Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SametUSA vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim.


  • @Barolc tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @SametUSA tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Merhaba Arkadaşlar
    26 Mayıs itibariyle bugün vize basılı pasaportlarımı ve sarı zarflarımı almış bulunmaktayım. 1 yıllık zorlu süreç bitmiş oldu darısı diğer kazanlara , kazandığımı öğrendiğimde Viyana’da otel odasında bu deneyimi yazacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi ama böyle olması gerekiyormuş demek ki.
    2. başvurumda kazandığımı öğrendiğimde (3. Başvurumda DV2024’te tekrar kazandım buraya ayrıca geleceğim ) ilk olarak çok şaşırdım hemen neler yapmamız gerekiyor nasıl bir süreç falan derken bu harika platform olan yeşilkart forum ile tanışmış oldum, harika bilgiler içeren forumu hemen okuyarak ilk olarak DS260’ı hemen doldurmamız gerektiğini ve sonrasında KCC’nin evrak gönderimi isteyip istememe durumuna göre mülakat beklememiz gerektiğini öğrendim. Telegram ve forumdan süreci takip ederken bir yandan da henüz tamamlanmamış olan DV2022 mülakat deneyimleri ve sürecin nasıl ilerlediğini de gözlemledim. İnsanların kilometrelerce deniz aşırı ülkelere Barbados’a , Hindistan’a her bir yere dosya taşıyarak bu vizeyi almak için emek verdiğini gördüm. @gucarslan Bey'in imkanı olanların AOS yapması gerektiğini dosya taşıyabilenlerini taşıması gerektiğini Ankara güvenilmemesi gerektiğini bizim süreci de bire bir görünce çok daha iyi anladım. DV2023 süreci başladığında umutluydum çünkü Ankara hemen ilk aydan mülakatlar vermeye başlamıştı ama Ocak – Şubat ayları geldiğinde durum hiç açıcı değildi Ankara hala hareketlenmiyor ve beklentimiz olan toplu mülakatlar gelmiyordu bende forumu , telegramı ve @gucarslan Bey’in de dosya taşıyabilen taşısın sözleri üzerine mülakat alan insanların ülkelerine güzel bir dille tekrara düşmeyen mailler atmaya başladım ama sonuç alamadım.

    DOSYA TAŞIMA

    Excelde Viyana'ya dosya taşıyan arkadaşlarımızın olduğunu görünce bende hemen Schengen bölgesine henüz mail atmamıştım ama bende şansımı denemek istedim 27 Şubat tarihinde atmış olduğum maile 28 Şubatta olumlu döndüler ve hem sevinçliydim çünkü dosyamı taşımıştım ama mülakat tarihim belli olunca hızlıca Schengen almalıydım , bu noktada Viyana grubu sağolsun her şeyi o kadar ince detayına kadar yazmışlar ki daha mülakat maili almadan vfsden randevu alarak tarih belli olunca da erteleyerek süreci ilerletebildim ve 1 ay multi Schengen aldım. @gucarslan Bey’in ne kadar haklı olduğunu bir daha anladım çünkü şanslıydım.

    SAĞLIK MUAYENESİ VE SÜRECİ

    Viyana’ya kızımın ilk doz Covid 19 aşısı için tam plan yaparken aşı regülasyonu tek doz covid 19 olarak güncellendiğini öğrendim ama ne olur ne olmaz tekrar iki doz olarak değişir korkusuyla ( çünkü 1 aylık Schengen vizemiz var ) ilk dozu 2 Mayıs tarihinde yaptırıp biraz Viyana’yı tanıyarak ülkemize döndük,
    Tüm gerekli aşıları ve antikor testlerini yaptırdıktan sonra ki bu arada Bursa’da KKK dozu hiçbir sağlık kurumuna yaptıramayanınca ben Viyana belediyesi Schrödingerplatz aşı merkezinde ücretsiz oldum , Avusturya vatandaşı olma zorunluluğu yok ücretsiz bu aşıyı aşı merkezleri yapıyorlar.
    Tüm bu evrakları edindikten ve antikor testlerini de çeviri yaptırdıktan sonra Molnar’da ve sonrasında gidilen X-RAY merkezinde işlerimizi sağlık randevu tarihimiz olan 19 Mayıs’ta halettim ve 22 Mayısta Molnar’dan konsolosluğa evraklarımın yönlendirildiği mailini aldım.

    MÜLAKAT GÜNÜ

    Telegramdan ve forumdan @atacan ile aynı gün mülakatımız olduğu için öncesinde tanışarak beraber mülakat için yola çıktık ve tam saati gelmeden 5 dk önce konsolosluk önünde yerimiz aldık güvenlik bizden pasaportlarımız aldı ve sıraya geçmemizi istedi aynı havalimanlarında olduğu gibi her şeyi çantalarınıza koyun ve bu şekilde bekleyin lütfen dedi. Sonrasında sırayla çantalarımızı xrayden geçirdiler açılmamış su vardı sorun etmedi sadece akıllı saati güvenlik alarak çıkışta alabilirsiniz diyerek bir kart verdi bu kartı bana geri vererek saati alırsınız dedi.
    Forumda sıkça adı geçen Viyana’da bizlere yardımcı olan ekipten Alize hanım ile tanışacağız diye sevinirken izinli olduğunu öğrendik ve biraz üzüldük sonrasında evrak teslimi için 4 numaralı bankoda yer alan hanımefendiye onun istediği evrakları sırayla teslim etmeye başladım.

    • Doğum belgeleri Formül A ve birer fotokopileri ( yeminli tercüme )
    • Evlilik belgesi Formül B ve iki fotokopisi (yeminli tercüme)
    • Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgeleri ( E-devlet ingilizce )
    • Diploma ve fotokopisi ( yeminli tercüme )
    • Fotoğraflar

    Bu belgeleri verdikten sonra bu arada o hep gidip başkasında da teyit aldı doğru evrakları mı aldı diye danışmak istedi başka bir görevliye ve sonrasında tekrar bankoya gelerek evraklar tamam ödeme için 3 numaralı bankoya geçebilirsiniz dedi bende DS260 adres güncellemem gerektiğini hatırlattım ve eşimin formunda hatalı yazdığım greencard basılmasını ister misiniz sorusunu evet olarak güncellenmesini istediğim önceden hazırladığım A4’ü kendisine verdim ve güncelledi sonrasında finansal evrakları vermem gerekiyor mu diye sordum hayır dedi ve ben 3 nolu bankoya geçtim.
    Burada 3 kişi 990 USD ödeyerek mülakatım için beklemeye başladım derken 6 numaralı bankodan ismimiz çağrıldı ve mülakatımıza başladık.

    K: Merhaba nasıllsınız
    B: İyiyim teşekkürler siz nasılsınız
    K: Ne zaman mezun oldunuz
    B: Önce bir duraksayarak bana konuşma öncesi orijinalini iade ettiği diplomama bakarak 2009 dedim.
    K: Tamam mezun olduğunuzda kaç yaşındaydınız peki
    B: 22
    K: Hangi bölüm mezunusun
    B: İİBF Mezunuyum Ekonomi dedim.
    K: Ne iş yapıyorsun
    B: Finans uzmanıyım ve firmamızın sektörünü söyledim.
    K: Bankalar ve ödemeler falan mı dedi
    B: Evet nakit akış ile beraber bunları yapıyoruz dedim.
    K: Eşime döndü ve çalışıyor muşun dedi
    E: Hayır.
    K: Kızınızla ilgileniyorsunuz yani ok dedi hiç Türkiye dışında yaşadınız mı dedi ?
    B: Hayır sadece seyahatlerimiz oldu dedim
    K: Tamam her şey iyi görünüyor ama sağlık raporunuz henüz gelmedi o gelince vizenizi basıp size kargoyla göndereceğiz , kargo için kayıt oldunuz değil mi dedi
    B: Evet kayıt oldum ama Schengen Vizemiz 31 Mayıs’ta doluyor dünde mail aldık aslında sağlık raporu gönderildi demişlerdi dedim ,
    K: Henüz gelmemiş size maile ile bilgi vereceğiz dedi ve schengen vize bitiş süresini not aldı merak etme yetiştiririz dedi ve kızıma dönerek bayrak hediye etti ve mülakatımız bitti.

    Mülakat sonrası statümüz refused olarak güncellendi ertesi günü bir değişiklik olmadı ama konsolosluğa mail atmadım çünkü orada iyi niyetli insanları görünce ve biz dosya taşıyanlara hep kibar davranan bu güzel insanlara schengen vizem için daha zamanımda olunca ve halledeceğiz demeleri üzerine hiç yormak istemedim ve Alize hanım izinliydi ve muhtemelen başka izinli personellerde yer alıyordu çünkü 4 görevli falan vardı derken bir gün sonra ceac statümüz önce AP sonra issued oldu derken mail olarak kargoya verildiği bilgisi geldi ve 26 Mayısta sarı zarflarımızı ve pasaportlarımızı teslim aldım.

    Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlatmak istedim.

    Bu arada DV2024’te kazanan talihlilerden biriyim yukarıda belirtmiştim dosyamı KCC’ye mail atarak açık şekilde bırakacağım.

    Başta @gucarslan olmak üzere ki hakkını nasıl öderiz bilmiyorum burada o kadar çok hayata dokunuyor ki kendisine çok ama çok teşekkür ederim ve hayatında kendisi için en iyisini diliyorum minnettarım arkadaşlardan ricam lütfen süreci iyi takip ederek minimum düzeyde kendisini yormaları çünkü harika bir forum burası her bilgi en ince ayrıntısına kadar yer alıyor nolur @gucarslan dediği gibi google gibi kullanmak yerine okumaktan çekinmeyin bu güzel adamı üzmeyelim kendisine tekrar teşekkür ederim

    Vize sürecimde bana seyahat sigortasından tutun en ince ayrıntısına kadar takıldığım her noktada yardımcı olan @ahmet_ 'ye çok ama çok teşekkür ederim , desteği olmasaydı bu sürec bu kadar kolay olmazdı benim için tekrar sağolsun. Sevgili @achillesoag Ogün Bey'e , @lumos Tuğba Hanıma ve @uurse @cerkezkizi09 @qermenco @aytug-aykut @artiz @kenan done @sebnem_ ve @EMRE KURTULMUŞ ve eğer unuttuysam lütfen kusura bakmayın tüm Viyana grubunun değerli üyelerine Viyana'da yüz yüze tanışma fırsatı bulduğum @zeynomistan ve sevgili ailesine @Pigeon ve sevgili eşine aynı gün kadar ortaklığı yaptığımız @atacan kardeşime çok teşekkür ederim. Sizleri tanıdığım için çok ama çok mutluyum.

    Yolunuz açık olsun, herkese sevgiler

  • ⭐⭐

    Sevgili @Djordan023 Bey, yollariniz aydinlik olsun. Umuyorum ki, ABD'deki yeni hayatiniz size ve ailenize huzur ve esenlik getirir.


  • @Djordan023 hayırlı olsun vizeniz tebrikler yeni yeriniz de başarılar dilerim 🙏


  • @Djordan023 Rahman Bey tekrar buradan da tebrik ederim. Çok güzel detaylı anlatmışsınız birçok arkadaşa faydalı olacak. Size Amerika'daki hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum. Sizinle ve ailenizle tanıştığımız için bizde çok mutlu olduk. İnşallah Amerikada da oturup kahvemizi içicez❤❤❤

  • ⭐⭐

    @Djordan023 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. DV2024 case numaranıza excelden baktım 12K mış, büyük şans gerçekten 2 kere üst üste kazanmak. bu sene olmasa da seneye olurmuş, neyse ki backup a ihtiyaç duymadan almışsınız vizenizi. Seneye gc başvurusu submit butonunu size bastıralım 😀

  • ⭐⭐

    @Djordan023 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Amerikada yeni hayatınızda başarılar.


  • @lumos, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Sevgili @Djordan023 Bey, yollariniz aydinlik olsun. Umuyorum ki, ABD'deki yeni hayatiniz size ve ailenize huzur ve esenlik getirir.

    Çok ama çok teşekkür ederim , bende size şimdiden mülakatınızda başarılar diliyorum , şimdi biraz yolculuk için hazırlıklar ile geçecek ama sonra sizi tebrik etmek için yine burada olacağım 🙂


  • @Djordan023 vizeniz hayırlı olsun, adınıza çok sevindim. Bir kaç mülakat deneyim postunda da okudum ama bahsedilen 'Viyana' grubunu bir türlü bulamadım. Bu grup bir Telegram gurubu mu ya da forumdaki bir başlık mı? Yardımcı olur musunuz?


  • @cebrailoz çok teşekkür ederim inşallah sizde vizenizi alırsınız
    @tufank, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. DV2024 case numaranıza excelden baktım 12K mış, büyük şans gerçekten 2 kere üst üste kazanmak. bu sene olmasa da seneye olurmuş, neyse ki backup a ihtiyaç duymadan almışsınız vizenizi. Seneye gc başvurusu submit butonunu size bastıralım 😀

    Öncelikle bende çok şaşırdım arkadaşlar gideceğin varmış diyor inşallah size de vize nasip olur diyelim bakarsınız bu alıntılayıp vizeyi aldım dersiniz 🙂 🤞

    @selamibasaran, çok teşekkür ederim

    @Fatih-Kaymak, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 vizeniz hayırlı olsun, adınıza çok sevindim. Bir kaç mülakat deneyim postunda da okudum ama bahsedilen 'Viyana' grubunu bir türlü bulamadım. Bu grup bir Telegram gurubu mu ya da forumdaki bir başlık mı? Yardımcı olur musunuz?

    DV2023 sürecinde @gucarslan bey aynı ülkeden çok fazla dosya taşıma gibi süreçlerin ana telegram grubu çok fazla yormaması adına mülakat alan arkadaşların birbirine destek olması için telegram grubuna yöneticiler bilgisi dahilinde onay vermişti o grup dediğim.


  • @zeynomistan, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 Rahman Bey tekrar buradan da tebrik ederim. Çok güzel detaylı anlatmışsınız birçok arkadaşa faydalı olacak. Size Amerika'daki hayatınızda sağlık ve mutluluk diliyorum. Sizinle ve ailenizle tanıştığımız için bizde çok mutlu olduk. İnşallah Amerikada da oturup kahvemizi içicez❤❤❤

    Zeynep hanım çok teşekkür ederim bende size eşinizin AP sürecini hızlıca sonuçlanmasını diliyorum evet daha çok kahve içeçeğiz Amerika'da inşallah ️❤❤❤


  • @Djordan023 anlıyorum, eğer mülakat alınırsa giriş yapılabilecek bir grup. Yani ileri bir tarihin konusu. Cevabın için teşekkür ederim. Tekrardan hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @Djordan023 Şansınız hep bol olsun, vizeniz hayırlı olsun👏


  • @Djordan023 Tebrikler. Abd'de mutlu huzurlu bir hayat diliyorum size. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐

    @Djordan023 size çok kolay gelsin, iyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. 🤍😊


  • @Serap-2, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 Şansınız hep bol olsun, vizeniz hayırlı olsun👏

    Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


  • @ahmet_, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 Tebrikler. Abd'de mutlu huzurlu bir hayat diliyorum size. Yolunuz açık olsun.

    Her şey için çok teşekkür ederim Ahmet bey , bende size Abd' de mutlu , huzurlu bir hayat diliyorum. 🙏🏻


  • @Djordan023, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @ahmet_, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Djordan023 Tebrikler. Abd'de mutlu huzurlu bir hayat diliyorum size. Yolunuz açık olsun.

    Her şey için çok teşekkür ederim Ahmet bey , bende size Abd' de mutlu , huzurlu bir hayat diliyorum. 🙏🏻

    Öncelikle hayırlı olsun vizeniz umarım gönlünüzce olur bundan sonrası da.

    Size ve daha önce Viyanadan vize randevusu alanlara birkaç sorum olacaktı:

    -Dosya nakil talebi için hangi mail adresine mail atmıştınız acaba ? ([email protected]
    doğru mudur)
    -Nakil talebinde Türkiyedeki herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile irtibata geçmek gerekiyor mu? Yoksa Viyana kabul ederse dosya direkt transfer mi oluyor ?
    -Transfer sürecinde size bilgi geliyor mu bu süre yaklaşık ne kadar?
    -Ankara ile kıyasladığımızda ekstra bir ücret ödememiz gerekiyor mu (yolculuk ve ordaki süreçte barınma vs haric)
    -Ne kadar sürede orda işlerimiz hallolur kaç günlük bir kalma planı yaparsak işlerimiz yetişir?

    Şimdiden çok teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum