Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

    Selamlar @knnrn hocam,

    Okul icin asi istediler, saglik sigortamiz suan yok, en uygun sekilde nasil yapilabilir.

    tskler.

    Bulunduğunuz bölgenin sağlık birimine gidebilirsiniz. Ücretsiz veya çok düşük bir ücretle aşıları yaparlar. Örneğin Fort Bend county için: https://www.fortbendcountytx.gov/government/departments/health-and-human-services/clinical-health-services/immunization-program/immunizations-public


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, bizim de benzer bir durumumuz var. New Jersey'de okul için doktor raporu ve gerek görürlerse de aşı olunması gerektiğini söylediler kayıt bürosundan. Bir sağlık merkezine gittim. 130$ muayene ve her aşı için 50$ dedi. Ya da isterseniz Medicaid denen njfamilycare.org dan kayıt yaptırın, ücretsiz olur dedi. Kaydı online yaptık ama hala process aşamasında, askıda diyor. Çok sürer mi hiç bir bilgim yok.
    @knnrn Kenan bey, bilginiz var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Apsaras-0 az önce ben de çocuk için kalça ultrasonu randevusu almak istedim. Doktor yönlendirmişti bizi TCH'ye. Randevu veren kadın çocuğun Medicaid i olduğunu söyledi ve ücret vermeyeceksiniz dedi. Ama biz kızım için medicaid e başvuru yapmamıştık. Nasıl oldu bilmiyorum. ABD'de doğduğu için otomatik yaptılar sanırım.


  • @denizci10 Evet öyle olabilir sizinki. Teşekkür ederim cevabınız için. Bu bekleme çok sürerse, yapacağız sanırım bu ödemeyi, yapacak bir şey yok. Bayağı uzun bir formları var doldurduğum. Umarım yanlışlık yapmamışımdır. Şuan çalışmadığımız ve gelirimiz olmadığı için, gelir olacak günler için vergiye ilişkin sorular da vardı. Bakalım bekleyeceğiz


  • @Apsaras-0
    hocam, okula durumu anlattim, saglik kuruluslarinin listesini gonderdi,
    birini aradim sigortasizlarda yararlanabiliyor dedi ve sadece $10 vereceksiniz tum asilar icin dediler

    bu arada @knnrn valla hayriniz buyuk, cok tskler bu arada, hizir gibi heryerdesiniz, IT ile ilgili bi sikintiniz olursa elimden geldigince yardim ederim.


  • @Wahap Teşekkür ederim cevabınız için. Bizim eyalette bunu kabul etmiyor sanırım. Kolaylıklar size de.


  • Merhabalar, Texas 'da yasiyorum, cocugum okula basliyacak, iki asisi Turkiye'de oldu. Bu asilarin ingilizceye cevirisi lazim, kendimiz cevirsek oluyor mu? Baska nasil bir yol izleyebilirim? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap merhaba e devlet şifresini unutmadıysanız yada tekrar alarak enabiz.gov.tr girince aşı AB uyumlu aşı sertifikası diye bir belge pdf olarak oluşturuyor. Bu evrakta hem türkçe hem de ingilizce yazıyor. Bir göz atın derim.


  • cok tskler @ayvalik10, covid asisi ile ilgili galiba o, herhangi birsey uretemedim.
    Soyle birsey denedim, enabizin dilini ingilizceye cevirdim, oyle pdf olustur dedim, cogunu ingilizceye cevirdi, bende geri kalanini ingilizceye cevirdim.

    @knnrn hocam, su yeterli olur mu sizce, ceviriye gerek var mi ?

    image.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wahap Güzel görünüyor ama çoğunda yapılmadı diye yazıyor. Bu aşıları burada mı yaptıracaksınız?


  • @knnrn
    hocam, bu ikisini sadece TR'de yaptirdik.
    Diger asilar UK'de yaptirdik, asi karti var.


  • Arkadaşlar merhaba,

    H1-B ile Kasım ayı gibi Amerika ya giriş yapıcam inşallah. Bebeğimin doğumunu bekliyorum. Bununla beraber gerek burdan gerekse healthcare.gov dan biraz araştırdığımda aklıma takılan bazı sorular oldu.

    Öncelikle benim çalışma vizem olacak ama eşimin ve bebeğimin çalışma vizesi olmayacak. Web sitesine girip baktığımda 2023 gelir bilgisini soruyor. Oraya geldikten sonra yıl sonuna kadar yaklaşık 2 ay çalışıcam. Gelir bilgime 2 aylık mı gireceğim yoksa 2024 yılının tahmini yıllık gelirini yazmam gerekiyor?

    Eğer yıllık yazarsam bana tax return rakamın veriyor ama 2 aylık ücretimi tahmini yazınca tax return rakamını vermiyor ve ücretler çok yüksek çıkıyor. Nasıl yapılması gerekiyor?

    Benim çalışma iznim ve gelirim olacak. Ama eşimin ve bebeğimin olmayacak. Optional sorular a nasıl cevap vermem gerekiyor? Hepsine None of these mi demeliyim?

    Başka yerlerde okumuştum ama H1-B ile ilgili sanırım 6 aylık yasal gelirimin olması ve tax ödemem gerekiyormuş yasal residency sayılmamız için. Bu nedenle sağlık sigortasını 6 ay sonrasındamı alabiliyorum. Yoksa gelir gelmez başvurusunu yapabilirmiyim?

    Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Geldikçede paylaşmaya devam ederim 🙂 Teşekkür ederim.


  • Merhabalar, Ağustos ayında ABD'ye giriş yaptık. Bugün WA eyaleti için wahealthplanfinder.org sitesi üzerinden sağlık sigortası için başvuruda bulunduk. Şöyle bir durumumuz var.
    Eşim TR'deki işine uzaktan çalışmaya devam ediyor ve orada banka hesabına maaşı yatıyor. Biz bu paraları ABD'ye transfer etmeyeceğiz. Ancak yine de 2023 yılı için yurt dışı geliri şeklinde beyan etmemiz gerekiyor diye anlayıp sağlık sigortası başvurusu sırasında da bu geliri Foreign Income adı altında belirttik. Eşim ve benim başvurumuz reddedildi. Tax credit de alamıyoruz. 6 yaşındaki oğlumuz için de aylık 30 usd ödemeli Premium bir plan sundu. Bu plan için de şöyle bir not var: "The premium is the amount you pay for your health coverage every month. This does not include any out-of-pocket health care costs." Oğlumuz medicaid'den faydalanabilecek mi bu uyarı tam olarak ne anlama geliyor? Acaba geliri 0 olarak mı girmeliydik, bu konularda bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok seviniriz.


  • @tugbaokutan, geliri oldugu gibi girmelisiniz ki oyle de yapmissiniz dogru yapmissiniz. ABD ile TR arasindaki anlasma geregi oradaki gelirlerinizi ABD'ye bildirmekle yukumlu bankalar.
    Adres veya telefon numaraniz degisince otomatik isteyip bildirecek bankalar.
    Geliri 0 yazma konusuna girersek; diyelim ki 0 (yada dusuk tahmin ettiniz diyelim) yazdiniz ve medicaid vb cikti aldiniz kullandiniz. Vergi beyani donemi geldiginde beyani doldurunca gelir yazdiginizdan yuksek olunca, bu sefer saglik sigortasi icin borclu cikip toplu/taksitli odeyeceksiniz.
    Suan icin her seyi olmasi gerektigi yapmissiniz gibi duruyor zaten.


  • @tugbaokutan, oglunuza marketplace plan onermis cunku medicaid cikmamis. Medicaid cikinca plan summary kisminda medicaid kutucugunda cikan kisiye tik atiyor.
    Ayrica saglik sigortasi icin resmi adres www.healthcare.gov olmaliydi. Yazdiginiz web adres her turlu paket satiyor olabilir. Oyleyse iptal edip, bankadan dispute acin ve resmi adresten tekrar test edin lutfen,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugbaokutan Bu yıl içinde ABD'de ve ABD dışında kazanmayı beklediğiniz geliri girmeniz gerekiyor. Tax credit vermesi için 20-30 bin dolar gelir girilmesi lazım en azından. ABD'de gelir elde etmeyecek misiniz? Masrafları neyle ödeyeceksiniz?
    Sağlık Sigortası primi sadece sigorta sahibi olmak için gerekli. Ayrıca copay ve coinsurance gibi ödemeler de olabilir. Onun için öyle bir ifade var.


  • Merhaba. Ben, eşim ve bebeğimle beraber H1-B vizesi ile Kasım ayına doğru ilk kez Illinois eyaletine geleceğim. Gelir gelmez sigorta başlatmak istiyorum ama herhangi bir gelirim hemen olmayacak. SSN im var geçmişte almıştım. Sigorta başlatabilirmiyim?

    Bir diğer sorumda 2023 yılı için Kasım-Aralık 2 ay gibi bir süre gelirim olacağı için ücretsiz sigortadan yararlanabiliyormuyuz yoksa 2024 yıllık maaşım gibimi sisteme girip Obamacare yapmalıyım?


  • @Not_Born_Yesterday çok teşekkür ederim bilgiler için. O zaman burası için bir gelirimiz olmadığından yani burada bir vergi ödemeyeceğimiz için tax credit vermemesi normal. Foreign Income altında TR'deki geliri yurt dışı kazancı olarak beyan etmiş oluyoruz. Bu yıl içinde çalıştığımız sektörlerde hızlı bir şekilde iş bulamayız diye düşünüp vergiye tabi olacak tahmini geliri de 0 girdik açıkçası. Belki o kısım için bir rakam girip tekrar denesek tax credit çıkabilir diye anlıyorum. Foreign income'dan dolayı Medicaid çıkmaması da çok normal gibi.


  • @Not_Born_Yesterday aslında www.healthcare.gov zaten buraya yönlendirdi zip code girince. Oğlumuz için approved, enrolled ifadelerinin olması ona Medicaid çıktı diye yorumladık. Zaten ben ve eşim için direk reddedildi bir paket tavsiyesi olmadı. $30.00 /month ifadesi var ve yanında "The premium is the amount you pay for your health coverage every month. This does not include any out-of-pocket health care costs." uyarısı var. Bu ücreti biz mi ödeyeceğiz yoksa başka anlama mı geliyor bu kısmı hala anlayamadık. 5 tane sigorta şirketi planı sunuluyor birini seçip onaylıyoruz ama bir şey değişmiyor.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 3
  • 3
  • 53
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

185
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum