@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@emri Evet Türkçe yapamazsınız ama o zaman hiç dertetmenize gerek yok. Sorular size sorulacak çok temel ve basit sorular. ( TR’de ne iş yapıyordunuz, US’de nerede yaşayacaksınız, tanıdığınız var mı? v.b.) Mülakat deneyimlerinde çok detaylı bulabilirsiniz nelerin sorulduğunu. Heyecana kapılmazsanız B1 seviye ile rahatlıkla altından kalkarsınız. 
Ayrıca bir çok konsolosluk tercüman kabul ediyor. O da B planı olsun. 
@emri Eğer dosyanızı Sırbistan konsolosluğuna taşırsanız, Sırpça ya da İngilizce olarak mülakata girme şansınız oluyor. Konsolosluklar, şu ana kadarki deneyimlerden gördüğümüz kadarıyla tercüman ile mülakata girilmesini kabul ediyor. Dosya taşıdığınız konsolosluğun, tercümanla mülakata girilmesi durumunda önceden tercümanla ilgili bilgileri talep etme durumu olabilir. Bunu da zamanı geldiğinde konsolosluktan öğrenip önleminizi alabilirsiniz.
@sumeyyenur dv23 deneyimlerini iyi okuyun Umman bu senenin kurtarıcısı oldu elbet her sene bir kurtarıcı oluyor şansınızı deneyin ve pes etmeyin
@Tuğberk-Önder Her birini okumaya gayret gösteriyorum. Umarım bizim de kurtarıcı bir konsolosluğumuz olur 2024lüler olarak. Teşekkürler destekleriniz için 
@ismail-kansız sizin cn müthiş eğer submit mayısta yaptıysanız valizi hazırlayın
@Tuğberk-Önder evet aslında açıklandığı gün yada bi sonraki gün ds260 ı göndermeyi planlıyodum ama pasaportumun süresi bitmişti pasaportsuz doldurmak istemedim bi kaç günde geldi pasaportum 10 mayıs ta doldurdum yinede geç kaldığımı hissediyorum biraz 
@Tuğberk-Önder valizi ve paranızı 
@emri Orta düzeyde bir İngilizce ile görüşmenizi yapabilirsiniz. Ancak yarım saatlik bir mülakatı riske atmayayım, aksilikler olur derseniz tercümanla gidin.
@norta Evet doğru. Tercümanın da talihli ile birlikte konsolosluğa mülakat zamanı girebilmesi için önceden isim ve kimlik bilgilerinin talihli tarafından konsolosluğa
e maille bildirilmesi gerekiyor.
@Şener-Uysal yeminli tercüman mı olması gerekiyor yoksa ingilizcesi iyi bir arkadaşımı tercüman olarak kullanabilir miyiz?
Merhabalar , forumda onceki yillarda elbet beyaz yaka muhendis olarak gitmis olanlar vardir, benim sorum onlara. Eger ki bu yil icerisinde vize gorusmesi yapip olumlu sonuclanirsa, esimle birlikte yaklasik o 6 aylik surecte (ssn almadan daha amerikaya gitmeden) kurumsal firmalarla mulakat gorusmesi yapmis ve belirli olcude asama kaydetmis birisi var midir cevrenizde?illa amerikaya gidip gorusmeleri ordan mi yapmak gerekir?
@Oğuz-Ergin Açıkçası kurumsal firmalar vatandaşlık ya da oturma çalışma izni ve ssn istediği için belirli ölçüde bir başarı elde edemedik henüz. Giriş yapıp ssn aldıktan sonra deneyeceğim
@Şener-Uysal anladim, en azindan belirli asamaya gelinir umarim. Tesekkur ederim
@Oğuz-Ergin meslek fark etmeksizin ülkeye giriş yapmadan yol katetmeniz biraz zor olabilir onun için umudunuzu kaybetmeyin öyle bir durumdada. Çünkü ülkeye giriş yapmadığınız için ssniniz olmayacak, greencardınız işleme alınmış olmayacak henüz yani iş yeri sizin hakkınızda herhangi bir şey görememiş olacak anlayacağınız.
@emri bu konuda konsolosluklarin yaklaşımı farklı. Bazıları tercüman kabul ediyor bazı konsolosluklar kabul etmiyor. Tercüman kabul edenlerin de yakın tanıdık yerine yetki belgesi olanlari tercüman olarak kabul edeceğini biliyorum.
@emri Tercüman konusunda bu linkten bilgi edinilebilir https://www.konsolosluk.gov.tr/TranslatorSearch/Index
Ancak vize görüşmesine katılacak aile üyelerinden birisinin n(eş çocuklar) ingilizce bilmesi tüm sorunu çözecektir
Günaydın, selamlar talihli başka bir arkadaşım için sormak istiyorum.Kendisi ikinci evliliğini yaptı ve ikinci evliliğinden eşinin bir çocuğu var ,merak ettigi konu esin çocuğu green carddan faydalanabilir mi?teşekkür ederim
@hsn-kartal Gunaydin, bosanmis oldugu es faydalanamiyor fakat cocugu 21 yas alti ve bekarsa faydalanabilir. Umarim eklemistir onu da dosyasina. Kendisini de bekleriz foruma
.
@lumos
soru eski eş için değildi, yeni eşinin talihlinin kendisinden olmayan çocuğu için
@hsn-kartal evlat edinilen çocukları da kapsıyor diye biliyorum. Evlenince evlat edinmiş sayılmıyor mu?