(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Merhabalar, Amerika'da Las Vegas Shot Show fuarına katılmayı planlıyorum, kendi firmam var ve devletten Ar-Ge desteği alarak Amerikan pazarı için geliştirdiğimiz ürün ile ilgili iş bağlantıları yapmak istiyorum.
Vize almak için neler yapmalıyız, Amerikan firmasından davet alsak fayda sağlar mı ürünümüzle ilgili tanıtım broşürü, web sitemizi, ürün bilgilerini yazmalı mıyız?
Teşekkürler. -
Ayrıca yaşım 40 çocuklar var ve okuyor sadece ben gitmeyi planlıyorum, pasaportta çok fazla vize yok. bankada param var.
-
@armanarman DS-160 formuna ziyaret edeceğiniz lokasyonlara katılacağınız fuarın bilgileri girebilirsiniz. Bunun dışında firma bilgilerinizi zaten girmeniz gerekiyor. Formda ürün bilgisi girebileceğiniz bir alan yok ama dediğim gibi firma bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Fuar ile ilgili broşür, bilgiyi de görüşmede yanınızda bulundurmanızda fayda var, görevli görmek isterse paylaşabilirsiniz. Amerikadaki bu firma size bir davet yazısı gönderebilirse tabi ki bunun da faydası olabilir vize görüşmenizde.
-
@armanarman şu adresten https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ tüm göçmen olmayan vize türleri için gerekebilecek destekleyici belgeleri bulabilirsiniz. Sayfada en altta şöyle bir açıklama mevcut:
“Bilim veya teknoloji ile ilişkili bir amaçla seyahat edecek olanların (konferans, eğitim, araştırma, cihaz alımı gibi) CV veya özgeçmişlerinin bir kopyasını, yayın listelerini, ABD’deki kurumdan aldıkları davet mektubunu ve spesifik olarak seyahat amaçlarını destekler nitelikte olan diğer başka belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.”
-
Elcilige araba anahtarıyla girebiliyor muyuz yoksa onu da mi emanete bırakmamız gerekiyor ?
-
@mineiü36 girebilirsiniz sorun yok. Kontrol ediyorlar anahtarı ama izin veriyorlar.
-
@tufank Peki normal seyahat ile fuar yada iş gezmeleri arasında vize onayı oranında bir fark var mı? Teşekkürler
-
@armanarman bu karşılaştırmayı yapabileceğim bir veri yok maalesef. İyi oluşturulmuş bir seyahat planı ve buraya döneceğinize yönelik güçlü kanıtlar vize almanıza avantaj sağlayacaktır. Firmanızın olması, çalışma süreniz ve gelir durumunuz önemli. Görevliye ülkeye geri döneceğinize yönelik veriler sunabiliyorsanız ve bunu mülakatta iyi ifade ederseniz vizeyi kolaylıkla alabilirsiniz.
-
Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?
-
@alidemir27, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?
Doldurup submit edip ücret yatırdıysanız DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü? isimli bu başlığı okuyun lütfen
-
@mr-bozturk Benzer bir soruyu ben de sormustum. anne babam icin yanlislikla b1/b2 aldim ama sadece turizm amacli geliyorlardi. bir problem olmadi vizelerini aldilar.
-
@sima merhaba ben de hala bi gelişme yok, sizde durum nedir?
-
Merhaba herkese,
Turist vizesi mülakatımız yaklaşırken danışmak istediğim bir konu var arkadaşlar;
Genel profilimizden bahsedeyim:
Ben 29 yaşındayım, eşim 31 yaşında. 9 aylık bir bebeğimiz var. Eşimin abisi ABD vatandaşı ve bizim için 2022 yılında F4 vize türünden GreenCard başvurusu yaptı. Yani halihazırda bir göçmenlik başvurumuz bulunuyor yalnız bu başvurunun bekleme süresi çok uzun, güncel olarak 15 sene ve biz bu süre içerisinde abimizi ziyaret etmek istiyoruz. Abimizin eşi hamile, dogumdan hemen sonra ziyarete gitmeyi dusunuyoruz.
Eşim Çince satış müdürü, Çin’ e çok defa gidip geldi, ben de erasmus ile Polonyaya gittim ve ikimiz beraber geçen sene Ürdüne gittik yurtdışı geçmişimiz bu şekilde. Ben şuan çalışmıyorum, yaşnız doktora öğrencisiyim.
Aslında Ocak ayında bir fuar var Abdde, gitmişken onu da ziyaret edecek. Bu yuzden Konsolosun neden ABD’yr gidiyorsunuz sorusuna abimizi aile ziyareti mi demeliyiz yoksa iş seyahati olacak fuar var mı demeliyiz kararsızız. Çünkü şuan bile eşim Çinde yine bir iş fuarında. Hangi yoldan yürürsek şansımız yüksek olur bilemedim. Göçmenlik başvurumuz olduğu için turist vizesini vermezler diyor herkes.
@crazycells bu konuda görüşlerini çok merak ediyorum, yardımcı olursanız sevinirim🙏 -
@Mehmet-Dilek ben de de durum ayni onaylidan bir turlu gecemedi bu kdar uzun surmesi normal mi acaba ?
-
Sonunda issued oldu, tüm forumun gözü aydın 😄
-
@Mehmet-Dilek gozunuz aydin kac gunde oldu??? Darisi benim de basima 🙏
-
@sima 25 mayıstaydı bnm mulakat
-
@Mehmet-Dilek 😄 Çok sevindim. Hayırlı olsun vizeniz 👏
-
@Mehmet-Dilek tebrikler, gözünüz aydın.
-
@sima Sizin de eli kulağındadır merak etmeyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum