Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank tesekkurler cvp icin 🙏


  • @sima Ben de 5 Haziranda başvurdum. 8 Haziranda issued oldu ve bugün de pasaportumu teslim aldım

  • ⭐⭐

    @Hope-Breaker Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏

  • ⭐⭐

    @seyit-ikram, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba değerli forum üyeleri, umuyorum burası tavsiye için doğru iletidir.

    Ben 18 yaşında yeni bu sene liseden mezun oluyorum. Yakında universite sınavına girecegim. Kardeşim henüz 12 yaşında. Annem ise uzun bir süredir satış temsilcisi olarak çalışmaktadır ve bu yıl içerisinde kendisi emekli olacak. Amerika'ya seyahat etmek için vize başvurusu yapmayı düşünüyoruz ve bu konuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.

    Seyahat amacımız, teyzemin Amerika'da yıl içerisinde doğum yapacak olması sebebiyle onu ziyaret etmek. Teyzem bir süredir orada yaşıyor ve kendisinin de bir greencardı bulunuyor. Ziyaret süresince bizim masraflarımızdan ve konaklamamızdan kendisi ve eşi sorumlu olacak.

    Vize başvurusu sürecinde nelere dikkat etmemiz gerektiği, olumsuz bir sonuçla karşılaşmamak için nelere önem vermeliyiz gibi konularda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Herhangi bir yardım veya bilgilendirme paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

    Size tavsiyem bu başlığı ilk iletiden itibaren okumanız. Kendi durumunuza benzer profiller görebilirsiniz.


  • Arkadaşlar 5 Haziranda İstanbul görüşmem onay aldım 8 Haziranda Issued oldu dün yani 9 Haziranda PTT vekalet ile arkadaşım teslim aldı. Burada @MEHMET DİLEK (etiketlendi mi bilmiyorum) çok teşekkür ediyorum kendisi PTT bilgisini bana ulaştırdı beni büyük yükten zaman kaybından kurtardı umarım kendisininki de biran önce Issued döner diğer cevap veren arkadaşlarada teşekkürler.

    Eylülde gitmeyi düşünüyoruz ben arastırmayı seven biriyim okudukca yeni bilgiler edinip stres oluyorumda ucak bileti alacağız yakın zamanda şimdiki stresimiz Chicago gitmeyi düşünyoruz arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz ama DS160 formunda tanıdık yok ve NY ,FL gideceğiz yazdık bu sıkıntı olur mu ? Ve pasaport gümrük polisi çok soru soruyor mu yakın zamanda giden var mı acaba ? şimdiki stresimiz Gümrük Polisi 🙂


  • @yuzi35 vizeniz hayırlı olsun, şimdiden iyi yolculuklar,ben ABD'de Idaho eyaletinde Twinfalls'da olucam. Yolunuz düşerse beklerim 😄

  • ⭐⭐

    @yuzi35, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar 5 Haziranda İstanbul görüşmem onay aldım 8 Haziranda Issued oldu dün yani 9 Haziranda PTT vekalet ile arkadaşım teslim aldı. Burada @MEHMET DİLEK (etiketlendi mi bilmiyorum) çok teşekkür ediyorum kendisi PTT bilgisini bana ulaştırdı beni büyük yükten zaman kaybından kurtardı umarım kendisininki de biran önce Issued döner diğer cevap veren arkadaşlarada teşekkürler.

    Eylülde gitmeyi düşünüyoruz ben arastırmayı seven biriyim okudukca yeni bilgiler edinip stres oluyorumda ucak bileti alacağız yakın zamanda şimdiki stresimiz Chicago gitmeyi düşünyoruz arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz ama DS160 formunda tanıdık yok ve NY ,FL gideceğiz yazdık bu sıkıntı olur mu ? Ve pasaport gümrük polisi çok soru soruyor mu yakın zamanda giden var mı acaba ? şimdiki stresimiz Gümrük Polisi 🙂

    Çok sevindim. Hayırlı olsun. Formda belirttiğiniz yerlere gitmek zorunda değilsiniz. İyi yolculuklar.


  • @Mehmet-Dilek merhabalar sizin de benim gibi issued olmamisti. en fazla ne kadar beklemek gerekiyor bilginiz var mi?


  • @sima attıkları mailde uzun sürebileceği yazıyor, genelde verdikleri cevaplar ucu açık ve muallak. Mutlaka issued olacaktır ama ne kdr bekleriz bilemiyorum. Belki bu iki hafta içinde olur, belki bayramdan sonraya kalır. Tesadüfen böyle oldugunu düşünüyorum.


  • Merhabalar, Amerika'da Las Vegas Shot Show fuarına katılmayı planlıyorum, kendi firmam var ve devletten Ar-Ge desteği alarak Amerikan pazarı için geliştirdiğimiz ürün ile ilgili iş bağlantıları yapmak istiyorum.
    Vize almak için neler yapmalıyız, Amerikan firmasından davet alsak fayda sağlar mı ürünümüzle ilgili tanıtım broşürü, web sitemizi, ürün bilgilerini yazmalı mıyız?
    Teşekkürler.


  • Ayrıca yaşım 40 çocuklar var ve okuyor sadece ben gitmeyi planlıyorum, pasaportta çok fazla vize yok. bankada param var.

  • ⭐⭐

    @armanarman DS-160 formuna ziyaret edeceğiniz lokasyonlara katılacağınız fuarın bilgileri girebilirsiniz. Bunun dışında firma bilgilerinizi zaten girmeniz gerekiyor. Formda ürün bilgisi girebileceğiniz bir alan yok ama dediğim gibi firma bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır. Fuar ile ilgili broşür, bilgiyi de görüşmede yanınızda bulundurmanızda fayda var, görevli görmek isterse paylaşabilirsiniz. Amerikadaki bu firma size bir davet yazısı gönderebilirse tabi ki bunun da faydası olabilir vize görüşmenizde.

  • ⭐⭐

    @armanarman şu adresten https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/ tüm göçmen olmayan vize türleri için gerekebilecek destekleyici belgeleri bulabilirsiniz. Sayfada en altta şöyle bir açıklama mevcut:

    “Bilim veya teknoloji ile ilişkili bir amaçla seyahat edecek olanların (konferans, eğitim, araştırma, cihaz alımı gibi) CV veya özgeçmişlerinin bir kopyasını, yayın listelerini, ABD’deki kurumdan aldıkları davet mektubunu ve spesifik olarak seyahat amaçlarını destekler nitelikte olan diğer başka belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.”


  • Elcilige araba anahtarıyla girebiliyor muyuz yoksa onu da mi emanete bırakmamız gerekiyor ?

  • ⭐⭐

    @mineiü36 girebilirsiniz sorun yok. Kontrol ediyorlar anahtarı ama izin veriyorlar.


  • @tufank Peki normal seyahat ile fuar yada iş gezmeleri arasında vize onayı oranında bir fark var mı? Teşekkürler

  • ⭐⭐

    @armanarman bu karşılaştırmayı yapabileceğim bir veri yok maalesef. İyi oluşturulmuş bir seyahat planı ve buraya döneceğinize yönelik güçlü kanıtlar vize almanıza avantaj sağlayacaktır. Firmanızın olması, çalışma süreniz ve gelir durumunuz önemli. Görevliye ülkeye geri döneceğinize yönelik veriler sunabiliyorsanız ve bunu mülakatta iyi ifade ederseniz vizeyi kolaylıkla alabilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?

  • ⭐⭐

    @alidemir27, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar merhabalar ben DS-160 formu doldurdum. Fakat DS-160 formundaki turist vizesi almanın sebeplerinin açıklamasını değiştirmek isteyebilir miyim?

    Doldurup submit edip ücret yatırdıysanız DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü? isimli bu başlığı okuyun lütfen


  • @mr-bozturk Benzer bir soruyu ben de sormustum. anne babam icin yanlislikla b1/b2 aldim ama sadece turizm amacli geliyorlardi. bir problem olmadi vizelerini aldilar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

53
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum