@metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@tufank tesekkurler cvp icin

-
@sima Ben de 5 Haziranda başvurdum. 8 Haziranda issued oldu ve bugün de pasaportumu teslim aldım
-
@Hope-Breaker Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun

-
@seyit-ikram, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba değerli forum üyeleri, umuyorum burası tavsiye için doğru iletidir.
Ben 18 yaşında yeni bu sene liseden mezun oluyorum. Yakında universite sınavına girecegim. Kardeşim henüz 12 yaşında. Annem ise uzun bir süredir satış temsilcisi olarak çalışmaktadır ve bu yıl içerisinde kendisi emekli olacak. Amerika'ya seyahat etmek için vize başvurusu yapmayı düşünüyoruz ve bu konuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Seyahat amacımız, teyzemin Amerika'da yıl içerisinde doğum yapacak olması sebebiyle onu ziyaret etmek. Teyzem bir süredir orada yaşıyor ve kendisinin de bir greencardı bulunuyor. Ziyaret süresince bizim masraflarımızdan ve konaklamamızdan kendisi ve eşi sorumlu olacak.
Vize başvurusu sürecinde nelere dikkat etmemiz gerektiği, olumsuz bir sonuçla karşılaşmamak için nelere önem vermeliyiz gibi konularda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Herhangi bir yardım veya bilgilendirme paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Size tavsiyem bu başlığı ilk iletiden itibaren okumanız. Kendi durumunuza benzer profiller görebilirsiniz.
-
Arkadaşlar 5 Haziranda İstanbul görüşmem onay aldım 8 Haziranda Issued oldu dün yani 9 Haziranda PTT vekalet ile arkadaşım teslim aldı. Burada @MEHMET DİLEK (etiketlendi mi bilmiyorum) çok teşekkür ediyorum kendisi PTT bilgisini bana ulaştırdı beni büyük yükten zaman kaybından kurtardı umarım kendisininki de biran önce Issued döner diğer cevap veren arkadaşlarada teşekkürler.
Eylülde gitmeyi düşünüyoruz ben arastırmayı seven biriyim okudukca yeni bilgiler edinip stres oluyorumda ucak bileti alacağız yakın zamanda şimdiki stresimiz Chicago gitmeyi düşünyoruz arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz ama DS160 formunda tanıdık yok ve NY ,FL gideceğiz yazdık bu sıkıntı olur mu ? Ve pasaport gümrük polisi çok soru soruyor mu yakın zamanda giden var mı acaba ? şimdiki stresimiz Gümrük Polisi

-
@yuzi35 vizeniz hayırlı olsun, şimdiden iyi yolculuklar,ben ABD'de Idaho eyaletinde Twinfalls'da olucam. Yolunuz düşerse beklerim

-
@yuzi35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar 5 Haziranda İstanbul görüşmem onay aldım 8 Haziranda Issued oldu dün yani 9 Haziranda PTT vekalet ile arkadaşım teslim aldı. Burada @MEHMET DİLEK (etiketlendi mi bilmiyorum) çok teşekkür ediyorum kendisi PTT bilgisini bana ulaştırdı beni büyük yükten zaman kaybından kurtardı umarım kendisininki de biran önce Issued döner diğer cevap veren arkadaşlarada teşekkürler.
Eylülde gitmeyi düşünüyoruz ben arastırmayı seven biriyim okudukca yeni bilgiler edinip stres oluyorumda ucak bileti alacağız yakın zamanda şimdiki stresimiz Chicago gitmeyi düşünyoruz arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz ama DS160 formunda tanıdık yok ve NY ,FL gideceğiz yazdık bu sıkıntı olur mu ? Ve pasaport gümrük polisi çok soru soruyor mu yakın zamanda giden var mı acaba ? şimdiki stresimiz Gümrük Polisi

Çok sevindim. Hayırlı olsun. Formda belirttiğiniz yerlere gitmek zorunda değilsiniz. İyi yolculuklar.
-
@Mehmet-Dilek merhabalar sizin de benim gibi issued olmamisti. en fazla ne kadar beklemek gerekiyor bilginiz var mi?
-
@sima attıkları mailde uzun sürebileceği yazıyor, genelde verdikleri cevaplar ucu açık ve muallak. Mutlaka issued olacaktır ama ne kdr bekleriz bilemiyorum. Belki bu iki hafta içinde olur, belki bayramdan sonraya kalır. Tesadüfen böyle oldugunu düşünüyorum.
-
Merhabalar, Amerika'da Las Vegas Shot Show fuarına katılmayı planlıyorum, kendi firmam var ve devletten Ar-Ge desteği alarak Amerikan pazarı için geliştirdiğimiz ürün ile ilgili iş bağlantıları yapmak istiyorum.
Vize almak için neler yapmalıyız, Amerikan firmasından davet alsak fayda sağlar mı ürünümüzle ilgili tanıtım broşürü, web sitemizi, ürün bilgilerini yazmalı mıyız?
Teşekkürler. -
Ayrıca yaşım 40 çocuklar var ve okuyor sadece ben gitmeyi planlıyorum, pasaportta çok fazla vize yok. bankada param var.
-
@armanarman DS-160 formuna ziyaret edeceğiniz lokasyonlara katılacağınız fuarın bilgileri girebilirsiniz. Bunun dışında firma bilgilerinizi zaten girmeniz gerekiyor. Formda ürün bilgisi girebileceğiniz bir alan yok ama dediğim gibi firma bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Fuar ile ilgili broşür, bilgiyi de görüşmede yanınızda bulundurmanızda fayda var, görevli görmek isterse paylaşabilirsiniz. Amerikadaki bu firma size bir davet yazısı gönderebilirse tabi ki bunun da faydası olabilir vize görüşmenizde.
-
@armanarman şu adresten https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ tüm göçmen olmayan vize türleri için gerekebilecek destekleyici belgeleri bulabilirsiniz. Sayfada en altta şöyle bir açıklama mevcut:
“Bilim veya teknoloji ile ilişkili bir amaçla seyahat edecek olanların (konferans, eğitim, araştırma, cihaz alımı gibi) CV veya özgeçmişlerinin bir kopyasını, yayın listelerini, ABD’deki kurumdan aldıkları davet mektubunu ve spesifik olarak seyahat amaçlarını destekler nitelikte olan diğer başka belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.”
-
Elcilige araba anahtarıyla girebiliyor muyuz yoksa onu da mi emanete bırakmamız gerekiyor ?
-
@mineiü36 girebilirsiniz sorun yok. Kontrol ediyorlar anahtarı ama izin veriyorlar.
-
@tufank Peki normal seyahat ile fuar yada iş gezmeleri arasında vize onayı oranında bir fark var mı? Teşekkürler
-
@armanarman bu karşılaştırmayı yapabileceğim bir veri yok maalesef. İyi oluşturulmuş bir seyahat planı ve buraya döneceğinize yönelik güçlü kanıtlar vize almanıza avantaj sağlayacaktır. Firmanızın olması, çalışma süreniz ve gelir durumunuz önemli. Görevliye ülkeye geri döneceğinize yönelik veriler sunabiliyorsanız ve bunu mülakatta iyi ifade ederseniz vizeyi kolaylıkla alabilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?
-
@alidemir27, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?
Doldurup submit edip ücret yatırdıysanız DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü? isimli bu başlığı okuyun lütfen
-
@mr-bozturk Benzer bir soruyu ben de sormustum. anne babam icin yanlislikla b1/b2 aldim ama sadece turizm amacli geliyorlardi. bir problem olmadi vizelerini aldilar.
Benzer Başlıklar
117
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum