz , konsoloslukta kullandığımız gibi en az son 3 ayı kapsayan banka ekstresi yanınızda bulunsun ,

    Sağlıcakla kalın


  • @T-C-Kubilay-Dikici

    Kubilay bey çok teşekkür ederim size de DV25’te bol şanslar umarım düşük sıralardan seçilirsiniz , olumlu düşünün ben inanıyorum deyin evrene olumlu mesajı verin herşey gönlünüzce olsun


  • @Djordan023 İlk başvurumu dv24 yapmıştım inanın evrene gönderdiğim mesajlar hayal edemezsiniz dedimki o mesajlar cevap gelir ekimden mayıs kadar birikim yaptım 18k yakın usd biriktirdim 🙂 tüm borçlarımı kapattım sadece giderken evi taşıyıp gitmem kaldı haa birdeçıksın kurban keseceğim demiştim adak adamıştım onu unutmadan giderken adaklığımı kesmişdim o kadar inandım sonuç çıkmadı ama şunuda dedim eğer çıkmazsa annemle kayınvalidem umreye göndereceğim şuan annem vekayınvalidem greencard duası ediyorlar 🙂0c20926f-5415-459e-9673-239d6e11b7b4.jpg


  • @Djordan023 Hayırlı olsun yeni hayatınız. Eşiniz ve kızınızı Amerika'ya götürmediniz anladığım kadarıyla. Ben GC sahiplerinin Amerikaya aynı anda girmesi gerektiğini sanıyordum. Siz nasıl yaptınız peki?

  • ⭐⭐

    @Yıldıray81 Ayni anda gitmek sart degil. Esas talihli onden girdikten ya da giris cikis yaptiktan sonra diger aile uyeleri gelebilirler.


  • @T-C-Kubilay-Dikici 2025 sizin yılınız olacak gibi duruyor annelerin duası ile. Umarım hayallerinize kavusursunuz.


  • @Yıldıray81, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Djordan023 Hayırlı olsun yeni hayatınız. Eşiniz ve kızınızı Amerika'ya götürmediniz anladığım kadarıyla. Ben GC sahiplerinin Amerikaya aynı anda girmesi gerektiğini sanıyordum. Siz nasıl yaptınız peki?

    Cok tesekkur ederim. Sevgili @lumos cevaplamis onunda dedigi gibi ben asil talihli oldugum icin onden gelebildim. Esim ve kizimda haftaya geliyorlar kismetse.

    @T-C-Kubilay-Dikici Allah kabul etsin dularini insallah bu sene o zaman


  • @T-C-Kubilay-Dikici Allah kabul etsin dualarını 🙏🏻 Dilerim siz de en yakın zamanda hayallerinize kavuşursunuz 🌸

  • ⭐⭐

    @Djordan023 Guzel kavusmalara, ailenizle bol sanslar tekrar.


  • Herkese merhaba, basimdan gecenleri ve ABD giris deneyimlerimi paylasmak istiyorum. Bu gun tam 61. gun olarak 2 ay icinde gecen kisisel surecimi analtacagim.

    14 haziran gunu Washington DC den giris yaptim. Sari zarfimi pasaport kontrolunde teslim ettim ve yeni adresimi orada tekrardan guncelledim. (DS formunda ve Mulakatta baska adres vardi). Pasaport kontrolunu cok kolay bir sekilde belki de 3-4 dk icinde halletim. Sonrasinda Salt Lake City UT'a ucmak icin 1 aktarma daha yaptim DC'den Dallas TX uctum. Sonrasinda biraz bekleme sonrasinda son destinasyonum Salt Lake City UT vardim. Buraya gelmemin sebebi garanti is ve kalacak yer bulmamdi. O yuzden ilk ay belki de hic para harcamadim desem yeridir 🙂 1 ay boyunca patronumun evinde kaldim ve office manager olarak pozisyon verdi bana. Masa basi olarak calisiyorum. Basta beni baya egitti ve tecrube kazandim. Zaten geldigimden 2 gun sonra ise basladim. Ve 1 hafta sonrasinda ise Official olarak ise baslatti beni. Ilk hafta SSN den haber gelmedi ve ben de SSN Administrative office e gittim. Ordayken tekrar bir basvuru yaptim SSN icin.

    Ilk hafta ayni sekilde Wells Fargo dan bir hesap actim. Acmasi baya basit oldu hic bir sey sormadi soz beyani ile adres soyledim ve hesabimi aktiflestirdiler. SSN geldikten sonra ise SSN ve adresimi guncellettirdim.

    Telefon hatti olrak ilk hafta sonrasinda T-Mobile den bir hat aldim. Ve bunu faturaliya cevirdim. Sinirsiz bir pakete $55 oduyorum aylik sadece oraya bir tavsiye uzerine gittim ve hattimi aldim. Bu konu hakkinda cok detayli bilgiye sahip degilim diger operatorler acisindan. Bir de faturaliya gecmisken Apple Watch aldim aylik $9 odeyerek faturaya ek. Bunu da biraz ihtiyacdan biraz da kredi skoruna etkisi olsun diye aldim.

    21 Haziranda benim SSN kartim elime ulasti fakat bu ulasan kart benim bir gun onceki basvurusunu yaptigim kart degildi. DS formunda belirtmis oldugum kartti. Cunku bir hafta sonra bana tekrar SSN geldi 🙂 Numaralar ayniydi fakat 2 adet SSN kartim oldu. Akabinde ilk SSN kartimin DS de belirtmemden dolayi gonderildigi icin anladim ki adresim guncellenmis ve Green Cardim da ayni sekilde bu adrese gelecektir diye dusundum.
    Ehliyet basvurusu henuz yapmamistim cunku hafta ici her gun calistigim icin gidecek zaman bulamiyordum.

    SSN ulastiktan sonra kredi karti basvurusu yapmak icin hali hazirda WF bankasina gittim fakat keske gitmeseydim biraz tecrubesizce haraket ettim ki red edildi zaten. Sonrasinda Discover ile onaylanan baya oluyormus. Disvover basvurusu icin bir referal link buldum (bence faydasi var) ve basvurumu yaptim o gun icerisinde ve onaylandi. Simdi o kartimla duzenli harcamalar yapip borcu ise hemen kapatiyorum. +720 puanla basladim FICO daha olusmadi assagi yukari 3 buronun ortalamasi olacaktir diye dusunuyorum.

    13 Temmuz da UTAH DLD ofisine gidip Class D (REAL ID) ehliyet basvurusunu yaptim. Oncesinde biraz uygulamalardan eyalet sorularina calismistim. Basvuru yaptiktan sonra fotograf cekildi imza verdim SSN karti ve address prooflara bakip islemimi onayladi. Hemen sonrasinda bir yan odada online sinava girdim. Parayi odedikten sonra 3 kez deneme hakki var ve bunun 2 tanesi gun icinde arka arkaya olunabiliyor. Ilk denememde kaldim ikinci denememde gectim. Ayak ustu learner permit aldim. Direksiyon sinavi icin internetten randevu bakiyordum fakat en yakin randevu 2-3 ay sonrasinaydi. Ertesi gunun randevularini surekli sayfayi yenile yaparak ertesi gune yakinimdaki DLD ofisine randevu alabildim (gercekten buyuk sans normalde aylar bekleniyor burda). Ertesi gun sabahinda direksiyon sinavina girdim ve hatasiz gectim.

    14 Temmuz ABD'ye giris yaptiktan tam 1 ay sonrasinda Cuma gunu Green Cardim geldi. Statusunu her gun kontrol ediyordum. Odeme alindidan-Kart basima gonderildi ve sonrasinda Kart postalandi ile degisti ve ortalama 8 gun bu statude kalmisti. Yani eli kulaginda bekliyordum. Ofisde kamera sistemi oldugundan posta kutusuna gelenleri takip ediyordum ve USPS en sonunda geldi. Kosarak firladim direk elden teslimi aldim Green Cardimin :)).

    1 ayin sonunda tum paperworklarim hazir oldu maasimi da aldiktan sonra Kendime kalacak bir oda buldum. Bu bolgede kiralar ortalama 1+1 icin $1200 civarinda ama isin garip tarafi 5+1 koca town houselar $2500 civarinda. Bir oda tuttum ve bir araba aldim idarelik uygun bir Mitshubishi Outlander. Ise gel git yapiyorum bana yetiyor.

    Araba sigortasi icin gercekten cok cile cektim. Her sigortaciyi aradim fakat benim profilime gore cok yuksek cikiyordu en sonunda aylik $175 liablity yapabildim (en ucuzu buydu). Sigorta quotelari genelde
    -Yasa
    -Ehliyet Yasina
    -Abd ehliyet recorduna
    -Onceki sigorta gecmisine
    baktiklari icin yasim 25'in altinda olmasi, ehliyeti yeni almis olmam ve recordunun olmamasindan dolayi bu sekilde sigorta yapabildim. Seneye 25 tamamlayacagim icin ve temiz de bir record sahibi olursam etrafimdan gordugum kadariyla aylik $60-$70 e kadar inebiliyor.

    Onun disinda izlenimlerim UTAH icin konusmak gerekirse, burda Turk cok az belki de hic yok :))) Ruscam olmasindan dolayi ruslarla calisiyorum gun icerisinde rusca/ingizilice karisik konusuyorum. Geldigimden beri hic Turkce bile konusmadim ta ki gecen Depota gidip ordaki WAT ogrencilerle karsilasincaya kadar onlar benden daha cok sasirdi Turk gorduklerine :)))

    Izlenimlerim bu sekilde, gelisme vs, olursa guncelleyecegim. Simdilik planim burada biraz history yapmak olacak, bir yandan US Army part-time ilgileniyorum onun sinavina hazirlaniyorum.


  • @ismre tebrik ediyorum hayırlı olsun.Benimde 1 yavrum var(kedi) ucakta çok huzursuz oldu mu ?
    Çişini, kakasını, yemeğini ve suyunu nasıl yaptınız?


  • @Onur-Ok Amerikada'ki hayatınızda başarılar dilerim hayırlı olsun .Yazınızı keyifle okudum.


  • @Djordan023 deneyiminiz için teşekkürler. umarım her şey yolundadır ve ailenize kavuşmuşsunuzdur. amazon işiniz nasıl gidiyor tavsiye eder misiniz


  • ........


  • @senamd, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Djordan023 deneyiminiz için teşekkürler. umarım her şey yolundadır ve ailenize kavuşmuşsunuzdur. amazon işiniz nasıl gidiyor tavsiye eder misiniz

    Merhaba 15 Ağustosta aileme kavuştum çok teşekkür ederim.
    Ben Amazon fulfillment center’da çalışıyorum ayakta durmak tabi ki yorucu olabiliyor ama bir yerden başlamak gerekiyor diye düşünerek başladım sizin Türkiye’de yaptığınız mesleğe göre değişir ama bir yandan gelir olsun diyorsanız ve fiziksel olarak çalışmanızı engelleyecek bir rahatsızlığınız yok ise ben kendi adıma başlangıç için tavsiye ederim ilk iş deneyimi olarak bence düşünebilirsiniz. Şu an sezonluk olarak çalışıyorum haftada 4 gün (40 saat ) elimden geleni yaparak kalıcı personel olmak için uğraşacağım, ekstra mesailer açılıyor bazen onlara giderek gelir arttırılabilir ama şu an bir yandan ev düzeni ,kızımın okulu falan derken gidemedim ama gelirimi arttırmak için ekstra mesaiye gitmeyi düşünüyorum bunun dışında firma Amazon’un artıları var hem Amazon’da hem anlaşmalı firmalarla indirimler , hayat sigortası, esnek izin planlaması ve eğitim indirimleri gibi ( kalıcı personel olursanız 5.200 USD eğitim desteği oluyorlar üniversite kaydında galiba ).

    Bol şanslar size 🙏🏻


  • @Djordan023, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @senamd, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Djordan023 deneyiminiz için teşekkürler. umarım her şey yolundadır ve ailenize kavuşmuşsunuzdur. amazon işiniz nasıl gidiyor tavsiye eder misiniz

    Merhaba 15 Ağustosta aileme kavuştum çok teşekkür ederim.
    Ben Amazon fulfillment center’da çalışıyorum ayakta durmak tabi ki yorucu olabiliyor ama bir yerden başlamak gerekiyor diye düşünerek başladım sizin Türkiye’de yaptığınız mesleğe göre değişir ama bir yandan gelir olsun diyorsanız ve fiziksel olarak çalışmanızı engelleyecek bir rahatsızlığınız yok ise ben kendi adıma başlangıç için tavsiye ederim ilk iş deneyimi olarak bence düşünebilirsiniz. Şu an sezonluk olarak çalışıyorum haftada 4 gün (40 saat ) elimden geleni yaparak kalıcı personel olmak için uğraşacağım, ekstra mesailer açılıyor bazen onlara giderek gelir arttırılabilir ama şu an bir yandan ev düzeni ,kızımın okulu falan derken gidemedim ama gelirimi arttırmak için ekstra mesaiye gitmeyi düşünüyorum bunun dışında firma Amazon’un artıları var hem Amazon’da hem anlaşmalı firmalarla indirimler , hayat sigortası, esnek izin planlaması ve eğitim indirimleri gibi ( kalıcı personel olursanız 5.200 USD eğitim desteği oluyorlar üniversite kaydında galiba ).

    Bol şanslar size 🙏🏻

    Başlangıçta iş seçme lüksüm pek olmaz zaten, dediğiniz gibi firma amazon olduğu için diğer basic işlere göre daha çok güven veriyor. Ben de değerlendireceğim bunu çok teşekkür ederim.


  • @Djordan023 Hayırlı olsun yeni hayatınız , yeni işiniz. Amazon çok kişi için alternatif gibi gözüküyor bulunduğu eyalete göre. Hatta kargo firmaları da öyle duyduğum kadarıyla. Hangi eyalettesiniz? Ve sakıncası yoksa Amazon'da haftalık 40 saat ile ne kadar kazanıyorsunuz?


  • @Yıldıray81, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Djordan023 Hayırlı olsun yeni hayatınız , yeni işiniz. Amazon çok kişi için alternatif gibi gözüküyor bulunduğu eyalete göre. Hatta kargo firmaları da öyle duyduğum kadarıyla. Hangi eyalettesiniz? Ve sakıncası yoksa Amazon'da haftalık 40 saat ile ne kadar kazanıyorsunuz?

    Merhaba teşekkür ederim, evet Ups ve benzeri kargo firmalarıda başlangıç için olabilir tabi ki ben İllinois eyaletindeyim ve burada gelirinizden hem federal hem eyalet ( state tax) alınıyor zaten Amazon ve bu tarz firmalar brüt 18-20 bandında ödüyor siz seçtiğiniz eyalete göre netini hesaplarsınız çünkü bahsettiğim gibi değişiyor.


  • @Djordan023 yeni işinizde başarılar dilerim öncelikle, sizinle iletişime geçmek isterim biz de aralık gibi gelmeyi düşünüyoruz şimdiden ilginiz için teşekkğr ederim


  • Selamlar, ben de Amerika'ya tasinmayi dusunuyorum, yazilim muhendisiyim. Ama greencard cikmadigi icin yasal yollar ariyorum 🙂
    Neyse Miami'de evler gercekten bu kadar ucuz mu? Yasayanlarin tecrubelerini de merak ediyorum.

    Amerika'da yasayanlardan da birinci agizdan tecrubelerinizi duymak isterim 🙂 Ve doğruysa Türkiye'de konut fiyatlarinin geldigi nokta inanilmaz 😞
    MİAMİ'de havuzlu villa mı yoksa BAĞCILAR'da apartman dairesi mi daha ucuz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum