Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @Tuğberk-Önder valizi ve paranızı :D

• @emri Orta düzeyde bir İngilizce ile görüşmenizi yapabilirsiniz. Ancak yarım saatlik bir mülakatı riske atmayayım, aksilikler olur derseniz tercümanla gidin.

• @norta Evet doğru. Tercümanın da talihli ile birlikte konsolosluğa mülakat zamanı girebilmesi için önceden isim ve kimlik bilgilerinin talihli tarafından konsolosluğa
    e maille bildirilmesi gerekiyor.

• @Şener-Uysal yeminli tercüman mı olması gerekiyor yoksa ingilizcesi iyi bir arkadaşımı tercüman olarak kullanabilir miyiz?

• Merhabalar , forumda onceki yillarda elbet beyaz yaka muhendis olarak gitmis olanlar vardir, benim sorum onlara. Eger ki bu yil icerisinde vize gorusmesi yapip olumlu sonuclanirsa, esimle birlikte yaklasik o 6 aylik surecte (ssn almadan daha amerikaya gitmeden) kurumsal firmalarla mulakat gorusmesi yapmis ve belirli olcude asama kaydetmis birisi var midir cevrenizde?illa amerikaya gidip gorusmeleri ordan mi yapmak gerekir?

• @Oğuz-Ergin Açıkçası kurumsal firmalar vatandaşlık ya da oturma çalışma izni ve ssn istediği için belirli ölçüde bir başarı elde edemedik henüz. Giriş yapıp ssn aldıktan sonra deneyeceğim

• @Şener-Uysal anladim, en azindan belirli asamaya gelinir umarim. Tesekkur ederim

• @Oğuz-Ergin meslek fark etmeksizin ülkeye giriş yapmadan yol katetmeniz biraz zor olabilir onun için umudunuzu kaybetmeyin öyle bir durumdada. Çünkü ülkeye giriş yapmadığınız için ssniniz olmayacak, greencardınız işleme alınmış olmayacak henüz yani iş yeri sizin hakkınızda herhangi bir şey görememiş olacak anlayacağınız.

• @emri bu konuda konsolosluklarin yaklaşımı farklı. Bazıları tercüman kabul ediyor bazı konsolosluklar kabul etmiyor. Tercüman kabul edenlerin de yakın tanıdık yerine yetki belgesi olanlari tercüman olarak kabul edeceğini biliyorum.

• @emri Tercüman konusunda bu linkten bilgi edinilebilir https://www.konsolosluk.gov.tr/TranslatorSearch/Index
    Ancak vize görüşmesine katılacak aile üyelerinden birisinin n(eş çocuklar) ingilizce bilmesi tüm sorunu çözecektir

• Günaydın, selamlar talihli başka bir arkadaşım için sormak istiyorum.Kendisi ikinci evliliğini yaptı ve ikinci evliliğinden eşinin bir çocuğu var ,merak ettigi konu esin çocuğu green carddan faydalanabilir mi?teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@hsn-kartal Gunaydin, bosanmis oldugu es faydalanamiyor fakat cocugu 21 yas alti ve bekarsa faydalanabilir. Umarim eklemistir onu da dosyasina. Kendisini de bekleriz foruma :smiling_face_with_halo: .

• @lumos 😁 soru eski eş için değildi, yeni eşinin talihlinin kendisinden olmayan çocuğu için

• @hsn-kartal evlat edinilen çocukları da kapsıyor diye biliyorum. Evlenince evlat edinmiş sayılmıyor mu?

• ⭐⭐⭐

@hsn-kartal Ah ben anlamamisim, (: tabii ki, evlilik yoluyla uvey-cocuk (step-child) oluyor cunku. Bu dudurmda nikahli esi ve onun cocuklari da 21 yas alti ve bekarsa beraber sureci tamamlayabilirler, bol sanslar.

• vatandas olduktan sonra anne baba icin basvuru sureci nasil oluyor ? nereden ve nasil surec baslatiliyor ? asagi yukari surec ne kadar zaman suruyor ? tsk.

• ⭐⭐⭐

• @johnserim arkadaşımın 5 sene aldı anne babasını Rusya’dan Amerika’ya getirmek. Ama Rusya’da bu İşler epey uzun sürüyor, US Embassy da yok orada şimdilik.

• Gecen senenin ilk mulakat mailleri 12 Agustosta gelmis, ilk 2.000 cok heyecanlidir sanirim 😊, bol şans.

• @jtcarlos ağustosta hepimizi bir heyecan kaplamıştı fakat sonrasında yüzümüz düştü o yüzden Ankaraya güvenerek hareket etmeyin derim. Olabildiğince dosya taşıyabilirseniz onları araştırarak geçirin bu süreci.

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k